katran Postat Ianuarie 30, 2013 Share Postat Ianuarie 30, 2013 Prelucrez doar neferoase ( aluminiu , alama , bronz ) . Inca nu am capabilitati pentru a prelucra fonta / otel . Cat despre titan sau carbon , prefer sa nu ma apropii de asa ceva ... pulberea rezultata de la prelucrarea carbonului ( de exemplu ) , este extrem de periculoasa pentru sanatate ( in specila pentru plamani ) , iar titanul ... nici macar nu am idee cu ce as putea sa tai asa ceva ... Trebuie sa intelegeti ceva ... nu intentionez sa fac o afacere din chestia asta ... este doar un hobby , ceva de ocupat timpul liber ( atat cat e ) . Nu intentionez sa fac neaparat bani din asta , nu am nevoie ... daca iese ceva , bine ... daca nu , asta e , nu-i nici o problema . Cand o sa ma plictisesca chestia , ma retrag in liniste si gata . Pana atunci insa , incercam sa facem o figura cat mai buna ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristilvk Postat Ianuarie 30, 2013 Share Postat Ianuarie 30, 2013 (editat) Afirmativ ... nu-i mare lucru . Acoperire / eloxarea insa nu pot sa fac ( sunt niste substante toxice , si nu ma atrage ideea ) . Ar trebui sa am desenul ( vectorul ) si cotele esentiale ... de exemplu daca,din hobby as putea face rost de desenele tehnice pt asa ceva ai putea sa`mi faci asa ceva contra cost? partea acoperirea cu cred ca se poate face cu powdercoating mi`as dori o masina ca a ta, sunt extrem de multe piese si accesorii pe care le poti face si ajuta lumea de la noi cu ele Editat Ianuarie 30, 2013 de Hardcore23 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
katran Postat Ianuarie 31, 2013 Share Postat Ianuarie 31, 2013 de exemplu daca,din hobby as putea face rost de desenele tehnice pt asa ceva ai putea sa`mi faci asa ceva contra cost? partea acoperirea cu cred ca se poate face cu powdercoating mi`as dori o masina ca a ta, sunt extrem de multe piese si accesorii pe care le poti face si ajuta lumea de la noi cu ele In limita timpului disponibil , as putea face orice , si mi-ar fi mult mai usor daca as avea desenele tehnice ... pot sa-mi generez geometria corect , iar piesa va iesi in tolerantele normale ( 0.025mm ) . O masina de ecest gen este extrem de versatila . Nu cred ca exista ceva ce nu poate fi produs ( mai ales daca se implemeteaza si axele rotative pentru lucrul true 3D ( 4/5 axis ) . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
M.I.B. Postat Ianuarie 31, 2013 Share Postat Ianuarie 31, 2013 Uite ce am mosmondit intr-o ora ... ...... Super tare, bravo. poti face si embleme de rezervor. O sa apelez si eu la tine, vreau sa fac niste comenzi avansate, o sa incerc sa fiu cat mai exact cu desenul (la cat ma pricep eu). Ca idee cam cat ar fi emblema putin mai mare, cam cat telefonul? Inca o data, felicitari. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
katran Postat Ianuarie 31, 2013 Share Postat Ianuarie 31, 2013 Super tare, bravo. poti face si embleme de rezervor. O sa apelez si eu la tine, vreau sa fac niste comenzi avansate, o sa incerc sa fiu cat mai exact cu desenul (la cat ma pricep eu). Ca idee cam cat ar fi emblema putin mai mare, cam cat telefonul? Inca o data, felicitari. Da-mi o schita de principiu si-ti zic ... Daca ai avea desenul vectorizat , ar fi si mai bine . Am o singura problema ... timpul meu este foarte limitat , eu lucrez in ture 12/24 , nu am sarbatori sau weekend-uri . La atelier ajung cam odata la 8 zile , mai ales iarna ... Din primavara voi face naveta , asa ca o sa am mai mult timp la dispozitie ... Am si cateva proiecte in derulare , sper sa pot inghesui si cateva lucrari mici pe langa ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi80 Postat Ianuarie 31, 2013 Share Postat Ianuarie 31, 2013 de curiozitate, la ce pret ar ajunge o masina CNC, facuta de tine, bineinteles. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
katran Postat Ianuarie 31, 2013 Share Postat Ianuarie 31, 2013 Functie de capabilitati si rezolutia de lucru , pretul poate sa varieze intre 1500 si 8000EUR . Factorii principali sunt : cursele de lucru ( X, Y, Z ) , precizia , puterea motorului de frezare , controlul ( servo sau stepper ) calitatea componentelor de miscare liniara ( ghidaje , suruburi cu bile ) , structura , viteza de lucru . Masinile mele sunt construite cu componente importate din USA , Taiwan , Japonia . In Romania nu prea se gasesc asemnea chestii , iar daca se gasesc , de obicei sunt aduse de negustori second hand ... iar componente chinezesti eu nu folosesc , mi-am luat prea multe tepe cu ele ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi80 Postat Februarie 1, 2013 Share Postat Februarie 1, 2013 am inteles,multumesc de raspuns si spor la treaba Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
prflorin2000 Postat Februarie 15, 2013 Share Postat Februarie 15, 2013 @katran; poti sa incarci in program dwg (autocad) de exemplu ? sau ce vectori poti sa folosesti pt. ca acolo n-am inteles bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
katran Postat Februarie 15, 2013 Share Postat Februarie 15, 2013 Pot incarca orice fisier vector ... eps , dxf , dwg , ai . Geometria aia este necesara pentru programul CAM ( softul care calculeaza instructiunile pentru CNC ) . Prefer DXF sau EPS , ca sunt mai curate si mai corect scalabile . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RENEGADE Postat Februarie 16, 2013 Share Postat Februarie 16, 2013 Pai si cu Intruderul ce ai facut? L-ai dat? Era k lumea ca se preteaza la customizare mult de tot. In textolit poti sa lucrezi cu aparatul ala? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
katran Postat Februarie 16, 2013 Share Postat Februarie 16, 2013 (editat) Intruderul l-am vandut cu vreo 2 ani in urma ...undeva in Arad . Era greu ca un cal mort , Horia ma tot bate la cap sa-mi iau si eu HD , da' nu-mi trebuie ... Vreau una mai usoara , gen VT600 bobber ... Pot lucra in orice , mai putin otel , fonta si carbon . Ce-ti trebuie ? Editat Februarie 16, 2013 de katran Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RENEGADE Postat Februarie 17, 2013 Share Postat Februarie 17, 2013 (editat) Vorbim luni la schimb. Vezi ca e un Nightster la vanzare. Se preteaza la customizare destul de frumos. Chiar si bobber. Editat Februarie 17, 2013 de RENEGADE Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
katran Postat Februarie 17, 2013 Share Postat Februarie 17, 2013 Uite un exemplu de piesa comandata de un coleg forumist ... Trebuie doar slefuita ( eu n-am capabilitati s-o fac corect ) , sau eventual un powder coat ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
darian Postat Februarie 17, 2013 Share Postat Februarie 17, 2013 Dom'le...jos pãlãria ...! S-ar putea sã apelez si eu la tine,sã-mi fac alte juguri.Bloc masiv de aluminiu (de fapt,2 cã,sunt 2 juguri ), vreau distantzã mai micã între jambe si model cu flãcãri pe marginea din fatzã.Dacã ti-i le pun în bratze p-astea pe care le am acuma,si-ti explic cam ce vreau,cu restul te descurci singur,sau trebe sã vin neapãrat cu un desen tehnic ? Au cam trecut ceva ani de când n-am mai fãcut asa ceva,chit cã eram bun ,atuncea,pe vremea liceului.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
katran Postat Februarie 17, 2013 Share Postat Februarie 17, 2013 Putem incerca ... nu-i imposibil . Dar trebuie sa fac rost de material ...eu folosesc placi , grosime maxima 25mm ... n-am freze care sa taie mai adanc de atat ... Era mult mai O.K. daca aveam un desen cu cote ... daca nu-mi ies masuratorile corect ? Cat de critice sunt cotele ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RENEGADE Postat Februarie 17, 2013 Share Postat Februarie 17, 2013 A iesit frumos. Pe mine ma batea gandul de o instalatie eoliana VAWT. Daca cauti pe net o sa vezi despre ce vorbesc. Inca studiez problema. Mai e vorba de niste lagare din magnet de neomidiu pe care trebuie sa-i gasesc si apoi incorporati in baza turbine. E putin mai complicat dar nu imposibil. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
katran Postat Februarie 17, 2013 Share Postat Februarie 17, 2013 Stiu despre ce vorbesti ... nu turbina e problema , mai degraba generatorul . Depinde ce electronica folosesti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
darian Postat Februarie 17, 2013 Share Postat Februarie 17, 2013 (editat) Putem incerca ... nu-i imposibil . Dar trebuie sa fac rost de material ...eu folosesc placi , grosime maxima 25mm ... n-am freze care sa taie mai adanc de atat ... Era mult mai O.K. daca aveam un desen cu cote ... daca nu-mi ies masuratorile corect ? Cat de critice sunt cotele ? Jugul de sus,care-i mai la vedere,dupã câte-mi aduc aminte,are cam 40 mm grosime.Deocamdatã,n-am mobra acasã, e la mecanic. Unele cote sunt importante, altele,nu.Jugurile pe care le am acuma,pe GS-u,nu sunt nici ele, cele originale.Alea,erau oribile,cã initial m-am gândit sã le cumpãr,si gata. Ce nu-mi place la astea fãcute artizanal,e cã am distantza prea mare,între jambe.O vreau cât mai apropiatã de cea originalã.Jos,la aripã,s-au folosit niste distantiere.Flãcãrile pe care le vreau,sunt pur ornamentale.Asta va fi tematica motocicletei.Pot sã ti-i le desenez pe loc,sau mai bine,sã-ti dau niste link-uri cu accesorii pe care le voi avea,si care au tematica asta. Mersi ! Editat Februarie 17, 2013 de darian Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raduprint01 Postat Februarie 18, 2013 Share Postat Februarie 18, 2013 Jugul de sus,care-i mai la vedere,dupã câte-mi aduc aminte,are cam 40 mm grosime.Deocamdatã,n-am mobra acasã, e la mecanic. Unele cote sunt importante, altele,nu.Jugurile pe care le am acuma,pe GS-u,nu sunt nici ele, cele originale.Alea,erau oribile,cã initial m-am gândit sã le cumpãr,si gata. Ce nu-mi place la astea fãcute artizanal,e cã am distantza prea mare,între jambe.O vreau cât mai apropiatã de cea originalã.Jos,la aripã,s-au folosit niste distantiere.Flãcãrile pe care le vreau,sunt pur ornamentale.Asta va fi tematica motocicletei.Pot sã ti-i le desenez pe loc,sau mai bine,sã-ti dau niste link-uri cu accesorii pe care le voi avea,si care au tematica asta. Mersi ! colegu', cred ca o varianta mai simpla/ieftina/buna ar fi cu o fata intreaga de sportster, alea au distanta mult mai mica intre jambe Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
->Bullet<- Postat Februarie 18, 2013 Share Postat Februarie 18, 2013 ma bucur sa vad ca ai iesit la rampa katran, asa se mai ridica un pic nivelul (calitativ) mai ales la chopp-urile romanesti. spor ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
darian Postat Februarie 19, 2013 Share Postat Februarie 19, 2013 colegu', cred ca o varianta mai simpla/ieftina/buna ar fi cu o fata intreaga de sportster, alea au distanta mult mai mica intre jambe Radule,mersi cã te-ai gândit pt. mine,da' nu vreau sã schimb jambele si janta.Am 2 discuri pe fatzã si jenti turnate,care-mi plac,ca model. Iar frânarea cred cã-i ceva mai eficientã ca la un cruiser get-beget,asta a mea fiind un naked- touring ,la origini (GS 850 G).Nu mai seamãnã deloc cu ce-a fost - rezervor de Marauder,aripi schimbate,sea solo cu arcuri,port-bagaj pe locul pasagerului,alt bord,alt ghidon,etc...Mai spre toamnã,dacã reusesc sã strâng suficinti bani,vreau sã-i pun tobe Tailgunner (gen mitralierã Gatling gun,capãt cu 6 tzevi rotative)...Ce mã enerveazã e c-are motorul lat (cã-i cu 4-n linie) si nu prea merge sã-i fac niste comenzi avansate... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
chopperman Postat Februarie 19, 2013 Share Postat Februarie 19, 2013 Lasa-le de comenzi avansate..... Pune-i niste frisco pegs si dai bice.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raduprint01 Postat Februarie 19, 2013 Share Postat Februarie 19, 2013 Lasa-le de comenzi avansate..... Pune-i niste frisco pegs si dai bice.... frisco pegs yep si la mine urmeaza Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CustoMania Postat Februarie 19, 2013 Share Postat Februarie 19, 2013 Radule,mersi cã te-ai gândit pt. mine,da' nu vreau sã schimb jambele si janta.Am 2 discuri pe fatzã si jenti turnate,care-mi plac,ca model. Iar frânarea cred cã-i ceva mai eficientã ca la un cruiser get-beget,asta a mea fiind un naked- touring ,la origini (GS 850 G).Nu mai seamãnã deloc cu ce-a fost - rezervor de Marauder,aripi schimbate,sea solo cu arcuri,port-bagaj pe locul pasagerului,alt bord,alt ghidon,etc...Mai spre toamnã,dacã reusesc sã strâng suficinti bani,vreau sã-i pun tobe Tailgunner (gen mitralierã Gatling gun,capãt cu 6 tzevi rotative)...Ce mã enerveazã e c-are motorul lat (cã-i cu 4-n linie) si nu prea merge sã-i fac niste comenzi avansate... Poti cumpara doar jugul, de la sporster, daca se potriveste la dimensiunea jambelor. Din cate stiu, sunt doar de 2 feluri la harley si metrice, adica de fi39 si 41 . O alta varianta ar fi jugurile de la shadow 600, care la fel sunt inguste. alea sunt pe fi39 ... dupa care le poti duce la katran sa ti le graveze , sa-ti faca flacari sau orice alte nebunii . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate