Kosh Postat Noiembrie 18, 2018 Autor Share Postat Noiembrie 18, 2018 Tarihe Saygi Parki, Kilitbahir, Çanakkale: Primul punct de interes major din călătorie: Parcul Tarihe Saygi (Respect pentru Istorie). Monumentul simbolizează dorința de pace a oamenilor. Parcul este foarte aproape de locația unde pleacă ferryboat-urile spre Asia. În această zonă a avut loc o mare bătălie în Primul Război Mondial: Bătălia de la Gallipoli unde Armata Turcă (imperiul Otoman) a respins atacurile Aliațior (britanici, francezi, australieni si neozeelandezi) care doreau să controleze Stâmtoarea Dardanele. Atacul aliaților a venit datorită faptului că imperiul Otoman a decis să intre în război de partea Germaniei și Austro-Ungariei. Mai multe informații se găsesc evident, pe internet. Accesul în parc este gratuit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dexxter Postat Noiembrie 20, 2018 Share Postat Noiembrie 20, 2018 Salut, am aflat si eu vara asta mergand spre Georgia ca Booking nu functioneaza in Turcia. Adica cu IP de Turcia. De asta primesti zero rezultate la cautari. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulianserban Postat Noiembrie 21, 2018 Share Postat Noiembrie 21, 2018 Au o alta aplicatie? Cum ati gasit cazare? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kosh Postat Noiembrie 21, 2018 Autor Share Postat Noiembrie 21, 2018 (editat) Salut! Pentru a gasi cazare ma opream la o terasa fie sa mancam, fie sa bem o cafea si intram pe wifi-ul lor pentru a cauta hoteluri prin apropiere. Cautam in gogle gasind alte website-uri, precum hotels.com, hotelscombined.com etc. Ne uitam la poze cu hotelul si apoi decideam la care mergem. Nu faceam rezervare ci mergeam la ghici sperand ca pretul va fi ok si vor avea camere. Asta am mers pentru ca eram in extrasezon. Daca mergeam asa la ghici prin Antalya, Alanya si alte locatii turistice, vara, cred ca aveam ceva probleme gasind cazare. In multe cazuri am ales hotelurile direct din camera, inainte de a pleca, sau c-o seara inainte, ptr ca se vede altfel pe TV care era conectat la laptop. Majoritatea hotelurilor au fost ok, dar am mai dat si de prastii de "hoteluri" unde nu m-as intoarce nici daca m-ar plati. Ruinele Cetății TROIA, un vis devenit realitate: Editat Noiembrie 21, 2018 de Kosh Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kosh Postat Noiembrie 24, 2018 Autor Share Postat Noiembrie 24, 2018 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AllenC Postat Noiembrie 24, 2018 Share Postat Noiembrie 24, 2018 Tu ai facut un tur de forta prinTurcia. Trebuia sa o iei mai pe indelete . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kosh Postat Noiembrie 24, 2018 Autor Share Postat Noiembrie 24, 2018 Am plecat tarziu ptr ca am primit banii tarziu. Mi-a fost teama sa nu ma prinda ninsoarea la intoarcere prin Bulgaria. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Noiembrie 26, 2018 Share Postat Noiembrie 26, 2018 La 24.11.2018 la 20:11, Kosh a spus: "Drive safe!" Pe contrasens if possible Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kosh Postat Noiembrie 26, 2018 Autor Share Postat Noiembrie 26, 2018 Pamukkale: Un loc superb care va dispărea în câțiva zeci de ani Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kosh Postat Decembrie 3, 2018 Autor Share Postat Decembrie 3, 2018 (editat) Spre Antalya: Câteva imaini din Antalya. Ne-am oprit aici pentru a repara laptop-ul, nu pentru locația în sine. Antalya clar nu se vizitează pe 23 octombrie însă, tot ne-am plimbat un pic. Am apucat și să mă tund Scurtă oprire în Alanya pentru o cafea și o scurtă vizită la Plaja Cleopatrei. Deși ploua ușor, erau peste 25° afară și câțiva copii făceau baie. Noi, murați de ploaie, ne-am mulțumit doar cu privitul. Plaja Cleopatrei este o destinație pe care-mi doresc s-o revizitez mai în detaliu, mai ales că n-am avut timp să urcăm până la castel. Editat Decembrie 3, 2018 de Kosh Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kosh Postat Decembrie 7, 2018 Autor Share Postat Decembrie 7, 2018 Frumosul drum de coastă dintre Alanya și Anamur, parcurs pe 24 octombrie 2018. Prima ploaie care ne-a prins în Turcia. Deși în unele locuri banda este prea îngustă și trebuie să fii extra atent la viraje pentru că un eventual camion nu încape pe bandă în viraj, drumul este excepțional. Fiecare viraj îți dezvăluie câte-un peisaj de-ți taie răsuflarea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
trasan Postat Decembrie 7, 2018 Share Postat Decembrie 7, 2018 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kosh Postat Decembrie 8, 2018 Autor Share Postat Decembrie 8, 2018 Pentru că stăteam prost cu benzina și drumul de coastă parcă nu se mai termina, am decis s-o las la vale... Am ajuns în Anamur, oprire de compromis. Hoteluri mai deloc, noroc c-am găsit ceva la 100lire/noapte, fără mic dejun. Mai important este că n-am făcut pana prostului pe drum... Pe departe una dintre cele mai aprige ploi care m-au prins vreodată pe motocicletă! Turna așa de bine încât nici picăturile nu se mai văd pe geamul camerei video... Eram pe drumul de coastă dintre Anamur și Mersin. Ne-a plouat toată ziua atunci, dar au fost peste 20°C. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
trasan Postat Decembrie 16, 2018 Share Postat Decembrie 16, 2018 Kosh, ai dat si pe camera cu nanoprotech? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kosh Postat Decembrie 16, 2018 Autor Share Postat Decembrie 16, 2018 N-am dat si pe camera, doar pe viziera. Popas, dupa ce ne-a prins ploaia aia nasoala, tot in drum spre Mersin eram. Toata ziua aia ne-a rupt cu ploaia... In sfarsit, ajunsi la Mersin: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kosh Postat Decembrie 22, 2018 Autor Share Postat Decembrie 22, 2018 Prin Mersin de la hotel spre autostradă în drumul spre Sanliurfa: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sorin128 Postat Decembrie 23, 2018 Share Postat Decembrie 23, 2018 On 21.11.2018 at 9:19, iulianserban said: Au o alta aplicatie? Cum ati gasit cazare? Instalezi Puffin Web Browser pe telefon si poti intra si folosi normal orice este interzis altfel in Turcia. Eu am realizat ca nu pot folosi Booking cand eram in Ankara. Noroc ca eram la niste prieteni turci si ei mi-au zis de browser. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulianserban Postat Decembrie 23, 2018 Share Postat Decembrie 23, 2018 Mersi, nu știam de el. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kosh Postat Decembrie 26, 2018 Autor Share Postat Decembrie 26, 2018 Nici eu nu stiam de acest browser. Multumesc! Continuam cu urmatorul video care cuprinde frumosul drum de la Mersin spre Şanlıurfa. Deși sunt 440 de km pe autostradă, drumul este plin de peisaje și tunele, care mai de care mai pitorești. Acest drum merită traversat pe motocicicletă măcar odată în viață: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kosh Postat Decembrie 31, 2018 Autor Share Postat Decembrie 31, 2018 Vă prezint secvențe de pe drumul către GöbekliTepe, cu plecare de la hotelul unde am fost cazați în Şanlıurfa. Ruta este extrem de ușoară existând indicatoare rutiere în tot orașul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sorin128 Postat Ianuarie 2, 2019 Share Postat Ianuarie 2, 2019 On 23.12.2018 at 18:45, iulianserban said: Mersi, nu știam de el. On 26.12.2018 at 12:11, Kosh said: Nici eu nu stiam de acest browser. Multumesc! Continuam cu urmatorul video care cuprinde frumosul drum de la Mersin spre Şanlıurfa. Deși sunt 440 de km pe autostradă, drumul este plin de peisaje și tunele, care mai de care mai pitorești. Acest drum merită traversat pe motocicicletă măcar odată în viață: Cu placere. Un link important este si cel pentru verificare daca esti in sistemul lor cu datorii legate de folosirea autostrazilor - trebuie sa fii pe zero ca sa nu fie probleme la iesirea din Turcia. Il las aici pentru cei ce se vor inspira din excursia voastra: https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kosh Postat Ianuarie 3, 2019 Autor Share Postat Ianuarie 3, 2019 Foarte util link-ul de mai sus. Multumesc! Continuam: Construit cu mult înaintea apariției scrisului, a olăritului, chiar și a roții, Göbekli Tepe este absolut fascinant. Însăși piramidele egiptene au fost construite cu 4000 de ani după Göbekli Tepe. Stonehenge a fost construit cu 6000 după... Mă bucur enorm că am reușit în sfârșit să vizitez locația. Încă din 2013 îmi doream să ajung acolo... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
trasan Postat Ianuarie 3, 2019 Share Postat Ianuarie 3, 2019 Kosh, iti tot urmaresc cu interes topicul, dar acum chiar m-ai facut invidios. Sa iti fie de bine si arata ce mai ai prin maneca Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kosh Postat Ianuarie 5, 2019 Autor Share Postat Ianuarie 5, 2019 Multumesc! Mai sunt cateva filme de facut cu locatii vizitate, insa, incepand cu Sanliurfa, incepem sa ne intoarcem. Pana atunci, iata urmatorul video: Urmeaza vizita la Harran! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kosh Postat Ianuarie 11, 2019 Autor Share Postat Ianuarie 11, 2019 "English: no problem" în Harran! Până la urmă m-au ajutat cu indicații niște sirieni. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate