MirceaB Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Hello! E adevarat ca nu sunt nici pe departe fotograf, am invatat de curand sa deschid photoshop-ul si nimic mai mult (asa ca nu trageti in mine ca-mi dau cu parerea) dar am observat un anumit aspect legat de pozele de pe aici. Pe tema celor prelucrate mai mult se fac diverse comentarii,sugestii, s.a.m.d. Cele neprelucrate nu prea sunt bagate in seama ceea ce nu cred ca e corect. Pasionat de foto cred ca nu inseamna automat si pasionat de arta prelucrarii ulterioare. E doar o parere. Sa auzim de bine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Cateva poze de ieri... Parerea mea e ca filozofu in unele parti are dreptate. La ale mele sunt cele cu porumbeii numai resize, iar cealalta este alb negru. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 (editat) Hai ma "numai resize"... vrei sa spui ca ai lasat aparatul sa-ti aleaga automat saturatia, contrastul, balansul, sharpening, curves samd. Nu ca "n-are prelucrare", doar ca are una facuta automat de camera. Asta e ca si cum ai fi mindru ca ai facut poze pe modul automat complet. Cine nu recunoaste ca 99.9% din poze au nevoie de prelucrare ca sa arate decent, n-are treaba cu fotografia. Treaba se impute si mai tare daca vrei print. Acolo e de munca frate, si trebuie cunostiinte si echipament. Colorimetre, spatii de culoare, ehehe. Editat Mai 19, 2010 de vrajitorul din oz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Ai dreptate m`am referit ca nu e "colorata " in photoshop . Din aparat selectezi tot ce trebe. e normal. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Metal Heart Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Cateva poze de ieri... Noul 70-300? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Just_John Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Filosofulle, am voie s-o transform in B&W, avand in vedere ca D70s-ul meu nu stie sa traga direct in B&W? You're arguing semantics. Nu ma bag in discutie, ca-mi omor neuronii degeaba. Faceti ce/cum vreti, mi-e paralel, o sa pun ce FOTOGRAFII ( ) vreau, o sa comentez ce imagini vreau, daca imi permite timpul si daca am chef, o sa dau sfaturi pe masura priceperii referitor la aparatura, tehnici, sau postprocesare, si n-o sa ma afecteze absolut deloc ca - WOW!!! exista oameni carora nu le plac pozele mele!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SubInfluentza Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Mai bag niste poze prelucrate maxim. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
midnight_rain Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Propun o tema: se da o fotografie JPG full size neprelucrat (si eventual RAW-ul daca e disponibil), cum iese de pe aparat, iar cine doreste, poate sa o prelucreze si sa posteze aici rezultatul. Prelucrarea in aceasta etapa nu va permite modificari ale structurii compozitionale. Adica fara clone, stamp, heal. Tema trebuie sa aiba legatura cu spiritul motociclismului, fie ca e vorba de drumetii, plimbari, detalii de motociclete si asa mai departe. Sa vedem ce iese. Evident, participantii sunt de acord sa nu foloseasca fotografiile, chiar si prelucrate, in portofoliul propriu sau in alte scopuri personale sau comerciale fara acordul autorului original. Latura mare a fotografiei finale: 1024 pixeli. Fiecare participant trimite o singura fotografie finala. Termen de lucru 7 zile. Se voteaza intr-un poll aici la care se creeaza dupa expirarea termenului limita. Castigatorul primeste dreptul de a propune urmatoarea fotografie cat si regulile de prelucrare. Daca urmatorul/urmatoarea va dori, poate permite o prelucrare structurala in jurul unei anumite teme. Un participant nu poate castiga trei etape consecutive. Dupa doua castigate consecutiv, una pauza. Aici primul JPG full size 10 MegaPixeli. Am ales-o aceasta tocmai pentru ca o e fotografie destul de soft din aparat, sa vedem ce se poate scoate din ea in conditii de prelucrare. Am lasat-o intoarsa, cum a fost capturata, pentru a nu pierde detalii la rotate. Mesaj completat Si aici prelucrarea mea: Mesaj completat Ca sa nu fie confuzii: pe aceeasi fotografie, timp de o saptamana, isi incearca skill-urile cine doreste. Mesaj completat N-am apucat sa editez textul: *se voteaza intr-un poll aici la "Motociclisti in timpul liber", care se creeaza dupa expirarea termenului limita. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
legionaru Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Eu propun mai degraba deschiderea unui nou topic ptr acest subiect. Sa lasam topicul asta liber de asa ceva. Eventual mai facem un topic de photoshop-ela funny (remember topicul de pe Urban?), unde sa dam frau liber manipularilor foto mai mult sau mai putin profi (adica se accepta si cu Paint), dar pe teme amuzante: x pune o poza si cine vrea o manipuleaza cum vrea muschiul lui, decent, dar amuzant, apoi y mai pune o poza, samd. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Just_John Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Topicul de pe Urban a fost amuzant pentru ca eram "gashk mik".. Aici e mult prea probabil sa se bage in seama zmeii tastaturilor si sa puna "piese" de prost gust.. La partea cu photoshopatul ma bag, daca exista doritori, dar nu cred sa fie.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
legionaru Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 (editat) Topicul de pe Urban a fost amuzant pentru ca eram "gashk mik".. Aici e mult prea probabil sa se bage in seama zmeii tastaturilor si sa puna "piese" de prost gust.. La partea cu photoshopatul ma bag, daca exista doritori, dar nu cred sa fie.. mda, ai dreptate... Editat Mai 19, 2010 de legionaru Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
veics Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 (editat) filosofule, uite inca o blasfemie, sper sa nu pui crucea pe mine si sa-mi dai foc. consider ca nu mai are rost sa iti raspund la posturi pt. ca esti intr-o singura directie. sper sa nu fii asa in orice faci. Editat Mai 19, 2010 de veics Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hosszu Toll Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 (editat) Propun o tema: se da o fotografie JPG full size neprelucrat (si eventual RAW-ul daca e disponibil), cum iese de pe aparat, iar cine doreste, poate sa o prelucreze si sa posteze aici rezultatul. Prelucrarea in aceasta etapa nu va permite modificari ale structurii compozitionale. Adica fara clone, stamp, heal.Tema trebuie sa aiba legatura cu spiritul motociclismului, fie ca e vorba de drumetii, plimbari, detalii de motociclete si asa mai departe. Sa vedem ce iese. Evident, participantii sunt de acord sa nu foloseasca fotografiile, chiar si prelucrate, in portofoliul propriu sau in alte scopuri personale sau comerciale fara acordul autorului original. Latura mare a fotografiei finale: 1024 pixeli. Fiecare participant trimite o singura fotografie finala. Termen de lucru 7 zile. Se voteaza intr-un poll aici la care se creeaza dupa expirarea termenului limita. Castigatorul primeste dreptul de a propune urmatoarea fotografie cat si regulile de prelucrare. Daca urmatorul/urmatoarea va dori, poate permite o prelucrare structurala in jurul unei anumite teme. Un participant nu poate castiga trei etape consecutive. Dupa doua castigate consecutiv, una pauza. Buna idee, dar ca sa mai si invatam cate ceva, propun ca cel care modifica poza sa spuna ce si cum a facut si sa dea valorile reale ex: contrast +15, vignette 20%, etc. asa descoperim o gramada de chestii si smecherii de care nici nu stiam ca exista in PS. De ex. sa apunem ca la poza modificata de tine, habar nu am cum ai scos nuanta aia si a-si vrea sa obtin si eu asa ceva(de ex. la o alta poza), dar nu stiu cum. Editat Mai 19, 2010 de Hosszu Toll Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotoRocker Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Cine nu recunoaste ca 99.9% din poze au nevoie de prelucrare ca sa arate decent, n-are treaba cu fotografia. Treaba se impute si mai tare daca vrei print. Acolo e de munca frate, si trebuie cunostiinte si echipament. Colorimetre, spatii de culoare, ehehe. Eheheeeee, masti pe fiecare bucatica dintr-un burger, scoate albastru/verde din chifla, levels, curbe de culoare etc... asa se vand mancarurile Eu de obicei, cand sunt plecat pe vreundeva, trag poza astfel incat sa minimalizez miscarea si zgomotul, abia daca nu-mi place cum iese din AUTO intru in manual si imi setez expunerea/diafragma/contrast etc, mai ales noaptea. in rest: incadratura finala, contrast, sharp, le stabilesc din fotoÂşop. Am un Canon A710 (fara IS ) As vrea ceva intre DSLR si asta pe care-l am acum, poate un Canon S5IS sau SX1, daca nu, merge si un G11. Spor la tragaci! Mesaj completat PS: din an in paste mai pun poze/foto aici http://icemanicky.deviantart.com/gallery/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Noul 70-300? Din pacate nu. Vroiam sa iau 70-300 dar a venit impozitul la mobra alaturi de o amenda din august si m-a scapat de 400 lei deci am renuntat pe moment si am luat un 55-200 aproape nou. Is multumit deocamdata. dar cum se strang banii, il voi da si voi lua 70-300 vr si e ultima achizitie pt foto Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SubInfluentza Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Si aici prelucrarea mea: Ma inscriu si eu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Di@n@ Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Ma pasioneaza dar nu am cu ce ... Pozele sunt facute cu telefonul ....putin modificate Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotĂśrizer Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 o photoshopeala si de la mine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
veics Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Ma pasioneaza dar nu am cu ce ... Pozele sunt facute cu telefonul ....putin modificate modificate?! stai jos, nota 4 si 5 minute de rusine! oh, mai e zapada pe pcrai? , f. tare, cand ai fost pe rucar-bran? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Di@n@ Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 (editat) modificate?! stai jos, nota 4 si 5 minute de rusine! oh, mai e zapada pe pcrai? , f. tare, cand ai fost pe rucar-bran? Pai erau mai palide cele originale Pe rucar-bran....cam acum 2 ani Editat Mai 19, 2010 de Di@n@ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Just_John Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Pai erau mai palide cele originale Mai joaca-te la culori, la nuantele individuale.. Verdele imi pare prea aprins (da' am un monitor de toata jena, s-ar putea sa fie de la asta) in unele poze, iar in altele cerul este prea.. mov.. (s-ar putea sa fie aceeasi cauza).. Mai dracii moshului, sunt singurul care crede ca o alta incadrare ar fi avantajat mai mult imaginea? pacat ca nu are mai mult spatiu in dreapta.. Modif (in afara de crop, ovcorz.. ): Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hosszu Toll Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Di@n@ Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Mai joaca-te la culori, la nuantele individuale.. Verdele imi pare prea aprins (da' am un monitor de toata jena, s-ar putea sa fie de la asta) in unele poze, iar in altele cerul este prea.. mov.. (s-ar putea sa fie aceeasi cauza).. Nu vad cerul mov Verdele e posibil sa fie prea aprins Multumesc frumos Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
veics Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 am deraiat prea mult? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Di@n@ Postat Mai 19, 2010 Share Postat Mai 19, 2010 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate