zael26 Postat Octombrie 21, 2008 Share Postat Octombrie 21, 2008 Ce ulei folositi?T90 sau altceva?si daca altceva ce? Astept recomandari k mi-am desfacut cutia,am curatat-o si ma gandeam k as putea cu ocazia asta sa schimb si T90-u cu altceva.Intrebarea e exista ceva mai bun?si daca da,ce. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comunistu Postat Octombrie 21, 2008 Share Postat Octombrie 21, 2008 Ce ulei folositi?T90 sau altceva?si daca altceva ce? Astept recomandari k mi-am desfacut cutia,am curatat-o si ma gandeam k as putea cu ocazia asta sa schimb si T90-u cu altceva.Intrebarea e exista ceva mai bun?si daca da,ce. sal punei un ulei de cutie cat mai bun .ca si asa e ambreiaju naspa la jawa si dacai mai poi si un ulei t90 apoi ai zapacit ambreiaju .deci nu te zgarcii si punei ceva bun ,sa auzim de bine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comunistu Postat Octombrie 21, 2008 Share Postat Octombrie 21, 2008 Ce ulei folositi?T90 sau altceva?si daca altceva ce? Astept recomandari k mi-am desfacut cutia,am curatat-o si ma gandeam k as putea cu ocazia asta sa schimb si T90-u cu altceva.Intrebarea e exista ceva mai bun?si daca da,ce. sal punei un ulei de cutie cat mai bun .ca si asa e ambreiaju naspa la jawa si dacai mai poi si un ulei t90 apoi ai zapacit ambreiaju .deci nu te zgarcii si punei ceva bun ,sa auzim de bine Ce ulei folositi?T90 sau altceva?si daca altceva ce? Astept recomandari k mi-am desfacut cutia,am curatat-o si ma gandeam k as putea cu ocazia asta sa schimb si T90-u cu altceva.Intrebarea e exista ceva mai bun?si daca da,ce. sal parerea mea este ca ar fi bine sai pui un ulei de cutie bun ca si asa e naspa ambreiaju la javra .nu sai pui cumva un t90 ca lai zapacit de tot .nu te zgarci si punei ceva sa merite banii .sa auzim de bine . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mougli Postat Octombrie 25, 2008 Share Postat Octombrie 25, 2008 La a mea i-am pus Motorex Gear Oil 10W/30 2T/4T. E vreo 35 lei litra. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catutza Postat Octombrie 29, 2008 Share Postat Octombrie 29, 2008 (editat) ti-am dat uleiul care trebuie sa-l folosesti din manual. ce ai facut cu el? Editat Octombrie 29, 2008 de catutza Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zael26 Postat Octombrie 29, 2008 Autor Share Postat Octombrie 29, 2008 Cu manualu sau cu uleiu? ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catutza Postat Octombrie 29, 2008 Share Postat Octombrie 29, 2008 ti-am dat un litru de ulei sigilat castrol....... cu t90 trebuie sa incalzesti bine uleiul dimineata pentru a se deslipi placile de ambreiaj. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
suhoiviper Postat Octombrie 29, 2008 Share Postat Octombrie 29, 2008 La manual scrie T90... inseamna ca trebuie bagat T90 si nu altceva... si ambreiajul nu patineaza daca e reglat cum trebuie! Bafta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catutza Postat Octombrie 30, 2008 Share Postat Octombrie 30, 2008 La manual scrie T90... inseamna ca trebuie bagat T90 si nu altceva... si ambreiajul nu patineaza daca e reglat cum trebuie!Bafta! sa bagi tu la ijul tau T90, nu in jawa. t90 e mult prea gros Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
c0zmin Postat Octombrie 30, 2008 Share Postat Octombrie 30, 2008 sa bagi tu la ijul tau T90, nu in jawa. t90 e mult prea gros complet de acord... o mica precizare... jawa fata de ij e mai sensibila la cutie... piese mai mici si mai bine calculate Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catutza Postat Noiembrie 1, 2008 Share Postat Noiembrie 1, 2008 (editat) ptr jawa se foloseste castrol st 90, mobil gx 80 sae 80 sau shell spinax ep 90. si se schimba dupa 5000km (eu am schimbat dupa 3900km). acest ulei este mai subtite decat t90-ul care se pune la masina. alte tipuri de uleiuri imbatranesc mai repede simeringurile. Editat Noiembrie 1, 2008 de catutza Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Wolf-man Postat August 1, 2014 Share Postat August 1, 2014 Buna tuturor!...sunt membru nou in aceasta comunitate...si as vrea sa ma ajutati si pe mine cu o nelamurire...si anume: De carand am cumparat o Jawa de 125cc...model 355 anul fabricatiei 1960...ideea este ca sunt in curs de restaurare...si vreau sa pun ulei in cutia de viteze...desi in carte imi spune ca ar fi SAE 50..dar din cate stiu acesta ar fi ulei de motor nu?..Ce ulei ma sfatuiti sa ii pun?... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat August 1, 2014 Share Postat August 1, 2014 Pai daca un CZ Sport a mers si merge de ani buni cu ulei T90, adica d-ala ieftin pentru cutia de viteze de Dacia, cred ca nu sughite nici Jawa asta. Daca stai bine cu banii, poti s-o cadorisesti cu un ulei mineral sau chiar sintetic, dedicat moto...fiindca iarasi, nu-i va face rau. Totul depinde de bugetul alocat si de dorinta de a merge mai mult sau mai putin cu ea, adica folosinta zilnica ori ocazionala, asa cum ies io cu CZ-ul. Balanta cu "merita sau nu" efortul si cheltuiala este la tine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Wolf-man Postat August 2, 2014 Share Postat August 2, 2014 Ideea este ca bugetul alocat pentru motocicleta este nelimitat...imi place atat de mult acest tip de motocicleta incat nu conteaza suma finala....ori investitia pana in acest moment este destul de mare zic eu...toate componentele originale, deteriorate care nu s-au putut reconditiona la nivel de 100% ori cele care tin de siguranta...au fost cumparate din Cehia. Vreau aduc starea ei actuala in situatia de noua nouta... de aceea vreau sa ii dau motocicletei ce este mai bun...va rog sa imi dati eventual marci de de ulei si tipuri pentru toate zonele de folosinta asupra motocicletei...cum ar fi: Ulei cutie viteze,...ulei amortizoare( cantitatea necesara pentru telescop fata+spate),...si nu in ultimul rand ulei(amestec la benzina si doza acestuia)...va multumesc,Respect Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat August 2, 2014 Share Postat August 2, 2014 Faptul ca niciodata nu i-am dat motorului meu ce-i mai bun si mai scump, ma face sa nu cunosc datele exacte despre aceste produse...dar nu este greu sa le obtii verificind in manualul motocicletei, unde vei gasi cantitatile necesare pentru fiecare loc de schimb, dozaj, iar la capitolul marci dedicate, exista tabele care contin marci compatibile pentru fiecare in parte. Spor si vrem sa vedem si ceva poze cu minunea! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Wolf-man Postat August 2, 2014 Share Postat August 2, 2014 Adevarul este ca ai dreptate...sunt trecute in manual...dar manualul este in limba germana am incercat sa dibui ceva de acolo dar nu prea imi dau seama...iar tipurile de ulei trecute acolo sunt gen sae 50...ori sae 20...eu nu nu le am cu astea...cat despre poze vor fi dar deocamdata sunt la faza demontare completa....sablare-vopsire...necesar componente...si nu in ultimul rand (Informare Generala) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat August 2, 2014 Share Postat August 2, 2014 Nu te-am trimis sa cauti in carticica pe care o ai si descrie motocicleta in mai stiu io ce limba a pamintului...uite aici, pe internet, gasesti la o simpla cautare orice informatie, in limba romana: http://ro.scribd.com/doc/49255743/Manual-Motocicleta-JAWA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Wolf-man Postat August 2, 2014 Share Postat August 2, 2014 Ei...dar aceasta este varianta tradusa a manualului pe care il am...fapt ce imi va fi de mare ajutor ...tot ce mai trebuie sa imi fac o lista de produse bune vizavi de marci de uleiuri...marca mea <preferata> ar fi Castrol...asta folosesc si la masina...si sunt foarte multumit...doar ca la Motociclete lucrurile stau putin altfel... » Post actualizat in 02 Aug 2014 12:08Iti multumesc pentru ajutorul acordat...Stima Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate