Redresor Postat Iunie 30, 2008 Share Postat Iunie 30, 2008 Totul e bine cu MZ-ul meu doar ca nu imi merge vit 3 ,pe care nu o folosesc ....Probleme pe care le aveam inainte cu consumul mare , bujii negre permanent si ancrasate rapid au disparut prin reglarea carburatorului si schimbarea cuiului pontou si a jicloarelor... Totusi, am avansul mare ( cand dau pedala, daca dau ma lent , mi-o arunca tare inapoi )....Ce consecinte poate avea asta? Am constatat ca daca merg prin oras, bujia se innegreste (negru de fum), in rest, cand sunt la drum lung, e de un caramiziu perfect... SA fie asta din cauza avansului prea mare? Mi s-a intamplat sa imi cedeze bujia in oras , in afara niciodata... Si in final, cu ocazia acestui topic trebuie sa va anunt ca de pe 1 iulie imi expira contractul de internet aici la camin,iar pe 9 am sa plec in SUA sa muncesc...Asadar, cel mai probabil, am sa redevin membru activ din octombrie.De citit am sa mai citesc ,dar poate nu o sa scriu nimic.... Va doresc distractie placuta celor care veti merge in hoinareli Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
"Fanes" Postat Iunie 30, 2008 Share Postat Iunie 30, 2008 (editat) De ce sa nu mai postezi nimic????? sfaturile tale sunt bune din cate am vazut !!! stiu ca ti-am mai spus dar nu conteza : "succes in america!!!" Editat Iunie 30, 2008 de Sir_Fanes2007 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alveola Postat Iunie 30, 2008 Share Postat Iunie 30, 2008 avansul mare iti strica ambielajul si boltul, avansul mic iti poate buli supapele de la rateuri. Bafta la americani! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Redresor Postat Iunie 30, 2008 Autor Share Postat Iunie 30, 2008 Nu stiam ca avansul mare strica ambeilajul.Nu prea mi-as da seama de ce....Ma bucur totusi ca nu am supape... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea_simson Postat Iunie 30, 2008 Share Postat Iunie 30, 2008 Nu stiam ca avansul mare strica ambeilajul.Nu prea mi-as da seama de ce....Ma bucur totusi ca nu am supape... La turatii mici orice motor innegreste bujia dar nu ar trebui sa se opreasca probabil ai amestecul cam bogat. Succes in America. ( Si nu uita cei care se intorc din strainatate se numesc inapoiati) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator DARK-RIDER-82 Postat Iunie 30, 2008 Share Postat Iunie 30, 2008 (editat) avansul mare iti strica ambielajul si boltul, avansul mic iti poate buli supapele de la rateuri.Bafta la americani! esti de belea augustine... adica AI "COMUNISTA" SI INCA NU STII CUM FUNCTIONEAZA DE FAPT... PAI DACA E MOTOR OTTO, sau motor in 2 timpi(APRINDERE PRIN SCANTEIE) SI PRIMESTE SCANTEIA PREA DEVREME , IA GHICI CE SE INTAMPLA: FUOTI AMBIELAJUL SAU VIBROCHENUL DIN CAUZA CA AMESTECUL CARBURANT EXPLODEAZA PREA DEVREME , IAR BIELA ARE UN ANUMIT DECALAJ ,NU E CHIAR PE MIJLOCUL CILINDRULUI... EXPLOZIA PREA DEVREME A AMESTECULUI FORTEAZA IN BIELA SI DE FAPT IN TOT MOTORUL... POTI SA FACI PRAF UN MOTOR IN CATIVA KM DACA NU E REGLAT AVANSUL SI DACA MAI E SI CU 2 CILINDRII...POTI SA TE REORIENTEZI CATRE UN NOU MOTOR SAU ... >BICICLETA SCORMONESTE IN WIKIPEDIA...E UIMITOR CATE INFORMATII STAU PE INTERNET PRECUM POMANA TZIGANEASCA http://en.wikipedia.org/wiki/2_stroke_engine http://en.wikipedia.org/wiki/Four-stroke_engine Sper ca nu te-am jignit , da' cat am avut dnepr , mai mult am invatzat mecanica decat m-am plimbat ... si sa te vad ca zici : "ce strica avansul in motor?"... ma doare capu' ca am reconstituit motorul de dnepr de 2 ori... NU MAI VREAU MOTOR ! POATE MOTOCICLETA ELECTRICA , SA LE IA DREAQU , VREAU CEVA CAT MAI SIMPLU! HUO S.U.A. , HUO CRIMINALII! FOUCK U.S.A. , FOUCK GEORGE BUSH! o sa regreti calatoria in ra.hatul de S.U.A. cel mai mare terorist? >: george bush... Editat Iunie 30, 2008 de DARK-RIDER-82 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Redresor Postat Iunie 30, 2008 Autor Share Postat Iunie 30, 2008 esti de belea augustine... adica AI "COMUNISTA" SI INCA NU STII CUM FUNCTIONEAZA DE FAPT... PAI DACA E MOTOR OTTO, sau motor in 2 timpi(APRINDERE PRIN SCANTEIE) SI PRIMESTE SCANTEIA PREA DEVREME , IA GHICI CE SE INTAMPLA: FUOTI AMBIELAJUL SAU VIBROCHENUL DIN CAUZA CA AMESTECUL CARBURANT EXPLODEAZA PREA DEVREME , IAR BIELA ARE UN ANUMIT DECALAJ ,NU E CHIAR PE MIJLOCUL CILINDRULUI... EXPLOZIA PREA DEVREME A AMESTECULUI FORTEAZA IN BIELA SI DE FAPT IN TOT MOTORUL... POTI SA FACI PRAF UN MOTOR IN CATIVA KM DACA NU E REGLAT AVANSUL SI DACA MAI E SI CU 2 CILINDRII...POTI SA TE REORIENTEZI CATRE UN NOU MOTOR SAU ... >BICICLETA SCORMONESTE IN WIKIPEDIA...E UIMITOR CATE INFORMATII STAU PE INTERNET PRECUM POMANA TZIGANEASCA http://en.wikipedia.org/wiki/2_stroke_engine http://en.wikipedia.org/wiki/Four-stroke_engine Sper ca nu te-am jignit , da' cat am avut dnepr , mai mult am invatzat mecanica decat m-am plimbat ... si sa te vad ca zici : "ce strica avansul in motor?"... ma doare capu' ca am reconstituit motorul de dnepr de 2 ori... NU MAI VREAU MOTOR ! POATE MOTOCICLETA ELECTRICA , SA LE IA DREAQU , VREAU CEVA CAT MAI SIMPLU! HUO S.U.A. , HUO CRIMINALII! FOUCK U.S.A. , FOUCK GEORGE BUSH! o sa regreti calatoria in ra.hatul de S.U.A. cel mai mare terorist? >: george bush... Pai mie motorul mi s-a oprit in oras pt ca a cedat bujia. S-a distrus izolatorul. Altfel merge bine,amestecul e corect... Deci cedeaza ambielajul...Da, explicatia sta in picioare,desi ma gandeam ca daca biela nu e perfect pe mijlocul cilindrului, ar putea creste puterea si turatia, avand in vedere ca ii da scanteie mai devreme, cursa e mai scurta.... Am inteles, am si citit si mai am multe de invatat. Si cat am desfacut motorul de Voshod si cel de MZ am invatat multe si a ajuns o placere sa il desfac... In SUA am fost si anul trecut si ma duc in acelasi loc. Nu o sa imi para rau cum nu mi-a parut nici anul trecut.M-am imprietenit cu oamenii acolo, care m-au rugat sa stau mai mult,dar nu puteam ca am facultate. Ei sunt fericiti ca ma intorc acolo pt ca stiu sa ma descurc si in chestiuni tehnice (de maintanance la utilaje ,electrica). Daca nu mergeam anul trecut in SUA ,nu aveam cum sa imi cumpar MZ-ul , sa il repar , sa imi cumpar echipament + alte maruntisuri (camera ,telefon,haine etc) .Am lucrat acolo la o ferma de piersici (Puneam piersici in cutie + curatat si uns utilaje la 3-4 zile) . Patronul lucra cu noi cot la cot, se baga in ghena de gunoi ca sa preseze gunoaiele sa intre mai multe, ne facea cinste cu suc, faceam glume etc. Si cel mai important lucru : am fost sa tragem cu arme in poligon (avea si AK47 si Dragunov din RO,era colectionar). Pt mine, experientele cu armele au fost cele mai importante ,oricum, voiam sa fac armata , macar la TR. In ROmania, patronul se uita urat la tine , te injura si iti da salariul tarziu...Pe cat posibil sa stai peste program si sa nu te plateasca suplimentar.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator gabrielradulescu Postat Iunie 30, 2008 Share Postat Iunie 30, 2008 eeeeeeeehhh augustine... intram in "chestii delicate"! EU ITI UREZ SUCCES IN TOT CEEA CE VEI FACE, DAR SA STII UN LUCRU: tot ceea ce au ACUM in momentul de fatza americanii este obtinut prin crime, MARI abuzuri ale conducatorilor militari , si foarte mult tupeu+nesimtire in aproape orice problema mondiala! Si intotdeauna au avut ei ultimul cuvant , DOAR ASA, CA VREA POULA LOR DE AMERICANI! tot teritoriul S.U.A. ala unde te duci tu, este obtinut prin MASACRAREA POPULATIEI CARE ERA DEJA ACOLO>INDIENII! se pare ca tu nu stii muuulte lucruri despre natia asta CEA MAI JE.GOASA DE PE PAMANT, NUMITA AMERICANI! Si patronii de la noi te platesc tarziu si putin pentru ca la noi totul este de fapt controlat in continuare de STAT(e un soi de "semi-comunism" corcit cu democratie!)!Si nu uita : daca maine te duci la o benzinarie IN ROMANIA sa bagi un plin de benzina sau motorina , preturile de la noi sunt DUBLE FATZA DE CEEA CE PLATESTE UN R.AHAT DE AMERICAN OBEZ , SUNCA UMBLATOARE , LA O GAS STATION DE LA EI... TU CE ZICI? DACA SI LA NOI AR FI PRETUL ENERGIEI MACAR APROAPE CA LA EI, NU AI FI PLATIT FOARTE BINE SI LA TIMP? ADICA , TE ROG SA-MI EXPLICI UN LUCRU : DE CE AMERICANII PLATESC ENERGIA(BENZINA, MOTORINA , ETC ETC) ATAT DE IEFTIN SI NOI IN EUROPA ATAT DE SCUMP? DA' CE MORTZII MAMII LOR ,EI AU 3 COA.E?SI NOI SUNTEM MAI PROSTI? Eu zic sa te mai gandesti la aspectul asta , si mai ales la felul in care este sustinuta economia la ei, si la noi(daca exista asa ceva la noi...)!In primul rand americanii sunt niste criminali (sau descendenti ai unora), niste "oameni" fara pic de scrupule>vezi ce se intampla intr-un WALMART si cam ce averi au proprietari acestor supermarket-uri , si cum sunt platiti angajatii ACOLO,si pe urma mai analizeaza si POLITICA LOR EXTERNA("DE CEI MAI TARI DIN PARCARE;SI DACA NU FACETI CE ZICEM NOI VA BOMBARDAM DE VA FOUTEM IN GAT")! ESTE SINGURA NATIE CARE A ARUNCAT IN MOD VOIT SI FARA PARERI DE RAU 2 BOMBE NUCLEARE ASUPRA UNOR ZONE DENS POPULATE(N-AI CUM SA-MI SPUI CA NU STIAU DE BIETII OAMENI DE JOS...)Si mai sunt multe de spus despre je.gurile astea de oameni! singurul motiv pentru care PATRONUL TAU LUCREAZA "COT-LA-COT" CU TINE ESTE PT. CA E INNEBUNIT DUPA BANI , SI DE FAPT EI CRED CA SI-AR PUNE "THE OLD MIGHTY DOLAR" PE PERETE IN LOC DE CRUCE...SUNT AHTIATI DUPA BANI SI PUTERE SI NU PREA-I DOARE CAPUL DE ISUS , DUMNEZEU SI BISERICA SI CREDINTA IN GENERAL(VEZI CAM CATI MOR DE MANA VECINILOR LOR, DOAR PT. CA AMERICANUL "TREBUIE SA AIBE ARMA IN CASA">rata criminalitatii...) ma mir ca poti sa stai de vorba cu asa viermi de oameni... oricum este alegerea ta! EU DAU DREPTATE CELOR DIN LUMEA ARABA> AMERICANII REPREZINTA SATANA IN PERSOANA ,SI NU M-AS MIRA DACA TOT DIN CAUZA LOR O SA SE DUCA DREAQULUI LUMEA , ASA CUM ESTE ACUM... bafta! si scuze de post-ul meu atat de lung si de "off-topic" eu zic sa te orientezi catre un montaj ca asta: http://www.imfsoft.com/hardware/produkty/j...nt-ignition.asp, si sigur nu o sa mai trebuiasca sa umbli la avans! S-A MAI DISCUTAT DESPRE ASTA , SI CRED CA ESTE SI UN SITE+ DEALER PENTRU PRODUSELE ASTEA IN IASI! aveam link-ul dar l-am pierdut... aveam de gand sa fac jawa complet fuctionala , dar am renuntat , ca nu mai aveam "elan" , si am dat si de alte lucruri mai frumoase si de "Doamne-ajuta" CIAO! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catul Postat Iulie 1, 2008 Share Postat Iulie 1, 2008 da ce treaba au americanii, auru si ardelenii cu avansu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rocknroll Postat Iulie 1, 2008 Share Postat Iulie 1, 2008 Salut. Augustine, un avans marit poate sa distruga ambielajul intr-un timp direct proportional cu marimea lui. Scinteia fiind avansata, produce aprinderea amestecului, detonatia, cu mai mult decit trebuie innainte de PMI (Punctul mort interior) s-au cum este larg vehiculat PMS. Cine sufera de pe urma detonatiei? Bucsa de bronz din capul mic al bielei (s-au rulmentul cu ace la motoarele care au asa ceva in capul mic al bielei), biela (care se poate indoi, strimba, sparge), rulmentul din capul mare al bielei (s-au cuzinetii de la bielele cu cuzineti), fusul maneton, fusul palier si rulmentii s-au cuzinetii acestuia. Intr-adevar un avans mare te ajuta la turatii mari, tot ansamblul de piese in miscare descris mai sus nu mai are timp sa "simta" detonatia avansata. Dar o simte in plin la turatii medii si mici. Atunci cind vrei sa-i dai gaz are o tendinta de "a da in nas", parca inghite pe nemestecate. Si inca ceva, un motor "avansat" functioneaza mai fierbinte. Exista chiar riscul de a arde/topi pistonul in cap. Reduci putin avansul, 0,5mm din cursa pistonului cred ca este suficient. Asa protejezi tot amsamblul de piese in miscare. Nu pierzi nimic la viteza. S-a spart portelanul de la bujie tot din cauza detonatiilor combinate cu temperatura mare. Despre culoarea bujiilor, cred ca este si de la avans si de la un nivel putin prea mare al benzinei. Mai "gidila" putin benzina, fa-o in asa fel incit sa nu fie "puturoasa" la drum in afara. Chiar daca vei avea un reglaj optim avans/benzina la mers in localitate bujia se va innegri putin, dar nu pina acolo incit sa se opreasca motorul, dar imediat ce va da motorul de turatie/ sarcina, bujia se va "auto-curata". Tu trebuie sa ai grija de motorul tau si sa-l exploatezi in conditii normale, nimeni nu o poate face mai bine. In fond i-ti respecti munca, si banii tai. Ai grija de tine si de sanatatea ta acolo unde mergi, respecta-i pe cei din jurul tau si vei fi respectat. Asfalt uscat numai sub roti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator lznicu Postat Iulie 1, 2008 Share Postat Iulie 1, 2008 Pe scurt, ia un pic din avans si ai rezolvat problema, bujia este posibil sa se afume in oras pt ca mergi incet in oras (nu bag mana-n foc). Off topic: Bafta in america, chiar daca au ei pacatele lor m-as muta acolo fara regrete. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
christensen Postat Iulie 1, 2008 Share Postat Iulie 1, 2008 si de la aprindere poate fi(bobina, bujia), mie nu mi sa afumat bujia nici in oras, intodeauna o tineam in ture cat sami incarce bateria(peste 2500......3000) si cand schimbam vitezele o trageam pe la 4500.....5000(acuma depinde cata de aglomerat era drumul ca nu se merita sa demarez in tromba si peste 20m sa incetines pana intra 1). motorul nu se incalzea exagerat...sa o simt la picioare.(este adevarat ca nu prea stateam in aglomeratie si 1...2 traversam orasul ca nui mare). in exterior o tineam intre 3500 si 4500rpm(nu la scimbatul vitezei ci la drum intins). am pinionul de atac de 19. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Iulie 1, 2008 Share Postat Iulie 1, 2008 Avansul mare nu determina incalzirea suplimentara a motorului, asta se intampla in cazul avansului prea mic! Deasemenea daca ai avansul mai mare nu inseamna ca se va scurta cursa pistonului. E adevarat ca un avans mare poate dauna ambielajului si bucsei pistonului, dar depinde cat de mare este ( fata de valoarea standard ) si cum se foloseste motorul. La turatii mari un avans mare nu mai dauneaza motorului ba dimpotriva il ajuta si va avea si un plus de putere. Pentru ca la motoarele de genul celui in discutie avansul standard este un compromis,(merge binisor in toate regimurile de turatie dar niciodata optim) un avans un pic mai mare nu dauneaza mai ales daca mergi un pic mai turat. Eu de exemplu la IJ intotdeauna am mers cu avans mai mare decat standard iar la drumuri lungi foloseam un avans chiar mult mai mare decat cel recomandat, mie asa mi se parea ca motorul merge mai bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Redresor Postat Iulie 1, 2008 Autor Share Postat Iulie 1, 2008 va multumesc tuturor pentru raspunsuri..Am inteles ca se scurteaza viata ambielajului,asta in cazul meu e clar deoarece daca nu folosesc viteza a 3-a, in vit 4 turele pot scadea mult,asta fara sa ma deranjeze neaparat pt ca motorul trage (inclusiv cu 2 persoane)......Cand am desfacut motorul ultima oara, ambielajul si totul erau perfecte... Orasul il trec destul de greu ca sunt multe semafoare la care verdele tine 10 sec si trebuie sa astept mult........Avansul meu totusi nu e mai mare cu mult decat standard, e posibil sa fie 3mm in loc de 2,5mm. De ce spun asta ? Neavand un comparator, toate sunt relative.... eeeeeeeehhh augustine... intram in "chestii delicate"! EU ITI UREZ SUCCES IN TOT CEEA CE VEI FACE, DAR SA STII UN LUCRU: tot ceea ce au ACUM in momentul de fatza americanii este obtinut prin crime, MARI abuzuri ale conducatorilor militari , si foarte mult tupeu+nesimtire in aproape orice problema mondiala! Si intotdeauna au avut ei ultimul cuvant , DOAR ASA, CA VREA POULA LOR DE AMERICANI! tot teritoriul S.U.A. ala unde te duci tu, este obtinut prin MASACRAREA POPULATIEI CARE ERA DEJA ACOLO>INDIENII! se pare ca tu nu stii muuulte lucruri despre natia asta CEA MAI JE.GOASA DE PE PAMANT, NUMITA AMERICANI! Si patronii de la noi te platesc tarziu si putin pentru ca la noi totul este de fapt controlat in continuare de STAT(e un soi de "semi-comunism" corcit cu democratie!)!Si nu uita : daca maine te duci la o benzinarie IN ROMANIA sa bagi un plin de benzina sau motorina , preturile de la noi sunt DUBLE FATZA DE CEEA CE PLATESTE UN R.AHAT DE AMERICAN OBEZ , SUNCA UMBLATOARE , LA O GAS STATION DE LA EI... TU CE ZICI? DACA SI LA NOI AR FI PRETUL ENERGIEI MACAR APROAPE CA LA EI, NU AI FI PLATIT FOARTE BINE SI LA TIMP? ADICA , TE ROG SA-MI EXPLICI UN LUCRU : DE CE AMERICANII PLATESC ENERGIA(BENZINA, MOTORINA , ETC ETC) ATAT DE IEFTIN SI NOI IN EUROPA ATAT DE SCUMP? DA' CE MORTZII MAMII LOR ,EI AU 3 COA.E?SI NOI SUNTEM MAI PROSTI? Eu zic sa te mai gandesti la aspectul asta , si mai ales la felul in care este sustinuta economia la ei, si la noi(daca exista asa ceva la noi...)!In primul rand americanii sunt niste criminali (sau descendenti ai unora), niste "oameni" fara pic de scrupule>vezi ce se intampla intr-un WALMART si cam ce averi au proprietari acestor supermarket-uri , si cum sunt platiti angajatii ACOLO,si pe urma mai analizeaza si POLITICA LOR EXTERNA("DE CEI MAI TARI DIN PARCARE;SI DACA NU FACETI CE ZICEM NOI VA BOMBARDAM DE VA FOUTEM IN GAT")! ESTE SINGURA NATIE CARE A ARUNCAT IN MOD VOIT SI FARA PARERI DE RAU 2 BOMBE NUCLEARE ASUPRA UNOR ZONE DENS POPULATE(N-AI CUM SA-MI SPUI CA NU STIAU DE BIETII OAMENI DE JOS...)Si mai sunt multe de spus despre je.gurile astea de oameni!singurul motiv pentru care PATRONUL TAU LUCREAZA "COT-LA-COT" CU TINE ESTE PT. CA E INNEBUNIT DUPA BANI , SI DE FAPT EI CRED CA SI-AR PUNE "THE OLD MIGHTY DOLAR" PE PERETE IN LOC DE CRUCE...SUNT AHTIATI DUPA BANI SI PUTERE SI NU PREA-I DOARE CAPUL DE ISUS , DUMNEZEU SI BISERICA SI CREDINTA IN GENERAL(VEZI CAM CATI MOR DE MANA VECINILOR LOR, DOAR PT. CA AMERICANUL "TREBUIE SA AIBE ARMA IN CASA">rata criminalitatii...) ma mir ca poti sa stai de vorba cu asa viermi de oameni... oricum este alegerea ta! EU DAU DREPTATE CELOR DIN LUMEA ARABA> AMERICANII REPREZINTA SATANA IN PERSOANA ,SI NU M-AS MIRA DACA TOT DIN CAUZA LOR O SA SE DUCA DREAQULUI LUMEA , ASA CUM ESTE ACUM... bafta! si scuze de post-ul meu atat de lung si de "off-topic" eu zic sa te orientezi catre un montaj ca asta: http://www.imfsoft.com/hardware/produkty/j...nt-ignition.asp, si sigur nu o sa mai trebuiasca sa umbli la avans! S-A MAI DISCUTAT DESPRE ASTA , SI CRED CA ESTE SI UN SITE+ DEALER PENTRU PRODUSELE ASTEA IN IASI! aveam link-ul dar l-am pierdut... aveam de gand sa fac jawa complet fuctionala , dar am renuntat , ca nu mai aveam "elan" , si am dat si de alte lucruri mai frumoase si de "Doamne-ajuta" CIAO! Domnule Gabriel Radulescu, aveti dreptate in ceea ce spuneti... : "MARI abuzuri ale conducatorilor militari , si foarte mult tupeu+nesimtire in aproape orice problema mondiala! Si intotdeauna au avut ei ultimul cuvant " - CORECT "tot teritoriul S.U.A. ala unde te duci tu, este obtinut prin MASACRAREA POPULATIEI CARE ERA DEJA ACOLO>INDIENII!" - CORECT "se pare ca tu nu stii muuulte lucruri despre natia asta CEA MAI JE.GOASA DE PE PAMANT, NUMITA AMERICANI" -INEXACT Chiar nu am vrut sa ma apuc sa fac analiza politica aici.Asta fac zilnic la scoala. Pentru mine SUA si dominatia lor mondiala e un subiect de care m-am saturat pana peste cap. Se discuta pana in panzele albe. Sunt superputere si bineintles ca jefuiesc petrolul de la Irakieni drept daune de razboi,bineinteles ca nu le convine ascensiunea Rusiei si nu le convine ca iranienii vor sa isi creeze centrale nucleare.Nu mai extind subiectul.Vad ca il cunoasteti in profunzime... Pretul la benzina e intr-adevar foarte mic, aproximativ 15-16 mii litrul ,dar ei se plang ca e scumpa pt ca au masini maric are consuma enorm...Ei nu sunt economi in ceea ce privesc benzina. Cumpara numai Jeep=uri cu capacitate peste 3000CMC...... Cu toate astea, spre deosebire de celelalte tari, americanii se preocupa intens de bunastarea cetatenilor lor fie in interior fie in exterior...Pe langa aceasta?Cine se ia de un american care savarseste un delict? Nimeni....(Teo Peter...stim cazul).... Si pe langa asta, intr-adevar ,patronul e avid dupa bani,dar se poarta frumos...asta ma incalzeste (sper ca nu o sa credeti ca m-am lasat dus de nas...) Nu mai pot sa mai scriu ca e conexiunea unui coleg si o sa ma injure........ Lucrarea de licenta am sa o fac tocmai despre Amerindieni si respectarea drepturilor omului...Asadar, stiu destule, nu am timp sa le expun aici pe toate si respect parerile tuturor...... Vara placuta cu multe plimbari.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator lznicu Postat Iulie 3, 2008 Share Postat Iulie 3, 2008 Domnule Gabriel Radulescu, aveti dreptate in ceea ce spuneti... : "MARI abuzuri ale conducatorilor militari , si foarte mult tupeu+nesimtire in aproape orice problema mondiala! Si intotdeauna au avut ei ultimul cuvant " - CORECT "tot teritoriul S.U.A. ala unde te duci tu, este obtinut prin MASACRAREA POPULATIEI CARE ERA DEJA ACOLO>INDIENII!" - CORECT "se pare ca tu nu stii muuulte lucruri despre natia asta CEA MAI JE.GOASA DE PE PAMANT, NUMITA AMERICANI" -INEXACT Chiar nu am vrut sa ma apuc sa fac analiza politica aici.Asta fac zilnic la scoala. Pentru mine SUA si dominatia lor mondiala e un subiect de care m-am saturat pana peste cap. Se discuta pana in panzele albe. Sunt superputere si bineintles ca jefuiesc petrolul de la Irakieni drept daune de razboi,bineinteles ca nu le convine ascensiunea Rusiei si nu le convine ca iranienii vor sa isi creeze centrale nucleare.Nu mai extind subiectul.Vad ca il cunoasteti in profunzime... Pretul la benzina e intr-adevar foarte mic, aproximativ 15-16 mii litrul ,dar ei se plang ca e scumpa pt ca au masini maric are consuma enorm...Ei nu sunt economi in ceea ce privesc benzina. Cumpara numai Jeep=uri cu capacitate peste 3000CMC...... Cu toate astea, spre deosebire de celelalte tari, americanii se preocupa intens de bunastarea cetatenilor lor fie in interior fie in exterior...Pe langa aceasta?Cine se ia de un american care savarseste un delict? Nimeni....(Teo Peter...stim cazul).... Si pe langa asta, intr-adevar ,patronul e avid dupa bani,dar se poarta frumos...asta ma incalzeste (sper ca nu o sa credeti ca m-am lasat dus de nas...) Nu mai pot sa mai scriu ca e conexiunea unui coleg si o sa ma injure........ Lucrarea de licenta am sa o fac tocmai despre Amerindieni si respectarea drepturilor omului...Asadar, stiu destule, nu am timp sa le expun aici pe toate si respect parerile tuturor...... Vara placuta cu multe plimbari.... Daca vei ramane in State stabilestete intr-un oras mic sau la tara ca e viata mai molcoma, eu am stat in Italia undeva intr-un sat unde nici nu stiau ce-s aia romani (eram in sud, spre Napoli). Erau oameni de bun simt si foarte ospitalieri nu ca cei din Roma sa zicem, orasul tampeste oamenii si e valabil in orice tara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi80 Postat Iulie 3, 2008 Share Postat Iulie 3, 2008 despre avans sa zis ce era de zis,despre americani am si eu o parere-ce ne opreste sa fim si noi la fel,sa ne vedem interesul,sa facem tot posibilul sa avem litrul de benzina 1,5 lei si sa ne doara in ... de toti si toate.e un proverb vulpea ce nu ajunge la struguri.... referitor la religie si dumnezeu(a scris cineva mai sus), sa fim seriosi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ViorelX Postat Iulie 21, 2008 Share Postat Iulie 21, 2008 Eu intotdeauna ma feream sa las avansul prea mare tocmai ca sa evit riscul distrugerii motorului. De obicei faceam probe variind avansul intre 10 si 30 grade. Recent insa l-am fixat pe la 45 grade si merge chiar bine motorul, ba chiar mi-a scazut consumul ca niciodata pana acum (nu mai spun cat, ca iar o sa radeti unii de mine). Mi se pare mult 45 de grade si inainte mi-era frica sa-l maresc atat de mult. Avansul poate fi marit daca motorul e uzat. Al meu cred ca e destul de uzat si poate din acest motiv merge bine cu asemenea avans (Sau poate 45 grade n-o fi asa mult cum mi se pare?!). Acum nu pot recomanda oricui sa-si fixeze avansul la 45 grade. Nici eu nu-s hotarat daca sa-l las asa sau sa-l mai reduc. La pornire ma loveste adesea pedala. La viteze prea mici nu merge bine. Dar la pornirea de pe loc are demaraj bun, iar la viteza normala de mers, merge excelent. Niciodata pana acum n-am reusit sa gasesc o valoare optima a avansului. El trebuie reglat in functie de viteza, dar si in functie de multi alti factori: uzura (de care am mai mentionat), temperatura, umiditatea atmosferei, tipul de benzina,... Iata o consecinta a avansului prea mare: Ieri circulam cu motocicleta avand avansul fixat la 45 grade. Am intrat intr-o intersectie cu DN1 venind de pe un drum secundar. Acolo am oprit motorul fiindca am avut de asteptat multe minute pana sa prind momentul sa ma inscriu pe DN1. Cand sa-l pornesc si sa plec, motocicleta da inapoi. No, asa minune nu mi s-a mai intamplat niciodata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rocknroll Postat Iulie 21, 2008 Share Postat Iulie 21, 2008 Salut. E de ajuns sa se intimple o data. Daca-ti spunea cineva chestia asta, nu credeai. Asfalt uscat numai sub roti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alveola Postat Iulie 21, 2008 Share Postat Iulie 21, 2008 (editat) FUOTI VIBROCHENUL "Vibrochenul" poate sa bata in supape daca ai avansul la becul de pozitie legat la masa, dar numai cand iti cade relantiul in pompa de ulei a ferestrelor de evacuare Sper ca nu te-am jignit , da' cat am avut dnepr , mai mult am invatzat mecanica decat m-am plimbat Nu m-ai jignit, eu am avut nipru 3 ani si aproape 35 de mii de km. Niprul meu a vazut Bucurestiul, Brasovul si multe alte orase din tara, fara sa am probleme cu el. Si... sper sa nu te jignesc, dar eu am invatat mecanica bine si nu a trebuit sa repet, astfel incat mai mult m-am plimbat cu el decat am reparat. Asta e, unii au bafta de "nipre bune" si altii de niste "fiare obosite". Du-te si mai bea o bere si strange un surub la nipra ta, pe care sincer o compatimesc. Si in cazul in care nu te-ai prins, nu i-am dat lui augustin in mod special sfatul, ci pentru oricine citeste si nu stie, asa cum ai spus si tu ca MZ-ul are vilbrochen (ca asa se cheama). Editat Iulie 21, 2008 de Alveola Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate