Sari la conținut

Grupul posesorilor de Suzuki Burgman


Fanel
 Share

Postări Recomandate

Alex, o sa-ti spun ceva, dar sa nu te superi:

 

Burgul tau cam intra in al 15-lea an de viata; cum se zice si-a trait traiu si mancat malaiul; ce merge peste 10 ani de la intrarea in functiune e bun castigat; ca si la om; aia care traiesc peste media de 76 ani si ajung peste 80 sau 90 ani, e "basca"....

 

Un burg de 200-250 cmc e cumparat pt oras mai mult si are multe porniri/opriri si normal ca se duce starterul; daca e din Italia poate si kilometrajul e ceva mai maricel...

 

E f. bine ca incerci sa-l pastrezi in viata cu cheltuieli minime; si eu as face la fel; este un produs reusit de la Suzuki. Important e sa nu bagi bani multi in el, daca poti sa-i faci tu cat mai multe, sa inveti pe el, si cand vei trece la altul mai nou sa fi deja priceput.

 

Si retine: o CURATENIE si o UNGERE PERFECTA, prelungeste viata mecanismelor cat nici nu te gandesti...

 

 

Da, si mie imi place boosterul...

 

E super pe drumuri forestiere si prin padurici...

E primul maxiscooter,il am de doi ani si vreo 10.000 km parcursi cu el. Sunt foarte incantat de confortul pe care il ofera si de raportul putere/consum. Cel mai lung drum pe care l-am parcurs intr-o zi a fost Arad- Horezu(Valcea) de aproximativ 400 km,impreuna cu sotia. Partea proasta e ca nu prea gasesc piese,in Rm. Valcea abia gasesc filtre si ulei. De cand il am,ii fac schimbul de ulei si filtru de ulei putin mai devreme de 3000 km. Imi consuma ulei cam 100 de grame la schimb. Doar doua probleme am avut cu el in timpul asta: cea cu electromotorul,si intr-o perioada incepuse sa dea rateuri. Tot aici pe forum am gasit rezolvarea...era de vina o garnitura de la esapament. Nu am reusit nici pana acum sa reglez frana de mana...nu imi dau seama cum se face,sigur e un secret :))

Ai mare dreptate cu curatenia si ungerea,tocmai de asta am ales sa repar eu ce pot la el,pentru ca nu sunt putini mecanicii aia de Dacie si Raba,care scapa o piesa pe jos,se umple de pamant si pietricele si iti zic "e ok,nu are nimic".

 

LE: Si eu imi doresc un Burgman 650 Executive :))

Editat de Alex_2011
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3,9k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator Sir George Mihail Burghy

Nu inteleg care e problema ta cu frana de mana; ar trebui ca in principiu sa fie ca la masina, sau bicicleta; ce am inteles citind pe www.burgmanusa.com e ca le era greu unora, ca dupa ce umblau la frana de parcare sa faca becul rosu sa nu stea aprins la bord...tu nu reusesti sa o faci sa tina burgul pe loc cand parchezi in panta, sau ce?

O sa gasesti pe aici pe cineva sa te ajute, sunt multi baieti priceputi.

 

Burg 650???????....o masinarie complicata si dupa parerea mea nu merita luat decat de nou sau de la sursa binecunoscuta. Altfel FALIMENT e numele tau. E doar o parere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu tine frana de mana,adica nu blocheaza roata. Becul e ok. Nu am gasit sa aiba vreun reglaj,am impresia ca ar avea cablul dintr-o bucata.

pastilele de frina cum sant? noi.....uzate

se poate sa fi fost setata (parghia ai de care a amintit johny72) atunci cand pastilele au fost noi si acum nu mai are ce sa prinda...

oricum...se poate regla fara alte costuri, parghia (bratul) ala pe care se monteaza cablul de frina se scoate de pe axul care e montat si-l pui in asa fel incat sa ai si frina de mana (stationare) si nici sa nu preseze patilele de frina discul in mers, e usor de reglat numai ca iti ia ceva timp.

spor.

Da....cablul e dintr-o bucata dar reglajul se face la etrier...nu din cablu.

Editat de Burg_man
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La etrierul spate ai un surub (cap surubelnita linie) pe care este o piulita de 10. Slabesti piulita si cu o surubelnita linie strangi surubul pana se intareste frana de mana. Apoi strangi piulita in contra si gata. Treaba de 10 minute maxim. Vezi ca piulita e mascata de o garnitura de cauciuc, iar acolo trebuie sa au un filet "melc" bine gresat cu vaselina. Spor la treaba.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ieri mi-am dat capacul jos si am descoperit o bataie urata plus un joc foarte mare al curelei la relanti. bataia se aude dinspre variator, nu de la ambreiaj, am crezut ca se aude cum loveste cureaua in carcasa, de la vibratii dar nu sunt sigur..maine merg la elf in popesti pentru ca azi nu au avut timp, sper sa nu imi spuna ceva nasol..

 

http://youtu.be/tjCm6nXJQQI

 

nici acum nu am montat toba, am dat numai de sictiriti care te iau la misto si care nu au timp, decat peste vreo 3 saptamani, dar totusi eu sa vin la constatare, sa vada despre ce e vorba si cat costa. dar lucrarea peste 3 sapt-o luna.. mesterii lu' peste..o sa scriu si pe topicul lor de anunturi cam cum se poarta cu clientii si cum vorbesc..poate au impresia ca sunt super amabili. pentru a da toba jos si a suda pe cea noua mi-a cerut unul 200 lei, daca vreau sa imi faca si un cot, 400lei..wtf??



O alta filmare cu bataia:

 

http://youtu.be/vn63BO2wbzw

Editat de tibosee
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Sir George Mihail Burghy

Offfffff...imi pare rau sa aud de atatea probleme!

 

Ce naiba ai cumparat de la Motomus?....Cred ca e cazul sa apelezi la garantia aia de un an, pe care o dau, nu?...Am vazut ca ei ofera factura si garantie la produse; totusi aduc (dupa parerea mea) niste jafuri luate pe nimic, ca sa faca si ei profilt, altfel de unde?..dar daca sunt baieti salon si in garantie iti rezolva defectele, tot e bine.

 

Eu nu am inteles de la tine daca ai curea veche buna sau e noua, schimbata de tine...practic ce ai nou in bug? Cred ca ar trebui sa schimbi mai multe componente, deoarece daca multe sunt noi, ce e vechi nu mai functioneaza bine impreuna cu astea noi...

 

P.S.Sper ca nu ai luat si Piaggio ala....de la ei;



trebe vazut in ce stare sint ghidaje le variator role sa nu fie patrate posibil acolo sa bata si ce este mai nasol tre pornit motorul fara variator daca si atunci bate e grav

 

Puschea pe limba ta!....poate nu are ghinionul asta...zicea ca a avut mereu grija sa fie suficient ulei...



....ca sa nu fi dezamagit, eu as zice sa nu speri prea mult nici de la aia din Popesti....



Decat sa te duci la tot felul de reprezentante care te jupoaie si nici nu au timp pt. tine, ca sa nu mai zic, ca sunt altii care se pricep mult mai mult decat ei, e mult mai practic sa te intelegi la niste preturi rezonabile, cu baietii pasionati si priceputi de pe forum. O rezolvati intr-un week-end, vezi si tu ce si cum se face; si e normal sa-i si platesti ca e week-endul lor, timpul lor, munca lor. Si nu te lasa pana nu te rezolva, acolo la tine la curte. eu asa vad rezolvarea ta, in afara de returnarea in garantie la Motomus.

 

Mie deja mi se pare ca ai cheltuit destul cu burgul asta si inca nu ai ajuns sa te bucuri de el, si sa crezi ca poti aborda in siguranta un drum lung.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

deocamdata nu am nimic nou pe scuter, in afara de role. totul este original, cureaua, variatorul, ambreiajul..toba, etc.. eu am facut doar revizia. practic nu am bagat in el decat banii pe cauciuc, pe toba pe care nu am montat-o si pe un ambreiaj pe care nu l-am montat.

sper sa rezolv maine cu bataia, si sa fie cureaua..sau variatorul. am vazut ca zgomotul bataii este corelat cu bataia curelei. nu am scule, ca il faceam singur.. poate ma lipesc si eu de cineva de pe aici care are timp si placere sa ma ajute in elucidarea misterului. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vezi să nu-ți fi montat gresit rolele la variator (vorba vine role că Dr. Pulley nu sunt rotunde) ziceai că ”mecanicul” nu mai văzuse role așa ca ale tale. Buba s-ar putea să fie acolo iar rolele să se fi întoarse și roase pe margini.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bai frate treaba este ff simpla...se numeste procedeul prin excludere, adica

 

1. dai cureaua jos si vezi, mai bate sau nu

 

2. dai ambreiajul jos...

 

3. variatorul...

 

4. imposibil sa nu descoperi "buba"

 



P.S - daca il turezi un pic se mai aude bataia ???

Editat de balazsfi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca aveam cum sa le dau jos le dadeam ieri, dar nu am parghie..daca il turez nu se mai aude

cureaua este pusa invers, ca am descoperit ieri, sliderele sunt puse bine, ca eu le-am pus, dupa schema..e destul de simplu.

maine cumpar variator si curea..ambele sh, de la baiatul de pe trafic greu de unde am luat si ambreiajul. variatorul este impecabil, nu are nicio zgarietura..cureaua mi-a promis-o un coleg, fara bani.

Editat de tibosee
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu am fost si m-am intalnit cu omu duminica 17.03.13, am ascultat motorul, nu mi s-a parut sa fie vreo bataie de variator sau ambreiaj, ai da explozii neregulate in capul pistonului si in final rateuri in toba...chestia e ca le are la relantiu.

omu daca n-a avut ocazia pina acum sa auda si la alte motoare asa ceva n'are de unde sa stie si da vina pe ce nimereste, i-am zis sa mearga la TNG omu e avizat si poate sa-i dea o solutie de rezolvae a problemei lui ca are cu ce...nu?

la turatii nu se mai aude.

Bai frate treaba este ff simpla...se numeste procedeul prin excludere, adica

 

1. dai cureaua jos si vezi, mai bate sau nu

 

2. dai ambreiajul jos...

 

3. variatorul...

 

4. imposibil sa nu descoperi "buba"

 



P.S - daca il turezi un pic se mai aude bataia ???

Editat de Burg_man
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

din pacate la TNG nu am cum sa merg, in primul rand ca nu are timp si in al doilea rand pentru ca trebuie sa las scuterul acolo cateva zile..

O sa merg la elf maine dupa masa si va tin la curent ce si cum..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Sir George Mihail Burghy

Si pana la urma cum sta motorul cu supapele?s-a reglat jocul?...am inteles ca exista si niste rateuri...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu s-a facut operatia de reglare a supapelor, nici nu stiam ca trebuie facuta o data la 6000 km..rateurile se aud foarte rar..uite cam cum se aude motorul meu la relanti..

ar trebui mentionat si ca relantiul meu oscila intre 1500-1600 si nu se auzea asa de nasol bataia, eu l-am reglat la 1200, unde nu oscileaza deloc dar se aude bataia mai evident. mi se pare ca merge mai bine la 1200, dar in carte scrie 1400, asa ca l-am reglat si eu la 1400 dupa aceea.

 

http://youtu.be/49OQujkZVY0

Editat de tibosee
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Sir George Mihail Burghy

O Doamne!!!....asa se aude motorul tau?...cred ca primul lucru pe care-l ai de facut e sa-i faci COMPRESIA!...DUPA CE VEZI CE CIFRA OBTII, decizi ce faci mai departe.

 

Nu ma bag , ca nu ma pricep la acest model K3, dar fara sa am pretentia ca e bine, pot sa spun ce as face eu, daca as fi in locul tau:

 

1)daca compresia e relativ satisfacatoare, urmeaza reglarea supapelor; relantiul la 1500 rot/min; la valoare mai mica posibil sa nu-ti asigure presiune de ungere corespunzatoare pt toate componentele, cele mai departate; ma tem de vreo rupere de supapa. Spera sa nu-ti bata ambielajul.

 

2) dupa ce as vedea motorul cat de cat pus la punct, as reface nivelul de ulei si as merge 1000 km, cu recompletare precisa ca sa vad cat se duce si la un regim nu mai mare de 100 km/h.

 

3)Daca la 1) si 2) apar lucruri nasoale, nu as mai baga niciun ban in el, l-as face la minim pt utilizare. Sau as lua un alt motor complet de la dezmembrari.

 

4)Daca motorul e ok, as reface si regla fara graba, acasa, toata transmisia si ambreiajul, variator, etc...

 

5)Dupa ce as obtine o functionare corespunzatoare a motorului + transmisiei, as trece la investit la furca, amortizoare, etc.

 

Parerea mea e sa nu te grabesti, chiar daca vine vremea buna; trebuie sa rezolvi partea tehnica; "pilotatul' poti sa-l faci si mai incolo.





Intrebare: in filmuletul de mai sus e zgomotul facut de burgul tau, sau e doar un video de pe Youtube cu alt burg? Editat de Sir George Mihail Burghy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Sir George Mihail Burghy

Eu nu am inteles pt. ce te duci tu maine la ELF?...ai un plan?..le ceri ceva anume?...sau doar ca sa-si spuna parerea, despre ce si cum?

 

 

Daca te duci asa pur si simplu sa -i intrebi ce are , am eu un feeling ca o sa iei plasa(au mai patit-o si altii).

 

E altceva daca te duci si spui:

"Vreau sa-mi faceti compresia motorului sa stiu cat are"

"Vreau sa-mi reglati jocul la supape"

 

Trebuie sa stii precis ce sa ceri si ei sa-ti spuna cat te costa.

 

As vrea sa te mai intreb ceva: cand ai cumparat burgul, cand l-ai vazut prima data, la fel mergea motorul? La fel se auzea?

 

Mie mi se pare ca se aud zgomote metalice si la fel o bataie de mecanism biela-manivela de parca-i locomotiva "mocanitza"...dar dupa cate am vazut la altii, chiar si asa dupa ce se incalzeste burgul e "cal" bun si merge si trage....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tibosee, du'l inapoi la motomus, e greu ca te-ai atasat dar e mai bine pt tine, timpul si banii tai. Am un prieten care a cumparat de la ei un moto yamaha TDM pe nevazute, a dat avans si i-a venit motorul acasa, dupa doua luni a inceput sa-i bata distributia. A vb cu omu, a venit duba de la motomus la poarta i-au luat motorul si din suma data pe toto (exemplu 2000 euro) i-au dat inapoi 1700. 300 euro mai putin pt ca a mers cu moto doua luni...etc. Sau poti face schimb, il dai inapoi si mai pui diferenta. Bafta.

Editat de balazsfi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mâine vine motomus cu un scuter pentru un prieten. azi vreau să verific compresia și sa îmi spună ce se aude așa tare, dacă bate motorul sau altceva. Să îmi scrie pe un deviz ce au găsit și sa îl iau înapoi, sa îmi dea banii sau altul la schimb.

Se auzea așa de când l-am luat am întrebat 100 de experți și nici unul nu a auzit ceva suspect, motorul nu bate, nu troncane nimic, nu are nimic. Dacă ii dau relantiul mai mare nu se aude. Doar cu capacul desfăcut se aude așa. Dacă îl pun la loc nu se mai aude nimic, doar ceva foarte slab.

Editat de tibosee
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...