Sari la conținut

Probleme cu carburatoru!


Abdul
 Share

Postări Recomandate

Am un kawasaki kx 125 2T din anu 1996 si am probleme cu carburatoru(keihin) . Cand imi curge pe supraplin cand nu-mi mai curge.

Plec cu el ma dau o tara si dupaia curge , cand sa ma intorc catre casa nu mai curge si tot asa... da si nu curge cate o picatura curge ca la robinet...eu am inceput sa cred ca ii de la cui ponton dar nu cred ca daca era defect trebuia sa curga intruna...????

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poate ai trantit-o, si de la soc s-a indoit ceva la plutitoare si agata. Si atunci cand agata iti curge, apoi cand mai primeste un bobarnac, o vibratie si se misca ok isi face treaba si nu curge.

Faci rost de o garnitura de carb si il desfaci, vezi ce e acolo. Dai jos carbul, iei un furtun de benzina curat si-l atasezi la carb si sufli in el ca sa simulezi coloana de benzina, vezi sa inchida, apoi il intorci cu capul in jos si trebuie sa deschida. Dar asta e doar o metoda preliminara, tot la desfacut carb ajungi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pai poate agata plutitoru..nu ar fi mai bine sa-l schimb? altceva nu cred ca am ce sai fac..

desfa carburatorul curata scaunul unde inchide cuiul ,e posibil sa trebuiasca inlocuit cuiul daca e uzat ,chiar asa se manifesta un cui uzat ,uneori curge uneori nu ,dar poate fi si mizerie

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

lili fata ce problema delicata... asa cum ti s-a spus si mai sus e posibil sa ai uzuri la cuiul POINTEAU(poantou se pronunta si vine din franceza), pontonul e ala de care legi barcutza :laugh:

 

solutia: desfaci carburatorul, pot sa pariez ca nu ai facut treaba asta demult, cureti bine cu CARBCLEANER(il gasesti in benzinariile lukoil la vreo 25 lei sprayul) si aplici si metoda batraneasca de a freca intre degete cuiul pointeau cu scrum de tigara. acest procedeu este practic o slefuire fina ce va ajuta alunecarea cuiului in locasul sau.

 

uita-te in manualul de reparatie cand faci operatiunea asta sa nu te trezesti cu piese ramase, a,era sa uit, vezi ca ala lung de si suptire e acul de dozaj nu cuiul pointeau :alcy:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Desfa carburatorul, golestel, curatal si regleaza lamela dintre plutitoare in asa fel incat sa inchida putin mai repede. Sa reglezi atat incat cu ochiul sa nu se vada cat ai reglat( daca ridici prea mult risti sa nu mai vina benzina deloc sau in timpul mersului agresiv sa nu joiasca sa alimenteze si sa se caleze motorul din cauza amestecului sarac) . Se regleaza de la lamela care ridica cuiul pointeau. Nu schimba nimic si nu da bani pe sprayuri care nu se preteaza la astfel de carburatoare simple fara multe canale. Bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O problema asemanatoare am avut si eu. Ia vezi: /index.php?showtopic=599872

Sa nu fie tot o tampenie din asta, un furtun in plus sau un furtun putin crapat.

Mie mi-a dat o idee buna un user de aici, sa demontez carbu si sa-l intorc pe toate partile sa vad pe unde sau de la ce curge. Si asa am rezolvat.

Bafta

Editat de asds
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pai poate agata plutitoru..nu ar fi mai bine sa-l schimb? altceva nu cred ca am ce sai fac..

trebuie sa-l ajustezi ca sa nu mai "agate" ... probabil ca din cauza vibratiilor plutitorul trece peste "agataturi" sau un fir de oarece gunoaie sta pe varful cuiului.

Oricum cel mai rentabil este sa deschizi manualul de reparatie pentru modelul respectiv si sa-ti insusesti specificatiile :alcy:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...