crapone Postat Octombrie 24, 2023 Share Postat Octombrie 24, 2023 A venit si ziua fiarelor. Am mers intr-o padure, unde este plin de tuburi Mosin. Satul de scos doar tuburi, am parasit zona fara o tinta anume. Am plecat hai-hui prin balarii. Pe o panta foarte inclinata am gasit piesa de rezistenta, pe care o voi preda conform legislatiei ( cred ca este destul de veche ). O frumoasa barda, sau topor de calau sau cine stie ce o fi. Saptamana viitoare va arat alta piesa, care momentan a ramas ingropata la radacina unui copac. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Octombrie 24, 2023 Share Postat Octombrie 24, 2023 E o barda de mana dreapta. Nu pare prea veche, dupa inmanusare e moderna. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Octombrie 24, 2023 Share Postat Octombrie 24, 2023 (editat) legat de chestia cu detectia - am gasit canalul asta de yt cu un francez(voreste in engleza) care tot investigheaza chestii din al doilea razboi mondial, are un clip despre obuze(Daca asa le zice) care mi s-a parut f interesant el se duce mai departe si mai ...dezgroapa ramasite etc. Editat Octombrie 24, 2023 de frigider Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Octombrie 24, 2023 Share Postat Octombrie 24, 2023 Nici macar cele complete (goale) nu ma mai incanta cu nimic... schijele cu atat mai putin :)) Schijele mici neferoase sunt f enervante, suna bine, le sapi si pierzi timpul cu ele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Octombrie 24, 2023 Share Postat Octombrie 24, 2023 Acum 58 minute, Geo_ZGA a spus: Nici macar cele complete (goale) nu ma mai incanta cu nimic... schijele cu atat mai putin :)) Schijele mici neferoase sunt f enervante, suna bine, le sapi si pierzi timpul cu ele. a ok Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Octombrie 30, 2023 Share Postat Octombrie 30, 2023 Mai sunt si zile slabe... padurea urata, cu boscheti si paianjeni, sarme multe, obiecte putine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Noiembrie 6, 2023 Share Postat Noiembrie 6, 2023 Ziua de ieri a fost salvata de insigna de ranit germana ww1. Desi zona e ww2, probabil a fost purtata de un veteran si pierduta acolo. Asta a salvat ziua... altfel eram campion la capace de borcan :)) Si curatata... frecata cu baton de sapun si lasata in apa calda peste noapte Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crapone Postat Noiembrie 20, 2023 Share Postat Noiembrie 20, 2023 Faina piesa dupa curetenie ( unii au comentat pe fb ca nu trebuia curatata, dar mie imi place cum a iesit). Eu nu am mai iesit, asa ca nu am ce sa va arat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Noiembrie 20, 2023 Share Postat Noiembrie 20, 2023 Eh, unii au comentat si ca trebuia sa o las cu lunile in apa dedurizata... si mie imi place, as mai fi putut insista, dar e ok si asa. Nici eu nu am mai iesit de atunci, vremea se strica... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Decembrie 4, 2023 Share Postat Decembrie 4, 2023 Zilele trecute am iesit la o padurice de pe langa Bucuresti... singura descoperire notabila, bricheta din anii '30-'40, pe margine placata cu aur, in context ww2. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Decembrie 5, 2023 Share Postat Decembrie 5, 2023 Cat costa bricheta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Decembrie 5, 2023 Share Postat Decembrie 5, 2023 Acum 1 oră, Djebelu' a spus: Foarte frumoasa bricheta, daca o polisezi, cred ca arata intr-un mare fel! Nu imi plac lucioase... prefer sa le las cu urme de vechime. Doar curatate, nu reconditionate. 1 oră în urmă, cinezicealae a spus: Cat costa bricheta? ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Decembrie 25, 2023 Share Postat Decembrie 25, 2023 De crăciun așa, că tot a fost frumos afară... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Decembrie 27, 2023 Share Postat Decembrie 27, 2023 (editat) Am iesit si eu vinerea trecuta, pe la munte. Cuci si cocarda (fara nr regimentului) romanesti ww1, placuta identificare caine Brasov 1912. Plus maruntisuri... ochelari masca de gaze, nasturi, nasturei si inele de cort. Si jumatate de sticla de wiskey :)) BD la munte si la mare... la munte am fost, azi a fost la mare ww2 Dobrudja. Jumatate de tag german, "mesterit" ca plachiu de bocanc cred, dupa forma. Bricheta germana 1938. Tub creion, cu lemnul inca la interior. Un degetar de cusut. Plus cateva maruntisuri si multe fiare oarecare. Editat Decembrie 27, 2023 de Geo_ZGA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Decembrie 30, 2023 Share Postat Decembrie 30, 2023 Am iesit si azi impreuna cu un prieten... slab spre foarte slab. Mai mult bile de muscheta, si alea rare... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Ianuarie 6 Share Postat Ianuarie 6 Joi si vineri, 2 zile la rand in cateva locatii diferite... joi in 3 locatii, perioade diferite, un deal rusesc ww1 mega fortificat si mega GOL :)) Vineri pe zona ww2, 2 nasturi rusesti, unul german, moneda germana, lingura, maruntisuri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crapone Postat Ianuarie 8 Share Postat Ianuarie 8 Daca stiam ca esti la jumatatea drumului dinspre Constanta - Tulcea, veneam si eu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Ianuarie 8 Share Postat Ianuarie 8 Am fost la Babadag initial, fara mari rezultate, ne-a mai pandit si padurarul... dupa aia m-am oprit adhoc in 2 alte locuri, unul fiind dealul asta mare de langa Baia. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crapone Postat Ianuarie 10 Share Postat Ianuarie 10 (editat) Poti descrie experienta cu padurarul ? Eu am avut doua intalniri de gradul zero, care au decurs astfel: Zona Telita: eram la a II-a iesire din viata mea. Am gasit un drum vechi prin padure. Am scos o cutitoaie veche, o scula de cojit copacii. Apoi un incarcator gol de Nagant. Foarte bucuros. Din senin a aparut padurarul calare pe un ATV. Avea ochii bulbucati, i se inrosise fata si a racnit la mine: -Ai autorizatie de la ocol ? - Nu, i-am raspuns. - Atunci strangi tot si dispari imediat de aici ! Acum ! Un nesimtit. Putea macar sa dea buna ziua, sa ma intrebe de autorizatie si sa-mi zica frumos, ca nu am voie acolo si ca trebuie sa plec. Norocul lui ca sunt un om calm, mi-am luat bagajul si am plecat. A doua intalnire, aproape de manastirea Celic. Asta a venit frumos, si m-a intrebat de la ce asociatie sunt. I-am zis ca nu sunt de la nicio asociatie, detectez pe persoana fizica, ca Vanghelie. Mi-a cerut autorizatia si mi-a zis ca autorizatia nu imi da dreptul sa detectez in padurea lui. Corect. Mi-a mai zis ca daca vreau sa detectez sa cobor in livada de langa padure, ca acolo nu-mi zice nimeni, nimic. N-am mai avut chef, mi-a stricat oarecum ziua. L-am intrebat de ce a venit totusi dupa mine, avand in vedere ca nu aveam scule de taiat copaci, si se vedea clar ce fac. A zis ca a crezut ca caut trufe. Mi-a facut poza la autorizatie si ne-am despartit cu un salut cordial. A, sa nu uit, am mai avut o intalnire in padurea Parches. Dar, fie era obisnuit, sau se grabea, a trecut cu masina pe langa mine si si-a vazut de ale lui. Editat Ianuarie 10 de crapone Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Ianuarie 10 Share Postat Ianuarie 10 (editat) Pe scurt, taiau copacii de pe marginea soselei (vor sa o lateasca) si bustenii ii carau intr-o cariera veche. Drumul lui trecea pe langa noi, ne-a vazut prin padure, a vazut si masinile lasate la sosea si l-a sunat pe un amic care avea nr de tel in geam. Dupa care ne-a asteptat sa ne intrebe ce facem. A zis doar ca pe viitor sa sunam la ocolul silvic si sa anuntam, sa stie si el de noi. Zicea ca masina mea o mai vazuse in zona, cand am mai fost... Am mai vorbit nitel pe tema detectiei, ne-am salutat si aia a fost. Nu a fost agresiv si a incercat sa inteleaga ce autorizatii avem, desi pe el il interesa strict de la ocolul silvic, nu cele de la politie pt detinere. Sunt unii care nu vor sa vada altii ce manevre fac cu lemnele, altii care pur si simplu sunt prosti sau nu stiu sa vorbeasca frumos. Editat Ianuarie 10 de Geo_ZGA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 4 Share Postat Martie 4 Ieri am iesit pe o zona ww2, f dificila din cauza lastarisului care a crescut haotic. Din pacate fara mari descoperiri... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Aprilie 1 Share Postat Aprilie 1 Ieri vreo 10.5km pe munte, fara rezultate notabile. Au iesit si ursuletii... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Iunie 10 Share Postat Iunie 10 Cateva poze de ieri, aproximativ acelasi munte ca data trecuta, dar pe alta parte. Piesele zilei au fost patul romanesc de pistol Steyr, gasit de un prieten, si "leutul versace" de la Shako romanesc. Plus maruntisuri, nasturi, nasturei, ochelari masca de gaze, 2-3 monedute, lopeti etc. M-a speriat un urs cand m-a mormait dintr-un boschet, la 10m in spatele meu... pt prima data am scos spray-ul, dar a fost cuminte (probabil si mic, dupa urmele de pe copac) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Octombrie 14 Share Postat Octombrie 14 Ieri am dat o fuga pe la munte... peisaj de toamna, ceva noroaie. Zona de stationare germana ww1, nu am avut mare succes dar ne-am distrat. Varf de teaca de baioneta, nasturi, nasturei, inele de cort, un inelus, 2-3 monede si un tezaur de conserve :)) Plus multe piese de soba. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kristian Postat Octombrie 14 Share Postat Octombrie 14 Foarte fain! Ti-ai tras Jimny nou?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate