Sari la conținut

JCDenton

Super Membru
  • Număr conținut

    4.257
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de JCDenton

  1. Paguba trebuie suportata de patronul de la cascarabeta aia unde se face ITP. Angajatul ala nu era acolo de capul lui. Dupa aia patronul n-are decat sa caute el sa primeasca despagubiri de la angajatul neatent.
  2. Ar trebui sa ții cont ca o sa cam rămâi cu ea, nu numai ca e v2 care nu e așa atractiv pe piața moto din RO dar mai e și italianca, deși motorul e de japoneza ... dar cumpărătorii o sa o bage in aceiași oala. In rest, sa te ții bine când ii dai gaz
  3. A, scuze atunci. Sa continuam zic Cică trebuia sa se facă un duel între un ktm 525 exc și un CBR1000R, cele 2 fiind vârfuri ale ciclisticii, și avea sa se hotărască cine o are mai mare, ciclistica, dar nu s-a mai ținut așa ca nu am răspuns, sorry
  4. pokemonii lovește din nou gen... Cred ca criteriile cheie sunt ca se caută o motocicleta de A2, cu toba sa bubuie bine si cu ciclistica buna, in bugetul de 1500 de euro, ca parca așa caută inițiatorul. ( ce sa-i faci, nici trolling-ul nu mai e ce era ) Ca așa cu buget nelimitat găsești multe... Părerea mea e ca la început, nu te va tine pe loc nicio motocicleta din cauza ciclisticii, poate doar dacă e strâmb cadrul sau îți iei ciopar.
  5. Gs500, ER5 (mai bun ca ieR6), CB500, cam orice naked pe care poți pune mâna pana in 600cmc si limitat sa îl poți conduce. la banii ăștia e mai mult vorba de starea in care iei motoreta ca sa poți merge mai mult decât stai pe dreapta, cât sa prinzi experiența pt următoarea motoreta.
  6. Cred ca acum dupa un an ma simt si eu in masura sa vorbesc despre plecatul din RO ... Stateam in timpul saptamanii pe o bucata de drum judetean sau ce (cuvant urat) era, de 5 km, singura varianta intre 2 autostrazi, dum unde se lucra joi la ora 15:00 si eram eu impreuna cu multe tiruri. 5 km facuti in 2 ore, coloana de masini si mai mult tiruri, jmecheri cu gipan care o luau pe aratura sa taie fata la fraieri si tot asa. Normal ca, tot drumul, aia cu gipan, se plang ca la noi in tara e ca niciunde, ironic tare, nu? Mie mi-a luat mai putin si a fost mai usor sa traversez 4 tari in afara de RO, fata de cat mi-a luat sa fac Nadlac-Bucale. De la infrastructura si educatie pleaca tot, nu poti ajunge in timp util unde ai nevoie, o faci periculos pe drumuri ca valea oltului, si cand ajungi la destinatie nu-ti mai arde de nimic. Bine, daca nu era CV19 nici nu ma complicam cu masina, dar astea's vremurile. Iar separat de infrastructura, oamenii, of... sa te duci la primarie in timpul de lucru si sa te trimita la plimbare ca "nu e omul cu stampila azi aici" sau mai exact "tu vrei asa sa te ajut asa pe ochi frumosi?". Ce sa zic, e logic ca in punctul asta pentru oricine incep gandurile evazioniste financiar, ca e clar, cum se zice in Anglia ca daca arunci cu bani in problema nu se rezolva problema de la sine, deci clar problema nu e ca trebuie sa se mareasca taxele (care si asa sunt foarte mari pentru nivelul tarii), ca oricum banii de taxe se duc direct in buzunarele unuia si altuia si nu in beneficiul celor care le platesc, iar daca se duc in drumuri acestea sunt facute de mantuiala ca sa fie paine de mancat in permanenta. Cum s-a mai zis aici, raspunsul la "Daca merita se merita sa plec din tara" (asa cum era original topicul ) depinde pentru fiecare. In cazul meu, strangeam mai multi bani in RO, deci daca era sa iau decizia in functia de bani raspunsul era NU. Ca sa raspunzi "corect" la intrebare, depinde daca ai planuri pe termen scurt sau pe termen lung, in cazul meu am luat-o ca pe o decizie pe termen lung si m-am gandit la ce stabilitate financiara ofera Romania, ce perspective ofera educatia, ce siguranta si calitate ofera sistemul medical, s a m d. Dar daca scopul tau este pe termen scurt, adica sa te imbogatesti repede si sa te intorci in RO cu BMW-ul tau SH pe care nu ti-l vei permite sa-l repari cu piese originale, poate asta ar fi fun o vreme scurta pana se termina banii si atunci constati ca trebuie sa te intorci din nou sau ca "nu se merita sa pleci din RO". Eu zic ca daca scopul tau este pe termen lung si ai pana-n 30-40 de ani, poti incerca sa vezi cum e (nu spun ca e pentru oricine), pentru ca daca merita sau nu, va depinde de contextul tau, scopurile tale pe termen lung, tara pe care o alegi si cate schimbari esti dispus sa faci ca sa te integrezi.
  7. Da, sa stim si noi cand repare motoreta la vanzare ca fiind tipla, nu bate, nu troncane, ca noua, o vand ca mi-a ramas mica (motoreta) etc
  8. Io atata vreau sa stiu, ce model de moto e asta de la Yamaha la care e cunoscuta problema asta ca sare piulita de la pinionul de atac. later edit: R6 2005 ... Cum se face ca vitezanele atrag numai oameni de genul? Scuze posesorilor care nu se simt. later edit 2: Lasa ca omul a facut scoala si vrea vitezana dar nu stie cu cricul, dar instructorul ala trebuie numit sa stim a-l evita, ca e clar ca nu "le are"
  9. Depinde... ce povesti pescaresti ai la tine? Vreo expeditie ceva?
  10. 4 zile pana cand vine un Game Changer. O sa reinventeze Adventure-ul. O sa schimbe regulile in Off-Road. Sau nu stiu ... cel putin asa scrie pe site-ul lor.
  11. Daca e ca la masini, tine cateva secunde, ca sa apuci sa-i dai a 1-a si sa o turezi, dupa care te lasa sa te duci la vale
  12. Daca-i dat namol pe tot acoperisul...
  13. Tare motoreta sa o stăpânești sănătos. De curiozitate cât Ar costa vs diferența de 2500 euro, sa vii din India in RO, benzina, hotel, taxe import moto s a m d.
  14. Multumesc, te contactez spre sfarsitul anului daca nu reusesc sa vand motocicleta. Inca o data, La multi ani!
  15. Salut si La multi ani! E posibil sa am nevoie undeva in Februarie sa transport motocicleta mea din RO in CH, (doar dus) aproape de Zurich. In caz ca se poate, cat m-ar costa? Daca e prea departe, eventual cat ma costa pana in DE, aproape de granita cu CH (de exemplu Waldshut-Tiengen)? Multumesc!
  16. Dovada clara ca nimeni nu scapa din Pandemia asta viu sau intreg la minte. Drum bun!
  17. Poți și fără sa cheltui timp, îți trebuie doar o cisterna de benzina și un cric central.
  18. Numa sa nu fie pe circuit cu multe curbe.
  19. JCDenton

    Ce motor sa aleg?

    Eu am inceput pe GS500 si sunt un pic mai inalt ca tine. M-am descurcat cativa ani pe el, nu m-am simtit incomod. Daar, daca Ninja 300 inseamna unul dintre modelele noi, si are cumva si ABS, eu pe asta as merge, desi problema cu modelul este ca are multe plastice care nu sunt o idee buna la inceput, orice greseala mica te poate costa scump sa inlocuiesti plasticele sau sa le repari si sa le revopsesti. Deci mai putin important pe care o iei, sa aiba ABS si sa fie japoneza si de preferat naked ca sa fie friendly cu buzunarul. Oricum cand iei motoreta mergi pe ea, deci o sa-ti dai seama de pozitie. Probabil in bugetul ala, daca mai pui niste dineros, iti iei ceva cu ABS si mai mare ca sa o tii mai multa vreme, SV 650/Gladius, poate un Honda Hornet sau CB 500.
×
×
  • Creează nouă...