Sari la conținut

Tur Al Trasilvanei Pe Etz


Requiem
 Share

Postări Recomandate

Gata, am decis, plec intr-un scurt tur al transilvaniei, atasez harta, iar cam acesta este ruta in mare:

:laugh:

Cluj----->Sibiu(West romanian Bike week)--------->> Transfagarasan ---> castelul Bran--------->Brasov---> Secuime(Baile Tusnad, Lacul sf Ana, etc)------> Sighisoara(festival mediaval)-----> Targu mures(Peninsula)----------> Cluj

 

 

Toate astea si multe altele in 9 zile. plec vineri, peste 2 zile!

 

Daca undeva pe drum vreti sa ne intilnim , vrea cineva sa ma insoteasca pe perioade, sau are posibilitate de cazare ieftina, sau doar sa stam la un suc/bere: :smoke: :banana:

 

Tel: 0745 802 782

Mail: gasparobi@yahoo.com

 

post-4201-1153311522_thumb.jpg

 

:lol:

:-L

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut Robi.

 

Acum 4 zile am facut mare parte din traseul descris de tine (cu masina, nu cu ETZ 125 :banana: ), iata observatiile mele legate de drum:

- Lunile Iunie si Iulie sunt cele mai ploioase perioade pe muntii Fagarasului, iar partea nordica (urcarea dinspre Sibiu) este mai mult in ceata decat cer senin. Aceste lucruri le-am citi intr-o carte si weekendul trecut s-au adeverit 100%. La Balea Lac n-am vazut decat dunga pe drum, in rest ceata serioasa.

- La urcare dinspre Sibiu drumul este bun, multe multe serpentine. Intre Balea Cascada si Balea Lac sunt 12km iar diferenta de altitudine este de 800metri, deci e urcare grea.

- La coborare spre Curtea de Arges drumul este bombrdat, cu masina am parcurs pe acolo cei 70-80km in viteza 2 (ETZ-ul rezista la treburile acestea, iti numai sa stii la ce sa te astepti)

- Trecere de la Curtea de Arges inspre Campulung, drum frumos, dar cateodata are portiuni scurte unde este alunecat.

- Cazare: la coborare de pe Transfagarasean, in satul Corbeni, pensiunea Elsa; nou, curat ... 50RON pe camera cu 2 paturi (cu copilul de 4 ani si sotia gravida in luna a 9-a n-am vrut sa dormim in cort :smoke: )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu zic ca noi doi ne vom vedea, poate venim impreuna pe Valea Oltului pana la Brezoi. Oricum, cinste tie, eu planific ceva de genul asta de cateva luni si probabil nu se va putea realiza anul asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Gata, am decis, plec intr-un scurt tur al transilvaniei, atasez harta, iar cam acesta este ruta in mare:

:lol:

Cluj----->Sibiu(West romanian Bike week)--------->> Transfagarasan ---> castelul Bran--------->Brasov---> Secuime(Baile Tusnad, Lacul sf Ana, etc)------> Sighisoara(festival mediaval)-----> Targu mures(Peninsula)----------> Cluj

Toate astea si multe altele in 9 zile. plec vineri, peste 2 zile!

 

Daca undeva pe drum vreti sa ne intilnim , vrea cineva sa ma insoteasca pe perioade, sau are posibilitate de cazare ieftina, sau doar sa stam la un suc/bere: :smoke: :banana:

 

Tel: 0745 802 782

Mail: gasparobi@yahoo.com

 

post-4201-1153311522_thumb.jpg

 

:-L

:-L

Felicitari, fain traseu!

Asteptam sa ne spui cum a fost. O parte din traseul tau il voi urma in august...bafta si asfalt uscat! :laugh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa cum am promis urmeaza povestea:

 

Vineri, 21 iulie: Plecat Din Cluj cu HelloBaby plin de bagaje+prietena, impreuna cu Bucea(DR BIG) si Dragos(NTV) Ne-am intilnit la OMVul de pe calea Turzii, spre Riu Sadului la West Romanian Bike Week!

Un cald aproape insuportabil, dar la 90-100-110 era OK. Pe Dragos il tot pierdeam pe drum, ca ba venea prea incet, si ramanea in sptele unui TIR, ba mergea in fata.. la opriri ne regrupam, si totul era OK.. asta pana in Aiud.

 

in Aiud Vad ca arata ceva Bucea spre Dragos.. atuni observam ca are pana.. el insa nu stia ce se intimpla, il oprim, si explicam.. pornim in cautarea unei vulcanizari, am oprit la o benzinarie, de acolo ei 2 au plecat inapoi in oras, urmand sa se intoarca. Intre timp am aflat ca la 15 m de benzinarie era o vulcanizare.

 

dupa 5 lei dat pt cosmetizarea rotii am plecat mai departe. din Sebes au inceput sa apara Si mai multe zTirurui, insa drumul era OK, se puteau depasii. Ajunsi In Sibiu ne-am decis sa intram in oras sa ne cumparam de mancare, tigari si ceva apa(suc). Dupa denivelarile din Sibiu am intrat parca pe o autostrada pentru o perioada scurta dupa care am intrat pe drumul spre Rau Sadului, un drum frumusel spre munti. ajunsi la Intrunire am fost intimpinati frumos si cumsecade de baietii de la Trust MC.

 

La intrunire m-am simtit excelent, din pacate am reusit sa pic in/pe langa cort mult prea devreme, am pierdut o parte din spectacol(striptease/Tzuca?)dar M-am simtit excelent. :crack:

Tot aici am preluat Stafeta Moto de la Orestte ( /index.php?...9337&st=100 ). Incepand de aici am purtat steagul respectiv pe tot parcursul calatoriei, in afara de o portiune scurta la urcarea pe Transfagarasan unde l-a preluat Bucea.

 

 

Duminica dupa cafea si mancare am pornit inapoi spre Sibiu sa alimentam, dupa care pe "autostrada faimoasa" am pornit spre Transfagarasan Impreuna cu Bucea (DR BIG) si Fola(Cb 450).

Urmatoarea Oprire a fost chiar inainte de urcarea pe tranfagarasan, pentru mancare, si pt batul pe care urma sa pun steagul.(acest bat este acuma la mine in camera)

 

Urcarea pe Transfagarasan... S-a plans motorul un pic, dar a urcat cu 2 persoane + multe bagaje. Oricum am oprit de multe ori sa savuram cu ochii peisajul superb(din pacate nu am aparat foto nu am facut nici o poza pe tot parcursul excursiei :crack: )

 

Dupa o oprire mai lunga pt macat + odihnit + bulgarit la Balea lac am trecut tunelul cu un concert de claxoane :blbl: , am mai coborat un pic pana am gasit ceva lemne, si am campat. Vreau sa zic ca un cer asa de superb si plin de stele inca nu am vazut. Sa nu uit totusi ca nu nea-m dus nici o bere, sau macar o votca cu noi : , dar a fost superb si cu suc

 

in acest moment eram doar 2 motoare, Fola a plecat acasa cu Co, pt ca deh.. servici.

 

Dimineata am plecat la lacul Vidraru(ce luuuuuuuung e )si la Baraj ne-am despartit si de Bucea, ziua urmatoare urmand sa pleca si el la servici.

 

noi am plecat spre Curtea de Arges de unde am luat-o spre campulung, pe un drum bombardat

Ajunsi in Campulung in caldura aia constat cu uimire placuta ca din Sibiu pana acolo HelloBaby a papat doar 10 litri de benzina ;)

 

urma Rucar - Bran cu oprire la Castel unde nu mai puteam intra ca era deja 18:00 :crack: , asa ca ne-am pus din nou pe drumul spre Brasov.

 

urmeaza prima problema la motor... trecere de cale ferata inainte de Brasov cu 10 km.. incetinesc si cand ajung pe sine motorul se opreste.. a disparut curentul.. ma dau jos, o imping cu cateva metri mai incolo, si in 2 secunde gasesc problema.. pe tabloul de sigurante s-a desprins un papuc.. il legam bine de celalalt, banda izolatoare si ne pornim mai departe.

 

In Barsov am ajuns la Bogdan(Evol) si Paula, aprcat motorul, dus, povesti, dupa care la o bere in oras :D

 

Mersi mult de cazare si distractie!!!

Tin sa mentionez ca l-am sunat de cateva ori si pe Pacasac de pe net, dar s-a tras be poponeata, ca era tarziu.. adica 22:11, si nu a mai iesit si el la bere...pacat.. pt el :hug:

 

Dimineata dupa o plimbare prin oras, vizitat cateva chestii prin Brasov.. ne-am ratacit :burnout: Am dat de un motociclist intr-o parcare, am intrebat in ce directie o iau, si a fost dragut sa ne conduca. Mersi!!!

 

Am luat-o spre Secuime dupa o honareala prin Judetul Covasna am ajun la Baile Tusnad unde ne-am cazat la niste batrani de treba. Am decis sa ramanem aici 2 nopti, si sa plecam de aici prin zona sa vizitam chestii.

Asa am si facut, am ajuns la lacul Sf Ana(de 2 ori), niste pesteri, chestii.. am vizitat lacul Ciucas, o terasa :burnout: si urma un somn excelent am plecat spre Miercurea Ciuc la o cafea :finger:, si ne-am decis sa mergem pana seara la Tg Mures la Peninsula. Pe traseul Ciuc - Homorod - Odorhei - Sovata - Tg Mures am mers, am vizitat chestii, am baut apa minerala buna de tot, ne-am racorit pe un drum excelent, si am trecut prin Tg mures :finger: am mers la niste rude ale prietenei mele la o cina buna la 30 km de Mures, dupa care ne-am intors la Peninsula la beut, si chefuit pana (joi-vineri-samabata)

 

Samabata am decis sa mergem acasa, pentru ca alergia prietenei se agrava, dar iara am plecat in directia opusa, am decis sa vizitam si Sighisoara, era si festivalul mediaval.. O caldura insuportabila si acolo, desi in cetate era excelent, au resit sa prinda un pic gustul medieval. Pe Tg Mures - - Sighisoara -> Mures am fost insotit de Zoli cu Voshodul cu pasagera(Ionutza)(Spankyou Guyz :) )La intoarcere mi-am dat seama ca a trecut mult timp de cand i-am dat de baut motorului, ca norocul ca rezerva era OK :finger:

 

Am ajuns dupa 9 zile frumoase acasa, motorul s-a comportata excelent, nu s-a plans, nu mi-a facut probleme :cheers:

Noi ne-am distrat excelent, si am vazut multe multe chestii, peisaje superbe!!!

 

:lol:

 

 

PS poate urmeaza ceva poze daca reusesc sa fac rost de la Bogdan

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tin sa mentionez ca l-am sunat de cateva ori si pe Pacasac de pe net, dar s-a tras be poponeata, ca era tarziu.. adica 22:11, si nu a mai iesit si el la bere...pacat.. pt el

 

Mda... sunt cam neserios, promit ca data viitoare n-o sa se mai intample :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...