Sari la conținut

Cursuri Smart Driving, Motorpark, pareri?


JCDenton
 Share

Postări Recomandate

https://smart-driving.eu/configurator-cursuri/

 

Ma intereseaza ori Curs Defensiv Pro ori Curs Sportiv. La numerele de telefon nu raspunde nimeni ... incerc de saptamani sa dau de ei (am primit sms cu inchide ca te sun eu, acum cateva saptamani, si a "ramas" asa), pana acum seriozitate maxima.

Sunt curios daca a fost cineva si poate impartasi cum a fost, daca a invatat ceva util si daca merita banii.

Nu mi-e clar ce inseamna raport 1:4 sau 1:3 studenti, inseamna ca trebuie sa astepti sa se elibereze masina ca sa pleci cu ea sau cum?

Editat de JCDenton
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da ce bembeu e ala? ca porshu e cam de rahan... m-as baga la un quadrifoglio insa...

 

cred ca stau 2-3 sau 4  gorobeti in masina ...nus .

Editat de superbec
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Le-am facut eu, in 2015. Cursul e super tare, dar sfatul meu e sa iei pachetul complet (full day), adica cel Sportiv.

 

Ideea e urmatoarea: Partea "defensiva" e de dimineata pana la pranz, comuna pt cei care au platit oricare dintre pachete (e practic inclusa in cursul sportiv). Apoi, cei cu Defensivul pleaca acasa si raman cei cu "Sportivul" pana seara (17-18:00).

 

In partea defensiva se fac franari de urgenta, evitari de urgenta (testul elanului), slalom, cateva chestii teoretice despre pozitia la volan, etc. Pe vremea aia nu aveau masina care sa simuleze derapajul (din aia urcata pe carucior pe puntea spate), anul trecut cand am fost la un curs moto la Adancata am vazut ca bagasera (btw, cursurile se fac pe Motorpark). Din punctul asta de vedere, nea Titi sta mai bine. Adica acolo exista si simulator de impact, plus bucata de pista cu carosabil ud. La partea defensiva erau numa "soccer mums" si alti paraleli cu condusul sportiv. Mi se pare ca nu au beneficiat de mare lucru dupa jumatea aia de zi. Repet, vrei defensiv, mergi la Titi.

 

Partea a doua (adica curs sportiv) sunt numai sesiuni de circuit. Dupa fiecare iesire ti se explica ce gresesti si cum sa imbunatatesti lap time-ul. Ceea ce si functioneaza. De acolo vei iesi cu skill-uri mult imbunatatite, inveti cum se ia un viraj la mod profesionist, corner speed-ul creste considerabil, poti merge la "limita", dar in acelasi timp stii ce faci. E similar cu moto, limita superioara va creste, deci practic cand vei merge la 70-80% din capacitatea ta, vei fi de doua ori mai rapid pe serpentine decat alti conservari. Important e ca vei merge corect, adica nu mai calci liniile ever, inveti sa fii foarte precis.

 

Sincer, mi s-a parut cea mai buna investitie facuta vreodata (alaturi de cursurile de moto). Si apropo de bani, am platit 1300 ron pe curs (cu tot cu TVA). Acum vad ca e mai scump.

 

Masinile sunt BMW 228i, AT, 254CP, cu pachet M (inclusiv frane M) si gume Michelin Pilot Super Sport. La cat am dat in masinile alea toata ziua, au rezistat si performat admirabil. Chiar am ajuns sa vad cu alti ochi BMW-urile, adica fix ca masini sport, nu cocalareala. Franarile sunt absolut violente, ai impresia ca treci prin podea cu pedala. Tin minte ca spre seara, dupa fiecare iesire pe circuit, reveneam la boxe cu discurile de frana incandescente. Ai grija sa nu mananci prea mult (masa de la pranz data de ei e foarte usoara, vei fi tentat sa te indopi si cu alte chestii daca vei avea prin rucsac). Eu de exemplu, dupa cea mai buna tura a mea, mi-a venit sa vomit. Deci conducand eu, nu altul. Asta ca sa-ti faci o idee in ce ritm se merge.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Din Dimitrie Pompeiu si pana la Mall Promenada sunt vrea 500 metri. La ora 6 seara fac putin peste juma de ceas pana acolo. Cursurile astea ma vor ajuta sa conduc defensiv in asa fel incat sa nu adorm la volan intre cele 2 stopuri, gandindu-ma la viraje si scartait de roti.

Vreau si eu!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...