danutt Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 referitor la faza cu salutul, daca scuteristii ii saluta pe ei asta nu inseamna ca si ei trebuie sa iti raspunda. Trebuie sa le castigi respectul pt a fi salutat mai ales ca esti scuterist , si nu cred ca vreodata vre-un motociclist o sa salute un scuterist. SERIOS !!! Da cine palaria mea sunt motociclistii astia ?! ... de trebuie sa le castigi respectul ?!! Sunteti ceva vedete si nu stim noi ? In primul rand , suntem oameni !! Te saluta cineva ... este frumos sa ii raspunzi si asta tine de cei sapte ani de acasa . Sunt motociclisti , care habar nu au ce inseamna sa fii motociclist si atunci , sa le castig respectul ?!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laumoto Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 SERIOS !!! Da cine palaria mea sunt motociclistii astia ?! ... de trebuie sa le castigi respectul ?!! Sunteti ceva vedete si nu stim noi ? In primul rand , suntem oameni !! Te saluta cineva ... este frumos sa ii raspunzi si asta tine de cei sapte ani de acasa . Sunt motociclisti , care habar nu au ce inseamna sa fii motociclist si atunci , sa le castig respectul ?!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maryan Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 (editat) Parerea mea e ca nu trebuie sa castigi respectul nimanui.Dar o alta parere a mea e ca scuteristii nu au nici o treaba cu motociclismul,sunt intr-o cu totul alta categorie fata de motociclisti , si din pct de vedere al legii (unde scrie clar ca motorul trebuie sa aiba peste 49 cm ,etc),si din pct de vedere al fizionomiei autovehiculului pe care il conduc.Asa ca scuteristii sa se salute intre ei ,iar motociclistii la fel(asta ca pasiune comuna ).Ne salutam ca Oameni,dar nu ca motociclisti. E o diferenta. Editat Decembrie 9, 2009 de maryan Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Korben Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 In vremuri nu de mult apuse, birjarii si carutasii se salutau intre ei Prin analogie, ar trebui ca toti soferii sa se salute intre ei, toti oamenii care merg pe strada sa se salute intre ei, toti pilotii de avion sa se salute intre ei IN TRAFIC, adica in aer Oameni buni, sa fim seriosi In actualele conditii de trafic nu prea se mai pune problema sa te uiti dupa toata suflarea mototciclista din oras Chestiunea s-a mai discutat, nu cred ca se pune problema de a saluta sau nu un mopedist, scuterist sau motociclist Eu acord mult mai multa atentie sigurantei in trafic decat salutului Daca observ ca ma saluta cineva, raspund Chiar si pe scuteristi, dar de regula sunt atent la manevrele total haotice si imprevizibile pe care acestia le executa cu deosebita gratie Ne putem saluta la o terasa, birt sau alte locatii unde nu trebuie sa ma feresc de talentul lor Dixit Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
paul89 Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 In vremuri nu de mult apuse, birjarii si carutasii se salutau intre eiPrin analogie, ar trebui ca toti soferii sa se salute intre ei, toti oamenii care merg pe strada sa se salute intre ei, toti pilotii de avion sa se salute intre ei IN TRAFIC, adica in aer Oameni buni, sa fim seriosi In actualele conditii de trafic nu prea se mai pune problema sa te uiti dupa toata suflarea mototciclista din oras Chestiunea s-a mai discutat, nu cred ca se pune problema de a saluta sau nu un mopedist, scuterist sau motociclist Eu acord mult mai multa atentie sigurantei in trafic decat salutului Daca observ ca ma saluta cineva, raspund Chiar si pe scuteristi, dar de regula sunt atent la manevrele total haotice si imprevizibile pe care acestia le executa cu deosebita gratie Ne putem saluta la o terasa, birt sau alte locatii unde nu trebuie sa ma feresc de talentul lor Dixit de-acord Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALINPAPA2000 Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 de-acord Mesaje ( vorbe )discutii !!......De cate ori posteza Marauderu, ies la greu pagini de ele... Acum serios vorbind : propun deschiderea de motociclisti a unui topic nou de consiliere psihologica si etica menit sa decomplexeze scuteristul (la general vorbind) de lipsa cailor putere, de lipsa salutului ,de diferenta de diametru a rotilor,de lipsa schimbatorului de viteze,de faptul ca legea nu da ,,A'' -ul de la 10 ani ca doara tot pe 2 roti mere si ,,aia'' si ,,aia'' de faptul ca el are ambreiaj centrifugal ca drujba, si te miri ce alte ,,probleme'' ce rod si macina pana la decimare aceasta relatie ,,sacrala si cosmologica'' scuterist-->motociclist Si ca sa fiu in consens cu Marauderu NICI NU VA SALUT ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
calinbac Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 RCA-ul lui nu e facut pt Muntenegru si Macedonia (nu acopera aceste tari, decat Croatia si UE)Asta e... Al cui RCA nu acopera Muntenegru si MAcedonia? Al meu le are. Si exista si varianta carte verde extinsa pt tarile care sunt barate Dar pana la vara este mult Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GIV 32 Postat Decembrie 9, 2009 Autor Share Postat Decembrie 9, 2009 imi place cum gandesti tinere poate la anul nu voi mai merge singur pe meleaguri straine ca pana acum 2008 Crotia + Muntenegru 2009 Macedonia + Grecia 2010 astept sa imi vina idei ...pt 2010 am eu niste idei!!!...3 trasee! ...peninsula iberica. ...tarile nordice cu nord kapp. ...sau circuit serbia-macedonia-grecia-italia-sicilia-sardinia-corsica-coasta de azur-toscana-dolomiti+alpi-balaton(pt recuperare)-si acasa!.. .... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Korben Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 Al cui RCA nu acopera Muntenegru si MAcedonia? Al Transalpului meu Si nici al TDM-ului meu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Makaveli Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 Mesaje ( vorbe )discutii !!......De cate ori posteza Marauderu, ies la greu pagini de ele... Acum serios vorbind : propun deschiderea de motociclisti a unui topic nou de consiliere psihologica si etica menit sa decomplexeze scuteristul (la general vorbind) de lipsa cailor putere, de lipsa salutului ,de diferenta de diametru a rotilor,de lipsa schimbatorului de viteze,de faptul ca legea nu da ,,A'' -ul de la 10 ani ca doara tot pe 2 roti mere si ,,aia'' si ,,aia'' de faptul ca el are ambreiaj centrifugal ca drujba, si te miri ce alte ,,probleme'' ce rod si macina pana la decimare aceasta relatie ,,sacrala si cosmologica'' scuterist-->motociclist Si ca sa fiu in consens cu Marauderu NICI NU VA SALUT ! pai el cam critica motociclistii adica, "Voi mergeti cu 120-130" ca a trecut nusitu care pe langa el si era sa il doboare cand depasea el o coloana de masini cu 40 kmh, ca motociclisti sa lae ambreiajele si acceleratia mai moale,in primul rand el nu are voie sa circule scuterul pe sosea. Si sa nu mai critice el pe altii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALINPAPA2000 Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 pai el cam critica motociclistii adica, "Voi mergeti cu 120-130" ca a trecut nusitu care pe langa el si era sa il doboare cand depasea el o coloana de masini cu 40 kmh, ca motociclisti sa lae ambreiajele si acceleratia mai moale,in primul rand el nu are voie sa circule scuterul pe sosea. Si sa nu mai critice el pe altii. UP Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maradeanu Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 pai el cam critica motociclistii adica, "Voi mergeti cu 120-130" ca a trecut nusitu care pe langa el si era sa il doboare cand depasea el o coloana de masini cu 40 kmh, ca motociclisti sa lae ambreiajele si acceleratia mai moale,in primul rand el nu are voie sa circule scuterul pe sosea. Si sa nu mai critice el pe altii. Incep cu Kato : Ora si locatie aproximativa cand esti liber si daca se poate dupa ora 2 pentru bani aici nu este asa important , dar am facut acest post "kilometric" ca sa va raspund intrebarilor REPET : DACA NU VRETI , NU CITITI Fac posturi lungi ca sa le raspund tuturor intr-un singur post Imi pare rau daca a parut o critica . Nu i-am spus nimanui sa lae ambreiajele si acceleratia mai moale , am vrut doar sa pun o intrebare si am pus intrebarea aceea unde am stiut ca mi s-ar putea raspunde la intrebare ... ce ar fi fost sa postez pe www.scuteristi.ro o intrebare pt Roly care mai mult ca sigur ca nu are cont acolo ?La faptul ca nu am voie sa circul pe sosea , de ce nu intelegeti ca am toate actele necesare in regula Referitor la chestia cu blana : Scuterul meu merge cu viteza luminii ... stinse ... si trage la fel,voi puteti schimba vitezele la 1.5k sau 15k ture din partea mea , nu e treaba mea , dar va spun ca e naspa cand scoateti din viteza/trageti ambreiajul si dupa aceea turati in gol chiar langa mine sau treceti cu viteze supersonice la 1 metru de mine Chestia cu depasitul coloanei o practic destul de rar , si cand sigur ca am loc lejer unde ma duc , altfel stau cuminte @ALINPAPA2000 , faptul ca eu am ambreiaj centrifugal la scuter nu inseamna ca nu stiu la ce se foloseste ambreiajul . Eu voiam sa fac o discutie mai amuzanta in legatura cu faza aceea , dar se pare ca unii se leaga de mine cu orice motiv prind . Respect pt laumoto , el m-a invitat direct la actiunea mosul . Referitor la salutare : Pe chopperist l-am vazut de 2 ori , aceeasi locatie , sensuri opuse de mers , interval de 1-2 ore , s-a uitat la mine ca la felul 3 dar n-a raspuns in niciun fel . Honda ar fi trebuit sa ma vada fiindca eram pe mijlocul benzii mele , am vazut ca vrea sa depaseasca , am tras spre margine si l-am blituit . Farul meu este de mare , si se vede clar diferenta intre becuri ... faza scurta imprastiind lumina foarte puternic ... mi-am pus ceva far cu xenon (tin minte ca pe cutia lui scria 55W -> 90W) si faza lunga are alt loc in far care concentreaza lumina dar e far normal . ...Chiar si pe scuteristi, dar de regula sunt atent la manevrele total haotice si imprevizibile pe care acestia le executa cu deosebita gratie Ne putem saluta la o terasa, birt sau alte locatii unde nu trebuie sa ma feresc de talentul lor Dixit Faza cu "manevrele total haotice si imprevizibile... " , eu unul nu fac miscari bruste cand aud/vad un vechicul pe 2 roti in spatele meu . Nu schimb banda pana cand nu ma asigur ca nu ii sar pe geam in masina la "vecinul de pe banda 2" ... pe Roly l-am auzit Luni , si cu toate ca depaseam o masina si eram pe banda 2 , m-am tras pe marginea benzii si a trecut si el si scuterul care l-a urmat "la o terasa, birt sau alte locatii" nu prea pot fiindca stam (da , toata familia) foarte prost cu banii in vremea asta ... va spun mai multe daca ne intalnim vreodata . Totusi , m-am hotarat sa dau si eu 20 lei si sa mai fac niste economie la benzina. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laumoto Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 Incep cu Kato : Ora si locatie aproximativa cand esti liber si daca se poate dupa ora 2 pentru bani aici nu este asa important , dar am facut acest post "kilometric" ca sa va raspund intrebarilor REPET : DACA NU VRETI , NU CITITI Fac posturi lungi ca sa le raspund tuturor intr-un singur post Imi pare rau daca a parut o critica . Nu i-am spus nimanui , am vrut doar sa pun o intrebare si am pus intrebarea aceea unde am stiut ca mi s-ar putea raspunde la intrebare ... ce ar fi fost sa postez pe www.scuteristi.ro o intrebare pt Roly care mai mult ca sigur ca nu are cont acolo ? La faptul ca nu am voie sa circul pe sosea , de ce nu intelegeti ca am toate actele necesare in regula Referitor la chestia cu blana : Scuterul meu merge cu viteza luminii ... stinse ... si trage la fel,voi puteti schimba vitezele la 1.5k sau 15k ture din partea mea , nu e treaba mea , dar va spun ca e naspa cand scoateti din viteza/trageti ambreiajul si dupa aceea turati in gol chiar langa mine sau treceti cu viteze supersonice la 1 metru de mine Chestia cu depasitul coloanei o practic destul de rar , si cand sigur ca am loc lejer unde ma duc , altfel stau cuminte @ALINPAPA2000 , faptul ca eu am ambreiaj centrifugal la scuter nu inseamna ca nu stiu la ce se foloseste ambreiajul . Eu voiam sa fac o discutie mai amuzanta in legatura cu faza aceea , dar se pare ca unii se leaga de mine cu orice motiv prind . Respect pt laumoto , el m-a invitat direct la actiunea mosul . Referitor la salutare : Pe chopperist l-am vazut de 2 ori , aceeasi locatie , sensuri opuse de mers , interval de 1-2 ore , s-a uitat la mine ca la felul 3 dar n-a raspuns in niciun fel . Honda ar fi trebuit sa ma vada fiindca eram pe mijlocul benzii mele , am vazut ca vrea sa depaseasca , am tras spre margine si l-am blituit . Farul meu este de mare , si se vede clar diferenta intre becuri ... faza scurta imprastiind lumina foarte puternic ... mi-am pus ceva far cu xenon (tin minte ca pe cutia lui scria 55W -> 90W) si faza lunga are alt loc in far care concentreaza lumina dar e far normal . Faza cu "manevrele total haotice si imprevizibile... " , eu unul nu fac miscari bruste cand aud/vad un vechicul pe 2 roti in spatele meu . Nu schimb banda pana cand nu ma asigur ca nu ii sar pe geam in masina la "vecinul de pe banda 2" ... pe Roly l-am auzit Luni , si cu toate ca depaseam o masina si eram pe banda 2 , m-am tras pe marginea benzii si a trecut si el si scuterul care l-a urmat "la o terasa, birt sau alte locatii" nu prea pot fiindca stam (da , toata familia) foarte prost cu banii in vremea asta ... va spun mai multe daca ne intalnim vreodata . Totusi , m-am hotarat sa dau si eu 20 lei si sa mai fac niste economie la benzina. lasa ca toti fac glume,nu te supara de aia e forumul,pana atunci citeste stai calm si scrie mai putinl ,fi scurt cand ai de zis ceva.,viitorule motociclist.asfalt uscat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maradeanu Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 lasa ca toti fac glume,nu te supara de aia e forumul,pana atunci citeste stai calm si scrie mai putinl,fi scurt cand ai de zis ceva.,viitorule motociclist.asfalt uscat Dupa cum puteti observa toti , am facut un post si "v-am lasat balta" . Stau prost cu timpul , si de aceea fac posturi lungi ca sa pot raspunde mai multor posturi odata , dar vine vacanta si mai mult ca sigur ca o postez mai des si mai scurt Tot respectul pentru tine Numai bine tuturor si asfalt uscat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Makaveli Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 dar va spun ca e naspa cand scoateti din viteza/trageti ambreiajul si dupa aceea turati in gol chiar langa mine dupa cate stiu eu nu e nevoie sa scoti din viteza ca sa turezi motorul, doar tragi ambreiajul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
paul89 Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 (editat) dar va spun ca e naspa cand scoateti din viteza/trageti ambreiajul si dupa aceea turati in gol chiar langa mine dupa cate stiu eu nu e nevoie sa scoti din viteza ca sa turezi motorul, doar tragi ambreiajul eu mai fac din astea dar cand is in viteza 3+ si vreau sa cobor din viteze mai trag ambreajul si turez un pic in gol( nu exagerat,pana la 2000-3000 de ture ) apropo maradeanu cati ani ai? Editat Decembrie 9, 2009 de paul89 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Makaveli Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 apropo maradeanu cati ani ai? dupa cate vad eu 15... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maradeanu Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 dupa cate vad eu 15... vezi bine si la chestia cu turatul , ma referam ca vii cu ambreiajul tras , viteza aproape dubla , in unele cazuri poate chiar tripla si turezi chiar cand esti langa mine , iar eu fara nicio banuiala ca e o motocicleta in spatele meu si cand aud brusc ma speriu ... si voi ati face la fel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALINPAPA2000 Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 vezi bine si la chestia cu turatul , ma referam ca vii cu ambreiajul tras , viteza aproape dubla , in unele cazuri poate chiar tripla si turezi chiar cand esti langa mine , iar eu fara nicio banuiala ca e o motocicleta in spatele meu si cand aud brusc ma speriu ... si voi ati face la fel No aseeeee ma Maradeneee maaaa !!! Nu che lasa maaaa!! Apai ce tu esti prostu lor ? Arata-le ca tu stiii tate smecheriile aste' dora tu le-ai ,,fumat '' da mult ! Io iti mai zic ceva da juri pa rosu ca nu mai spui la nime da? Stii ce cred io ma ? Maraudere astia sigur is invidiosi pa scuteru tau, da aia te aghata atata TU AI si EI N-AU ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Makaveli Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 No aseeeee ma Maradeneee maaaa !!!Nu che lasa maaaa!! Apai ce tu esti prostu lor ? Arata-le ca tu stiii tate smecheriile aste' dora tu le-ai ,,fumat '' da mult ! Io iti mai zic ceva da juri pa rosu ca nu mai spui la nime da? Stii ce cred io ma ? Maraudere astia sigur is invidiosi pa scuteru tau, da aia te aghata atata TU AI si EI N-AU ! buna asta , app domnu Alin iti faci prezenta la Mos Craciun? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALINPAPA2000 Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 buna asta , app domnu Alin iti faci prezenta la Mos Craciun? Stai calm cu domneala Eu am zis de la inceput ca pun conserva la bataie daca este nevoie Vin fara motor ca nu i-am mai facut asigurare si cum nu mai circul pe vreme rece mai bine donez niste bani cu scop caritabil decat sa-i arunc la asigurari.O sa iau legat. cu Kato(sapt viit.) sa ma treaca la membrii cotizanti Mesaj completat Stai calm cu domnealaEu am zis de la inceput ca pun conserva la bataie daca este nevoie Vin fara motor ca nu i-am mai facut asigurare si cum nu mai circul pe vreme rece mai bine donez niste bani cu scop caritabil decat sa-i arunc la asigurari.O sa iau legat. cu Kato(sapt viit.) sa ma treaca la membrii cotizanti Si mi-o mai venit o idee surprizaaaa!! As imprumuta scuteru lu Maradeanu sa va salut pe toti cu faru', sa trag mult dreapta sa ma depasiti cu totii speriindu-ma groaznic cu turatii de 2-3 mai mari decat necesar, sa va fac in ciuda ca am toate actele si pot circula pe drum cu el, apoi sa merem la un vin si sa va fac capu' mare cu gropile de pe Arad-Zimand, si tot felul de tampenii dar totusi am o mare dilema : OARE SCUTERUL LUI MARAUDERUL PLEACA DE PE LOC CU TONAJU LUI SUBSEMNATUL IN SPATE ???? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
coyotu' Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 vezi bine si la chestia cu turatul , ma referam ca vii cu ambreiajul tras , viteza aproape dubla , in unele cazuri poate chiar tripla si turezi chiar cand esti langa mine , iar eu fara nicio banuiala ca e o motocicleta in spatele meu si cand aud brusc ma speriu ... si voi ati face la fel man,ia scoate-ti tu toba si fa la fel cind treci pe linga motociclete nu te lasa,incearca-le si tu reactiile Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danutt Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 Si mi-o mai venit o idee surprizaaaa!!As imprumuta scuteru lu Maradeanu sa va salut pe toti cu faru', sa trag mult dreapta sa ma depasiti cu totii speriindu-ma groaznic cu turatii de 2-3 mai mari decat necesar, sa va fac in ciuda ca am toate actele si pot circula pe drum cu el, apoi sa merem la un vin si sa va fac capu' mare cu gropile de pe Arad-Zimand, si tot felul de tampenii dar totusi am o mare dilema : OARE SCUTERUL LUI MARAUDERUL PLEACA DE PE LOC CU TONAJU LUI SUBSEMNATUL IN SPATE ???? Baiatul asta cu scuterul , in prima faza s-a anuntat ca vrea sa doneze si el ceva . Dar de asta nu ati pomenit nimic , va luati doar de faptul ca el este scuterist si voi mari motociclisti . Altii nu au pe aici , nici permis , nici motor , nici macar scuter dar stiu sa se bage in seama , deampulea !! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rookie22 Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 Baiatul asta cu scuterul , in prima faza s-a anuntat ca vrea sa doneze si el ceva . Dar de asta nu ati pomenit nimic , va luati doar de faptul ca el este scuterist si voi mari motociclisti . Altii nu au pe aici , nici permis , nici motor , nici macar scuter dar stiu sa se bage in seama , deampulea !! Ps. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Makaveli Postat Decembrie 9, 2009 Share Postat Decembrie 9, 2009 (editat) Baiatul asta cu scuterul , in prima faza s-a anuntat ca vrea sa doneze si el ceva . Dar de asta nu ati pomenit nimic , va luati doar de faptul ca el este scuterist si voi mari motociclisti . Altii nu au pe aici , nici permis , nici motor , nici macar scuter dar stiu sa se bage in seama , deampulea !! daca imi dai tu bani ma duc maine si imi bag dosaru la scoala si inca vreo 1300 E sa imi iau motor si de cat sa umblu cu scuterul mai bine cu bicicleta , macar nu poluez atmosfera APP CA NU l-am baga in seama CITESTE TOPICUL CU MoS CRACIUN Editat Decembrie 9, 2009 de Makaveli Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate