Sari la conținut

Transaalpina


smokefield
 Share

Postări Recomandate

Botezata DN 67C, acesta sosea face legatura intre Novaci si Sebes. Este un traseu foarte putin cunoscut care pe alocuri urca la peste 2000 m(Pasul Urdele 2145 m) insa extrem de frumos si salbatic.Daca Transfagarasanul este dupa parerea mea de noat 9, transalpina merita cu siguranta un big 10 pt peisaje, aventura si mister.

Soseaua a fost construita si pietruita de nemti in timpul celui de-al 2-lea razboi mondial din ratiuni miltare, insa a fost foarte putin folosita. De atunci soseaua a fost foarte putin intretinuta iar pavajul si podurile s-a degradat. Azi, soseaua mai este "asfaltatata" in proportie de 25%. Desi soseaua poate fi strabatuta cu Dacia, eu va recomand un Aro sau Jeep caci, caii putere ai Daciei va vor da de furca, mai les pe serpentinele din jurul pasului Urdele. Accesul pe sosea se poate face fie din Novaci sau Sebes fie prin Valea Oltului - Brezoi - Voineasa - Vidra-Obirsiile Lotrului( traseu f pitoresc). O alta alternativa ar fi prin Petrosani-Obirsiile Lotrului.

Daca cautati un loc nou si salbatic care sa va aventurati cu masina, Transalpina va va fascina. Locuri de cazare gasiti in apropiere la Vidra(3 hoteluri) sau cabana de la Obirsiile Lotrului, iar tarifele sint foarte convenabile 100-400 mii/noapte.

copyright softpedia

 

 

Ma tenteaza dar nu stiu cum e drumu pt motor - as putea sa iau si masina (TICO) ca tot aia ar fi :rolleyes:....da nu e asa frumos :bounce:

 

Stie cineva cum se mai prezinta asfaltu ? (daca e :crack: )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pe 17 iunie era cam asa: Valea Oltului->Brezoi (E81): bun; de la Brezoi->Voineasa.. aproape bun, pe alocuri catre prost (atentie, mai apar si gropi sau alte 'cadouri'); de la voineasa n-am apucat sa urc, insa ar trebui sa fie pe alocuri mai bun decat sectiunea brezoi-voineasa.. :rolleyes: anul trecut mai erau zone ramase cu o singura banda pe sens, din cauza alunecarilor de teren, ca s-au apucat oamenii sa taie la brazi intr-o veselie.. totul pare gol, fara culoare, drumul nu mai are acelasi 'feeling' pe zonele alea... :bounce:

alta ar fi dilema: daca statiunea e deschisa(spre cele 3 hoteluri, din care aproape 2 erau functionale), pentru ca anul trecut pe vremea asta era off-limits pentru trecatori, am vrut sa trecem si nu ne-au lasat, ulterior au pus si bariera cu accesul interzis.. au zis ca e proprietate particulara, chipurile.. in fine. sunt curios ce mai e anul asta.. inspre vilele care tineau de olanesti totusi am vazut ca era deschis. pentru orice eventualitate e un 'motel' cu bar/restaurant pe drumul spre baraj (forestier).

iar de la vidra spre obarsia lotrului chiar nu mai am idee, era forestier si pe alocuri pietruit si dat cu putin bitum...

de notat: probabil din masina se simt mai putine gropi decat sunt de fapt.. :|

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

s-ar prea putea sa se descurce :rolleyes: dar partea de drum forestier nu stiu in ce stare mai e..

 

 

Nu vine nimeni in weekendul asta pe Transalpina ?

Ca eu chiar am chef de o mica endureala....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parerea mea este va fi foarte greu, daca nu imposibil pentru aia cu touring-uri grele. Si nu la urcare, cand daca e uscat poti urca si cu cauciucuri mai slick, dar la coborare, unde cel putin anul trecut era o portiune pe pietre mari destul de tricky, domnul castrevete poate sa convirme, ca si-a spart niste plastice pe acolo. Asta daca va ganditi la varianta novaci-obarsie-sebes. Daca veniti din petrosani diract la obarsie, merge si cu touring mare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu vine nimeni in weekendul asta pe Transalpina ?

Ca eu chiar am chef de o mica endureala....

 

mmmm.. as veni insa.. inca n-am cu ce :disappointed: . ar trebui nici sa nu ma mai bag in vorba dar visez prea mult.. :|

e unul din traseele/locurile mele preferate. daca ajungeti sa-mi spuneti si mie in ce stare se mai gaseste..

asfalt(sau ma rog, pietris) uscat! :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Partea din 67c dintre Novaci si intersectia cu drumul 7A nu o recomand decat pentru cei cu enduroaie. Se poate face si cu stradale , dar nu e o fericire. Trecerea pe bolovanis pe marginea prapastiei la peste 2000 m alt si invaluit in ceata e ...hm...adrenalina curata :banana:

 

7A este un forestier "bun" poti alerga cu suta daca te tin suspensiile :smoke:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...