Jump to content

Muretto Grundieg

Super Membru
 • Posts

  953
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Muretto Grundieg

 1. D.le patrick1, o să intru în jocul dumitale dacă - vorba lui raducod - ne arăți și nouă posesiunea dumitale cu modificările aferente. Până acum ne-ai trimis doar link-uri și poze de reclamă, de ce oare? Eu știu ce poate Radu și nu vorbește aiurea. Pe dumneata nu te cunosc. Să-mi fie iertată neștiința, poate ai dreptate, dar dacă - vorba rabinului din banc - toată lumea are dreptate?
 2. Eu nu mă pricep (lucrez într-un domeniu total paralel) dar ce citesc pe acilea îmi zbârlește părul pe mâini. Cum ar veni - zice dl. Patrick1 - că toți proiectanții de motoare moto proiectează greșit și printre altele lanțul de distribuție tinde să sară! Cine naiba ar fi luat în calcul vibrația în rezonanță? Cine s-ar fi gândit să proiecteze un dispozitiv care costă dublu sau triplu față de prețul piesei protejate? Mă gândesc cât de norocos sunt că de când merg pe moto ( de aproximativ 43 de ani adică, să nu fie dubii) nu mi-a sărit niciodată lanțul de distribuție de pe nici un motor. Și nici de pe vreo mașină. Știu, urmează miștourile, diagrame și teoreme cu nume prețioase, dar nu m-am putut abține. Eu, ca un om simplu, zic că e mai normal să respecți întreținerea indicată de manual și să schimbi ce e de schimbat atunci când zice fabrica. Că nu e un capăt de țară să cumperi un lanț nou, etc. Dar mai știi? Poate greșesc și atunci sunt gata să recunosc, să descopăr și să învăț lucruri noi. Aș prefera însă să învăț lecții, față în față, de la oameni care au în cap tot ce spun și pot vorbi liber în absența internetului. La un foc de tabără, de exemplu. Așa, cu Goagălu' în față e simplu să pari savant. Gata, am ieșit!
 3. ”Copie identică cu originalul.” Dacă va fi identică o să te încurci în ele și n-o să mai știi care e copie și care e original. Probabil că va trebui legalizată copia pentru a fi perfect identică. Început de topic de toamnă
 4. Dacă eram la ”Vocea României” aș fi apăsat pe buton și mi-aș fi întors scaunul de jurat. Așa că m-am rotit doar în scaunul de la birou de vreo două ori și am declarat:”Ok, merge mai departe!” și am apăsat pe Enter (că altceva n-am).
 5. Mai sunt și alții care fac așa ceva (dar pe bune). Vă recomand cărțile lui Simon Gandolfi și o să vă lămuriți. În anumite limite vi le și pot împrumuta.
 6. Te contrazic, eu am gasit in 2 secunde tot ce-ti trebuie.
 7. Renunță, colegule OvidiuRDC, e prea complicat pentru tine, ca să nu mai amintesc de aspectul legal și cel moral (prăpădești un scuter clasic).
 8. Din București până la Sovata sunt aproximativ 350 de km. Așadar, dus-întors, or fi fost 800, rotund. Deci nu e nici o întrebare Se contabilizează la călătoria (imaginară) în jurul Pământului sau nu ?
 9. Mi-e și frică să calculez de câte ori a ocolit Pământul un conductor de metrou care face zilnic Berceni-Pipera - retur.
 10. Cred că o am eu. Trebuie să ajung s-o caut prin magazie. Dar s-ar putea să fie de DR600, nu știu dacă or fi la fel.
 11. Dacă nu mă înșel parcă merge pe spate cameră auto...de Dacia 1300? Spun prostii?
 12. Până și clima se schimbă de n-o mai recunoști, de oameni ce să mai zici? 20 de ani înseamnă cam o generație. Peste nu mult timp, atașiști probabil că o să vedem doar la Antipa
 13. Tinere coleg, există publicate chiar în acest forum, nenumărate scheme și manuale de mobra, e drept sunt sute de pagini de răsfoit, dar ca de obicei, e mai simplu să întrebi decât să cauți singur. Îți atașez prima schemă găsită de mine în mai puțin de 5 minute deși mă îndoiesc sincer că te va ajuta cu ceva. Pentru încurajare, studiază totuși mai mult, ai încă lacune și nici nu-ți dai seama. Succes și spor la treabă!
 14. Pare un pic cam dramatic uneori, ca și cum n-ar mai fi văzut nimeni așa ceva, sau ar fi vorba de o nouă planetă. Dar se observă că ai făcut progrese și cred că ești pe drumul cel bun. Ai un DA de la mine, pentru încurajare. Când o să reușesc să mă uit cap-coadă, fără să sar peste pasaje, o să devin susținător convins. Succes!
 15. Dacă e off-topic, hai să mă minunez și eu de autostrada de 2822 de kilometri a chinezilor (de la Beijing la Urumqi). Să tot fii motociclist chinez !
 16. Pân' la urmă ionutpm a fost singurul care a avut curajul s-o spună cu subiect și predicat: Nu toată lumea lumea trebuie să aibă mașină. Sună dur dar e adevărat. Din cele mai vechi timpuri, săracii au mers pe jos și nobilii pe cal (sau în trăsură). Aia e...
 17. Asta înseamnă o bună cunoaștere a legii.
 18. A mea e din 1986 deci s-ar putea încadra și ea (cu bunăvoință).
 19. Locotenente, peste 6 ani s-ar putea să miros florile la rădăcină, la doi metri sub pământ. Dar mai aștept, o să am răbdare. Atunci motoreta va împlini 39 de ani. Tot tinerică, față de altele, nu se încadrează.
 20. @FlipperCo Vezi ca a postat Christian 1 link-ul.
 21. Fii binevenit! Sfaturile și recomandările bune pot veni de oriunde, membru sau ne-membru în vreo organizație. Iar treaba cu ”deranjatul” pe forum, e discutabilă. Atât timp cât se păstrează un ton civilizat nu se pune problema ”deranjului”. Ba, dimpotrivă, aș putea spune că o adiere nouă ar fi binevenită (mai ales la un rulaj de 6-7 ori circumferința Pământului pe la Ecuator. Dar vezi că veteranii cer dovezi...) Uite, o temă de abordat: mergi singur sau însoțit? Cum ”omori” sutele de kilometri ? Cu Intercom ? Asculți muzică? Sau ești ești doar tu cu gândurile tale? Cânți în cască? Sau doar aștepți să ajungi la primul popas și ”razi”o bere?
×
×
 • Create New...