Sari la conținut

andreisamoil

Membru
  • Număr conținut

    243
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://www.arhitecton.ro
  • Yahoo
    andreisamoil

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    2005
  • Motocicleta
    BMW F650 GS - 2004
  • Numar Moto
    b 18 bvx
  • Club
    -

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Cagiva Canyon - 1996 BMW F650 GS - 2004
  • Interests
    Vreau sa cunosc, sa vad, sa fac totul si orice.

Vizitatori Recenți Profil

895 citiri profil

andreisamoil's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Da, confirm, Pomo este de aur. Si mie mi-a fost super-ghid si s-a dat peste cap sa imi arate ce avea in ograda lui bucovineana. Imi place ideea voastra si de abia astept sa vad impresiile. Ma bucur tare mult ca mai apar initiative de genul asta. Imi place in special ideea cu interviurile luate oamenilor. Sper sa va iasa. In ultimul rand, hai sa va dau cateva mici sugestii cu privire la traseu si obiective: - cand ajungeti in Sighetu Marmatiei sa nu cumva sa ratati Memorialul Durerii. Pe mine m-a atins tare... - cand ajungeti in zona Corbu merita sa nu va grabiti spre Navodari ci sa mergeti la Vadu, sa stati cu cortul pe o superba plaja pustie. In Vadu trebuie sa dati de doamna Claudia (primeste ocazional oameni in gazda) si sa o luati putin la intrebari despre unde a fost si ce a vazut pana acum. Intrebati-o cu precadere de ce sta acolo cand ar putea sa stea cam oriunde in lume. - cand ajungeti in Vama Veche rezistati tentatiei sa intrati in primul bar sa o faceti lata si mergeti la centrul SCUBA de pe plaja ca sa povestiti cu Nicusor Chiripuci (seara, ca doar atunci are timp). - cand va intoarceti spre Bucuresti ar trebui sa modificati putin traseul in asa fel incat sa treceti prin Dobromir (chiar daca ratati Adamclisi si Deleni). Acolo o sa gasiti niste sate de tigani foarte pitoresti (la propriu) si asezari de tatari (cu minarete si tot tacamul) Mie mi-a placut mai mult pe acolo decat pe la Adamclisi. Si drumul este mai frumos, desi sunt mai multe gropi. - la Dubova, in Clisura Dunarii, incercati sa il convingeti pe barcagiul care va duce in pestera Ponicova sa va lase inauntru ca sa iesiti singuri pe partea celalta. Este foarte usor, dar este o experienta beton. Incercati sa va convingeti si gazda sa va povesteasca despre oamenii care fugeau prin pestera in timpul comunismului, noaptea, inotand prin Cazane. Toti cei din zona au povesti cu carul. Momentan cam atat, dar va urmaresc cu interes. Daca aveti intrebari sau credeti ca pot sa va ajut cumva, nu ezitati sa dati un semn.
  2. ;) "La multi ani" cu sanatate si noroc!!!
  3. Baaaaaaaa !!!!! Ce puii mei?! Ce mega intalnire de la care am lipsit... Voi, Andrei Bruja, Claudiu si Loredana... Ai trecut si prin Bran exact cand eu eram la 10 minute, la casa de la Magura, langa Zarnesti si nu ai dat un telefon. Urat. Cand mai ajungeti in zona, da si tu un semn ca poate sunt la casa, la gratare, si va si cazez cu ocazia asta. Ahh, cat ma oftic, dar asa imi trebuie daca nu bag ochiu pe forum cu lunile... Toate bune,
  4. Da, confirm si eu cele de mai sus. Mie mi-a placut foarte mult Valea Iadului. In opinia mea, ar trebui pus langa Transfagarasan si Transalpina, desi este alt gen de drum. Oricum, pe acolo este bine pentru soft-enduro si mers cu grija. Alt drum frumos este scurtatura de la Ghetarul Vartop in sus, spre Padis, pe drumul forestier, desi pe acolo nu intra bembeul initiatorului topicului. Tweety s-a chinuit destul de tare sa urce, dar atunci cand am ajuns sus pe dealuri s-a bucurat sa zburde pe iarba cu niste cai lasati liberi. Anul trecut, in iunie, Transfagarasanul era rupt de la Cabana Capra pana la baraj dar lucrau la el pe anumite bucati. Nu stiu unde au ajuns, dar, oricum, oficial nu se deschide tunelul pana pe 1 iulie. Alta zona superba de mers, cu multe curbe si asfalt bun este zona Anina, Carasova, Resita, spre cascada Biger si pana la morile de apa de la Eftimie Murgu. Aici iarasi mi-a placut foarte tare. Cam astea mi-au venit acum repede in minte, dar sunt foarte multe cele carora nu le fac cinste fara sa le mentionez.
  5. Dragi ghizi reali si virtuali, precum si ceilalti care m-ati urmarit pe drum, La inceputul proiectului meu de a merge si a cunoaste cat de cat tara noastra, am promis o bere celor ce ma vor ajuta si imi vor fi ghizi. Cred ca a venit timpul sa imi achit datoria asa ca va propun urmatoarele: M-as bucura sa imi faceti placerea si onoarea de a va intalni cu Tweety si cu mine, incepand de sambata (10 septembrie), la petrecerea moto de la Rasnov: /index.php?/topic/666664-kronstadt-bikers-moto-party-iv/ Astfel, pe langa berea de rigoare, va pot intoarce favoarea, va pot fi chiar eu ghid in zona Pietrei Craiului, indiferent daca vreti sa bateti niste drumuri frumoase, sau chiar sa facem o drumetie scurta, iar seara, daca nu gasiti locuri de dormit in zona petrecerii, putem dormi la casa mea de vacanta de la Magura (10 km mai sus de Zarnesti) in limita a 12 locuri in paturi si canapele, iar restul pe izoprene, in saci de dormit, sau hamac. Pentru alte lamuriri, sau pentru a ne gasi prin zona, nu ezitati sa ma sunati. Berea promisa o dau ghizilor, dar oricine este binevenit. As fi bucuros sa va revad, sau sa va cunosc pe cei pe care nu i-am vazut inca la fata, sa va aud criticile si opiniile si sa stam la o vorba. Va voi trimite acelasi mesaj si pe mail, celor ale caror adrese le stiu si va astept cu drag. Aveti aici vreo doua poze de la casa ca sa va vina cheful:
  6. Voi aparea si eu pe acolo, impreuna cu Tweety, incepand de sambata dimineata. Am de dat niste beri unor oameni (am o lista lunga pe coburi) si a cam venit vremea sa imi platesc datoriile.
  7. Turul Romaniei in 5 zile? Greu... Foarte Greu. As incerca sa nu fac kilometri, sau un cerc ci sa pun puncte interesante pe harta si apoi sa vad cum sa le unesc. Aproximativ cu ce ai desenat acolo as putea sugera sa urci spre nord pe Transfagarasan, apoi opresti sa dormi in cetate la Calnic dupa ce ai vazut si Carta, Alba si Rapa Rosie de la Sebes, a doua zi pleci pe Transalpina si mergi ata pana in Clisura Dunarii. Vezi ce e si pe acolo, desi o sa fii foarte pe fuga si apoi mergi prin Moldova noua, in sus spre nord. Urmatoarea zi treci pe drumurile superbe de pe langa Resita, Carasova & Co si ajungi spre Timisoara si poate chiar mai sus pana in Maramures. (Iti recomand Memorialul Durerii de la Sighet.) Apoi treci Pasul Prislop, spre est, ca sa bifezi si Bucovina, iar de aici, in urmatoarele zile as vedea niste biserici pictate, as trece prin Cheile Bicazului si m-as mai opri pe la Vulcanii Noroiosi inainte sa ma intorc pe la Siriu sau pe la Cheia. Cam asa as face eu, dar apoi m-as opri sa gafai putin.
  8. Salut. Mai frumos este drumul si mai din sud, fara sa ajungi la Cobadin, ce merge pana in Limanu. Incearca sa mergi prin Dobromir. Sunt niste sate de tigani pasnici, dar foarte pitoresti, cu minarete si bazilici parasite. Asfaltul lipseste intr-o singura portiune de vreo 2 sau 3 kilometri, intre Tufani si Viroaga, acolo este drum de piatra, fara gropi, iar in rest, asfaltul este decent spre bun. Pe asfalt mergi linistit cu 80 - 100 ca mai mult nu poti de curbe si serpentine. Merge orice motor si este mult mai frumos decat cel prin Cobadin - cel putin mie imi place mult mai mult. Am mers pe acolo acum o luna. Uite povestea chiar aici, daca ai rabdare sa citesti: http://2roti2picioare.blogspot.com/2011/08/bule.html
  9. Am facut un bilant, acum la final si daca tot imi ceri cifre uite aici, cate vrei: m-a costat cam 8000 RON adica putin sub 2000 de Euro, au fost 2 luni, trei zile, cinci ore si niste minute, am facut 11284 kilometri si am vazut 215 obiective din cele 218 de pe lista, fara a le socoti pe cele care s-au adaugat pe parcurs. In banii astia am inclus tot ce am cheltuit de la plecarea din Bucuresti pana am ajuns inapoi acasa, dar nu am inclus prepararea lui Tweety de dinainte. In alta ordine de idei, acum ca mi-am incheiat calatoria, sunt extrem de chiaun. Nu am niciun chef de munca si mi-e dor de zilele cand ma trezeam dimineata, il incarcam pe Tweety cu tot ce aveam si plecam la drum, fara sa stiu unde voi manca, unde voi ajunge, ce voi vedea, sau unde vom dormi. Era foarte reconfortant sa stiu ca am casa in spate si nu am nevoie de nimic altceva decat de lucrurile din bagaje. Mi-e foarte greu sa revin acum la rutina serviciului si la viata de dinainte de plecare. In weekendul asta mi-am propus sa merg in Magura, la casa de vacanta, sa ma dau cu bicicletele si vad ca anticipez cu mare bucurie excursia si mai ales drumul pana acolo. Sper sa treaca senzatia asta tampita si sa reusesc sa ma reintegrez cat mai repede in vechea mea viata.
  10. Dragii mei, am terminat. Astazi am inotat pana la epava din Costinesti si, astfel, am ajuns sa bifez ultimul obiectiv de pe lista mea. In seara asta ma voi imbata din nou si voi sarbatori reusita undeva pe la Vadu, iar maine ma voi intoarce la vechea mea viata din Bucuresti. Acum insa, inainte sa simt aburii alcoolului cum imi reseteaza gandurile si inainte sa apuc sa mai vorbesc cu altcineva, vreau sa va multumesc, voua, in primul rand. Ati fost primii care ati aflat de proiectul meu si primii care mi-ati sarit in ajutor cu sfaturi si sugestii, iar daca nu ati fi fost voi, ghizii, reali sau virtuali, nu as fi vazut atatea locuri minunate. Acum, in capul meu este un mare talmes balmes, de concluzii nu poate fi vorba, dar incep sa imi amintesc de inceput, de reactiile voastre care mi-au dat de inteles ca sunt pe un drum bun, de cei ce m-au trimis in locurile frumoase pe care le stiau, sau de cei ce m-au invitat in casa lor, desi nu ma cunosteau. Pentru astea, si pentru mult mai multe, iata, multumirile mele. Asa cum am promis, sunt dator multor persoane cu cateva beri, de care ma voi achita bucuros, imediat ce voi redeveni vechiul Andrei, nu barbos ci chelios, umbland pe strazile capitalei mult iubite. Ma inclin...
  11. Voi, ghizi si oameni saritori ce m-ati ajutat atat de mult pana acum, aveti idee unde pot sa il las pe Tweety in siguranta cand ma duc la Gura Portitei? Nu prea il vad trecand pe diguri, cu coburii in spate, asa ca ma gandesc sa abordez varianta legala, cu barca, dar nu stiu unde (sau la cine) sa il las. Si va rog invatati-ma cum micsorez poza aia gigantica de la semnatura.
  12. Iti multumesc foarte mult de oferta. Din pacate am trecut deja prin Timisoara. Acum sunt in Padis. Voi sta cateva zile la pesteri si pe Valea Sighistel, iar apoi o sa plec in sus, spre Maramures. In alta ordine de idei, acum mi-am dat seama ca am trecut de jumatatea turului. Urmeaza: pesterile din Apuseni, Maramures, Pasul Prislop, Zona Bicaz, muntii Calimani, Bucovina, Vulcanii noroiosi si Dobrogea. Probabil in ultima noapte ma voi imbata in Vama. Interviul de la Guerrilla aici: Cred ca m-am balbait groaznic, dar asta e. Stiu, sunt cabotin cand ma asculta lumea.
  13. Multumesc Owene de incurajari. M-as fi bucurat sa ne vedem. Ma bucur sa mai aud o voce prietenoasa mai ales acum ca am descoperit lucrul de care ma temeam cel mai tare. Dupa ce am forjat motorul astazi pe forestierele de aici, am o picatura mica de ulei la gaurica de la pompa de apa. Ufff... Nu m-am hotarat ce o sa fac, momentan merg inainte si o supraveghez. Acum plec in creasta Craiului.
  14. Dragii mei, Asa cum am promis, am plecat la drum. Deja de patru zile vizitez obiective si scriu despre ele. Daca vreti sa imi fiti alaturi, puteti urmari progresele facute pe blogul http://www.2roti2picioare.blogspot.com Sper sa ne vedem cu bine.
  15. Revin pe firmamet cu ceva noutati: Desi initial vroiam sa imi incep traseul pe 1 iulie, am fost nevoit sa devansez data plecarii pana pe 12 IUNIE. Ghizii cu care trebuie sa ma intalnesc pe drum stiu asta deja, pentru ca am vorbit cu fiecare si am stabilit majoritatea detaliilor si intalnirilor. Astfel, duminica (12 iunie) voi incepe sa ma plimb si sa scriu despre Bucuresti, iar marti dimineata voi pleca spre Targoviste unde cineva de la Valah MC sper ca ma va intampina ca sa imi arate ce au ei mai bun si mai frumos. De acolo, cred ca lucrurile vor incepe sa curga de la sine si sper ca nu voi mai avea de facut decat sa va povestesc ce vad si pe unde ma duce traseul meu. Precum va inchipuiti, mai am o gramada de lucruri de pregatit, planuri de facut, harti de adunat, fiare de reparat si, nu in ultimul rand, blog-ul de setat. Colac peste pupaza trebuie sa las si lucrurile in ordine la munca sa nu cumva sa cada vreo casa cat lipsesc. Vremea vad ca isi face de cap si se joaca cu nervii mei, iar pe masura ce citesc apar din ce in ce mai multe chestii care se pot strica la Tweety. In alta ordine de idei, m-am apucat sa fac abtibildurile (dupa modelele de mai jos) si ma intrebam cu ce nume vreti sa apareti (cei care vreti sa o faceti si care mi-ati fost sau imi veti fi ghizi). Vreti porecla de pe forum sau numele reale? Va rog scrieti-mi ca sa stiu cum le tiparesc. Numele voastre vor sta lipite pe coburii mei. (In modelul de mai jos am pus ca exemplu primul nume de ghid care mi-a venit in fata ochilor.) Mai am si abtibilduri pentru voi (cele rotunde), sau, pentru oricine altcineva, in genul celor dreptunghiulare de sus de tot. Abia acum, dupa ce am postat, vad cum arata cadrul gri din jurul pozelor din noua interfata a forumului si e oribil (chiar daca e pus automat). Imi pare rau, va trebui sa faceti un exercitiu de imaginatie.
×
×
  • Creează nouă...