Sari la conținut

Accident Timis - Iesire pe contrasens


Pepsz
 Share

Postări Recomandate

nu poti stii exact ce s-a intamplat.. a facut target fixation pe duba care a taiat curba dar a revenit pe banda ei? a intrat prea tare in viraj si a sarit pe frane ridicand mobra si crescand unghiul virajului?

iesirile pe contra sens se intampla frecvent oricum, un amic a scos masina in sant ca sa nu faca frontal.. a fost lejer, o pana si injuraturi.. pe moto nu scapi la fel de ieftin..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Convinge, convinge. Si ca sa nu crezi ca este cineva ferit, cauta Max Biaggi, Estoril, 2004 (?). Sa vezi setul complet, target fixation si mana crispata pe levierul de frana. E drept ca s-a instalat panica la cu un totul alt nivel, dar s-a instalat iar reactiile au fost cam aceleasi pe care le are orice muritor de rand.

Asta e mersul safe pe strada, sa circuli (nu numai de frica) la mult sub capacitatile tale si ale mobrei. Cand te duci spre limitele alea, lucrurile pot lua o intorsatura proasta foate repede. Bine, trebuie sa le si cunosti si mai trebuie sa fii si onest cu tine insuti. Aici ne mai poticnim cu totii uneori.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si pe mine ma convinge target fixare asta, chiar foarte mult. Am patit-o de f multe ori si indraznesc sa zic ca toata lumea o pateste si relativ des. Ideea e ca de cele mai multe ori fenomenul este minor si trece neobservat, incadrat ca o clipa de neatentie in majoritatea cazurilor si ignorat in secunda urmatoare, ceea ce eu cred ca este un lucru rau, nu se trag invataminte. Eu in ultima perioada exersez fortat cumva privitul cat mai departe in curba tocmai ca sa diminuez cat mai mult "agatarea" privirii in peisaj si sa-mi formez un reflex neconditionat, o data cu timpul. Oricum vederea periferica inregistreaza totul.

 

Consider ca pozitia corecta pe mobra si privitul in capatul curbei, si nu la 5 metri peste ghidon, reprezinta cam 50% din skillurile necesare unui motoretist de nivel mediu-amator, cum ma consider.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eram pe un drum de munte in concediu acum ceva saptamani si intr o curba ac de par pe urcare am fost surprins de un alt coleg ce a iesit din spatele unei autorulote aflata in coloana pe coborare si m-a surprins atat de tare ca am facut targe fixation pe el si am franat atat de viloent pana la oprire. Sunt foarte urate reactiile subconstiente

Editat de mihai85
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...