Sari la conținut

Avans Cenrifugal Ij Jupiter


Vizitator dorutrucker
 Share

Postări Recomandate

Vizitator dorutrucker

Oare s-ar putea pune un avans reglabil la IJ Jupiter sau Planeta (centrifugal sau de oricare altul)adica ar suporta motorul in functie de turatie modificarea avansului?Sa-si dea cu parerea cei aveniti si meseriasi(surubari)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Avansul reglat acum la motor este un compromis (intre cum ar trebui sa fie la ralanti si cum ar trebui sa fie la turatzie mare). Totusi, datorita plajei mici de turatzie, aproximatzia aceasta nu este prea fortzata. Categoric ca un avans variabil ar da rezultate foarte bune (prima senzatzie - uniformizarea plajei de putere), insa pe de alta parte nu potzi castiga prea mult fara riscuri - anume va incepe sa traga din ce in ce mai tare, pe masura ce creste turatzia, dar fiabilitatea si ungerea motorului rusesc cred ca o sa duca la uzura rapida (nu te potzi abtzine sa nu-i dai gaz, fara avans el are practic o "limitare electronica").

Eu zic ca merita incercat, preferabil pe ij planeta, ca are un singur piston, o singura platina, o cama. Cauta un delcou busit de masina - orice delcou are avans centrifugal (pe langa ala vacuumatic) si ii jumulesti sistemul centrifugal, platoul cu platini, cama, si vezi cum imaginezi un sistem de prindere reversibil - adica sa poti da inapoi filmul la o adica... - (taiat, gaurit, filetat...).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator dorutrucker

Eu am un Delco de Skoda Felicia (aprindere electonica dealtfel), dar nu stiu daca centrifugalul acestuia s-ar potrivi plajei de avans de care are nevoie motorul de IJ Jupiter :D ,si mi-ar trebui o bobina cu 2 iesiri deci cu 2 scantei deodata sau cu 4 iesiri ca am impresia ca alea merg 2 cate 2 dar nu stiu de unde sa le iau :D .Asta este Delco-ul ca si imagine:

post-8-1083587949_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vezi ca am pus pe aici niste linkuri cu aprinderi electronice. Una se facea cu microcontroler si puteai sa ii setezi o curba de avans. daca o faci se comporta ca orice avans centrifugal. se face cu pic 16f84 daca tin bine minte

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da... la asta nu m-am gandit. Cred ca e mult mai usor sa faci avansul doar din electronica. Oricum, nu cred ca ai nevoie de microcontroler, pentru ca (pentru mine unul) e destul de lung drumul de la teorie pana la realitzare - soft, interfata comp, programare, testare etc. etc... Eu as incerca sa fac un modul analogic care sa introduca intarzieri in circuitul de aprindere, invers proportionale cu viteza de rotatzie. Se face deci cu doua monostabile - unul e declansat de deschiderea platinei (ce se face la "avans maxim"), si asteapta un timp (milisecunde) pana da scanteia (calibrat sistemul incat asta sa se intample la "avans minim" la ralanti). Un al doilea monostabil dozeaza aceasta perioada de asteptare in functie de turatzia motorului. Eu zic sa mergi la "Reparatii radio-tv", sa-i zici mosului ce vrea sa faca circuitul tau si zic ca te rezolva, sunt super meseriasi pe electronica analogica astia. O sa incerc sa ma gandesc si eu la o schema de cuplaj al celor doua monostabile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator dorutrucker

Problema este ca nu stii curba optima de avans la acest motor si ca atare nu stii da ca ii vei da scanteie in functie de turatie la momentul oportun.Eu cred ca ii voi adapta la acel Delco de Skoda un avans manual ca la motocicletele vechi cu manetuta iar la drum intins ii voi regla avansul din manetuta.Pey nuuu :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

SALUT.

PE UNELE MODELE DE "FESTIVAL" ESTE DIN FABRICA AVANS CENTRIFUGAL,DAR MOSII CARE AU AVUT ASA CEVA LE-AU BLOCAT AU ZIS CA LE-A PUS RUSU ACOLO DEGEABA SI NICI CU REGLAJUL NU STATEAU PREA BINE.

IJUL PE CARE L-AM AVUT EU ERA FABRICAT PRIN "63" SI ERA UN MODEL MAI SPECIAL NU PREA SEMANA CU CELELALTE. ORICU VREAU SA-TI SPUN CA AM FACUT FUNCTIONAL ACEL AVANS SI NICI NU SE COMPARA MERSUL DE DUPA AM PRINS PE SOSEAUA CE DUCE SPRE CERNICA 140 KM/H,AVEA O PORNIRE MULT MAI USOARA NU-TI MAI RUPEA GLEZNELE DACA AVEAI AVANSUL MARE IAR CAND DESCHIDEA AVANSUL ZICEAI CA A PORNIT TURBO,AVEA SI UN DEZAVANTAJ LA TURATI MICI NU AVEA "VANA" DARPE URMA ERA AVION .

DE MULTE ORI CAND MA OPREAM LA STOP SI MAI VENEA UN IJ,JAVA,ETC PLECAU CA DIN PUSCA DAR DUPA "A DOUA" LE DADEAM CU FUM IN NAS DE NU STIAU CE SE INTAMPLA SI -SI ARUNCAU PISTOANELE PE TOBA SA MA INTREACA.POT SA-TIMAI DAU UN PONT ,AM PUS CARBURATOR DE CZ 175 CONSUM = 3--3,5L/100KM,SINGURUL INCONVENIENT ERA CA PRIMA PORNIRE DIMINEATA ERA FOARTE DIFICILA TREBUIA SAI PUN BENZINA IN CAPUL PISTONULUI ALTFEL NU O LUA NICI MORT,DUPA ASTA IN CURSUL ZILEI INDIFERENT CAT STATEA PORNEA FARA PROBLEMA.

EU ZIC CA MERITA SA PUI AVANS CENTRIFUGAL. SI SA NU TE COMPLICI CU ELECTRONIC.

 

 

MAXIMA SANATATE! DUCU.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Auxois

Eu pe ij Festival aveam din fabrica(de acu' 50 de ani) avans centifugal, deci, in concluzie merge si pe Planeta, pe Jupiter nu stiu sigur.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

eu cred ca un avans electronic ar fii mult mai fiabil si mult mai simplu de realizat

eu am o jawa 350 twin si chiar acum un kamarad lucreaza la un avans electronic pt mine, in cateva zile va fii gata ,mai ramane decat problema montarii :blbl:)

oricum va tin la curent cu ce rezolv

Toate Cele Bune :banana:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...

Uitati-va pe postul asta al meu:

 

/index.php?showtopic=154574

 

Dispozitivul despre care se discuta acolo poate regla avansul in functie de turatie si inca un parametru la alegere. Cititi postul si pt info suplimentare la office@adaptcom.ro sau pm

 

 

asta vroiam sa zic si eu... nu va complicati cu modificari... fii sigur ca avansul de skoda nu e ca cel de ij... mai bine strangi ceva banuti si cumperi una gata facuta... la care ii poti regla cruba de avans :crack:

 

 

 

bafta :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...