maryus Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Am informatii, de la persoane care lucreaza in domeniu, ca se va recurge foarte curand la obligativitatea obtinerii permisului de conducere si pentru scuterele sub 50CC. Acest permis se va numi de categoriea AM si se va obtine in aceleasi conditii ca si cel pt moto sau auto. Va rog sa aduceti informatii noi, daca aveti...eu sincer as dori sa venti cu unele care sa contrazica afirmatia mea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cosminake Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Am informatii, de la persoane care lucreaza in domeniu, ca se va recurge foarte curand la obligativitatea obtinerii permisului de conducere si pentru scuterele sub 50CC. Acest permis se va numi de categoriea AM si se va obtine in aceleasi conditii ca si cel pt moto sau auto.Va rog sa aduceti informatii noi, daca aveti...eu sincer as dori sa venti cu unele care sa contrazica afirmatia mea. offtopic : FOARTE BINEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius45jml Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Abia astept. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Wolfman Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Era si timpu'. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RaDuCu_CostEL Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Sincer , eu nu posed permis de conducere de nici o categorie , doar Cursul de legislatie rutiera dar as fi foarte fericit sa se bage permis categoria MA , deoarece , orice persoana care il va obtine nu-si va permite sa treaca pe rosu , sa traga de gaz ca maimuta , sa nu acorde prioritate , sa conduca sub influenta bauturilor alcolice , etc . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hector_4me Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Sincer , eu nu posed permis de conducere de nici o categorie , doar Cursul de legislatie rutiera dar as fi foarte fericit sa se bage permis categoria MA , deoarece , orice persoana care il va obtine nu-si va permite sa treaca pe rosu , sa traga de gaz ca maimuta , sa nu acorde prioritate , sa conduca sub influenta bauturilor alcolice , etc . Dar ai scuter de 125cmc si mergi cu el pe drumurile publice banuiesc... Uite mah si eu m-am chinuit ca prostu` sa imi iau A1 ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tavi42 Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 NU AU CUM PENTRU CA AM SA-I DAU IN JUDECATA MI-AM CUMPARAT SCUTER TOCMAI CA E IEFTIN DE INTRATINUT SI DACA AI CARNET NU-TI MAI TREBUIE CEVA(ASTA E O SOPARLA NICI VB DE ASA CEVA) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
*adytza* Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Am informatii, de la persoane care lucreaza in domeniu, ca se va recurge foarte curand la obligativitatea obtinerii permisului de conducere si pentru scuterele sub 50CC. Acest permis se va numi de categoriea AM si se va obtine in aceleasi conditii ca si cel pt moto sau auto.Va rog sa aduceti informatii noi, daca aveti...eu sincer as dori sa venti cu unele care sa contrazica afirmatia mea. De la ce varsta poti sa dai de AM? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sunnyboy Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Asteapta sa intre legea in vigoare si atunci vei sti sigur,probabil ca tot de la 16 ani se va putea conduce 50cc. Trebuia sa le vina si lor ideea "permis ptr 50cc" mai demult dar mai bine acum decat niciodata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hector_4me Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Se mai discuta intr-un colt de forum despre permisul pt scuer acolo se spunea de A2 aici ati inceput cu AM care n-am nici cea mai vaga idee de la ce vine...Nu am timp acum sacaut threadul insa pana diseara o sa vi-l fac cunoscut Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Wolfman Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Se mai discuta intr-un colt de forum despre permisul pt scuer acolo se spunea de A2 aici ati inceput cu AM care n-am nici cea mai vaga idee de la ce vine...Nu am timp acum sacaut threadul insa pana diseara o sa vi-l fac cunoscut AM - scutere si motociclete pana in 50 cc A1 - 125 A2 - 250 - 400 cc A - The rest. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maryus Postat Septembrie 29, 2008 Autor Share Postat Septembrie 29, 2008 De la ce varsta poti sa dai de AM? Am inteles ca numai peste 18 ani, ceea ce este iar un lucru rau. Dar nu cred asta...sa fie A1 de la 16 si AM de la 18...poate ca vor modifica si A1. Variante in sensul asta am mai auzit ca vor sa faca dupa modelul american, cu majoratul la 21 si sa iti poti lua B-ul dupa 21. S-ar putea,totusi, sa ramana "fara permis" si de la 16 ani scuterele cu pedale. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
*adytza* Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Am inteles ca numai peste 18 ani, ceea ce este iar un lucru rau. Dar nu cred asta...sa fie A1 de la 16 si AM de la 18...poate ca vor modifica si A1. Variante in sensul asta am mai auzit ca vor sa faca dupa modelul american, cu majoratul la 21 si sa iti poti lua B-ul dupa 21.S-ar putea,totusi, sa ramana "fara permis" si de la 16 ani scuterele cu pedale. Poate peste 2,3 ani o sa fie asa.Ma gandesc ca daca o baga tot de la 16 ani,numai are rost sa dai de AM,cand poti da de A1 si mergi pana la 125cmc.Adica tot banii aia ii dai la scoala Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sony<3 Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Am inteles ca numai peste 18 ani, ceea ce este iar un lucru rau. Dar nu cred asta...sa fie A1 de la 16 si AM de la 18...poate ca vor modifica si A1. Variante in sensul asta am mai auzit ca vor sa faca dupa modelul american, cu majoratul la 21 si sa iti poti lua B-ul dupa 21.S-ar putea,totusi, sa ramana "fara permis" si de la 16 ani scuterele cu pedale. sunt cam idioti am 15 ani nu mar mai lasa tata cu el decat printre stradute Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sunnyboy Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Ce rau imi pare tine ,macar tatal tau ti-a pus in mana legislatie sa o citesti si tu de 2-3 ori? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boditza Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 foarte bine fac.. cred k de la 16 ani va merge am k si acum cursul de legislatie.. dar cred ca o sa fie la fel k acum. nu e nici o dif intre am si atestat. la ora actuala toti care merg pe scutere ar trebui sa aibe atestat dar nu au. legea ar trebui inasprita in sensul asta: dosar penal la cei ce merg fara atestat la fel cum e sa mergi fara permis cu o masina Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
EVO MOTORS.RO Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 acuma toti au legislatie wa.. eu am fost la o scoala de soferi.. daca nu ma insel.. e una dintre cele mai vechi scoli de soferi.. din bacau si aveam 12 ani jumate si am intrebat daca pot face legilslatie si a zis ca da Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sony<3 Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Ce rau imi pare tine ,macar tatal tau ti-a pus in mana legislatie sa o citesti si tu de 2-3 ori? cunosc semnele de circulatie ,dar nam legislatie . (varsta ) la 16 ani cu siguranta voi loa legislatia . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yzefeeR Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Foarte bine !!! Sa bage permis . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yzefeeR Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 (editat) Sa bage permis . Foarte bine . Cum am invatat si noi pt A1 / A , sa invete si ei daca vor sa fie CUL ! Scuze de dublu post , netu` . Editat Septembrie 29, 2008 de Thug-R Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KoKolau Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Chiar daca baga permis la scutere, nu o sa mai fie tampiti pe scutere ? Chiar mai rau, ca daca tampiti are permis nu mai merge cu 50 cmc merge cu motor sau 125 cmc in sus si e mult mai rau. Soferii au permis si ce conduc regulamentar ? sa fim seriosi. Si eu vreau sa dau de permis, dar mie cam frica daca cad mai am a doua sansa dar ma fac de rusine si mor de ciuda sa vad ca alti au luat si eu nu, nu prea suport treburi din astea. E asa greu de dat, se invata greu, eu stiu sa merg cu scuterul pe drum public nu am avut nici un accident sau amenda, merge de peste 1 an in fiecare zi, dar tot am emoti... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adiy32 Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Este o smecherie a celor cu scoli de soferi(moto) si a politiei care este incompetenta sa ia cu adevarat masuri impotriva celor care circula cu mopede neinregistrate si fara curs de legislatie! Daca trebuia sa se dea doar examen scris si poligon fara a da 5-6 milioane la o scoala de c..... mai era de inteles dar asa pute rau treaba.Cine va fi atat de dobitoc sa faca scoala si sa nu-si ia A-ul sau A1? Iar pentru cei care nu au inteles de ce se numesc mopede si merg cu 45 la ora le spun sa ia o bicicleta cu kilometraj si sa-i regleze vitezele si o sa vada ca scoate tot 45 la ora si chiar mai mult!Sau o sa ajungem cat de curand sa trebuiasca permis de biciclist si pieton! Nu mai puneti botul la manipulari si vrajeli ale politiei si ale unor motociclisti frustati care scot in fata cativa manelari si gelati pentru a impune restrictii pentru o intreaga comunitate! Mai vad indivizi care una , doua ,striga in gura mare ca scuteristii nu poarta casca!Sunt inconstienti si risca la fel de mult ca unii motociclisti care se dau tare prin oras,dar o fac pe barba lor iar daca cineva trebuie sa ia masuri impotriva lor ,acel cineva este politia romana! Marea majoritate a celor care sunt pe acest forum (motociclisti sau scuteristi) sunt nascuti ori dupa 1989 ori la Revolutie aveau cativa ani dar vad cu surprindere ca multi au mentalitatea comunista de a pedepsi toata clasa daca un elev sau doi sunt indisciplinati si automat de ai starni unii impotriva altora! Deveniti responsabili pentru faptele voastre ,asumativa riscul dar suportati si consecintele si mai ales nu va luati dupa turma pentru ca atunci sunteti manelari cu adevarat (indiferent de ce muzica ascultati sau ce motor aveti)! Va salut pe toti motociclisti sau scuteristi! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xxm Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 eu imediat fac 16 ani si oricum imi fac a1....sunt foarte de acord cu aceste permise pentru scutere!!! ma gandesc ca de la 14 ani se vor face...ca si in occident. apropo...ptr a1 se da examen si din mecanica? asfalt uscat si nu alunecos! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CoSSmiN Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 apropo...ptr a1 se da examen si din mecanica? NU Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adiy32 Postat Septembrie 29, 2008 Share Postat Septembrie 29, 2008 Chiar daca baga permis la scutere, nu o sa mai fie tampiti pe scutere ? Chiar mai rau, ca daca tampiti are permis nu mai merge cu 50 cmc merge cu motor sau 125 cmc in sus si e mult mai rau. Soferii au permis si ce conduc regulamentar ? sa fim seriosi. Si eu vreau sa dau de permis, dar mie cam frica daca cad mai am a doua sansa dar ma fac de rusine si mor de ciuda sa vad ca alti au luat si eu nu, nu prea suport treburi din astea. E asa greu de dat, se invata greu, eu stiu sa merg cu scuterul pe drum public nu am avut nici un accident sau amenda, merge de peste 1 an in fiecare zi, dar tot am emoti... Poti sa dai examenul pe scuter mai mare de 125 pentru categoria A sau mai mic de 125 pentru A1!Nu este obligatoriu pe motocicleta cu viteze,importanta este capacitatea cilindrica din talon si felul in care vorbesti cu politistul examinator(de obicei sunt surprinsi si au tendinta de a te refuza desi totul este legal)! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate