Sari la conținut

Furca Fata Normala Sau Up Side Down?


Care varianta e mai fiabila?  

36 membri au votat

Nu ai permisiunea să votezi în acest sondaj, sau să vezi rezultate sondaj. Te rog autentifică-te sau înregistrează-te pentru a vota în acest sondaj.

Postări Recomandate

Am vazut la KTM ca au inversat furca fata la LC4.

Din cate stiu la o furca normala daca se duce garnitura (semeringul) nu-i problema, lichidul hidraulic nu se scurge, la up side down in schimb nu mai poti merge pana nu o repari.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu stiu (poate gresesc) ca furca inversata amortizeaza mai bine, altfel spus roata fata urmeaza mai bine conturul sau denivelarile drumului.

Aceasta se datoreaza faptului ca tuburile de jos care sunt prinse de axul rotii fata sunt mai usoare si deci masa inertiala este mai mica => o mai buna rulare a rotii fata pe denivelari.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

furca inversata are si un mic dezavantaj.. din punctul meu de vedere cel putin. pentru ca traim in romania, nu-i asa..? si tot timpul sar pietricele te miri de unde, suspensiile up-side down sunt mult mai expuse decat cele normale la zgarieturi si ciobituri din cauza pietricelelor. zgarieturi si ciobituri care in timp duc la scurgeri pe la simeringuri, din cauza ca suprafata tuburilor nu mai este perfect neteda. parerea mea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Eu as zice ca furca normala e mai fiabila si cea upsidedown e mai performanta. Contra pietricelelor se pun pe tuburi niste "pantalonasi" din neopren sau izopren, ceva de genul asta.Iar contra pietroaie/craci am vazut protectii concave puse in fata tubului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...

Si la aprilia mea la fel este protejata .Eu nu stiu care este diferenta dintre cele doua dar upside down este destul de moale si sensibila pentru drumirile noastre.Eu zic ca upside down este pentru un motor de sosea nu de hard enduro nu credeti? e mai sensibila ca una normala si de regula "lacrimeaza" Furca upside down mai este si telehidraulica pe deasupra Un amortizor pentru a o tine la inaltime si e cu arc in el iar celalat hidraulic si face treaba la socuri .deci nu sunt amandoua la fel sa stiti

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...