Sari la conținut

problema R6


Postări Recomandate

deci motorul e un R6 din 2000.Porneste doar cu gazu tras si se chinuie pana reusesc sa-l turez umpic apoi sta la relantii,dar daca ii dau gaz cade relantiul sub 100 da sa moara oleaca apoi revine relantiul.tot asa.de pornit porneste foarte greu fara gaz..doar cu mana in gaz porneste si nu prea sta la relantii decat daca reusesc sa-l turez peste 2000-3000.Jocul la supape e bun,carburatoarele sunt luna,le-am sincronizat,am pus alte bujii..tot asa...sistemul de ram-air e ok.suruburile pilot sunt la doua ture ca in carte.Am incercat la 1 tura 75 ,2 ture,2 ture si 15,2 ture 50..cel mai ok mi s-a parut la 2 ture jumate dar tot avea problema asta..pana la 60 de grade merge bine motorul..mult mai bine..dupa ce se incalzeste o ia razna...Astept idei,pareri ...am pus si un filmuletz pe youtube.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ai gasit problema ?


» Post actualizat in 27 Feb 2016 18:40

daca tragi socul porneste mai usor ?


» Post actualizat in 27 Feb 2016 18:44

pompa de benzina lucreaza? daca da, se opreste dupa ce carburatoarele si-au facut nivelul? Daca merge continuu vezi ca nu iti inchid bine cuiele, probabil iti creste nivelul peste limita.

Compresie are?

Vezi daca scoate fum pe la dopul de ulei cu motorul pornit, sau mai bine scoate furtunul de la epurator din filtrul de aer si vezi cum sufla. Daca la relanti sufla prea tare, e clar. Astea au probleme cu cilindrii, ai putea avea unul fisurat. Dar in clip imi pare ca merg toate pistoanele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

compresia e 8,10,10,10 la rece,jocurile la supape sunt bune...dar la cald..compresia scade umpic...pe la epurator sufla bine..daca pun degetul pe gaura in cateva secunde acumuleaza presiune destul de maricica...carburatoarele sunt impecabile..pompa merge,cuiele inchid..motorul a mers bin de cand l-am luat(2013) si cam pana prin 2015 cand a a inceput sa faca figuri...face umpic de fum la pornire..probabil simeringurile...dar...porneste greu...si tind sa cred ca ori is uzati segmentii..ori are ceva fisuri in cilindrii..stiu ca astea au cilindrii subtiri si super honuiti...si probabil asta le este slabiciunea...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai o diferenta de compresie prea mare pe cilindrul 1, asta fiind cauza principala la pornirea greoaie. Refa testul de compresie cu ulei si vezi daca iti creste compresia pe cilindrul 1, ca sa stii de unde e problema (chiulasa sau segmenti).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca compresia este liniara merge si cu 10 bar..de la 10 in jos e mai rau...straniu este ca motorul merge in toti cilindrii..cu mici fluctuatii de ritm..dar cade relantiul in decelerare sub nivel apoi isi revine...si porneste foarte greu fara sa bagi mana in gaz...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

trage tatii ,am facut linie si se tinea de R1..in fine..am gasit crankcaseu-rile cu vibrochen si biele la 250 la unu pe olx..nu stiu ce sa zic la banii astia..


» Post actualizat in 27 Feb 2016 21:17

250 de ron...asta in cazul in care sunt cilindrii fisurati si nu segmentii..segmentii sunt 150 de ron setul la motoland

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alex,fii cuminte...nu esti tu cu vitezanele...;)


» Post actualizat in 27 Feb 2016 21:22

R6-le asta a fost la mine aproape un an...stiu cum tragea...acum am R1..si simt diferentele...dar un R6 se tine de un R1..poate cu 2000-3000 de ture mai sus turat ca sa poata sa faca asta...dar in fine...trebuie sa fii avut ambele modele ca sa sti despre ce este vorba..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...