Sari la conținut

Croatia


Postări Recomandate

Salutare ,

 

Planurile pentru aceasta tura s-au facut inca din Noiembrie 2008 cand , eu si cu alti prieteni motoristi ne-am intalnit ptr a discuta detaliile acestei ture . Cum nu vreau sa detaliez prea mult conjunctura in care s-a ajuns sa plec doar eu cu prietena in conditiile in care eram 25 + doritori voi sari peste acest capitol.

 

In data de 30 Aprilie in jurul orei 5 dimineata am plecat din Bucuresti cu destinatia Croatia .

Drumul initial il facusem via vama din Calafat in necunostinta de cauza ca dupa cateva discutii avute cu anumite persoane sa aleg varianta mai lunga de a iesi din tara prin Drobeta .

Drumul pana in Drobeta l-am facut intr-un timp bun , ajungand la portile de fier in jurul orei 10 timp in care a trebuit sa rezolv cateva probleme remote la munca .

La vama , domnii nu s-au aratat foarte prietenosi trebuind sa astept in jur de 20-25 de minute sa ne luam viza in pasaport. Dupa toate astea , trecem de vama , ne oprim pentru o tigara inainte de iesirea din vama pe taramuri Sarbesti , moment in care aveam de ales intre a face stanga sau dreapta (indicator spre Belgrad) .

Avand incredere in mirificul gps care avea un itinerariu salvat in el de prietenul meu Alex cu o seara inainte si care ne arata ca cel mai optim drum spre Croatia este prin dreapta , ne conformam.

Drumul prin dreapta s-a aratat a fi foarte frumos si foarte virajat cu un asfalt ok in proportie de 90% ceea ce a contat foarte putin dat fiind viteza cu care mergeam din cauza peisajelor frumoase pe malul sarbesc al Dunarii.

 

post-14862-1242316419_thumb.jpg

post-14862-1242316479_thumb.jpg

post-14862-1242316680_thumb.jpg

 

Vazand ca GPS-ul ne scoate prin Belgrad si ne scoate pe autostrada am apelat la planul B numit HARTA. Am studiat ptr 5 minute harta la o pauza de tigara si am ajuns la concluzia ca cea mai optima cale de urmat este sa urcam aproape de Belgrad si sa facem stanga spre Pozarevac sa intram pe la jumatatea autostrazii.

Zis si facut , drumul prin localitati a fost unul de calvar dat fiind faptul ca infrastructura lor rutiera era in lucru . Intr-un final dupa mai multe pauze de tigara suc pipi etc intram pe autostrada Belgrad-Nis .

Urmam drumul spre Dubrovnik cand la un moment dat am vazut nori negri in fata fiind pe autostrada .

Am zis ca o sa ne faca ciuciulete pana ajungem noi la Dubrovnik dar din fericire ptr noi nu a fost asa . Iesim noi dupa autostrada dupa 80 de km facuti cu o viteza de 190 km/h si 2-3 Euro platiti la baieti in directia Kragujevac - Cacak - Kraljevo - Sjenica - Bijelo Polje.

Incepuse sa se inopteze si zona respectiva era una montana cu drumuri virajate si pe deasupra plouate . Traficul pot spune ca a fost infernal cu greu putand sa fac o depasire 100%safe .Ajungem noi intr-un final in Sjenica dupa mai multe peripetii cu erori de gps si drumuri intoarse intr-o localitate numita Bistrica (Bistrita) la o pensiune sarbeasca foarte friendly .

In momentul ala a trebuit sa pun in balanta ori continuam spre Dubrovnik ori inoptam acolo . Zis si facut , ma dau jos dupa moto , intru in respectiva penisune printr-un restaurant unde era o masa de vreo 20 de persoane care cantau de mama focului acompaniati de lautari:d . Ma duc eu la bar unde il intreb pe meserie daca au camere si cat costa . Evident ca nu a inteles engleza si a trebuit sa-i explic prin semne ce vreau dupa care am mers sa-mi arate camera .

Era o camera cu 4 paturi , cocheta de altfel cu tv dupa care ii frec 2 degete in ideea sa-mi spuna pretul . A inceput sa bolboroseasca ceva pe limba lui si i-am zis ca ar fi mai bine sa-mi scrie pretul pe o hartie.

Pretul oferit pe camera a fost de 25 Euro la care eu il intreb prin semne " cu mic dejun?" . Nu a inteles ce am vrut sa-i zic motiv ptr care a ales varianta " suna un prieten" cu care am putut sa ma inteleg de minune in engleza . Pretul de 25 de Euro era cu mic dejun inclus . Cobor eu jos sa-i zic prietenei ca totul este ok si ca o sa ne cazam acolo urmand sa bag mobra la caldurica intr-un garaj de tip sera:d.

Ce m-a impresionat placut a fost ardoarea cu care cantau 20 de oameni la o masa si am zis ...ma poate au baut prea mult ...ia sa iau si eu o sticla de vin ca poate poate ). Dupa ce ne-am pus in cap la o sticla de vin ne-am culcat astepand cu nerabdare ziua a 2-a.

 

Ziua 2:

 

Avea sa inceapa la ora 11 cu un mic dejun delicios insotit de o cola rece respectiv o cafea delicioasa in compania celui cu care am discutat telefonic cand ne-am cazat si care era la o alta masa cu patronul pensiunii si 2 politisti sarbi . Interactiunea cu ei mi-a format o parere buna despre ei (ca si oameni/popor) dar in acelasi timp am sesizat o orasesce' ura a lor fata de montenegreni ("mergeti incet si aveti grija deoarece drumurile lor nu se compara cu ale noastre si daca depasesti viteza legala si va opreste politia o sa va ceara bani ... 5-10 Euro"). Dupa ce am terminat de mancat il intreb pe sarbu' sef daca are o galeata de apa si o carpa sa-mi spoiesc mobra cat de cat la care l-a chemat pe chelner si i-a spus sa ma duca la niste baieti de-ai lui , baieti care erau in spatele motelului si taiau lemne la un gater . Aduc eu mobra la ei dupa care unul din ei tipa la altu in limba lor " adu ba agregatu' " la care se intoarce mesteru cu un compresor cu apa si imi spala motoru (no charge:)) . Le multumesc baietilor ptr prestatie dupa care unul din ei se duce la masina proprie si imi aduce o carpa de caprioara si se apuca sa usuce mobra (inca o bila alba) .

La momentul respectiv ma gandeam sa aplic stilul romaneste aka o atentie , dar in secunda 2 mi-am adus aminte de promo-ul de la tv cu " nu incuraja mita/atentia " .

S-a putut vedea pe fetele lor ca a fost indeajuns un simplu multumesc frumos si am plecat dupa ce am pus gentile pe mobra care era alba de curata .

Pornim in directia Bijelo - Podgorica - Dubrovnik ,trecem de vama sarbo-montenegreana si ma asteptam ca drumul sa fie rupt , lucru care nu s-a dovedit a fi prost asa cum ma asteptam din ce mi-au spus baietii ci din contra:)).

Dupa mai multe rataciri (placute de altfel ) urmam drumul spre granita cu Croatia scurtand drumul catre Dubrovnik cu ferry-ul contra sumei de 3 Euro.

 

post-14862-1242316719_thumb.jpg

post-14862-1242316703_thumb.jpg

post-14862-1242316735_thumb.jpg

post-14862-1242316730_thumb.jpg

 

Ajungem intr-un final in Dubrovnik in jurul orei 10.30 dupa care incepem sa cautam cazare ajungand din intamplare la o agentie de turism . Intram in agentie unde ni se pune in fata o saracie de camera la 40 E . O rog sa mai caute si sa se uite daca nu care cumva mai are si altceva moment in care pune mana pe telefon .

Dupa cateva telefoane scoate un alt dosar si ne arata un apartament , apartament discount-at care era 40 E . Apartamentul s-a aratat a fi ingrijit si decent , 3 dormitoare , 2 bai si 1 bucatarie motiv ptr care i-am spus ca il vom lua pentru 2 nopti . Zis si facut , am platit 80 Euro ptr el la care domnisoara de la agentie ne spune sa asteptam ptr ca o sa vina proprietarul sa ne conduca la apartament.

La 5 minute dupa discutie si o tigara la foc rapid ajunge si proprietarul pe un kle de 500 (se poarta pe la ei enduroaicele) si ne conduce la apartament urmand sa ne cazam . Dupa ce ne-am cazat am zis sa mergem sa mancam ceva . Zis si facut , am plecat spre centrul vechi pe calare pe mobra ajungand la o pizzerie de unde ne-am lua 2 pizza si 4 beri .

 

A 3-a zi

 

Ne-am trezit in jurul orei 11 cu intentia de a vizita orasul vechi.

 

post-14862-1242316779_thumb.jpg

post-14862-1242316796_thumb.jpg

post-14862-1242316803_thumb.jpg

post-14862-1242316809_thumb.jpg

post-14862-1242316816_thumb.jpg

post-14862-1242316841_thumb.jpg

post-14862-1242316910_thumb.jpg

 

.. urmand sa ne petrecem restul zilei vizitand si mancand inghetata , plimbat cu barcuta.... si nu numai

 

Ziua 4 :

 

Dupa ce ne-am odihnit corespunzator ne trezim dis de dimineata (ora 10)sa plecam in directia Hvar via Split . Am analizat putin drumul pe coasta spre Hvar ajungand la concluzia ca se poate ajunge pe Hvar dintr-un alt port mai apropiat de noi fata de cel din Split . Am ajuns in portul respectiv care era la 100 km or so de unde am luat Ferry-ul catre Hvar (around 60 kune ).

 

post-14862-1242316935_thumb.jpg

post-14862-1242316943_thumb.jpg

 

Pe Hvar trebuia sa ma intalnesc cu un prieten care venise in Croatia pe ruta din nord via P ula .

 

post-14862-1242316967_thumb.jpg

 

Din pacate ferry-ul ne-a lasat la 80 km de Hvar intr-un alt capat al insulei . Odata ajunsi pe insula il sun pe prietenul meu sa-l intreb la ce ora are el ferry catre tarm (neavand foarte multe zile de concediu a trebuit vada Croatia intr-un timp record ,urmand ruta catre Dubrovnik) spunandu-mi ca la ora 17.30 din portul Stari Grad . Ma uit eu la ceas ...ora 16.10 ... ma uit pe un indicator la ce distanta este Stari Grad fata de noi ....60 km .. Ii dam noi bice catre Stari Grad facand in gandul meu calcule ...ehhh 60 km ...ii fac in 45 mins , adica mai avem 35 de minute sa bem un suc . Merg eu ce merg , drum ok , 100 km/h dupa care se taie firu ... serpentine cu un asfalt cum numai in filmele de razboi vezi , drum nesemnalizat si neasigurat .

Ma gandeam daca doamne fereste fac vreo manevra gresita ajungem in rapa . Evident , viteza pe acel drum a avut varfuri de 80km/h , viteza pe distante mici pana in 2-300 m .

Ajungem in Stari Grad la ora 17.25 si vad cum ferry-ul se indeparteaza de tarm moment in care pun mana pe tel si il sun pe prietenul meu care iese si imi face cu mana :laugh: .

Ramanem pentru 15 minute in port la o tigara cat sa ne si interesam care este programul ferry-urilor ptr zilele ce urmeaza .

Ajungem pe insula unde de altfel ne si cazam contra sumei de 150 kune (echivalentul a 21 Euro) pret negociat evident , ne lasam bagajele si plecam sa mancam ceva + o plimbarica pe insula

 

post-14862-1242316989_thumb.jpg

 

Pot spune ca insula este foooooarte frumoasa , o insula care in sezon este full de tineri

 

Ziua 5 :

 

Din punctul meu de vedere a fost una din cele mai dificile zile avute cu lucruri bune si nu prea bune .

 

Checkout-ul l-am facut in jurul orei 10 , directia a fost plajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , daaaaa . Ne-am suit hop tzop pe mobra si am luat-o spre o plaja particulara pe care o descoperisem cand ne plimbam in ziua anterioara . Ajunsi la plaja respectiva unde de altfel era si un bar/restaurant , am luat micul dejun pe malul apei intr-un cadru foarte wild de unde am inchiriat si 2 sezloange contra sumei de 50 kuna . Dupa 3 ore de plaja si vreme buna ne-am echipat si am plecat spre Stari Grad unde aveam ferry la ora 2.30 in directia Split .

Dupa 2 ore de navigat ajungem in Split unde am pornit spre nord , fixandu-ne urmatorul pit stop pe insula krk (6xx km ) (prietenii stiu de ce). Tot ce imi aduc aminte din acea seara nebuna a fost : drumul pe coasta a fost demential pe timp de zi dar cand s-a lasat seara am avut parte de oboseala , rafale de vant din toate partile care erau sa ma dea jos de muuuulte ori si care m-au determinat sa merg uber prudent 35-40km/h pe o distanta considerabila.

Pe la 2 noaptea am decis ca este cazul sa ne cazam ptr ca nu il putem face dintr-o bucata si am inceput sa intru in orase parasind drumul principal. In orasele in care am fost NU exista tipenie de om/lumina chestie observata inca de la ora 9-10 PM (concluzie : se culca cu gainile) .

Intr-un final am intrat intr-un oras caruia i-am si uitat numele unde am vazut o benzinarie deschisa (wow!) . Ma duc in ea sa-l intreb pe meserie daca in orasul lui gasesc vreun hotel , primind un raspuns afirmativ si imbucurator ptr noi :o . Mergem la hotelul recomandat de benzinar unde pretul camerei era 70 E . Cel de la hotelul cu pricina i-a spus prietenei ca putem gasi mai ieftin la alte 2 hoteluri apropiate . Am zis sa incercam ...ptr 10 mins in plus , why not .

Plecam noi spre al 2-lea hotel pe numele lui Hotel International ** . Intra prietena la receptie , un gras gretzos si adormit iese din cosmelia lui si ne spune 55 E / camera cu mic dejun . Acceptam pretul , dau gentile jos dupa moto si urcam in camera . Hotelul respectiv era un hotel de toata jena in stil comunist ....bwwwwrrrrrrrrrr ..in fine ..era ora 3 dimineata

 

Ziua 6

 

Ne trezim pe la 12 ... ce mic dejun , bem o cafea/suc / tigara in parcul din fata hotelului si ne-o luam spre urmatorul punct , insula KrK.

Trecem de un pod care face legatura intre insula si continent si tot mergand am dat de un grup de englezi (9-10 la numar) cu care am mers in aceiasi directie cateva zeci de km ca la sfarsit sa ne salutam cum se cuvine :P .

Ajunsi pe KrK , primul lucru pe care l-am facut a fost sa greblam ceva motiv ptr care ne-am oprit in port la o terasa cocheta unde am basculat papa bun dupa care am plecat sa ne cautam cazare unde de altfel am si gasit repede contra sumei de 25 Euro . Ne-am lasat bagajele in camera si am plecat la colindat

 

post-14862-1242317014_thumb.jpg

post-14862-1242317020_thumb.jpg

post-14862-1242317047_thumb.jpg

 

In ziua ce a urmat am parasit incinta la ora 11 in directia Plitvice . Evident , gps-ul iar ne-a bagat in balarii bagandu-ne pe un drum gresit (dar frumos ) . La o oprire ptr o poza casca prietenei a cazut intr-o rapa

 

post-14862-1242317166_thumb.jpg

 

Drumul pana in Plitvice a fost foarte frumos , nu a mai fost la fel de spectaculos ca intr-un final sa ajungem seara in Plitvice unde de altfel ne-am si cazat la Hotel Plitvice *** cu 80 Euro + mic dejun .

 

post-14862-1242317187_thumb.jpg

 

Pe langa Plitvice puteam sa ne cazam contra sumei de 20-30 Euro dar am spus cum intentionam sa o luam spre casa nu are rost sa ne chitrosim . Ajunsi in camera , am zis sa iesim la o prospectare de seara sa vedem in ce consta acest mirific parc national . Pot spune ca a fost o plimbare de seara bestiala , luminite de la felinarele dupa alei , liniste completa si pe fundal se auzeau cascadele ...de vis .

 

Mergem noi in camera sa ne culcam ..ca deh , maine avem de colindat

 

Ziua 7

 

Ne sculam noi pe la 9 sa luam micul dejun inainte sa facem check out-ul si o rugam pe receptionista (o doamna draguta ) sa ne tina si noua bagajele intr-o camera cat vizitam parcul.

Intrarea in parc a costat 240 kune , echivalentul a 35Euro , dar isi merita fiecare banut

 

post-14862-1242317205_thumb.jpg

post-14862-1242317230_thumb.jpg

post-14862-1242317218_thumb.jpg

 

Terminam vizitatul in jurul orei 16.30 si ne-o luam spre ..... Romania . Traseul calculat a avut in jur de 7xx km plecand din Plitvice spre Zagreb si continuand spre Belgrad .

Drumul a fost foarte ok .. autostrada ca in palma . Singurele aspecte negative au fost : era sa fac pana prostului ptr ca i-am dat goarna (180 constant) dupa care a trebuit sa merg vreo 20 km pana la prima benzinarie cu 50 km/h pe banda de urgenta .

Un alt aspect pe care vreu sa-l subliniez este ca am dat de niste jepcari intr-o benzinarie care au vrut sa ma arda la curs si ptr asta le recomand celor care ajung pe acolo sa plateasca cu cardul . La vama Croatia /Serbia , Serbia/Romania pot spune ca oamenii au fost super ok , checking-ul constand in ...viza viza , buf buf , drum bun . La ora 1 juma am intrat in tara pe la vama Moravita de unde am mai facut inca 60 km spre Timisoara unde de altfel ne-am si cazat la Hotel Lido **** contra sumei de 100 E ...spa alea alea

 

Ziua 8 :

 

Ne trezim pe la 11.30 si cum am zis ca am ajuns prea devreme sa mai dam o fuga prin Maramures . Plecam noi spre spre Arad , Oradea , Satu Mare unde de altfel am si inoptat la o pensiune *** cocheta aflata la 13 km de Satu Mare unde am platit 150 roni cu mic dejun inclus .

 

Ziua 9

 

Ne trezim pe la 11.30 , luam micul dejun la restaurantul pensiunii , spal mobra dupa care o luam spre Sapanta .

 

post-14862-1242317276_thumb.jpg

post-14862-1242317287_thumb.jpg

 

Dupa ce am vizitat cimitirul vesel din Sapanta am mers in Sighetul Marmatiei unde ne-am oprit sa mancam .

In timp ce asteptam mancarea vad ca trece un f4 rosu cu numar de buc pe langa noi moment in care am facut legatura ca era vorba de un prieten din Baia Mare care si-a cumparat mobra de curand in urma discutiilor avut cu el cu 1 luna in urma .

In secunda 2 am sarit in sa si m-am dus dupa el ... ii dau forja sa-l prind dar din pacate nu am reusit . Intorcandu-ma inapoi la restaurant vad ca iese dupa o straduta moment in care m-am bucurat ca "l-am prins" .

Ii dau goarna , merg in paralel cu el , se uita la mine si nu isi dadea seama cine sunt dat fiind faptul ca nu ne-am mai vazut de 2 ani . dupa cateva secunde si-a dat seama si era foarte mirat de ce caut eu pe acolo nu-i asa Fizi ? .

Ne-am intors impreuna la restaurantul respectiv , dupa care s-a dus sa mai aduca o tipa . Stam la vorba , mancare alea alea dupa care am zis ...wtf , eu fac traseul pana in Buc dintr-o bucata. Zis si facut , am plecat spre Bucuresti via Bistrita - Reghin - Targu Mures . La ora 9 juma am ajuns in Mures unde l-am sunat pe acest individ (recunoaste-ti personajul) :) care mi-a spus sa nu merg mai departe si sa dorm la el .

 

post-14862-1242317321_thumb.jpg

 

Lucru pe care nu l-am facut si am plecat la 10 spre Bucuresti ca intr-un final sa ajung la ora 4 dimineata acasa in pat!

 

Concluzia :

Vodafone 3G sux

Sarbii - prietenosi

Tineti banii pe card

Croatia - destinatie de vis & mancare scumpa

Cazarile in RO sunt mult mai scumpe

Restul e Cancan

 

 

mai multe poze aici

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sincere felicitari! Cred ca o sa va imitam si noi intr-un viitor cat se poate de apropiat. Imi pare rau ca nu ne-am putut alatura, dar noi am avut o conjunctura sa zicem nefavorabila pentru asa ceva si nu ne-am permis decat o Kavala 3 zile. Cum v-ati descurcat cu bagajele 10 zile ??? Si cat v-a costat estimativ toata distractia.

 

Bravo inca odata!

Editat de BigDuke
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumos, frumos, vad ca ati avut si noroc de vreme cat de cat. Anul asta s-ar putea sa vad si eu Croatia dar pe patru roti din pacate. :P

 

Ceva recomandari "must see"?

 

Inca nu-mi vine sa cred ca din ~ 25 ati plecat doar 2, credeam ca exista o planificare, niste avansuri platite, etc....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai Mih, acu am inteles ce era cu telefonul ala... Lasa ca ne mai adunam noi pe la alte excursii. :P

 

Citind si vazand pozele, imi pare tare rau ca nu am putut si eu sa vin. Mie imi place mai mult cu 2-3 motoare cand e vorba de excursii mai lungi decat sa umblu cu gasca lungita pe 1 km pe sosea, asa ca asta e un motiv in plus sa-mi para rau ca nu am fost.

Felicitari !

 

Si pe cand o iesire de week-end lung de vreo 3-4 zile ? :laugh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si cat v-a costat estimativ toata distractia.

 

Well , in jur de 1300 Euro pana in TM + 6 mil TM-MM-Buc (cazare/mancare suveniruri etc..)

 

N'are baiatu lozu inca dar lasa ca ma fac eu mare :P

Felicitari, esti un exemplu pentru mine.

 

Merci frumos :laugh:

 

Frumos, frumos, vad ca ati avut si noroc de vreme cat de cat. Anul asta s-ar putea sa vad si eu Croatia dar pe patru roti din pacate. :o

 

Ceva recomandari "must see"?

 

Inca nu-mi vine sa cred ca din ~ 25 ati plecat doar 2, credeam ca exista o planificare, niste avansuri platite, etc....

 

Vremea a fost superba din punctul meu de vedere , o vreme perfecta ptr o touringeala' ca asta .

 

Must see-ul respectiv se face in functie de cate zile de plimbareala ai . Tot ce pot spune , un must see este Dubrovnik si Plitvice cat si drumul de coasta .

Legat de numarul participantilor ma voi abtine din nou.

 

 

Si pe cand o iesire de week-end lung de vreo 3-4 zile ? :)

 

Propuneri?:P te risti la o Transalpina? :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Super!

Mersi de informatii si de poze, am schimbat si eu traseul pentru iulie pe D-T Severin. Mai ramane sa-mi zici si de ce l-am schimbat, sa nu mor prost :P. In afara de pod vs ferry, mai e vreun motiv?

 

Ride on!

 

Daca vrei sa te risti pe acolo ar fi indicat sa vezi care este programul ferry-ului :o

 

Si pentru mine esti un model....un fotomodel! :P

PS: Unul dintre dezertori aici! Iarta-ma mancati-as!!!!!!!!! :P :laugh:

 

Mergem la camile? :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mihule, felicitari pentru calatorie si vointa de a o intreprinde, chiar si in doi.

Eu imi cer scuze pentru lipsa de seriozitate dar o situatie mai dificila la job + cheltuieli mari (si care nu se mai termina) au facut imposibila prezenta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Propuneri?:) te risti la o Transalpina? :P

Daca ma risc ? Pai e in plan pt vara asta. Doar ca in prezent inca nu se poate din cauza zapezii. Si nu e traseu de 3-4 zile, se rezolva in 2 zile.

 

Eu ma gandeam la zona Portile de fier/Baile Herculane/Oravita (practic toata zona aia muntoasa de pe acolo). Acolo intr-adevar nu stiu daca ajung 4 zile sa vezi tot.

 

Si mai am in plan si 2 zile de Dobrogea cu stat la cort pe malul marii. Si pe acolo e gramada de vazut.

 

Si mai gasesc eu ceva daca e nevoie. :laugh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa mergeti in Croatia va trebuie benzina si atat. Locuri pustii de campat se gasesc peste tot, mancare costa ca si acasa. Nu stiu de ce vi se pare asa de greu, doar hotarati-va si mergeti. Am facut de curand turul Adriaticii cu masina si m-am decis cu cateva zile inainte:... ce facem de 1 mai? pai hai pana la Lecce.... pe unde? prin Croatia si Albania... si am plecat... am cheltuit in 5 zile pe benzina si taxe de drum cam valoarea unei jumatati de salariu, si suntem 2 salariati. deci nu e imposibil. cazarea la bancheta pe malul marii...

 

Daca vreti sa vizitati un loc pitoresc va recomand cu caldura ALBANIA.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in pozele de pe picasa , la vulcani este un tip, florin cu prietena alexandra. sunt colegi cu mine la munca.

 

sunt si pe forum?

 

 

Florin da , Alexandra nu

 

Ca sa mergeti in Croatia va trebuie benzina si atat. Locuri pustii de campat se gasesc peste tot, mancare costa ca si acasa.

 

Mancarea mi s-a parut putin mai scumpa decat la noi dar nu foarte exagerat . O masa decenta x 2 fripturi/garnitura /salata /bautura ajungea pe la 30 E

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bine, asta e altceva. Eu prefer calatoritul in stil economic, adica cu mancare de acasa cat permite, fara a cumpara suveniruri, tricouri sau mai stiu ce, etc.

Dar sa dau pe o masa 30e, mai bine ma lipsesc si mananc un iaurt cu paine si salam.... acuma fiecare cu burta si preferintele lui.

Acasa mananc decent la restaurant vreo 7 zile cu 30 euro... :D

Editat de Belbody
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@mih sti ceva despre obligativitatea de a te caza la pensiune/motel/hotel in serbia, am inteles ca daca stai peste noapte la sarbi iti trebuie o hartie/chitanta pe care sa o arati la vama ?!?! - asta era un zvon, insa pe mine m-ar afecta daca e adevarat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da..e adevarat...daca stai mai mult de 24 de ore,iti trebuie hartiuta aia...nu stiu daca e valabil si pt tranzit.

 

@mih..frumoasa tura.Felicitari!..si nu fii dezamagit de renuntarile celorlalti.Asa e pe criza.. :unsure:

eu unul a trebuit sa renunt la capul nord,si sa ma gandesc la o tura de turcia,pt ca imi e imposibil sa lipsesc mai mult de la job.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari !

Frumoasa excursie, poze,cat si povestioara . Din ce am mai vazut pe forum, cat si la tine, mi se pare tare fascinant Dubrovnik-ul :unsure: Ceva probleme cu CBR-ica au fost ?

 

 

Salut ,

 

Dubrovnik-ul este superb si chiar merita vizitat. Cat despre CBR ... Honda e Honda :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Ca sa mergeti in Croatia va trebuie benzina si atat. Locuri pustii de campat se gasesc peste tot, mancare costa ca si acasa. Nu stiu de ce vi se pare asa de greu, doar hotarati-va si mergeti.

 

Eu am facut la inceputul lui mai Serbia-Croatia-Bosnia-Muntenegru-Serbia, 2500 km cu 250 de euro.

post-5880-1243996081_thumb.jpg

 

Si asta cu rupt in figuri in Dubrovnik (inchiriat camera in orasul vechi, stridii si calamar pe malul marii la restaurant, excursie cu vaporul pe insula Lokrum). In rest am dormit pe malul marii sau unde mi-a placut mie peisajul.

 

 

post-5880-1243995962_thumb.jpg

 

post-5880-1243995987_thumb.jpg

 

post-5880-1243996020_thumb.jpg

 

post-5880-1243996058_thumb.jpg

 

Dupa ce m-am trezit ca imi iese fum de la galerii si am scos de acolo certificatul de inmatriculare,

post-5880-1243996652_thumb.jpg

(cum a ajuns acolo - e un episod foarte interesant, dar nu prea am timp de pus poze sau povestit) am trecut prin sase vami cu el asa. :cheers:

Editat de partizan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am uitat sa precizez, am fost cu motocicleta. :cheers:

Sa evit urmatoarele intrebari, gen cum asa de ieftin:

- benzina 2500 km X 5 l % X cca 1 euro/l = 125 euro

- camera Dubrovnik (oras vechi) = 40 euro

- mancare si altele = 85 euro

total 250 euro, o saptamana. (am set de gatit)

Editat de partizan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:cheers: cu 1300 de euro stateam la mare pana venea toamna.

Sau imi cumparam o a doua motocicleta (un Transalp, sau alt enduro) sa plec spre est.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...