Sari la conținut

Propunere De Articol In Univers Moto


sorin
 Share

Postări Recomandate

si ca sa nu mai fie offtopic, am sa-l pun unde trebuie.

Uite porpunere de articol in Univers moto:

 

Azi dimineata, ma duc sa-mi scot masina din parcarea din fata blocului.

sub un morman de frunze pe parbriz, vad o hartie. Pornesc motorul, sa se incalzeasca, iau hartia, citesc stupefiat...

"Sunati-ma in legatura cu lovitura din portiera 07xxxx...". Ma uit, portiera din spate, infundata.

 

ma rog, sun, un domn ma invita la politie unde urmeaza sa-mi explice dinamica coliziunii intre dansul si alta persoana implicata in accident care a ricosat in masina mea....

Duminica la 10? Da, ok, o sa fiu acolo.

Ma duc duminica, si constat ca domnu' venea (cu un golf 5 nou, 2-3 luni) pe o straduta si vroia sa faca DREAPTA.

Din dreapta venea o dacie. Nova. Veche. Condusa de o domnsoara care lucreaza pe la universitate.

Tipa a franat, a alunecat, a lovit golful si a ricosat in mine.

 

E clar ca avea prioritate ca venea din dreapta si alte semne nu sunt acolo.

 

E, acu si acu, cine tre sa imi repare mie masina? unu din ei, nu conteaza care. Domnu M, zice ca "rezolvam" si ma gandesc ca poate ii convine sa-i plateasca reparatia la nova si sa-si faca el golful pe asigurarea ei.... chestii ma rog.

Ii las sa discute, completez forumularul si astept. Si astept, parlamentari... etc... Domnsoara implicata a venit si cu fratele, viitor motociclist (imi povestea ca si-a luat un Dominator) si ca este si el aci pe forum. Stau de vorba cu el si-mi zice ca nu va dori sa schimbe incadrarea accidentului pentru ca domnul M a injurat-o pe domnisoara cand a avut loc accidentul.

Ca o gasca fericita am tremurat de frig in fatza la politie, pana a iesit domnul politist (foarte de treaba mi s-a parut) si ne-a "constatat" avariile.

 

Ne invita inauntru, pe toti trei, sa vedem ce s-a intamplat.

Dupa povestire, citirea declaratiilor, si comentariile de rigoare (ale domnului M), de genul "am iesit pana in mijlocul intersectiei pentru ca nu vedeam", "aplicati litera legii, nu spiritul legii" politaiul il intreaba pe domnul M daca se recunoaste vinovat si daca intelege ca i se va retine permisul.

 

E... si aici se schimba foaia... M devine nervos, aproape isteric, "nu intelegi dom'le" ii explica politaiului care ii citea art 67 (parca).

Si evident, nu consimte sa ne dea asigurarea sa ne reparam masinile (pagubitii fiind motociclisti, ce-i drept nu pe motor). Si nu e de acord nici cu decizia politaiului si semneaza si ameninta ca o sa faca reclamatie. Ia dovada eliberata in schimbul carnetului si pleaca, Nu tu "buna ziua" nu tu "la revedere".

Atitudine specifica de conducator de golf5 nou, care pana acu n-a vazut decat nove sub picior. Si care evident, se simte jmecher si stapan pe lege, ca doar el e de la "motorpresse, cu doi de s "

 

Ulterior, am pus cap la cap datele, si cine e domnul M? Mircea Ciubotaru... ehe, sefu de la Univers moto!!!

Adica luati ma motociclistilor niste praf in ochi de la meseriasu' principal.

Astept sa imi explice alde "d'artagnan" si alti intelepti din redactie cam cum sa fac in continuare.

Si sa ne tina domnu M un discurs despre moralitate. Sa intelegem cum sunt vazuti oamenii in redactia UM, si mai ales posesorii de motociclete.

Nu mai adaug ca prin acea intersectie trec destul de des cu motorul.

 

 

Hai nimenilor, sa va vad ca sunteti in stare de o replica.

 

Sorinake

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut

 

Eu sunt fratele domnisoarei cu Nova.

Nu pot sa spun decat ca sunt scarbit de asa oameni. Nu stiam pana astazi ca el este sef la Univers Moto.

M-a sunat Sorin sa imi povesteasca. A incercat de la inceput sa dea vina pe sora mea pt ca a vazut ca este un pic mai timida.

Ma bucur cel putin ca nu mai are carnet (meritat de altfel: neacordare de prioritate). Sper ca inca il mai are suspendat. Reparatiile la masina nu sunt mari deloc: schimbat un far si indreptat aripa.

Problema este insa una de principiu.

Prima reactie ar fii intradevar sa ii busim si noi masina dar nu are nici un sens. Daca el este un astfel de om nu are sens sa ne coboram la nivelul lui. Ganditi-va ca are asigurare Casco pe masina deci nu il costa nimic sa repare 1 usa de Skoda Felicia si un far si o aripa de Nova. Din asta va dati singuri seama de caracteristicile acestui stimabil domn.

Incepem sa ne intereseam si de alte posibilitati de a repara masinile. Daca as stii ca ii ramane carnetul suspendat nedefinit parca mi-as repara masina pe banii mei.

Sper sa nu se intalneasca cu mine cand voi fii cu motocicleta pt ca daca nu vede masini sigur nu vede si motoare.

 

O scoatem noi la capat cumva

PS: Daca cumva v-ati lovit de asa ceva; poate ne ajutati cu niste sfaturi ceva

 

Toate bune

 

Ciprian

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sorinake,

 

Imi pare rau de belea :haha:

Eu nu sunt fan al celor de la UM, insa, ca principiu, nu vad ce treaba are revista cu faptul ca unul din angajati (fie el chiar si sef) are un anumit comportament in timpul liber.

Omul ala (pe care nu-l cunosc si nici nu tin sa-l cunosc) o fi crezand ca este nedreptatit. In toate situatiile neclare, subiectivitatea ne face sa luam dreptatea de partea noastra. Omul a fost surprins de decizia politistului si a reactionat instinctiv.

Pana la urma nu vorbim de fapte la limita penalului. Daca tu incepi atacul asta asa de virulent, imi vine greu sa cred ca vei scoate ceva de la el.

 

Trebuia sa lasi sa-i treaca nervii si sa discuti civilizat cu el.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Domnilor,

Inteleg ca situatia este mai mult decat neplacuta.

Un conducator auto, directorul unui trust de presa, este implicat intr-un incident.

Nu inteleg de ce s-au adus in discutie si ce vina au motociclistii de la "Univers Moto"...

Sa auzim numai e bine !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

evenimentul s-a petrecut acum 2 saptamani...nervii au trecut.

 

Un conducator auto, un coleg, etc... cine se aseamana se aduna.

Sau sa stim cui bagam banii in buzunar cand va cumparam revista....

Ideea era ca asteptam un sfat. Unul l-am primit... cica sa fac reparatia pe asigurarea mea si asigurarea mea ia de la asigurararea cui-va-fi-vinovat....

cat despre "trust de presa" e ca si cum as zice "herghelie" la cei 60cp ai unei skoda... e doar o traducere.

 

Alta abordare, este de exemplu folosirea puterii de convingere din topicul unde postasem initial pentru a convinge pe domnul M ca legea e cum e la art 67 nu ca la "spiritul legii".

 

 

Sorinake

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"

 

Ulterior, am pus cap la cap datele, si cine e domnul M? Mircea Ciubotaru... ehe, sefu de la Univers moto!!!

Adica luati ma motociclistilor niste praf in ochi de la meseriasu' principal.

Sorinake

 

adica cum sefu de la univers moto ?? director? patron?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

-AROGANTI,CA DE OBICEI...

La cine anume te referi? :D

 

cat despre "trust de presa" e ca si cum as zice "herghelie" la cei 60cp ai unei skoda

Cand exista mai multe reviste, fiecare cu oamenii sai, plus alte departamente suplimentare care se ocupa de celelalte aspecte ale unei publicatii (marketing, contabilitate, distributie, etc) se strange ceva personal.

Responsabil de materialele si prezentarea revistei este redactorul sef. Chiar imi pare rau de ce s-a intamplat si prb ca as fi fost la fel de nervos ca si tine acum insa cand spui seful de la Univers Moto te referi la Dan si la nimeni altcineva! Pentru ca el este seful UM!

Eu unul as fi facut scandal daca nu as fi fost vinovat intr-un caz similar, recunosc asta! Pt ca nu am bani de aruncat. Dar trb sa intelegi ca redactia moto nu are nimic de-a face cu asta!

Ca sa intelegi ce vreau sa spun dau un mic exemplu: e ca si cum m-ai acuza pe mine ca altcineva ti-a busit masina! Teoretic si directorul de pe intreaga Europa de Est este seful UM insa ma indoiesc ca ma cunoaste chiar daca ii sunt subaltern, nu?! :lol: PS: nici eu nu-l cunosc desi exista pe undeva pe acolo!! :haha:

Redactia moto este o entitate separata, nu o face raspunzatoare te rog de lucruri care pur si simplu nu tin de ea!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e bine ca te simti vinovat demostene.

e pacat ca nu faci nimic. eu fac.

 

Sorinake

 

si ca sa intelegi mai bine.

postul original (ster de admin, minca-mi-ar ceva) era in contextul in care ALTCINEVA de la UM explica chestii legate de cmc unuia de la motolife. Adica aceeasi aroganta si aceeasi falsitate. Mi-e scarba de oamenii care sunt falsi. Mi-e greata de cei care se bat cu caramida in piept explicand chestii de morala, si se duc ulterior sa-si linga undeva seful. Mi-e scarba de cei care pe topicurile de la ACCIDENTE incrimineaza pe soferii care "NU AU VAZUT", cei care se introduc in actiuni legate de fluturasi, cei care injura vinovatii fugiti de la locul accidentului, dar care, cand sunt ei implicati, sau rude/sefi/colegi nu-i denunta, nu le fac acceasi morala ieftina. Sunt acum sigur ca si in situatii mai nasoale, ati fi in stare sa va acoperiti seful (asta cu "seful" e informatie dedusa din prezentarea de pe pagina voastra de web, nu cunosc cum va supuneti intre voi in redactie). Acum intrebarea de la care am plecat ramane deschisa... Ce pot face eu? Crezi ca astept pe M sa imi plateasca o portiera indoita ? Ia-o ca pe un sfat prietenesc, in care-ti arat si alta fatza a celui cu care stai in birou. Nu se termina si nu incepe lumea, nici cu univers moto, nici cu o revista cumparata in plus sau in minus, nici cu cei pe care i-am convis ca voi sunteti o echipa, cel putin "mixta". E vorba despre dreptate. Despre lege, despre cat de mult poate fi interpretata ea, si de catre cine. Si mai e vorba si de atitudine. Atitudinea de lingau de exemplu. Aplaudac cum se mai spunea odata. Sa stiti ca exista si oameni cu coloana vertebrala. Mie mi se rupe de portiera aia, de fapt, pot merge linistit cu masina si cu dovada de la politie. Ce nu imi place, si ma umple de scarba, e ca unul dintre "noi" (daca putem vorbi de o comunitate moto) e un om cu o morala cel putin indoielnica. Si mai ales ca cei din jurul lui nu-l atentioneaza (colegi, prieteni, etc). Si mai mult, ii mai tin si partea. Fabulos nu?

Sincer, pe M il studiez cu interesul pe care il manifesta un entomolog unui gandac. Imi pare insa sincer rau, ca un tip ca Dan Nastase, pe care-l consider motociclist ok, sa aiba o morala atat de slaba. Probabil de-aia...

 

Just my 2 cents,

Sorinake

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e bine ca te simti vinovat demostene.

e pacat ca nu faci nimic. eu fac.

 

Sorinake

 

si ca sa intelegi mai bine.

postul original (ster de admin, minca-mi-ar ceva) era in contextul in care ALTCINEVA de la UM explica chestii legate de cmc unuia de la motolife. Adica aceeasi aroganta si aceeasi falsitate. Mi-e scarba de oamenii care sunt falsi. Mi-e greata de cei care se bat cu caramida in piept explicand chestii de morala, si se duc ulterior sa-si linga undeva seful. Mi-e scarba de cei care pe topicurile de la ACCIDENTE incrimineaza pe soferii care "NU AU VAZUT", cei care se introduc in actiuni legate de fluturasi, cei care injura vinovatii fugiti de la locul accidentului, dar care, cand sunt ei implicati, sau rude/sefi/colegi nu-i denunta, nu le fac acceasi morala ieftina. Sunt acum sigur ca si in situatii mai nasoale, ati fi in stare sa va acoperiti seful (asta cu "seful" e informatie dedusa din prezentarea de pe pagina voastra de web, nu cunosc cum va supuneti intre voi in redactie). Acum intrebarea de la care am plecat ramane deschisa... Ce pot face eu? Crezi ca astept pe M sa imi plateasca o portiera indoita ? Ia-o ca pe un sfat prietenesc, in care-ti arat si alta fatza a celui cu care stai in birou. Nu se termina si nu incepe lumea, nici cu univers moto, nici cu o revista cumparata in plus sau in minus, nici cu cei pe care i-am convis ca voi sunteti o echipa, cel putin "mixta". E vorba despre dreptate. Despre lege, despre cat de mult poate fi interpretata ea, si de catre cine. Si mai e vorba si de atitudine. Atitudinea de lingau de exemplu. Aplaudac cum se mai spunea odata. Sa stiti ca exista si oameni cu coloana vertebrala. Mie mi se rupe de portiera aia, de fapt, pot merge linistit cu masina si cu dovada de la politie. Ce nu imi place, si ma umple de scarba, e ca unul dintre "noi" (daca putem vorbi de o comunitate moto) e un om cu o morala cel putin indoielnica. Si mai ales ca cei din jurul lui nu-l atentioneaza (colegi, prieteni, etc). Si mai mult, ii mai tin si partea. Fabulos nu?

Sincer, pe M il studiez cu interesul pe care il manifesta un entomolog unui gandac. Imi pare insa sincer rau, ca un tip ca Dan Nastase, pe care-l consider motociclist ok, sa aiba o morala atat de slaba. Probabil de-aia...

 

Just my 2 cents,

Sorinake

:haha:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sorine, Zau !

Nu mai continua cu "paralelele" si "catalogarile" personale la adresa unor oameni care nu au nici o legatura cu cazul tau.

Eu, Dan Nastase fara sa fiu martor si afland doar din auzite despre acest incident nu pot sa ma pronunt.

De asemenea nu am cum sa te ajut pentru ca nu am cunostinte juridice.

Mi-am exprimat toata intelegerea pentru supararea care ti-a fost pricinuita dar in acelasi timp te-am rugat sa nu ne faci pe noi motociclistii de la "Univers Moto" raspunzatori pentru altcineva chiar daca persoana in cauza este directorul pravaliei unde lucreaza zeci de oameni, inclusiv noi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e ca unul dintre "noi" (daca putem vorbi de o comunitate moto) e un om cu o morala cel putin indoielnica. Si mai ales ca cei din jurul lui nu-l atentioneaza (colegi, prieteni, etc). Si mai mult, ii mai tin si partea. Fabulos nu?

 

Nu este motociclist, prin urmare nu poate fi unul dintre noi! :kiss: S-ar fi rezolvat altfel atunci, asa banuiesc sau sper.

De ce sa ma simt vinovat cand omul nu este motociclist si nu face parte din redactia moto?!!! Ce treaba am eu cu el de fapt si la urma urmei?! Sau noi!? Care e sensul topicului aici si nu la accidente!?!

PS: Tu te simti vinovat pt ca acum cativa ani cineva mi-a calcat cainele? Stiu ca ai vazut persoana respectiva o singura data in viata ta si atat insa te simti vinovat? :haha: Absurd, nu... :lol: :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

anyway, e colegul vostru.

 

Fiind trust de presa international cu siguranta am si cativa colegi prin Brazilia desi nu ne cunoastem inca! :haha:

Serios, daca te pot ajuta in vreun fel poti sa-mi dai un pm si voi incerca insa nu are sens discutia aici. Am subliniat ceea ce vroiam, ca redactia moto si implicit Univers Moto este o entitate independenta, pe care nu o poti face responsabila de lucruri care nu tin de ea. Stiu ca e putin bizar insa nu vorbim de o "firma" cu doi angajati si un sef asa cum stie lumea ca trebuie sa fie o firma, ci de o corporatie ale carei "membre" sunt independente. Prin urmare daca exista vreo nemultumire legata de motociclistii din redactie, de calitatea materialelor sau de orice altceva care este strict legat de curtea noastra poti sa-i scrii lui Dan. Nu te pot ajuta desi as vrea, ca cineva din cadrul trustului, pe care nu il cunosc decat din vedere, ti-a accidentat masina! Sincer!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

BA IAR VA HARTUITI PACAT CA LA "NOI" NU SE APLICA METODA EMBARGOULUI SA NU MAI CUMPERE NIMENI REVISTELE ATIT TIMP CIT VA CERTATI 1,2,3 LUNI CHIAR NU VA PUTETI STAPINI ORGOLIILE

 

MIONDRIA ESTE PRIMA CALE SPRE PIEZANIE ZICE O VORBA ADMINI LA RUBRICA ACCIDENTE SA UMPLUT PAGINA CAM TRE MUTAT SUBIECTU

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

anyway, e colegul vostru.

ce caine era ? am calcat si eu caini!

 

Mi-e scarba de oamenii care sunt falsi. Mi-e greata de cei care se bat cu caramida in piept explicand chestii de morala, si se duc ulterior sa-si linga undeva seful. Mi-e scarba de cei care pe topicurile de la ACCIDENTE incrimineaza pe soferii care "NU AU VAZUT", cei care se introduc in actiuni legate de fluturasi, cei care injura vinovatii fugiti de la locul accidentului, dar care, cand sunt ei implicati, sau rude/sefi/colegi nu-i denunta, nu le fac acceasi morala ieftina. Sunt acum sigur ca si in situatii mai nasoale, ati fi in stare sa va acoperiti seful (asta cu "seful" e informatie dedusa din prezentarea de pe pagina voastra de web, nu cunosc cum va supuneti intre voi in redactie).

 

 

Sorinake

 

Sorine, e o diferenta sunt doua categorii diferite: una sunt accidentele cu motociclisti, cand suntem tavaliti, raniti sau omorati si alta sunt accidentele intre 2 masini care mai lovesc in mod regretabil si o masina aflata intamplator in parcare si din care rezulta niste pagube materiale minore.

 

De unde crezi ca trebuia sa afle redactia UM de acest incident? Ca probabil ca seful lor nu vine sa le dea un raport in fiecare dimineata cu ce a mai facut in ziua dinainte... E ca si cum ai da vina pe benzinar ca seful lui a scumpit benzina si el nu face nimic in privinta asta, ca doar sunt colegi, nu?

 

E nasol ca ti-a fost lovita masina, si a mea a fost lovita asa de curand si cunosc situatia, sper sa rezolvi cat mai repde si cat mai fara nervi si timp pierdut.

 

 

Succes!

Ry.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...