Sari la conținut

andreisamoil

Membru
  • Număr conținut

    243
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de andreisamoil

  1. Da, confirm, Pomo este de aur. Si mie mi-a fost super-ghid si s-a dat peste cap sa imi arate ce avea in ograda lui bucovineana. Imi place ideea voastra si de abia astept sa vad impresiile. Ma bucur tare mult ca mai apar initiative de genul asta. Imi place in special ideea cu interviurile luate oamenilor. Sper sa va iasa. In ultimul rand, hai sa va dau cateva mici sugestii cu privire la traseu si obiective: - cand ajungeti in Sighetu Marmatiei sa nu cumva sa ratati Memorialul Durerii. Pe mine m-a atins tare... - cand ajungeti in zona Corbu merita sa nu va grabiti spre Navodari ci sa mergeti la Vadu, sa stati cu cortul pe o superba plaja pustie. In Vadu trebuie sa dati de doamna Claudia (primeste ocazional oameni in gazda) si sa o luati putin la intrebari despre unde a fost si ce a vazut pana acum. Intrebati-o cu precadere de ce sta acolo cand ar putea sa stea cam oriunde in lume. - cand ajungeti in Vama Veche rezistati tentatiei sa intrati in primul bar sa o faceti lata si mergeti la centrul SCUBA de pe plaja ca sa povestiti cu Nicusor Chiripuci (seara, ca doar atunci are timp). - cand va intoarceti spre Bucuresti ar trebui sa modificati putin traseul in asa fel incat sa treceti prin Dobromir (chiar daca ratati Adamclisi si Deleni). Acolo o sa gasiti niste sate de tigani foarte pitoresti (la propriu) si asezari de tatari (cu minarete si tot tacamul) Mie mi-a placut mai mult pe acolo decat pe la Adamclisi. Si drumul este mai frumos, desi sunt mai multe gropi. - la Dubova, in Clisura Dunarii, incercati sa il convingeti pe barcagiul care va duce in pestera Ponicova sa va lase inauntru ca sa iesiti singuri pe partea celalta. Este foarte usor, dar este o experienta beton. Incercati sa va convingeti si gazda sa va povesteasca despre oamenii care fugeau prin pestera in timpul comunismului, noaptea, inotand prin Cazane. Toti cei din zona au povesti cu carul. Momentan cam atat, dar va urmaresc cu interes. Daca aveti intrebari sau credeti ca pot sa va ajut cumva, nu ezitati sa dati un semn.
  2. Baaaaaaaa !!!!! Ce puii mei?! Ce mega intalnire de la care am lipsit... Voi, Andrei Bruja, Claudiu si Loredana... Ai trecut si prin Bran exact cand eu eram la 10 minute, la casa de la Magura, langa Zarnesti si nu ai dat un telefon. Urat. Cand mai ajungeti in zona, da si tu un semn ca poate sunt la casa, la gratare, si va si cazez cu ocazia asta. Ahh, cat ma oftic, dar asa imi trebuie daca nu bag ochiu pe forum cu lunile... Toate bune,
  3. Da, confirm si eu cele de mai sus. Mie mi-a placut foarte mult Valea Iadului. In opinia mea, ar trebui pus langa Transfagarasan si Transalpina, desi este alt gen de drum. Oricum, pe acolo este bine pentru soft-enduro si mers cu grija. Alt drum frumos este scurtatura de la Ghetarul Vartop in sus, spre Padis, pe drumul forestier, desi pe acolo nu intra bembeul initiatorului topicului. Tweety s-a chinuit destul de tare sa urce, dar atunci cand am ajuns sus pe dealuri s-a bucurat sa zburde pe iarba cu niste cai lasati liberi. Anul trecut, in iunie, Transfagarasanul era rupt de la Cabana Capra pana la baraj dar lucrau la el pe anumite bucati. Nu stiu unde au ajuns, dar, oricum, oficial nu se deschide tunelul pana pe 1 iulie. Alta zona superba de mers, cu multe curbe si asfalt bun este zona Anina, Carasova, Resita, spre cascada Biger si pana la morile de apa de la Eftimie Murgu. Aici iarasi mi-a placut foarte tare. Cam astea mi-au venit acum repede in minte, dar sunt foarte multe cele carora nu le fac cinste fara sa le mentionez.
  4. Dragi ghizi reali si virtuali, precum si ceilalti care m-ati urmarit pe drum, La inceputul proiectului meu de a merge si a cunoaste cat de cat tara noastra, am promis o bere celor ce ma vor ajuta si imi vor fi ghizi. Cred ca a venit timpul sa imi achit datoria asa ca va propun urmatoarele: M-as bucura sa imi faceti placerea si onoarea de a va intalni cu Tweety si cu mine, incepand de sambata (10 septembrie), la petrecerea moto de la Rasnov: /index.php?/topic/666664-kronstadt-bikers-moto-party-iv/ Astfel, pe langa berea de rigoare, va pot intoarce favoarea, va pot fi chiar eu ghid in zona Pietrei Craiului, indiferent daca vreti sa bateti niste drumuri frumoase, sau chiar sa facem o drumetie scurta, iar seara, daca nu gasiti locuri de dormit in zona petrecerii, putem dormi la casa mea de vacanta de la Magura (10 km mai sus de Zarnesti) in limita a 12 locuri in paturi si canapele, iar restul pe izoprene, in saci de dormit, sau hamac. Pentru alte lamuriri, sau pentru a ne gasi prin zona, nu ezitati sa ma sunati. Berea promisa o dau ghizilor, dar oricine este binevenit. As fi bucuros sa va revad, sau sa va cunosc pe cei pe care nu i-am vazut inca la fata, sa va aud criticile si opiniile si sa stam la o vorba. Va voi trimite acelasi mesaj si pe mail, celor ale caror adrese le stiu si va astept cu drag. Aveti aici vreo doua poze de la casa ca sa va vina cheful:
  5. Voi aparea si eu pe acolo, impreuna cu Tweety, incepand de sambata dimineata. Am de dat niste beri unor oameni (am o lista lunga pe coburi) si a cam venit vremea sa imi platesc datoriile.
  6. Turul Romaniei in 5 zile? Greu... Foarte Greu. As incerca sa nu fac kilometri, sau un cerc ci sa pun puncte interesante pe harta si apoi sa vad cum sa le unesc. Aproximativ cu ce ai desenat acolo as putea sugera sa urci spre nord pe Transfagarasan, apoi opresti sa dormi in cetate la Calnic dupa ce ai vazut si Carta, Alba si Rapa Rosie de la Sebes, a doua zi pleci pe Transalpina si mergi ata pana in Clisura Dunarii. Vezi ce e si pe acolo, desi o sa fii foarte pe fuga si apoi mergi prin Moldova noua, in sus spre nord. Urmatoarea zi treci pe drumurile superbe de pe langa Resita, Carasova & Co si ajungi spre Timisoara si poate chiar mai sus pana in Maramures. (Iti recomand Memorialul Durerii de la Sighet.) Apoi treci Pasul Prislop, spre est, ca sa bifezi si Bucovina, iar de aici, in urmatoarele zile as vedea niste biserici pictate, as trece prin Cheile Bicazului si m-as mai opri pe la Vulcanii Noroiosi inainte sa ma intorc pe la Siriu sau pe la Cheia. Cam asa as face eu, dar apoi m-as opri sa gafai putin.
  7. Salut. Mai frumos este drumul si mai din sud, fara sa ajungi la Cobadin, ce merge pana in Limanu. Incearca sa mergi prin Dobromir. Sunt niste sate de tigani pasnici, dar foarte pitoresti, cu minarete si bazilici parasite. Asfaltul lipseste intr-o singura portiune de vreo 2 sau 3 kilometri, intre Tufani si Viroaga, acolo este drum de piatra, fara gropi, iar in rest, asfaltul este decent spre bun. Pe asfalt mergi linistit cu 80 - 100 ca mai mult nu poti de curbe si serpentine. Merge orice motor si este mult mai frumos decat cel prin Cobadin - cel putin mie imi place mult mai mult. Am mers pe acolo acum o luna. Uite povestea chiar aici, daca ai rabdare sa citesti: http://2roti2picioare.blogspot.com/2011/08/bule.html
  8. Am facut un bilant, acum la final si daca tot imi ceri cifre uite aici, cate vrei: m-a costat cam 8000 RON adica putin sub 2000 de Euro, au fost 2 luni, trei zile, cinci ore si niste minute, am facut 11284 kilometri si am vazut 215 obiective din cele 218 de pe lista, fara a le socoti pe cele care s-au adaugat pe parcurs. In banii astia am inclus tot ce am cheltuit de la plecarea din Bucuresti pana am ajuns inapoi acasa, dar nu am inclus prepararea lui Tweety de dinainte. In alta ordine de idei, acum ca mi-am incheiat calatoria, sunt extrem de chiaun. Nu am niciun chef de munca si mi-e dor de zilele cand ma trezeam dimineata, il incarcam pe Tweety cu tot ce aveam si plecam la drum, fara sa stiu unde voi manca, unde voi ajunge, ce voi vedea, sau unde vom dormi. Era foarte reconfortant sa stiu ca am casa in spate si nu am nevoie de nimic altceva decat de lucrurile din bagaje. Mi-e foarte greu sa revin acum la rutina serviciului si la viata de dinainte de plecare. In weekendul asta mi-am propus sa merg in Magura, la casa de vacanta, sa ma dau cu bicicletele si vad ca anticipez cu mare bucurie excursia si mai ales drumul pana acolo. Sper sa treaca senzatia asta tampita si sa reusesc sa ma reintegrez cat mai repede in vechea mea viata.
  9. Dragii mei, am terminat. Astazi am inotat pana la epava din Costinesti si, astfel, am ajuns sa bifez ultimul obiectiv de pe lista mea. In seara asta ma voi imbata din nou si voi sarbatori reusita undeva pe la Vadu, iar maine ma voi intoarce la vechea mea viata din Bucuresti. Acum insa, inainte sa simt aburii alcoolului cum imi reseteaza gandurile si inainte sa apuc sa mai vorbesc cu altcineva, vreau sa va multumesc, voua, in primul rand. Ati fost primii care ati aflat de proiectul meu si primii care mi-ati sarit in ajutor cu sfaturi si sugestii, iar daca nu ati fi fost voi, ghizii, reali sau virtuali, nu as fi vazut atatea locuri minunate. Acum, in capul meu este un mare talmes balmes, de concluzii nu poate fi vorba, dar incep sa imi amintesc de inceput, de reactiile voastre care mi-au dat de inteles ca sunt pe un drum bun, de cei ce m-au trimis in locurile frumoase pe care le stiau, sau de cei ce m-au invitat in casa lor, desi nu ma cunosteau. Pentru astea, si pentru mult mai multe, iata, multumirile mele. Asa cum am promis, sunt dator multor persoane cu cateva beri, de care ma voi achita bucuros, imediat ce voi redeveni vechiul Andrei, nu barbos ci chelios, umbland pe strazile capitalei mult iubite. Ma inclin...
  10. Voi, ghizi si oameni saritori ce m-ati ajutat atat de mult pana acum, aveti idee unde pot sa il las pe Tweety in siguranta cand ma duc la Gura Portitei? Nu prea il vad trecand pe diguri, cu coburii in spate, asa ca ma gandesc sa abordez varianta legala, cu barca, dar nu stiu unde (sau la cine) sa il las. Si va rog invatati-ma cum micsorez poza aia gigantica de la semnatura.
  11. Iti multumesc foarte mult de oferta. Din pacate am trecut deja prin Timisoara. Acum sunt in Padis. Voi sta cateva zile la pesteri si pe Valea Sighistel, iar apoi o sa plec in sus, spre Maramures. In alta ordine de idei, acum mi-am dat seama ca am trecut de jumatatea turului. Urmeaza: pesterile din Apuseni, Maramures, Pasul Prislop, Zona Bicaz, muntii Calimani, Bucovina, Vulcanii noroiosi si Dobrogea. Probabil in ultima noapte ma voi imbata in Vama. Interviul de la Guerrilla aici: Cred ca m-am balbait groaznic, dar asta e. Stiu, sunt cabotin cand ma asculta lumea.
  12. Multumesc Owene de incurajari. M-as fi bucurat sa ne vedem. Ma bucur sa mai aud o voce prietenoasa mai ales acum ca am descoperit lucrul de care ma temeam cel mai tare. Dupa ce am forjat motorul astazi pe forestierele de aici, am o picatura mica de ulei la gaurica de la pompa de apa. Ufff... Nu m-am hotarat ce o sa fac, momentan merg inainte si o supraveghez. Acum plec in creasta Craiului.
  13. Dragii mei, Asa cum am promis, am plecat la drum. Deja de patru zile vizitez obiective si scriu despre ele. Daca vreti sa imi fiti alaturi, puteti urmari progresele facute pe blogul http://www.2roti2picioare.blogspot.com Sper sa ne vedem cu bine.
  14. Revin pe firmamet cu ceva noutati: Desi initial vroiam sa imi incep traseul pe 1 iulie, am fost nevoit sa devansez data plecarii pana pe 12 IUNIE. Ghizii cu care trebuie sa ma intalnesc pe drum stiu asta deja, pentru ca am vorbit cu fiecare si am stabilit majoritatea detaliilor si intalnirilor. Astfel, duminica (12 iunie) voi incepe sa ma plimb si sa scriu despre Bucuresti, iar marti dimineata voi pleca spre Targoviste unde cineva de la Valah MC sper ca ma va intampina ca sa imi arate ce au ei mai bun si mai frumos. De acolo, cred ca lucrurile vor incepe sa curga de la sine si sper ca nu voi mai avea de facut decat sa va povestesc ce vad si pe unde ma duce traseul meu. Precum va inchipuiti, mai am o gramada de lucruri de pregatit, planuri de facut, harti de adunat, fiare de reparat si, nu in ultimul rand, blog-ul de setat. Colac peste pupaza trebuie sa las si lucrurile in ordine la munca sa nu cumva sa cada vreo casa cat lipsesc. Vremea vad ca isi face de cap si se joaca cu nervii mei, iar pe masura ce citesc apar din ce in ce mai multe chestii care se pot strica la Tweety. In alta ordine de idei, m-am apucat sa fac abtibildurile (dupa modelele de mai jos) si ma intrebam cu ce nume vreti sa apareti (cei care vreti sa o faceti si care mi-ati fost sau imi veti fi ghizi). Vreti porecla de pe forum sau numele reale? Va rog scrieti-mi ca sa stiu cum le tiparesc. Numele voastre vor sta lipite pe coburii mei. (In modelul de mai jos am pus ca exemplu primul nume de ghid care mi-a venit in fata ochilor.) Mai am si abtibilduri pentru voi (cele rotunde), sau, pentru oricine altcineva, in genul celor dreptunghiulare de sus de tot. Abia acum, dupa ce am postat, vad cum arata cadrul gri din jurul pozelor din noua interfata a forumului si e oribil (chiar daca e pus automat). Imi pare rau, va trebui sa faceti un exercitiu de imaginatie.
  15. De la senzorul TPS nu se poate curata decat mufa. El este capsulat. Se poate vedea in pozele mele ca a trebuit sa il tai ca sa ajung la potentiometrul din interior. Senzorul nu se regleaza. Are o singura pozitie in care poti sa il montezi si in care intra o tija in el. (Tija legata de clapeta de acceleratie.) Tibi spunea ca poti sa il mai reglezi din suruburile de prindere... Nu stiu ce sa spun. In manual spunea ca este "self teaching system". Intr-adevar, inainte de a-l schimba trebuie curatata mufa ca sa elimini orice alta cauza posibila. La mine nu mai mergea asta cu curatatul. Dupa ce curatam tot, fenomenul nu disparea. In plus, fenomenul cu opritul dupa cateva secunde de la pornire s-a manifestat din primii kilometri ai motocicletei, deci cred ca al meu era defect de la inceput dar nu mi-am dat eu seama ca sa ii pun sa il schimbe in garantie. Senzorul nou m-a costat cam 250RON, adica foarte mult pentru ce piesa de cacao e. Apropo: stiti cat costa o contrapiulita de la oglinzi (aia care se rupe cand cadem cu motorul)? Nici mai mult nici mai putin de 63RON. Mi se pare imens pentru o piulita. Radea si baiatul care facea comenzile si spunea ca trebuie sa dea de undeva valoare motorului ca altfel, daca aduni doar valoarea pieselor noi, nu ajungi la pretul cerut pe motocicleta noua. VAX. Oricum, eu mi-am comandat o pompa de apa, macar sa o am pregatita daca mi se strica. Oi gasi eu un motociclist bun samaritean sa ma gazduiasca si sa ma ajute sa o schimb de m-o lovi ghinionul.
  16. Scuze de exprimarea nefericita: Becul era unul imaginar si se afla in capul meu. Adica "Mi s-a aprins becul cu privire la pompa" , in timp ce becul de pe bord este stis si ii sta bine asa. Este vina mea. Stiu ca pica pe la gaurica atunci cand se beleste... pompa. Ma interesa cam cand sa ma astept sa o faca, ca sa stiu sa nu ma prinda pe drumul cel lung. Daca tie ti s-a intamplat prima data la 46.000 este imbucurator. Din ce an este motorul? Al meu e din 2004.
  17. Salut baieti. Va mai amintiti ca aveam eu o problema mai demult cu gs-ul meu care se oprea cand il porneam dimineata sau daca nu era nici cald nici rece? Ei bine, l-am rezolvat. Am urmat sfatul Zidu'lui, competent si generator de cinste in bere (Nu inca, ci cu prima ocazie cand il prind), si am schimbat senzorul TPS. Mai jos aveti niste poze. Asa arata el intreg si asa arata taiat in doua: Pe romaneste, este un simplu potentiometru. Nu l-am inspectat pe cel nou (ca e pe motor si merge), dar cel vechi are joc foarte mare in axul care conduce lamelele metalice, iar in partea de inceput a cursei am impresia ca nu facea contact bine. Nu mi-a dat prin cap sa il masor inainte sa il tai, dar cred ca acum este prea tarziu si nu mai este relevant. Acum, dupa ce l-am schimbat, Tweety porneste foarte frumos. In alta ordine de idei, in aceasta vara planuiesc sa fac o excursie mai mare, de aproximativ 10.000 km si 2 luni de zile (vedeti in semnatura) pe destul de mult off-road si incerc sa prevad cat mai multe din relele pe care le poate pati Tweety. Astfel, mi s-a aprins becul cu privire la pompa de apa. Am 28000km si o am pe cea originala. La voi, cei cu mai multi kilometri cand a picat (daca a picat pana acum)? Stie cineva cat costa kitul nou de pompa cu tot cu garniturile alea pacatoase? De schimbat nu mai intreb pentru ca am auzit deja ca e horror.
  18. Revin in forta dupa ce cu mari eforturi, draci, nervi, placere, extaz, anticipare, injuraturi catre Goagal (de acum asa ii spun) si suturi in calculator, am reusit sa termin traseul si programul. Stiu, programul este provizoriu si asa va ramane pana cand nu va mai fi un maine ci va fi un ieri. In total sunt 60 de zile (cu doar 3 zile de rezerva) si probabil ca voi depasi aceasta estimare. Oricum, acum cei ce s-au anuntat ca ghizi pot sa isi faca o idee despre momentul in care voi ajunge la ei, cei ce se gandesc sa se mai anunte ca ghizi stiu cam unde voi fi si cand, cei ce vor sa ma insoteasca prin diverse zone pot sa vada daca ne sincronizam si eu pot sa imi dau seama cat de mult am de mers si cate locuri am de vazut. (Chiar parca incep sa simt ceva rosu, conic si cu frunze cum incepe sa imi dea tarcoale prin zona inghinala.) Am pus mai jos hartile si programul. Pentru traseu am pus mai jos o serie de link-uri catre Google Maps sau fisiere .kml pentru Google Earth. Prima harta este "harta mare" pe care veti putea observa traseul aproximativ. Zonele albastre sunt detaliate in celelalte harti intrucat de la un punct in colo aplicatia Goagal se misca foarte greu si imi facea prea multe pagini, devenind de nefolosit si generand cuvinte urate (din gura mea) in Postul Pastelui Harta mare: Pentru Google Earth (kml): http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&amp...f13bb7baa4cd53c Harta mare: http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...a4cd53c&z=7 Traseul Mare: http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie....876709&z=7 Bucuresti: http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...ae65ca&z=11 Fagaras: http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...bbdef1&z=10 Hunedoara: http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...234589&z=10 Brasov si zona Valea Prahovei: http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...cffd17c&z=8 Mehedinti: http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...f06d2c&z=10 Transalpina: http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie....469177&z=9 Cetatile si bisericile fortificate din Transilvania: http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...8180007&z=9 Vrancea: http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...1dc5ef&z=10 Maramures: http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...90e0968&z=9 Dobrogea: http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...4fe5448&z=8 Apuseni: http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...e08fc4&z=10 Moldova: http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...1008b34&z=9 O sa incep sa vorbesc cu fiecare dintre cei ce s-au anuntat ca sa vad daca sunt disponibili in perioadele respective. Invitatia pentru ghizii in carne si oase este deschisa in continuare si va ramane deschisa pana la sfarsit. Aici e programul: Program_provizoriu_tur.pdf
  19. Salut Si parerea mea este ca este un pic cam sus pretul. Nu cred ca este nejustificat, avand in vedere ca iti dau niste motoare destul de noi si au grija de tine cu tot ce trebuie, ba mai merg si cu camionul in spate sa nu cumva sa ai vreo problema, dar pentru noi care suntem la cealalta parte a lumii nu stiu daca merita. Atata timp cat dai pana in 3000Euro pentru un trek (o drumetie) in America de Sud, cu tot cu avion, in cursul careia ajungi si la ghetari, si la peste 5000m si intr-o gramada de alte locuri unde motorul nu prea poate ajunge din cauza terenului, cred ca varianta de a vizita zona aia pe doua roti este putin fortata (cel putin pentru noi cei de aici). Spre exemplu, in alt continent (e drept), drumetia de aproape o luna pana la Gokyo Ri si tabara de baza a Everestului m-a costat cu tot cu toate avioanele si absolut totate celelalte cheltuieli 2.100Euro. Asta din Ushuaia se va apropia de 5.000 dupa ce adaugi restul de cheltuieli... Cel putin acum asa vad eu lucrurile. Iti doresc succes in continuare. Ma bucur sa vad ca apar si la noi agentii de turism care organizeza asa ceva.
  20. Salut. Din pacate, pe astea le "goagalisem" si eu. Cred ca nu m-am exprimat eu bine. Speram la o harta a pesterii (nu a zonei) si ceva indicatii de genul unde pot sa imi las motorul, ce fel de traseu este pana la intrarea in pestera niste repere sau cat timp fac pe poteca... Oricum, nu-i bai, ma descurc. Multumesc mult de ajutor si de sugestii.
  21. Din pacate, pe astea le "goagalisem" si eu. Cred ca nu m-am exprimat eu bine. Speram la o harta a pesterii (nu a zonei) si ceva indicatii de genul unde pot sa imi las motorul, ce fel de traseu este pana la intrarea in pestera niste repere sau cat timp fac pe poteca... Oricum, nu-i bai, ma descurc. Multumesc mult de ajutor si de sugestii.
  22. Gata, am intrat in luna Aprilie, inchid lista de sugestii pentru ghizii virtuali si ma apuc sa trag liniute pe harta. Intram in faza aII-a. Racheta s-a lansat si prima sectiune din ea a cazut. Sper ca sunt pe traiectoria corecta. Va multumesc tuturor celor care mi-ati sugerat destinatii. Acum voi continua sa va pun intrebari ca un turist enervant ce vreau sa fiu (turist, nu enervant). Cei care vor sa mi se alature pe traseu sunt in continuare bineveniti indiferent daca vor sa fie ghizi sau doar sa vada aceleasi lucruri ca mine. O sa mai postez cand voi avea traseul terminat. Pana atunci: @mishutz - Multumesc de obiective, am notat. O sa te sun daca am probleme. Nu va trebui sa cumperi nimic, o sa fie suficient sa citesti pe blog daca iti va face placere. @DoctorX - Arata satul ala intr-un mare fel. Nu stiam de el. Parca nici nu e din Romania. @sebicozaurus - Le-am notat si pe ale tale. Mai spune-mi te rog cum ajung in pestera Focul Viu si unde gasesc detalii (harta, sifoane daca sunt etc.). In Apuseni s-au mai anuntat niste ghizi care vor veni din Bucuresti si o sa imi aduca gramada de echipament speo pe care nu o voi putea avea pe motor. Stiu ca Piatra Altarului e cu cantec... Din ce vad acum, cele mai mari probleme o sa le am cu zona de nord-est a Dobrogei unde nu stiu cum o sa pot ajunge pe plajele izolate, la padurea Letea, unde o sa imi las motorul, de unde iau barca etc. Anexez ultima varianta a listei cu locuri de vazut. Are 218 pozitii. lista_cu_locuri_de_vazut___FINAL.pdf
  23. Am lipsit cateva zile din oras (am testat coburii noi) si am vazut ultimele posturi doar pe telefon, fiindu-mi foarte greu sa raspund. Sunt foarte incantat ca mi se umple lista de ghizi. @balumotociclistu - Am notat sugestiile. Nu reusesc sa localizez izbucul Tauz. Este vreo sansa sa stii pe cineva care ma poate conduce si in pestera? Am vazut ca este activa si mare parte scufundata, dar am brevet PADI AOW... poate ajuta. @bmwio - Multumesc, nu aveam niciunul din punctele sugerate in lista mea. Le-am trecut si o sa mai vorbim (dupa jumatatea lunii aprilie) cand voi avea traseul facut si voi sti cand si unde voi fi. (Bineinteles ca mi-ar placea sa ma insotesti.) @robertkiran - M-as bucura sa mergem impreuna in Rarau si Giumalau. Stabilim mai multe detalii cand o sa pot sa iti spun cu aproximatie cand voi ajunge in zona ta. @ACHIMOTO - V-am notat si pe voi. De abia astept sa ne vedem in Hunedoara. Ramane sa stabilim toate detaliile dupa jumatatea lunii aprilie. Pana atunci, mai este o saptamana in care mai primesc sugestii. Pe 1 aprilie inchid lista (cel putin pentru ghizii virtuali) si nu e pacaleala. Ma gandesc ca ghizii reali pot sa ma mai deturneze si la fata locului, dar un plan si un traseu tot trebuie sa imi fac cat de cat. Aveti mai jos lista in varianta 11, cu 208 puncte. lista_cu_locuri_de_vazut_11.pdf
  24. Va salut frati cu f-uri. Am nevoie de un sfat: Tocmai am vazut ca s-a discutat despre o problema similara si ma gandam ca poate ma puteti ajuta si aici. Motorul meu, cam de cand il stiu eu, face figuri la pornire. Mai precis, daca este frig afara porneste ok, la pornire sta in 2000 de ture si apoi coboara. Daca am mers cu el si l-am lasat 30 de min, cand vreau sa il pornesc merge cateva secunde si moare. Nici nu urca in 2000rpm ci doar destul de lenes pana la 1500rpm. Face asta o data sau de doua ori, si apoi merge frumos. Daca motorul este cald si il pornesc din nou porneste foarte frumos. Face asa cam de cand l-am luat si am incercat cam de toate inclusiv tester la AB si degeaba. O vreme nu a mai facut asa dupa ce i-am curatat clapeta de acceleratie, dar acum nu mai scap de fenomenul asta enervant. Intrebarea este: ce credeti ca trebuie sa ii schimb sau sa ii fac? Trebuie spus ca in mers se poarta foarte frumos. Merge destul de egal si nu are variatii. Intrebarea 2: cat de important este sa masor "valve clearances" la revizia de 20.000km? (De atunci am mai mers vreo 7-8000) Are ceva daca nu o fac pana la 40.000km. Motorul pare ca merge frumos - eu nu simt nicio diferenta. Daca ma sfatuiti sa o fac totusi, unde ar trebui sa ma duc. Nu prea imi place de bavaria si de cativa ani incerc sa imi cumpar doar piese de la ei. Motorul este un F650GS din 2004 cu doua bujii
  25. Numarul obiectivelor a ajuns astazi la 198. O sa am ceva de vazut. Cine a spus ca nu ai ce vedea in Romania?... @costinFB & balumotociclistu - multumesc, am notat. @psycho25 - da, eu speram sa o leg si sa ma duc de la lac direct in sus spre Intreglade dar nu stiu ce sa zic. Poate doar daca o sa am acolo companion. Voi vedea la fata locului. Multumesc de informatii. Te mai intreb pe parcurs. @higheaven - Lacul Bucura era inclus in lista si am mai fost acolo acum doi ani. Oricum, indiferent daca vine sau nu Mircea cu mine, poate sa ni se alature oricine doreste. Oricine este binevenit din punctul meu de vedere. @ pomo - Multumesc de indicatii. Putna, Voronet si Suceava erau in lista, dar intr-adevar nu erau marcate foarte clar. Am adaugat restul obiectivelor tale mai putin casele memoriale. @ grek - Stiam de locul asta si eram in dubiu daca sa il includ sau nu. L-am pus pe lista. Poti afla mai multe detalii despre ce a fost acolo si sa imi trimiti? Va multumesc tuturor pentru interes, efort si indicatii. lista_cu_locuri_de_vazut_10.pdf
×
×
  • Creează nouă...