Sari la conținut

Se pot curata carburatoarele fara a le deregla ?


gimsys
 Share

Postări Recomandate

trebuie sa tii cont cit au fost desfacute aerele sa le pui la loc,vezi ca inafara de "surubelul" care dozeaza aerul si arcul care vine pe el trebuie sa mai aiba o saiba mica si un O-ring in ordinea surub,arc,saiba,o-ring.(sa nu le pierzi)...sa nu umbli la nivel,la cuiul de dozaj ,...sa montezi exact la loc tot ce ai desfacut ,sa montezi atent menbranele fara sa le ciupesti sau prinzi strimb...sa te uiti la clapetele de acceleratie sa fie exact pozitionate la fel sa "plece" la fel cind tragi de aceleratie pt ca daca motorul tau e bun ca supape ,compresie aproape sigur nu vei mai avea nevoie de sincronizare(dinamica)....strainezii numesc suruburili de pe carburi "butter screws"-suruburi de unt- adica se strica usor daca nu ai scule adecvate si ceva experienta.

 

succes...dar cel mai bine ti le curata cineva cu experienta si scule bune si dupa ce ai vazut ce si cum la urmatorul interval de service poti face si tu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca le-ai desfacut de pe flansa ce le tine pe toate la un loc automat trebuie sincronizate. "Sincronizarea optica" (atunci cand le reglezi sa se ridice obturatoarele la fel la toate carburile) e doar punctul de plecare si nu e reglajul optim nici macar atunci cand motorul e nou nout .

Daca nu ai bani de sincronizare poti sa-ti improvizezi ieftin un dispozitiv pt asa ceva cu care se pot obtine rezultate foarte bune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am vazut ceva pe youtube cu demontatul si curatatul, ar fi o chestie sa notez toate turele, (oricum fac poze cand lucru ceva maio "complex" la el, si imi etichetez fire) si pentru sincronizat sa o duc la un service care are sincronizator

 

cam cat ar fi un sincronizat ?

Mesaj completat

nu de alta dar daca e sa le fac toate in service (curatat, carb, sincronizat, eventual si verificate si valvele + schimbat bujii) cine stie ce scor imi da, cateva milioane bune

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai sa va zic eu una pentru mesterii uanabi:

Bai oamenii lu Dumnezo, la o moto care NU a zacut 100 de ani uitata intr-un garaj din salina targu ocna, nu ai ce curata la carb, nu ai ce cauta in ele. Daca s-a mers regulat cu ea, carburile sunt curate, nu ai ce face la ele. In afara de a goli camera de nivel constant pe la surubelul de golire si cu ocazia asta sa arunci si mizeria sau apa decantate acolo, nu ai ce curata...

 

In plus nu ai ce curata acasa, cand vrei sa cureti tre sa sufli jicloarele cu AER COMPRIMAT si banuiesc ca nu are nimeni compresor in sufragerie. Terminati cu "imi caut de treaba la moto si ma gandeam sa-mi stric carburatoarele" si vedeti-va oameni de plimbat.. :laugh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Benzina ajunge in ulei cand nu arde. Poate fi din cauza ca e prea bogat amestecul sau pentru ca bujia nu da scanteie, sau da scanteie doar cand vrea ea. Verifica mai intai partea electrica pentru ca e mai simplu de verificat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sa nu te apuci de curatat daca nu ai compresor sa le sufli..in rest..cum le demontezi asa le montezi...turele jigloarelor le notezi sa nu le uiti..

Tineti cont ca in timp se desfac si de la vibratii, ca urmare nu este o sinconizare perfecta chiar daca retii turele tuturor pieselor filetate.

Mesaj completat

, nu ai ce curata la carb, nu ai ce cauta in ele. Daca s-a mers regulat cu ea, carburile sunt curate, nu ai ce face la ele.

 

 

Ai ce cauta!! Orice fluid care circula printr-un sistem in timp, acesta va produce depune pe instalatia respectiva. Ai vazut ca ramane (in cazul de fata, benzina) pe "pereti" instalatiei o maroneala care se ia foarte usor cu o carpa. E, aia se numeste depunere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...