Sari la conținut

In sfarshit, am upgradat!


mihaiachi
 Share

Postări Recomandate

Mai am de rezolvat cu bucsha de boltz shi sa-i fac cablajul.

Mi-a venit coletul de la Danutzgry de pe pro-bike. Printre altele, am luat un platou de frana fatza cu angrenajele pt kilometraj in stare perfecta (eu aveam 2 pinioane mici tocite shi am 2-3 platouri dar sunt largite acolo unde se blocheaza pe furca). Dupa Anul Nou o sa-i fac un adaptor pe strung (acum uzina nu lucreaza) ca sa fac trecerea de la platou-pinion la cablu de km de Trabi (am numeroase, in stare perfecta). Am descoperit ca in carcasa de km cu care am luat motorul, shi care are angrenajele distruse, intra miezul de la km de la km de Trabi. Totushi acea carcasa nu imi place pt ca are o zona cu diam mai mare care ramane afara din far shi arata urat- voi continua sa caut, iar la o adica voi confectziona, o carcasa cu diam 65 mm shi lungimea de 65-70 mm.

Ma oftic ca am nishte gauri mari shi urate in far in care moshu' pusese becuri de-alea mari de tablou electric, nu shtiu cum sa le astup ca eu vreau sa pun led-uri in ceasul de km pr neutral, faza lunga etc. Cred ca voi folosi capacele cromate care se fol la chiuveta cand inlocuieshti bateria clasica cu una monocomanda shi vrei sa astupi gaurile ramase.....

 

Aaaaa, shi statzi voi linishtitzi ca o s-o pornesc sus, da' pe holu' blocului ca ma omoara nevasta daca-i fac fum de-asta imputzit de 2T in casa :friends:

post-3593-1135679254_thumb.jpg

post-3593-1135679263_thumb.jpg

Editat de mihaiachi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 237
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ma oftic ca am nishte gauri mari shi urate in far in care moshu' pusese becuri de-alea mari de tablou electric, nu shtiu cum sa le astup ca eu vreau sa pun led-uri in ceasul de km pr neutral, faza lunga etc. Cred

poxipol si dupa ce se intareste slefuiesti cu smirghel si vopsesti. Nici nu se vede ca a fost gaura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Unde e motorul ala, ca-mi aduc aminte dar vag... uite caut la piese de sch.

Desigur ca voi cositori totul. Deja am facut ochiuri cositorite direct din fir pt lampa spate. Iar in cablaj nu am innadituri.

Am uitat sa zic: pt cablajul ala au donat sarme urmatoarele marci de vehicule:

- Trabi

- Ford Fiesta

- troleibuz DAC 117 E :peace:

- instalatzia veche a motorului (neoriginala)

- instalatzia de artificii de la petrecerea de revelion din piatza Universitatzii :ok: (astea nu le-am montat inca- este cablu bifilar de veioza cu care voi face legatura intre alternator shi punte, regulator de tens shi bobina de ind)

Editat de mihaiachi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

- instalatzia de artificii de la petrecerea de revelion din piatza Universitatzii (astea nu le-am montat inca- este cablu bifilar de veioza cu care voi face legatura intre alternator shi punte, regulator de tens shi bobina de ind)

...Mishule,sigur nu ai uitat vreo 2-3 petarde prin ea?...ma gindeam ca dupa , s-ar putea sa ai"incarcarea"prea mare... :peace:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

- instalatzia de artificii de la petrecerea de revelion din piatza Universitatzii :peace: (astea nu le-am montat inca- este cablu bifilar de veioza cu care voi face legatura intre alternator shi punte, regulator de tens shi bobina de ind)

ai grija sa nu faca BOO

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Eeee... s-a prapadit taica-miu vineri.... N-am chef chiar acum de fiare, intai sa ni-l dea luni de la spital, sa-l inmormantam.... deocamdata sunt trist shi n-am chef de nimic....

Am oarece mustrari de conshtiintza pt ca ii era f frica de mot, a avut un unchi care a murit la "zidul mortzii" shi acum 17 ani cand am vrut prima data motor a zis "Cat traiesc eu nu te urci pe motocicleta!". Ulterior mi-am luat cele 2 Mobre, dar motocicleta adevarata am doar de cateva luni, shi practic inca n-am mers cu ea (numai 10-15 km).... Dar acum e aproape gata motorul- nu ma simt deloc bine...

Editat de mihaiachi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ufff... neavand stare/somn (de-abia luni ni-l da de la spital), mi-am mai umplut timpul pe la motor. Am facut gaurile de prindere a flanshei alternatorului pe motor shi am definitivat schitza flanshei- cand ma intorc la serv pe joi-vineri fac desenul in Autocad shi il pun aici pe forum pt cei care m-au rugat. Am facut cablajul mic de la alt shi platina la punte-regulator shi regleta spre bob de ind. Cam atat... Practic mai stau doar in bucsha de boltz, facut-montat placa suport pt punte shi rel reg shi facut legaturile, ceva leg electrice prin far, pus contact stop, pus uleiuri, uns lantz- uleiurile nu le-am pus inca din motive evidente- daca mai faceam shi pete pe mocheta chiar ca ma dadea nevasta avara cu motoru'...

Am mai stat, am mai cugetat, am vb cu nevasta shi m-am mai linishtit:

1/ putem asimila Mobrele cu motocicletele, shi le detzin/conduc de 14 ani

2/ am mai condus alte motoare adevarate inainte de IJ-ul meu

Deci... sa zic... poate nu i-am purtat eu ghinion lu' batranu' cu mot mea...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Prieteni, luni ma intorc la serv shi, cum am promis, o sa fac in Autocad desenul flanshei pt alternator shi il pun aici.

Mai am o singura problema: bucsha boltzului. Trebuie 15 la int, 17.5 la ext. Nu gasesc material. Am in schimb bucshe de 15 cu 17 la ext. Sa nu radetzi: am masurat cu micrometrul tabla de conserva shi are 25 de sutimi, daca ash face un bailagar ar intra presat cu o strangere de 1-2 sutimi (nu intru in amanunte, am mas precis cu aparate profi)

Ce zicetzi, sa fac asha? Nu prea vad de ce s-ar invarti in biela, ca ar fi destul de presat....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

domnu' doctor, prin troacele mele am gasit o bucsa SH din bronz grafitat

cred ca a fost pusa la electromotorul citromobilului meu (desi nu bag mana in foc)

dimensiuni: int. 15, ext. 19, latime 13,1 (masurate cu un subler)

daca te pasioneaza, stii cum sa ma gasesti ... :ok:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...