Sari la conținut

Pe la bulgari, prin gropi, serpentine, vechituri si motocross


Postări Recomandate

Campionat mondial de motocross in Bulgaria? Drum cu serpentine? Hotel cu piscina? Sigur ca bagam excursie! Si am plecat catre bulgari.

La dus, drumul a fost scaldat in soare, pe traseul Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Bjala - Veliko Tarnovo unde, bineinteles, am mancat la deja celebrul restaurant preferat de romanii (nu neaparat motociclisti, dupa cum ne-am convins) care merg pe acolo. Toata lumea recomanda felul ”Bugs Bunny”, eu insa recomand painea arabeasca cu multe mirodenii si piper din belsug. Ma rog, chestie de gusturi.

Nu am mai fost la castel ca na, l-am tot vazut, nici la Arbanassi (desi merita din plin) ci am plecat catre Gabrovo – Sipka – Kazanlak – Karlovo – Hissarja.

Aici trebuie sa spun neaparat ca m-am indragostit de regiunea Sipka, ceva precum Cheia dar de doua ori mai lung si mai frumos... Stanga, dreapta, stanga, dreapta... BMW-ul rezista ;)

Pe drum am vizitat manastirea Drjanovski, faina dar na, mai fain drumul! (cum ar zice orice motociclist dornic sa se suie repede iar in sa). Si am ajuns la destinatie, un hotel cu stelutele renovate pe alocuri (mai putin liftul, care nu avea usi ;)) ). Cine a vrut a fost la piscina, cine nu, a bagat nenumarate beri (aici fiecare stie ce si cum a facut :rolleyes: )

In acea noapte a ajuns si a doua parte din grup, niste prieteni temerari, care au plecat dupa-amiaza din Bucuresti si au gresit drumul (lucru foarte usor de altfel in BUlgaria). SIncer, chiar nu stiu cum au rezistat oamenii astia la asa traseu facut noaptea si cerand indicatii unor niznai de bulgari care nu stiu pic de engleza.

A doua zi numai o parte dintre noi a mai avut chef de drum - eu am fost prima pe lista ca de obicei, indragostita fiind de noul motor!! si am plecat spre Plovdiv. Am vizitat un mormant tracic, cred ca la Koprinka (din nou drumul a fost super) si apoi am plecat spre Plovdiv - al doilea oras ca marime din Bulgaria. Apoi, la naiba! :D Am gasit un super lac de acumulare care da clasa la VIdraru! (a nu se intelege ca nu imi place VIdraru)

In Plovdiv n-am vazut mare lucru (din nou drumul era in centrul atentiei - imi pare rau pentru cititori, dar de cand nu mai am chopper drumurile au inceput sa capete un alt sens, mult mai fain). Dar am gresit drumul si am trecut printr-un tunel de PATRU ori!! Haha... Era super funny ca ne tot invarteam pe acolo... Am gasit un fost teatru roman, niste ruine si niste clatite senzationale ce s-au lasat doar admirate din lipsa de cuvinte in bulgareste :laugh:

Ziua s-a incheiat tot cu piscina si bere in Hissaria, fiecare dupa cum a simtit de cuviinta.

La intoarcere spre Sevlievo unde se desfasurau cursele de campionat mondial de motocross n-am putut strabate zona Trojan, traseul fiind inca inchis in pas (gen de Transfagarasan) si a trebuit sa o luam pe acelasi drum catre Gabrovo.

DIn nou Sipka, din nou serpentine!! Recomand cu mare caldura locul asta!!

Cursa pe care am prins-o m-a vrajit complet insa n-am putut sta prea mult pentru ca vroiam sa ne intoarcem pe lumina acasica. Oricum, mi s-a parut ciudat ca bulgarii se lauda ca asta e cel mai tare traseu de motocross din Europa... Un lucru ce mi-a placut a fost publicul foare numeros, care la noi nu este la fel de pasionat si, de altfel, cam lipseste.

Ne-am intors catre Veliko, am „discutat” iar cu Bugs Bunny si tule-o acasa! Sipka, here I come again!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumoase poze, inspirata relatare, Purghy, dar da-mi voie sa te corectez: am vizitat templul de cult trac de la Starosel, din pacate nu am mai ajuns si la mormantul trac de la Koprinka. Sunt multe de vazut / descoperit in acea zona si noi am fost cam pe fuga. Tare as mai vrea sa repetam traseul la vara, sa ne bucuram pe indelete de frumusetea peisajelor, de buchetul chardonnay-ului de Targovishte si sa mai atacam pasul Sipka cu forte proaspete! Pana la vara se deschide si pasul Trojan mai mult ca sigur.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum se numeste restaurantul ala ?

Spre rusinea mea ... nu am ajuns inca la bulgari cu motoreta...de fapt doar in tranzit am vazut Bulgaria :rolleyes:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte tare plimbarea. Si eu anul asta am de gand sa stau numai prin Bulgaria. Este ceva mult mai nou. Romania am cam strabatut-o de la un capat la altul. E adevarat ca mai mult cu masina dar parca nu mai am curiozitatea sa o mai vad inca o data. Plus ca Bulgaria e mai ieftina si e mai aproape decat Sibiul de exemplu. In plus e mai putin aglomerata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asa e! eu am o harta a Bulgariei cu toate obiectivele turistice / puncte de interes marcate - sunt in jur de 500. Urmatoarea excursie va fi in muntii Rila, nu stiu exact cand, dar te anuntam daca vrei sa vii cu noi. O sa punem la punct un traseu, ne interesam de cazare, etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

o excursie super tare, mai bagam si pe alte trasee si pt alte obiective din Bulgaria. Poze mai am si eu , dar in mare Purghy a acoperit cam tot traseul (si cel de motocros, unde i-am vazut pe fostii si viitorii campioni mondiali). Pacat ca la noi nu s-a reusit la Zarnesti sa se organizeze Mondialele MX1 si MX2, dar vom avea europene prin mai parca, tot e ceva ! Oricum circuitul de la Sevlievo e super, l-as fi incercat si eu, dar nu era momentul ! Mie mi-a placut mult Plovdiv (ceva intre Veliko si Ruse, cu bonus vestigii romane) iar Trojanul va asigur ca da clasa Sipkai! Cat despre Koprivshtitza ce sa mai vorbim, imi pare foarte rau ca nu am avut timp, merita cu varf si indesat. Data viitoare ne vom focaliza un pic mai spre vest, cu atacarea Trojanului spre Rila - Bansko (zona muntilor Rodopi) via Koprivshtitza, plus ce mai incape, eventual cu Grecia de nord la pachet. Din pacate distantele sunt lungi peste Balcani, iar daca grupul este mare, trebuie mai mult timp decat cel planificat(pentru tura asta timpul alocat a fost destul de scurt), asa ca o sa ne luam o marja mai mare, ca sa putem opri si vizita mai multe pe traseu. Oricum, pentru un prim (pentru unii) sau al doilea (pentru altii) contact cu ce e pe acolo, a fost foarte bine, sper ca toti au fost multumiti :rolleyes: .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte draguta drumetia voastra, felicitari organizatorilor si participantilor!

As vrea sa stiu si eu mai multe detalii referitoare la : cazare ( un link ceva de la hotelul unde ati stat ), preturi cazare, nr de km parcursi, numele acelui restaurant multi-cunoscut din Veliko la care eu marturisesc ca nu am ajuns pana in acest moment, si daca nu e prea mare deranjul, v-as ruga sa puneti o poza cu traseul vostru.

Si noi ne gandeam la un drum spre munti tura viitoare asa ca toate informatiile vor fi super pretioase.

Multumesc si la cat mai multi km frumosi ! :rolleyes:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur sa vad ca interesul este mare pentru zonele alea. Dar nu uitati ca si noi avem o tara minunata, cu peisaje superbe. Eu consider ca numai dupa ce iti vezi tara de-a lungul si de-a latul ai dreptul moral sa strabati si alte meleaguri dar na, e parerea mea personala, fiecare face cum simte.

Legat de solicitari, va pot raspunde mai corect si complet Lore si Bogdan.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acesta a fost programul initial: Bulgaria, Hissarja

3-5 aprilie 2009

 

 

Vineri 3 aprilie, plecare la ora 10:30 pm pe ruta: Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Bjala-Veliko Tarnovo (182 km)

Oprire in Veliko + masa pranz

 

Vizita in functie de timp: Tsaravets (Castelul tzarilor) http://www.picturesofbulgaria.com/article/...ko_turnovo.html

 

Satul Arbanasi http://www.picturesofbulgaria.com/article/arbanasi.html

(museum village), http://www.picturesofbulgaria.com/article/..._monastery.html

 

Manastirea Preobrazenski (Transfiguration monastery) http://www.picturesofbulgaria.com/article/..._monastery.html

 

Plecare spre Hissarja pe traseul: Veliko Tarnovo – Gabrovo – Sipka – Kazanlak – Karlovo – Hissarja (143 km)

 

Obiective de vizitat (in functie de timp), pe traseu:

Drjanovo: manastirea Drjanovski, http://www.picturesofbulgaria.com/article/..._monastery.html

Cheile Sipka, http://www.picturesofbulgaria.com/article/...ark-museum.html

Manastirea Sokolski http://www.picturesofbulgaria.com/article/..._monastery.html

Manastirea Sipka http://www.picturesofbulgaria.com/article/..._monastery.html

 

Cazare la Augusta SPA, Hissarja www.augustaspa.com, pret camera dubla: 44 euro/noapte cu mic dejun si acces la piscina interioara cu apa minerala incluse

 

Sambata 4 aprilie, obiective de vizitat pe Traseul:

Hissarja - Koprivstica – Plovdiv- Cirpan – Stara Zagora – Kazanlak – Pavel Banja – Kalofer – Hissarja

 

- Hissarja http://www.picturesofbulgaria.com/article/hissarya.html

- Starosel (templu de cult trac) http://www.picturesofbulgaria.com/article/starosel.html

- Koprivstica http://www.picturesofbulgaria.com/article/koprivshtitsa.html

– Plovdiv http://www.picturesofbulgaria.com/article/...of_plovdiv.html

(orasul vechi, apeducte romane) – Asenovgrad (cetatea lui Asan http://www.picturesofbulgaria.com/article/...a_fortress.html

- Manastirea Backovski – a doua ca importanta istorica din Bulgaria http://www.picturesofbulgaria.com/article/..._monastery.html

- Kazanlak: Koprinka (mormantul trac din Kazanlak http://www.picturesofbulgaria.com/article/...f_kazanluk.html

 

Distante:

Hissarja – Koprivstica 78 km

Hissarja – Plovdiv 43 km

Koprivstica – Plovdiv 94 km

Plovdiv – Asenovgrad 19 km

Plovdiv – Stara Zagora 92 km

Stara Zagora – Hissarja 100 km

 

Duminica 5 aprilie, plecare dimineata la ora 8 am catre Sevlievo pe ruta: Hissarja – Karlovo – Sopot – Trojan - Sevlievo 145 km

 

De vizitat (daca ne permite timpul): Troyan Monastery

http://www.picturesofbulgaria.com/article/..._monastery.html

 

Sosire Sevlievo: 11 am – vizionare Cursa motocross prima mansa

 

Ora 2 pm plecare catre Bucuresti pe ruta: Sevlievo – Lovec - Levski – Bjala – Ruse – Giurgiu – Bucuresti, distanta 273 km

 

Oprire la Lovech pentru masa. (Sevlievo – Lovech - 47 km)

 

Bogdan stie cum se numeste restaurantul din Veliko...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bogdan stie cum se numeste restaurantul din Veliko...

Nu numai Bogdan. :rolleyes: Restaurantul se numea "Pizzeria Tempo". Si nu va lasati pacaliti de nume, pizza e doar o mica parte a meniului foarte variat de acolo.

 

Si uite ca ma invrednicesc sa pun si eu niste poze...

Seria 1:

post-41145-1239133522_thumb.jpg

post-41145-1239133570_thumb.jpg

post-41145-1239133586_thumb.jpg

post-41145-1239134365_thumb.jpg

post-41145-1239135207_thumb.jpg

post-41145-1239135246_thumb.jpg

post-41145-1239135276_thumb.jpg

post-41145-1239135320_thumb.jpg

post-41145-1239135353_thumb.jpg

post-41145-1239135378_thumb.jpg

post-41145-1239135419_thumb.jpg

post-41145-1239135445_thumb.jpg

post-41145-1239135462_thumb.jpg

post-41145-1239135475_thumb.jpg

post-41145-1239135546_thumb.jpg

post-41145-1239135567_thumb.jpg

post-41145-1239135610_thumb.jpg

post-41145-1239135628_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai organizati vre-o tura din asta pe la vecinii din sud? Cam cat a costat distractia?

Da, o sa mai mergem cat putem de curand prin locuri prin care nu am mai fost.

Legat de bani, nu stiu ce sa-ti zic. Am stat la un hotel scump din pacate dar se poate gasi cazare cu 20 euro pe noapte la gazda, iar viata e destul de ieftina acolo (de exemplu, o bere - adica apa mea :rolleyes: - e cam 1,5 - 2 leva). Apropo, super buna Kamenitza! Nu stiu ce pun bulgarii in berea aia dar e demential de gustoasa!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Legat de bani, nu stiu ce sa-ti zic. Am stat la un hotel scump din pacate

 

mie personal nu mi s-a parut scump, dat fiind ca tema excursiei era "relaxare + ape termale", cel putin din punctul nostru de vedere...tu ai iesit in pierdere fiidca n-ai avut treaba cu piscinitul! :rolleyes:

 

lasa ca data viitoare ne orientam altfel in spatiu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...