Sari la conținut

Accident Moto Pe Lascar Catargiu


demostene
 Share

Postări Recomandate

azi am auzit o bufnitura si-am sarit la geam sa vad ce si cum..

O vaca s-a gasit sa treaca peste trei benzi ca sa faca stanga fara sa se asigure si-a lovit un BMW verde din 79. Dobitoaca, fiinca n-am cum sa-i spun altfel a lasat masina (un jeepan normal!!) in mijlocul intersesctiei si-a plecat sa-si cheme prietenul!

S-a intors dupa juma de ora (in loc sa duca omul la spital direct...) si ala cu scandal.. "Ca ce, mergeai cu viteza!" De unde, omul mergea lejer pe banda lui, tocmai venea spre ARC!!

Pana la urma a venit asta si-am bagat motorul la mine in fata, s-a ajuns la spital, omul are acum mana in gips iar motorul i l-am dus eu acasa. Are furca stramba din pacate si se simte... In rest doar cateva zgarieturi.

A oprit imediat un politai pe motor, superdragut tipul dar dupa ce plecase asta! n-a stat femeia nici o sec. desi putea sa crape omul!! A dat masina prin statie, etc..etc.. Bine ca s-a intors pana la urma! Incepusem sa credem ca era bauta si a fugit dar se pare ca era doar proasta.... Mama ce mai merita o casca in fata!!!!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ar trebui sa se aplice mai des suspendarea definitiva a permisului de conducere, ca si-asa se obtine prea usor ! Si sa caste naibii ochii lumea cand schimba banda, sa se asigure, si sa le dea incolo de telefoane mobile ca si-asa nu sunt in stare sa conduca. Grrr. :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parasirea locului accidentului, daca e soldat cu victime, e treaba penala.

Da, de-acord, asa zice legea, dar uiti in ce tara se intampla asta: in tara unde scapi de orice (chiar si de crima) daca dai spaga suficient ! :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Demostene,da' dobitoaca aia n-a patit nimic?Adica macar amenda sa fi luat.Sunt si eu sofer si stiu ca trebuia sa ia cel putin 1 mil. amenda.Teoretic,din cate imi aduc eu aminte,se suspenda permisul daca nu acorzi prioritate si faci si accident.A patit-o un tov. de-al meu,si i l-au luat pe o luna,si la el n-a fost nimeni ranit.Bine ca n-a fost mai rau de atat,mama ei de vaca ordinara cu cine i-a dat permisul de conducere :D .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Miercuri seara ma duceam si eu linistit acasa cand dau pe Magheru de Demostene calare pe un BMW verde.....ma iau dupa el sa vad de unde dracu l-a mai furat :) , si la semafor imi zice ca e al unuia care a avut accident si e cu mana in gips, in masina din fata :D I-am escortat pana acasa, am vorbit siu eu cu omul sa vad ce a patit...nasol...Accident din culpa cu vatamare de persaone, io in locul lui as da-o in judecata pe VACA ,sa-i faca dosar penal si alea-alea, sa nu mai pupe carnet toata viata.Sau macar sa ii faca probleme ,daca asta scapa cu spaga...oricum politia e obligata sa se autosesizeze si sa-i intocmeasca dosar de cercetare penala, asa cum s-au simtit obligati si cand am sarit eu singurel de pe sosea si mi-am rupt mana... :D

Oricum, mana omului cu BMW verde se pare ca nu e belita grav, se pare numai fisurata sau o entorsa...oricum gips=ingrijiri medicale, deci dosarul ar fi intremeiat :lol:

 

And, BTW, I'm back on the forum...did you miss me? :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar daca nu e belita grav poate scoate bani de la ea. In primul rind ca-i scade randamentul la serviciu (daca nu cumva nici nu mai poate sa profeseze in timpul asta) de fapt poate sa-si ia concediu medical pe banii ei. Apoi durerea, sperietura, astea se platesc. Asta pe linga doctori si reparatia motorului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cu penalu' e cam asha:

pana in 60 (cred ca 60, nu mai tzin bine minte) zile spitalizare victima POATE intenta proces de VATAMARE DIN CULPA, si poate cere despagubiri cat vrea si cat poate demonstra , si 100 milioane de para daca ai cum sa arati ca ai fost prejudiciat in asemenea masura. alternativa este ca te potzi intzelege cu vinovatul asupra unor despagubiri si nu mai ajungi la proces.

 

peste 60 zile spitalizare se intra AUTOMAT in PENAL - asta inseamna ca PROCURATURA deschide obligatoriu dosar penal, in care partea vatamata se constituie parte civila pentru despagubiri. daunele se demonstreaza si judecatorul hotaraste cat se plateshte.

 

imi este greu sa spun daca in cazul unui accident cu vatamare usoara parasirea locului accidentului este un act independent care se judeca separat de accident in penal sau introduce tot accidentul in penal, o sa intreb avocatu' si va zic.

 

in practica, un proces pentru un accident cu vatamare corporala in care procuratura s-a sesizat trece prin cateva etape: cercetarea organelor de politie, a procuraturii, intocmirea unei expertize, urmeaza judecatoria si apelul la tribunal.

 

ATENTIE: judecatorii au capatat puteri foarte mari in ultima vreme si este extrem de greu de influentzat un judecator - si mai ales riscant! - te potzi alege cu un proces de coruptzie pentru orice gest, inclusiv pentru un buchet de flori dus la judecatoare!.

 

manevrele care se pot face insa se fac in etapele de inceput si au influentza cea mai mare - mai ales la cercetarea facuta de echipajul de politie care culege informatiile pe teren. - fotografii ale accidentului care nu arata toate elementele, declaratii distorsionate ale unor martori, nemaivorbind de extragerea de piese din dosarul politiei. pe aceste informatii se bazeaza toate celelalte etape, si mai ales, pe astea se bazeaza DECIZIA judecatorului, care chiar impartial fiind nu poate sa nu ia in considerare piesele de la dosar. de asemenea EXPERTIZA tehnica poate fi facuta in mod tendentios, trantesc "expertii" niste formule de sta pisica in coada ca la dentist, cu niste coeficienti pe care numai ei shtiu de unde i-au scos si pot distorsiona faptele, uneori pot ajunge sa demonstreze ca de fapt tu ai avut intentie sinucigasa si te-ai infipt intentionat in "jepu'" care statea cam de vreo 2 zile, regulamentar, perpendicular pe strada si care in nici un caz nu a tashnit cu nesimtzire de pe banda din dreapta intorcand in loc fara sa se asigure. este foarte important ca la aceasta expertiza sa numesti un expert parte care sa iti reprezinte cu adevarat interesele. de aceea este bine ca in cel mai scurt timp sa itzi angajezi un avocat care stie ce face, adica este specializat in accidente rutiere! un asemenea avocat cunoaste expertii, politistii, etc. de asemenea itzi poate recomanda ce cale sa alegi, inclusiv sa declari o spitalizare de peste 60 de zile mai scurta in cazul in care potzi negocia si obtine repede despagubirile de la impricinat. un proces pentru peste 60 de zile spitalizare poate dura 4-5 ani si este relativ incerta suma daunelor care va fi hotarata de judecator.

 

din nefericire, in situatia ca esti motociclist accidentat, nu prea ai cum sa "socializezi" cu eventualii martori care au vazut accidentul, si pe care sa ii citezi in cazul unui proces - mi se pare absolut normal ca in acele momente sa te intereseze mai mult sanatatea decat pagubele materiale

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...