Sari la conținut

AMPROBE_Cleste multimetru


dedant68
 Share

Postări Recomandate

Salut,

Anul acesta Mos Craciun a venit mai devreme ca de obicei, si ca de fiecare data are pe lista un aparat/echipament pentru verificare/masurare/testare in domeniul electric moto, auto sau joasa tensiune. Chiar aveam nevoie de un clamp multimetru pentru masurare curentilor de pornire in cazul electromotoarelor auto sau moto, pentru ca sunt valori mari de peste 100 A. Functiile si domeniile de masurare ale clestelui multimetru AMPROBE 320 sunt extinse. Ce ma interesa mai mult, masoara curenti in c.a si c.c pana la 60 A cu o precizie de 1,5% , iar pentru curenti mai mari de pana la 600A in c.c si c.a precizia este de 2%. In plus, se poate stabili sensul de rotatie si succcesiunea fazelor(R,S,T) pentru motoarele de curent alternativ trifazat. Pentru anul viitor deja i-am trecut mosului inca ceva nou pe lista :hug:

 

Numai bine,

post-74268-0-06312400-1481899789_thumb.jpg

post-74268-0-79676100-1481899798_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am trait in intuneric atata timp, fara o scula de masurat curentul la pornire... :)

 

Nu, pana la 200A masuram cu " degetul'' in functie de cum se incalzea "cablul " ma mai ajuta si Joule cand ma arde tare. Era mai greu peste 200A , "de aia" i-am cerut mosului...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Folositor pentru masuratorile de curent continuu/alternativ fara contact, restul functiilor le ai pe orice multimetru.

Pentru determinarea sensului de rotatie al motoarelor trifazice chiar nu ai nevoie de aparat de masura (ca si amator), dai drumul motorului si vezi in ce sens se roteste, daca nu-ti place inversezi oricare 2 faze.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O sa-ti raspund in ordine:

 

1. Nu in fiecare zi masor curenti de pornire pentru motoarele electrice, cand a trebuit, am folosit șunturile exterioare calibrate si un ampermetru de pana la 5A, practic rezistoare in functie de domeniul de masurare. In functie de factorul de șuntare am ales rezistenta electrica a șuntului (Rs=Ra/n-1). Metoda necesita timp de montare a dispozitivului in serie cu consumatorul, alegerea suntului,etc. Clestele rezolva rapid problema,aici este avantajul, fara contact si pana la 600A c.c

2. Referitor la ce afirmi privind inversarea a doua conductoare de alimentare in cazul motoarelor asincrone trifazate este corect, inversandu-le, se inverseaza sensul campului magnetic din stator si atunci sensul de rotatie al rotorului/arborelui. Dar, sunt cazuri (si am avut) cand nu ai acces la arbore/nu-l vezi, nu vezi nici ventilatorul, motorul este integrat intr-un sistem de automatizare si antreneaza o masina de lucru sau un element care executa o deplasare precisa intr-un anumit sens. Daca se schimba sensul si motorul functiona numai 3 sec cu sens schimbat, rezulta o avarie pe sistem. Motorul a fost rebobinat si montat fara verificarea sensului de rotatie(eroare de montaj a celor din firma ), atunci s-a demontat (inca 2 ore) s-a verificat in exterior si iar a fost montat. Daca exista un aparat de acest gen se verifica sensul de rotatie si ordinea fazelor fara demontare. Sunt multe situatii cand aparatul este util si nu mai trebuie sa faci montari si demontari. In mod normal daca conductoarele de alimentare L1,L2,L3/R,S,T se conecteaza la infasurariel trifazate in ordinea U,V,W sensul este spre dreapta cand se priveste catre capatul arborelui motorului. Schimbarea sensului de rotatie se face prin schimbarea pozitionarii a doua conductore de alimentare cu tensiune L1,L2,L3 la V,U,W.

Numai bine,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Nu pot sa-ti raspund pentru ca ar insemna sa repet ce este mai sus. Se pare ca nu ai inteles scopul acestor functii pentru aparat! Si ca o concluzie finala, tu crezi ca specialistii care proiecteaza si dezvolta functii pentru aparatele de masura/testere, etc., fac voluntariat sau ceva care nu este cerut in practica?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Nu ma justific pentru ca nu sunt dator cu justificari nimanui, am lamurit o situatie pentru cine doreste sa inteleaga, in plus promovez un produs. Oricum, multumesc pentru urare!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...