Jump to content

Care Va Pricepeti La Softuri De Masini Si Calculatoare


Recommended Posts

Oameni buni, stiu ca sunt oarecum off-topic avand in vedere ca asta e site pentru motociclisti dar motoru imi merge bine si masina prost iar voi puteti avea o parere mult mai avizata decat handicapatii de mecanici care s-au uitat pana acum la Niva mea. Da, am o lada Niva din 2003, foarte buna DAR: I se aprinde becul de service non stop. (Nu clipeste - cand se aprinde cand se stinge, asa cam la 50 km). In paralel, are niste variatii nasoale ale relantiului de la 900 pana la 1800, chiar 2000 de ture uneori. (clapeta de acceleratie e curatata si se pastreaza fenomenul). In plus, uneori, mai ales cand e rece trage foarte greu sau uneori de abia daca se misca, iar daca apas pedala de acc la fund face ca o capra naravasa, si se zmuceste ritmic. (mi-e frica sa nu rup cardanele daca insist). Pare o problema de alimentare combinata cu una de soft.

 

Help pls.

Link to post
Share on other sites

Vezi ca are boala la aprindere ("cutia neagra"). In rest electronica Bosch made in Russia e plina de mistere... Eu m-am chinuit cu una si, desi in final a mers, n-am priceput cum functioneaza. Incearca de asemenea sa-i cureti roata fonica (pe marginea fuliei), uneori isi revine.

Link to post
Share on other sites

Sprai de contacte pe toate mufele de senzori care le descoperi.

Curatare senzor turatie, daca e optic.

Verificare semnal sonde (sonda) lambda.

Verificare bujii si fise.

 

Un manual de service ti-ar fi de un real folos. Ce eroare da pe tester? codul ei ar trebui sa indice daca nu sursa atunci simptomul.

 

Injectoarele cum se simt?

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Cutia neagra isi face de cap daca nu primeste semnalele care-i trebuie de la senzori. Cum ti-a mai spus cineva, verifica starea si cablajele tuturor senzorilor si elementelor de comanda. Daca unul dintre acestea nu functioneaza (nu are firele inacte), calculatorul fie inlocuieste valorile cu unele medii, fie intra in stare de avarie si se comporta ca atare.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Pentru ca restul s-au mai zis mai sus, verifica legarea la masa a computatorului, daca e ca pe la altele direct . :cheers:

Pariez un ci-co :lol:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...