emircea Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 Duminica, 30 aprilie, in timp ce ma deplasam pe banda 1, am fost acrosat cu partea laterala (dupa roata spate) si trantit de un conducator auto ce a schimbat banda fara sa se asigure (de pe 2 pe 1). In cadere i-am spart tripla spate cu ghidonul (conducea un logan MCV). Vinovatul conducea o masina de firma cu RCA expirat de 19 zile. Initial a vrut amiabil, ulterior s-a schimbat pe motiv ca i-a spus juristul ca eu sunt vinovat, cum ca l-as fi lovit din spate. Am fost la politie si am declarat incidentul, vinovatul neprezentandu-se in termenul de 24 ore. Motocicleta (din semnatura) are masca fata sparta, suportul de bord fata indoit si urechile de la carenele laterale rupte. Eu am scapat cu usoare vanatai. Intrebarea mea este: ce alta modalitate am la dispozitie, in afara de proces, sa recuperez paguba? Rog detaliati raspunsul. Multumesc anticipat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Supa La Plic Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 (editat) Urata treaba, probabil doar dat in judecata, soferului i se ia permisul, poate ceva probleme la munca mai apoi... Editat Mai 2, 2017 de fratzyk Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 (editat) http://www.fpvs.ro/ arunca o privire aici. nu stiu pe nimeni care sa fi beneficiat practic de ajutor, nu stiu pe nimeni care sa fi incercat sa beneficieze practic de ajutor. am auzit insa ca exista, si daca decizi sa ii contactezi te-as ruga sa postezi aici concluzia discutiilor cu ei. poate iese ceva util. P.S. avand in vedere ca ai mers la Politie, nu cred ca vei mai gasi vreo cale amiabila de solutionare cu soferul. puteai eventual sa ii ceri banii amenintandu-l ca altfel pergi la politie. asa, cu permisul luat, ma indoiesc ca va coopera. pe de alta parte, daca Politia il scoate vinovat, poate alege sa plateasca doar paguba sau si cheltuielile de judecata. ii poti pune in vedere asta. sansele sunt minime dar... poti incerca Editat Mai 2, 2017 de XaeL Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gogO. Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 ai vreun martor sau o filmare, ceva? intreb pt ca de cele mai multe ori, in lipsa unor probe clare, vina pica pe cel care a intrat din spate. daca soferul n-a fost in termen de 24 ore la politie sa declare accidentul, fiind masina de firma probabil ca vor afla politistii cine a condus-o in acea zi si ii vor suspenda permisul. Daca a fost, mi se pare ca primeste o amenda. Plus o amenda proprietarului (firmei) pt ca nu avea RCA + ca trebuie sa iti suporte daunele, dar firma poate sa se faca apoi ca ploua si tot ajungi la proces cu ei... E usor complicata treaba, incearca sa vorbesti cu un avocat totusi, mergi cu el sa vorbiti direct cu firma, sa o rezolvati fara procese & shit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B299JOY Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 In primul rând trebuie ca politia sa stabilească vinovatul , nu ? Neprezentarea lui nu cred ca stabilește clar ca el e vinovat ... Apoi cu pv te duci la autoritatea asta si ei te ajuta sa repari Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_74 Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 (editat) La politie,identificat,dat in judecata,etc.In locul tau ii mai fyteam una in cotet sa-i sara toate pylele din el... E plina Timisoara de cretinei humanoizi care nu mai semnalizeaza,schimba banda in fata ta,vorbesc la telefon si ii doare in poponeata ca mai sunt si altii in trafic...S-a manelizat si Palmisoara,nu mai este ce a fost.Dar astia cu conserve de firma sunt de o nesimtire crasa-UNII !!! Editat Mai 2, 2017 de Geo_74 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
->Bullet<- Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 pai politia ce a zis, nu ai sunat-o atunci cand s-a intamplat ? daca ai vanatai, ai fost la medic pt ...AM UITAT CUM II ZICE... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
blue_nightwishX Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 Duminica, 30 aprilie, in timp ce ma deplasam pe banda 1, am fost acrosat cu partea laterala (dupa roata spate) si trantit de un conducator auto ce a schimbat banda fara sa se asigure (de pe 2 pe 1). In cadere i-am spart tripla spate cu ghidonul (conducea un logan MCV). Vinovatul conducea o masina de firma cu RCA expirat de 19 zile. Initial a vrut amiabil, ulterior s-a schimbat pe motiv ca i-a spus juristul ca eu sunt vinovat, cum ca l-as fi lovit din spate. Am fost la politie si am declarat incidentul, vinovatul neprezentandu-se in termenul de 24 ore. Motocicleta (din semnatura) are masca fata sparta, suportul de bord fata indoit si urechile de la carenele laterale rupte. Eu am scapat cu usoare vanatai. Intrebarea mea este: ce alta modalitate am la dispozitie, in afara de proces, sa recuperez paguba? Rog detaliati raspunsul. Multumesc anticipat! Ai procedat gresit. Trebuia sa te prezinti la un spital si atunci se deschidea un dosar prin care cel vinovat era tras la raspundere pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului. Prv me pentru mai multe detalii. Dpdv al dinamicii producerii accidentului, conducatorul auto este vinovat de producerea accidetului (el a schimbat banda, nu tu). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 si tot mai bine se contureaza chestia ca, (virgula), camera este un accesoriu necesar, nu un lux! mult succes colegule, sa speram ca o sa fie bine pentru tine, desi cred ca foarte greu o sa-i dai de capat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JCDenton Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 http://www.fpvs.ro/ arunca o privire aici. nu stiu pe nimeni care sa fi beneficiat practic de ajutor, nu stiu pe nimeni care sa fi incercat sa beneficieze practic de ajutor. am auzit insa ca exista, si daca decizi sa ii contactezi te-as ruga sa postezi aici concluzia discutiilor cu ei. poate iese ceva util. +1 Eu stiu un prieten care a fost accidentat de altul cu RCA expirat, numai asa si-a recuperat paguba, prin a apela la FPVS. Ei iti achita tie paguba si dupa aia merg ei mai departe si se judeca cu aiuritul alalalt fara sa mai ai tu treaba. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
emircea Postat Mai 4, 2017 Autor Share Postat Mai 4, 2017 Multumesc de sugestii. Politia are termen de 30 zile sa-l gaseasca pe cel ce m-a trantit. De fapt, l-a gasit si m-a chemat luni, 8 mai, sa ma prezint impreuna cu el. Daca cumva am castig de cauza (am ajuns sa apelez la politie pentru ca omul nu avea asigurare si a mai si inceput sa sustina ca eu l-am lovit din spate), iar individul refuza sa ma despagubeasca, voi apela la FPVS si voi detalia pe forum procedura. Intre timp am comandat si camera, sa nu mai fie dubii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sebibv Postat Mai 4, 2017 Share Postat Mai 4, 2017 O camera face mult. Ma gandesc si eu serios sa imi iau una pentru masina. Cea de pe moto nu stiu ce a avut ca la ultimele 2 iesiri nu prea a vrut sa functioneze corect.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RedRat Postat Mai 8, 2017 Share Postat Mai 8, 2017 Ceva update ? Sunt curios... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Mai 8, 2017 Share Postat Mai 8, 2017 De ce zici ca le-ar fi retinut politia ambele permise? Politia face cercetari si retine permisul cui considera ei ca e vinovat. Da te rog un link cu articolul din legislația rutiera unde scrie ca ti se retine permisul fara a fi vinovat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Mai 8, 2017 Share Postat Mai 8, 2017 (editat) Cand iti dau "vatamare corporala" primesti si un PV. Si masura adititonala punctelor de amenda si de penalizare este reținerea permisului. Pentru ca politistul te considera vinovat de un accident cu victime. Ca esti cercetat si de procuror, cu scopul de a decide daca începe urmărirea penala, ala e un "bonus". Cand sunt cel putin doi participanti se decide de politist vinovatul si se retine permisul daca e cazul, doar vinovatului Editat Mai 8, 2017 de XaeL Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
emircea Postat Mai 8, 2017 Autor Share Postat Mai 8, 2017 Am promis ca revin cu noutati. Am fost astazi la politie si individul nu s-a prezentat. Politaiul imi cere sa ma sincronizez si sa aparem impreuna, fara sa dea detalii de ce. » Post actualizat in 11 May 2017 07:42Intr-un final glorios, ieri s-a incheiat procezul verbal (individul s-a prezentat cu o intarziere de 1 ora fata de ora propusa tot de el). Pe PV si-a contestat vinovatia ca nu s-a asigurat, iar agentul l-a sfatuit sa mearga in instanta, daca nu-i convine. La final (si teoretic), omul ar fi deschis sa rezolvam lucrurile amiabil - acum depinde ce intelege el prin amiabil, din acelasi motiv de 'amiabil' an ajuns la politie. Intentionez sa obtin un deviz de reparatii si sa-i cer sa plateasca contravaloarea acestora. In caz ca ajung in instanta, ce am, va rog de pregatit (intrebaera se adreseaza celor ce au trecut recent prin asa ceva)? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate