Vlad S Postat Decembrie 23, 2009 Share Postat Decembrie 23, 2009 Si restul? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
namaste Postat Decembrie 27, 2009 Autor Share Postat Decembrie 27, 2009 Sentimentul de teama, sau frica, are deosebitul rol de a-ti distrage atentia de la specialul locurilor prin care treci, iti inlocuieste viziera cu una mata si te introduce usor, usor, intr-o stare de subiectivitate placida. Cum scopul unei astfel de ture e sa iesi din hora subiectivitatii colective, pe care vrei nu vrei, trebuie sa o joci in societatea contemporana, frica e primul lucru pe care ar trebui sa il elimini din complexul mental. Usor de spus, dar foarte greu de pus in practica, mai ales cand esti singur si experienta unor astfel de iesiri e extrem de limitata. Nu ma mira deloc faptul ca cei mai experimentati in astfel de iesiri vad aceleasi lucruri in cu totul alta lumina. Azi m-am trezit extrem de relaxat. Sunt, de altfel, foarte relaxat de cand am intrat in Serbia. Nu am o explicatie precisa, dar probabil ca siguranta casei, care e din ce in ce mai aproape, joaca un rol important. Impachetarea si pregatitul motocicletei nu dureaza foarte mult si sunt in curand in Tara National Park, unde nu platesc nimic pentru intrare. Primul lucru pe care il constat e faptul ca Serbia are un turism mult mai dezvoltat in parcurile nationale, caci, precum la noi, vilele somptuoase se regasesc in numar mare in interiorul parcului. Sunt zeci de drumuri forestiere ce pleaca din drumul principal si urmez cateva dintre acestea. Se pare ca mi-am descoperit o noua preferinta in materie de biotopuri, asa ca aleg un drum care conform hartii ar trebui sa ma duca la marginea unui mare lac. Dupa o apriga urmarire a unui Yugo 65, ajung la marginea lacului si iau pranzul aici. Scot mormanul de harti si realizez ca nu prea am alte optiuni de intoarcere, in afara drumului pe care am venit. Acel traseu mi-a placut mult, in special portiunea paralela cu Dunarea. Mi-a mai ramas o jumatate de zi, in care reusesc sa parcurg vreo 300 de km. Soarele apune si de data asta o sa dorm la marginea drumului, in sezlong, caci afara e cald si mi-e o lene teribila sa pun cortul. De altfel, am de gand sa ma trezesc la prima ora si sa fac restul de 500 de km intr-o singura zi, caci zilele de concediu sunt pe cale sa intre pe minus. Ma culc cu fata spre rasarit, astfel incat sa fiu trezit de rasaritul soarelui. Soarele asta tomnatic ma trezeste precum ma trezea mama in clasa 1, in primele zile de scoala. Impachetez totul, consum cerealele si zbor catre casa. Parcurg acelasi traseu si savurez cu aceeasi placere portiunea dintre Golubac si Kladovo. Magnific drum! Cred ca e prima data cand ma intorc acasa si nu am acel sentiment apasator de parere de rau. Am mai fost plecat perioade mai lungi si la distante mai lungi, fara motor ce-I drept, dar acel sentiment se tinea scai de mine pe tot drumul de intoarcere. Acum ii cad in plasa dupa trecerea granitei, odata ce dau piept cu traficul infernal si oamenii agitati. Prima intrebare pe care ti-o pui e: Unde dracu se grabesc astia? Pe de alta parte, desi in orice alt moment as fi afirmat cu tarie ca sunt pregatit sa imi parasesc tara cu prima ocazie, acum am oarecare indoieli. In afara de agitatia permanenta nu cred ca existe diferente mari de caracter intre persoanele cunoscute in afara si romanii de rand. In ceea ce priveste capitalul natural, nu e deloc greu sa fac aprecieri. Desi majoritatea tarilor vizitate au cate un monument natural fenomenal, vezi Plivnice Lakes mai sus, la modul general, datorita complexitatii acestui capital, Romania e printre cele mai frumoase tari din ceea ce am vizitat in estul Europei. Daca nu treceam prin Muntenegru poate ca afirmam ca este cea mai cea. Probabil ca neamtul plimbaret care a afirmat cu tarie ca Romania e cea mai frumoasa tara din Europa, avea dreptate, dar mie, care locuiesc aici, mi-e greu sa fiu intr-atat de hotarat. Ajung acasa seara tarziu, plin de praf, obosit, dar cu un zambet larg ce-mi crapa buzele uscate. Cu acelasi zambet larg imi afirm , in timp ce imi admir scalpul metamorfozat, ca a meritat! Da ba, sa n-ai nicio urma de indoiala, a meritat! Acum, din nou la munca, caci anul viitor trebuie sa inlocuim harta Europei cu una mai cuprinzatoare! Asta a fost. Imi pare rau ca distanta dintre primul si ultimul post nu e deloc neglijabila, dar ma bucur ca am reusit sa pun totul pe faras pana de Anul Nou. Sarbatori Fericite! ps: Daca aveti intrebari sau curiozitati, putem comunica pe PM. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
edisone Postat Decembrie 29, 2009 Share Postat Decembrie 29, 2009 Asta a fost. Imi pare rau ca distanta dintre primul si ultimul post nu e deloc neglijabila, dar ma bucur ca am reusit sa pun totul pe faras pana de Anul Nou. Sarbatori Fericite! ps: Daca aveti intrebari sau curiozitati, putem comunica pe PM. FELICITARI !!! si LA MULTI ANI !!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ddcristi Postat Ianuarie 5, 2010 Share Postat Ianuarie 5, 2010 Ce sa zic? Superb!!! Eu acum 3 ani am fost in Croatia, acum 2 ani si anul trecut, in Muntenegru... Si am fost super incantat de ambele tari, dar tre' sa recunosc ca nu le-am vazut asa cum le-ai vazut tu... Eu am vazut mai mult zonele mai "turistice".. Pot spune ca mi-ai aratat o alta fata a fostei Yugoslavii, pe care mi-ar placea s-o vad si eu... Deci poate intr-un an viitor, o sa incerc si eu o tura ca a ta... Nu singur, poate cu 1-2 prieteni, da' nah... Inca odata, felicitari pentru plimbarea asta si mai ales pentru stilul super ok de a o descrie! DDC Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lutzifer Postat Iunie 30, 2010 Share Postat Iunie 30, 2010 Merita sa fie sus topicul , vine vara si timpul de concedii! Poate se mai inspira cineva de aici ... ( cine mai are bani ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dane_Bad Postat Iulie 1, 2010 Share Postat Iulie 1, 2010 Merita sa fie sus topicul , vine vara si timpul de concedii! Poate se mai inspira cineva de aici ... ( cine mai are bani ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zîmbesc Postat Decembrie 5, 2011 Share Postat Decembrie 5, 2011 Sus cu el, pentru cine nu l-a citit inca Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Decembrie 5, 2011 Share Postat Decembrie 5, 2011 Bravo domnule! Esti mare. Frumoasa tura si excelent povestita. Ti-am facut loc in biblioteca langa Barbu. Nu ma lasa sa astept prea mult! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate