ianachim Postat Ianuarie 26, 2013 Share Postat Ianuarie 26, 2013 acum spune si unde le putem servi..... caracatita ai a fripta si muschiul de vita cu sos de piper verde uite si desertul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Joon Postat Ianuarie 27, 2013 Share Postat Ianuarie 27, 2013 @ ianachim ... nu as vrea sa fac reclama , dar pot spune adresa : strada Sirenelor nr 87 dar acum spune tu unde putem manca acel superb chessecake Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Ianuarie 27, 2013 Share Postat Ianuarie 27, 2013 man chessecake is home made.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Ianuarie 27, 2013 Share Postat Ianuarie 27, 2013 cateva fotografii culinare facute zilele trecute , si va rog din nou sa ma scuzati de rezolutia imaginilor ........ Man, de ce le subexpui asa mult ? Nu arata mai bine asa ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laurmlau Postat Ianuarie 27, 2013 Share Postat Ianuarie 27, 2013 de prin Ecuador.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Zven Postat Ianuarie 27, 2013 Share Postat Ianuarie 27, 2013 (editat) ce mai am prin calc ca nu am mai pus mana de ceva timp pe un aparat ... PS: cea de la munte cu placa e facuta cu un compact de la sony sau cu telefonu Editat Ianuarie 27, 2013 de Zven Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Ianuarie 27, 2013 Share Postat Ianuarie 27, 2013 cateva fotografii culinare facute zilele trecute , si va rog din nou sa ma scuzati de rezolutia imaginilor ........ Daca tot e asa de mare copyright'ul ar fi bine sa fie mai transparent(mie mi s-a parut deranjant). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Joon Postat Ianuarie 27, 2013 Share Postat Ianuarie 27, 2013 @ ianachim : felicitari doamnei bucatarese pentru chessecake @ Capone : ai mare dreptate , este adevarat ca nu ma ajuta nici obiectivul dar le-am editat si in graba ... @ Schumy : am notat si am sa tin seama de sfat va multumesc si am sa revin cu cadre noi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Phoenix79 Postat Ianuarie 28, 2013 Share Postat Ianuarie 28, 2013 Vand/schimb oviectiv Tamron AF-S 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro montura Nikon cu Nikon AF-S 50mm f/1.8. Cumparat 08.2011. Aspect 10/10 Poze aici: http://forum.nikonisti.ro/viewtopic.php?f=46&t=25476&start=10#p161863 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Ianuarie 30, 2013 Share Postat Ianuarie 30, 2013 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Ianuarie 31, 2013 Share Postat Ianuarie 31, 2013 Man, de ce le subexpui asa mult ? Nu arata mai bine asa ? Înafară de lipsa de lumină din pozele de mai sus, eu mi-aș permite să sugerez și utilizarea unei difuzii, ceva .. astfel încît să scape de reflexia aia a blițului în imagini. Scoate blițul de pe aparat și viața va fi mai frumoasă Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Joon Postat Februarie 2, 2013 Share Postat Februarie 2, 2013 da ai dreptate , la cea cu tentacule de caracatita este usor ( sau mai mult ) deranjant ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Februarie 2, 2013 Share Postat Februarie 2, 2013 (editat) Nu poți să declanșezi blitzul dacă-l dai jos de pe aparat ? Eu sînt pe Nikon și folosesc CLS, în lipsă de altceva mai bun - a venit moka cu D-300le: Aparatul acela este nichelat tot și finisat oglindă. Nu aveam nici o șansă cu blițul on-camera Editat Februarie 2, 2013 de bibi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Februarie 2, 2013 Share Postat Februarie 2, 2013 Mancarea nu fuge nicaieri. Si nici aparatul de mai sus. Trepied (sau orice poate tine loc de suport imobil pentru aparat), ISO de baza, lumina existenta si gata. Parerea mea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Februarie 2, 2013 Share Postat Februarie 2, 2013 (editat) Faza cu aparatul de mai sus era că lumina existentă era extrem de subțire și plictisitoare (uite un alt exemplu cu situația din teren) Pentru mîncare este posibil ca o lampă fixă să fie suficientă Editat Februarie 2, 2013 de bibi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
valhalla Postat Februarie 2, 2013 Share Postat Februarie 2, 2013 (editat) Faza cu aparatul de mai sus era că lumina existentă era extrem de subțire și plictisitoare (uite un alt exemplu cu situația din teren) Pentru mîncare este posibil ca o lampă fixă să fie suficientă Nice pics..Vin cu o alta intrebare la tine: unde sunt minunatiile acelea? As vrea sa aud amplificatorul ala:) Editat Februarie 2, 2013 de valhalla Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Joon Postat Februarie 2, 2013 Share Postat Februarie 2, 2013 in primul rand bucataria de resturant e mediu ostil pentru un DSLR iar apoi sa stiti ca mancarea fuge rapid la masa pana nu se raceste ...... zilele astea voi incerca sa elimin blitul din schema , cu toate ca ar fi mult mai simplu sa trec pe un 50 mm sau un 35 mm si s-ar rezolva problema inca am sa ma lupt cu 18-55 -ul ...... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Februarie 2, 2013 Share Postat Februarie 2, 2013 @Adolf - Poți folosi cu cucces o lampă de birou cu un bec de 100 W. Dacă pui un tifon peste ea, faci și o difuzie. E mai ușor de lucrat cu lumină continuă decît cu un bliț de aparat (nu de studio cu modeling light) fiindcă WYSIWYG (what you see is what you get). Merge și cu 18-55 că nu o să ai nevoie de f/2.8 @valhalla - Kronzilla este în showroomul HiFiExpert iar Jadisul la Audioconcept ( vezi pe net locațiile - ambele în București - și le poți asculta cu un telefon prealabil, fără probleme ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Joon Postat Februarie 2, 2013 Share Postat Februarie 2, 2013 chiar am incercat cu o lampa de birou ( cu picior flexibil ) mi-a dat un fond galben ! am lasat-o balta dar am sa mai fac o proba cu alt bec de 100 W , e drept ca eu am incercat cu unul de 40 w parca ... multumec frumos de sfat ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Februarie 2, 2013 Share Postat Februarie 2, 2013 man - trage RAW și corectezi balansul de alb din Photoshop Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Irinel Stiulete Postat Februarie 2, 2013 Share Postat Februarie 2, 2013 (editat) eu mi-am luat de pe ebay cu 200 ron o lampa video cu led-uri. Merge cu 6 baterii / acumulatori R6, si are un adaptor de plastic incat sa pun si acumulatori care merg pe o lampa video sony de ex. am mai postat poza asta pe care o pun acum (cu cateva pagini in urma). lumina continua iti ofera o alta perspectiva asupra fotografiei,mai ales din prisma faptului ca vezi 'live' cum cade lumina. ce umbre face, ce scoate in evidenta. iluminarea cu flash-uri/blitz-uri necesita alta tehnica.. aici in poza e un piston si e luminat cu lampa video (care se si vede in imagine). aparatu era pus pur si simplu pe parchet ,cu timer,ca eu tineam lampa in mana. pentru cei care executati fotografii (gen de produs ) pt alte persoane, si mai ales pe BANI,va sugerez sa abordati problema putin mai "profi" decat am vazut mai sus. la poze de produs nu prea ai ce cauta cu 'lumina naturala/ambientala'. vei folosi flash/lumina continua sau ce doresti de asa natura incat sa evidentiezi trasaturile specifice ale acelui produs (indiferent ca-i un amplificator,ca-i mancare......sau ca-i un papuc). tre sa-ti dai seama din ce unghi trebuie sa pice lumina incat sa-i scoata in valoare calitatile..(fie ca vrei ca imaginea sa fie plata,sau vrei 'profunzime' care poate fi perceputa cu ajutorul umbrelor etc). regula de baza este sa trageti RAW. RAW este DIVIN.o poza trasa RAW + JPEG: nu exisat nivel de comparatie de cata 'mana libera' ai la RAW si cat poti recupera,raportat la JPEG. de la expunere (daca poza e sub-expusa sau supra-expusa), la balansul de alb, pana la lucrul pe diverse canale de culoarein raw poti anula ce culoare vrei tu,ii poti creste saturatia, hue ul, si atat in midtones,cat si in umbre,highlights, unde vrei. De asemenea, o alta idee buna este ca atunci cand trageti ceva comercial (produs, femei goale,sau ce vreti voi), sa va setati/calibrati totul cat mai bine.Daca-ti faci balansul de alb corect, cat mai 'precis', daca luminezi totul cat mai ok, te va scuti de munca inutila in photoshop,incercand sa corectezi astea din RAW. Astfel in raw nu va trebui decat sa faci mici retusuri......una e sa recuperezi un balans de alb nenorocit de anumite lumini/tente .....si alta e doar sa-l corectezi putin. Editat Februarie 2, 2013 de Irinel Stiulete Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Joon Postat Februarie 2, 2013 Share Postat Februarie 2, 2013 ok este o discutie foarte educativa si constructiva , chiar am foarte multe lucruri de invatat numai ca trebuie sa clarific lucrurile : 1 . fotografia pentru mine este un hobby si nu fac bani din asta de accea nu imi permit sa imi imbogatesc arsenalul de accesorii ..... 2 .castig bani inventand si gatind preparatele pe care l-e fotografiez si daca as castiga bani din drepturi de autor ar fi mai degraba din retetele create de mine .... .......discutia pe aceasta tema poate continua pentru ca sunt dornic sa imi imbunatatesc tehnica , va multumesc . inca un cadru realizat in aceleasi conditii ....... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Irinel Stiulete Postat Februarie 3, 2013 Share Postat Februarie 3, 2013 adolf, nu vreau sa te superi pe mine,dar ceea ce faci tu (fotografic vorbind) produselor tale este un mare DESERVICIU. nu tre' sa bagi cine stie ce bani in accesorii. fotografii reusite pot fi facute si cu "DIY" light sources.. de ex ultima poza este f prost luminata si ii faci o mare defavoare la mancarea aia pozand-o astfel.repet, nu interpreta gresit, dar ma doare 'inima' sa le vad pozate asa. pana si o expunere o idee mai sus (un +1 la expunere) ar fi rezolvat lucrurile o idee mai bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Februarie 3, 2013 Share Postat Februarie 3, 2013 (editat) adolf, nu vreau sa te superi pe mine,dar ceea ce faci tu (fotografic vorbind) produselor tale este un mare DESERVICIU. nu tre' sa bagi cine stie ce bani in accesorii. fotografii reusite pot fi facute si cu "DIY" light sources.. de ex ultima poza este f prost luminata si ii faci o mare defavoare la mancarea aia pozand-o astfel. repet, nu interpreta gresit, dar ma doare 'inima' sa le vad pozate asa. pana si o expunere o idee mai sus (un +1 la expunere) ar fi rezolvat lucrurile o idee mai bine. eeee, lasa ma nu fi rau cu omul. adica asta vrei sa zici ca e poza facuta de cineva care se pretinde (oarecum) profi? comparativ cu asta care e facuta de un amator cu o camera low cost. scuzati-mi interventia baieti. si scuzati-mi si fata, e de la camera Editat Februarie 3, 2013 de Crazy-devil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CzCustoms Postat Februarie 3, 2013 Share Postat Februarie 3, 2013 Daca prin profi tu intelegi doar ca stie sa seteze corect aparatul eu nu sunt de acord. Asta poti invata foarte simplu din manualul de utilizare sau de pe net. Mai important mi se pare sa stii sa compui o poza, de asemenea si momentul cand trebuie sa o tragi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate