Altair Postat Septembrie 12, 2011 Share Postat Septembrie 12, 2011 (editat) Tot o tineti cu biblia pe care n-o intelegeti (chiar nu stiu de ce va pierdeti timpul cu ea) insa nu mi-ati dat si mie un raspuns legat de pilonul credintei ateiste - "Selectia Naturala". Cum e posibila pe cale naturala? Aveti vreun exemplu de mutatie multipla si simultana pe cale naturala? Pe cale artificiala, am vazut si eu soareci cu urechi de om. Mai glumetule, cineva trebuie sa citeasca si Biblia aia, daca credinciosii se feresc, ca sa nu le strice calea catre rai, o citesc altii care sunt curiosi cum se poate ca niste oameni, altfel perfect normali (later edit, cred ca aici am spus o prostie), cad cu gura exact in poala popilor. In ce evanghelie ai gasit termenul asta de "mutatie multipla si simultana"? Pune si tu manuta pe o carte si o sa-ti lamuresti intrebarile. Soarecele si liliacul, mai vrei sau e suficient si promiti sa reiei scoala de unde ai parasit-o chiulind ca sa te duci la spovedanii, impartasenii si sfintiri de masini si case? Noroc cu coliva aia ca mai spala din pacatele credinciosilor. Voi va dati seama ca unii nu au ce face si se chinuie, se screm sa caute niste idei sa ii convinga pe altii despre anumite idei...De unii de aici nu mai zic...mai bine va plimbati cu motoretele...voi mai dormiti? Mai mancati? =)) Acum mi-am dat seama, citindu-te pe tine... Editat Septembrie 12, 2011 de aquilla Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Septembrie 12, 2011 Share Postat Septembrie 12, 2011 Vaticanul a transmis un semn de rozeta stransa in respect pentru ramadanul musulman, This guy missed that message... http://www.youtube.com/watch?v=UTEEp7zmy-Y Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat Septembrie 12, 2011 Share Postat Septembrie 12, 2011 @aquilla "Mai glumetule, cineva trebuie sa citeasca si Biblia aia, daca credinciosii se feresc, ca sa nu le strice calea catre rai, o citesc altii care sunt curiosi cum se poate ca niste oameni, altfel perfect normali (later edit, cred ca aici am spus o prostie), cad cu gura exact in poala popilor." E bine s-o citesti, dar daca n-o intelegi degeaba o citesti, iti pierzi timpul de pomana (fara sa primesti coliva). "Soarecele si liliacul, mai vrei sau e suficient " Nu e bun exemplul, pentru ca face referire la o mutatie liniara (e vorba de o anomalie la nastere pielea dintre degete era lipita si asa a devenit "aripa"). Citeste aici ca sa intelegi Asa ca mai incearca. Pe mine ma intereseaza un exmplu de mutatie multipla si simultana pentru a se produce trecerea de la o forma de viata la alta. Numai mutatiile multiple si simultante ar putea explica de ex. cresterea aripilor pe spatele sobolanilor (nu intre degete) ca sa intelegi la ce ma refer Sau cum am ajuns din peste om? Daca nu stii la ce se refera "mutatiile multiple si simultane" poti folosi cu incredere www.google.com "Noroc cu coliva aia ca mai spala din pacatele credinciosilor." Coliva nu e de origine crestina ci pagana. Iar cu timpul a fost asimilata practica crestina - asta ca un element de originalitate romaneasca (sau carpato-danubiano-pontica) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 Pe mine ma intereseaza un exmplu de mutatie multipla si simultana pentru a se produce trecerea de la o forma de viata la alta. Numai mutatiile multiple si simultante ar putea explica de ex. cresterea aripilor pe spatele sobolanilor (nu intre degete) ca sa intelegi la ce ma refer Mama Natura este mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmult mai inteligenta decat retardul ala care s-a gandit ca ingerii pot invinge gravitatia numai daca au aripi cu pene crescute din omoplati... adica de ce sa te scarpini cu mana dreapta la urechea stanga ? ...involutiile dispar in natura , raman numai aia adaptati la conditiile existente. Am deschis si eu manualul de genetica prin liceu si am inteles ca lucrurile sunt mult mai complexe in domeniul asta, decat "bau, bau, daca nu crezi iti dau doua peste bot" . Genetica si Biblia sunt doua chestiuni total diferite. stiinta a evoluat suficient de mult incat acum se zvoneste ca exista arme care provoaca cutremure Ma intreb pana unde o sa se scufunde biserica fara sa isi dea seama si ultimul prost ca acest aparat de supt care ii suge nu are "nimic sfant?!" mi-as dori sa apuc sa vad "coborarea de pe val", adica brusca , in timpul vietii mele chiar si politica ar deveni o curvulitza mai mica Dar poti sa-mi spui si mie dpdv "evolutionist", la ce e buna iubirea, de fapt ce sens are? e simplu ! sunt ff putine vietati care dupa imperechere isi mananca partenerul (in general femela il mananca pe ala mic tot in scop practic)... logic ar fi ca dupa ce "problema" incordarii s-a rezolvat, ala mai puternic sa se ocupe de foamea din stomac, in general nu se intampla asta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 nu mai dati ma quote la chestii care ma fac sa bufnesc in ris si sa vars cafeaua... sa chemam dreq un genetician sa isi ia notite de la sfaturile intelepte citate din cartea sfinta a unor crescatori/futatori de capre nespalati si analfabeti a caror experienta in genetica reprezinta purificarile etnice combinate cu violuri... toate la comanda zeului favorit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 "...involutiile dispar in natura , raman numai aia adaptati la conditiile existente." Cu siguranta ai dreptate in mediul ateilor fundamentalisti, insa realitatea e mai "dezamagitoare" pentru credinta ta. Daca te intereseaza mai multe detalii cauta pe www.google.com: "40000 Generations E. coli Richard Lenski" "Am deschis si eu manualul de genetica prin liceu si am inteles " Nu prea s-ar zice. "e simplu ! sunt ff putine vietati care dupa imperechere isi mananca partenerul (in general femela il mananca pe ala mic tot in scop practic)... logic ar fi ca dupa ce "problema" incordarii s-a rezolvat, ala mai puternic sa se ocupe de foamea din stomac, in general nu se intampla asta " E si asta un punct de vedere asupra iubirii, probabil o "iubire ateista". Sigur nu esti tu cel care scrie pe blogul Sexy Ateista? Acum o intrebare de clasa a 6a (sau cand se invata regula de trei simpla la scoala) Sa luam exemplul lui @aquilla referitor la evolutia liliacului din soarece. Daca liliacului i-au trebuit 50 de milioane de ani ca sa-si dezvolte pielita dintre degete intr-o aripioara. De cat timp are nevoie omul pentru a evolua din peste? Lasam la o parte timpul necesar pentru a ajunge peste. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dracu Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 (editat) Acum o intrebare de clasa a 6a (sau cand se invata regula de trei simpla la scoala) Sa luam exemplul lui @aquilla referitor la evolutia liliacului din soarece. Daca liliacului i-au trebuit 50 de milioane de ani ca sa-si dezvolte pielita dintre degete intr-o aripioara. De cat timp are nevoie omul pentru a evolua din peste? Lasam la o parte timpul necesar pentru a ajunge peste. Un crestin care incearca sa ofere contraargumente teoriei evolutioniste - teorie departe de a fi completa. Voi chiar nu intelegeti ca stiinta nu poate fi comparata cu religia? Stiinta nu are preconceptii, se perfectioneaza constant. E total diferita de "dogma" voastra ghidata dupa "crede si nu cerceta". E o lasitate intelectuala sa infirmi evolutia si sa sustii o geneza simplista bazata pe vointa unei entitati supranaturale. Spre deposebire de religie, stiinta poate spune "nu stiu" sau "nu stiu exact". Acest nu stiu ridica noi intrebari si favorizeaza cautarea de noi raspunsuri DAR: Fiecare are dreptul sa creada ce vrea si ce poate. Daca vreti sa credeti ca soarele se invarte in jurul pamantului, ca fulgerul este o pedeapsa divina si ca dupa moarte veti sta pe un norisor cu Dumnezeu & co., faceti-o! Important e sa va simtiti bine in pielea voastra. Dar nu faceti alti oameni sa sufere pentru ca cred in alt dumnezeu sau nu cred in nimic. Romania este departe de a fi o tara seculara, ateii sunt inca discriminati si luati in deradere. Dar la ce ne putem astepta de la o miscare religioasa care a creeat "dark age-ul", cruciadele, inchizitia,, a stopat stiinta a saracit europa etc. Nu exista zi in care tunurile si mitralierele sa nu ucida in numele lui Dumnezeu Editat Septembrie 13, 2011 de Dracu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 (editat) Sigur nu esti tu cel care scrie pe blogul Sexy Ateista? nu bah ! nu am intrat niciodata pe acolo, dar daca ma uit pe avatarul necompletat tau inteleg de ce te freaca grija si daca tot nu scri ce varsta ai spune! macar ai par la putza ? Daca te intereseaza mai multe detalii cauta pe www.google.com: "40000 Generations E. coli Richard Lenski" bah! aia nu e cartulia pe care eu te-am intrebat daca ai deschis-o ... cu aia nu poti prinde muste Editat Septembrie 13, 2011 de yuk Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 "Un crestin care incearca sa ofere contraargumente teoriei evolutioniste - teorie departe de a fi completa. " Gresit, eu nu am nimic cu "evolutia". Amuzanta este credinta in "selectia naturala", si e de-a dreptul hilar cand auzi: "credinta voastra e mai proasta decat credinta noastra". "Voi chiar nu intelegeti ca stiinta nu poate fi comparata cu religia? " De acord cu tine. Eu nu am adus nici-un argument religios in discutie. "Stiinta nu are preconceptii, se perfectioneaza constant" Preconceptiile le au oamenii care cred in stiinta ca adevar absolut - ateismul fundamentalist. "E total diferita de "dogma" voastra ghidata dupa "crede si nu cerceta"" Tu chiar crezi ce spui? Tocmai asta e paradoxul, ateismul afirma cunoasterea adevarului absolut, tocmai bazandu-se pe credinta in "selectia naturala". Ceea ce e amuzant. "E o lasitate intelectuala sa infirmi evolutia si sa sustii o geneza simplista bazata pe vointa unei entitati supranaturale." Esti intr-o confuzie. Cozonacul pe care-l mananci de carciun a fost creat de mama ta sau a evoluat din coca? "Spre deposebire de religie, stiinta poate spune "nu stiu" sau "nu stiu exact". Acest nu stiu ridica noi intrebari si favorizeaza cautarea de noi raspunsuri" Asta pentru ca stiinta se bazeaza exclusiv pe rational. Religia nu Insa trebuie sa "punctez" din nou paradoxul ateismului care spune ca detin adevarul absolut bazanduse pe o serie de "credinte". Nu e amuzant? "Dar la ce ne putem astepta de la o miscare religioasa care a creeat "dark age-ul", cruciadele, inchizitia,, a stopat stiinta a saracit europa etc. Nu exista zi in care tunurile si mitralierele sa nu ucida in numele lui Dumnezeu " Pun pariu ca nu ti-a placut istoria Am mai comentat odata despre lipsa capacitatii de intelegere a istoriei si judecarea ei prin prisma unor fumuri de marihuana ascultand bob marley. Daca-ti place aceasta varianta nu ai decat sa visezi la o lume perfecta. @yuk Smart, "street" smart. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dracu Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 "Stiinta nu are preconceptii, se perfectioneaza constant" Preconceptiile le au oamenii care cred in stiinta ca adevar absolut - ateismul fundamentalist. Conceptul de adevar absolut nu are legatura cu stinta. Doar cu religia "E total diferita de "dogma" voastra ghidata dupa "crede si nu cerceta"" Tu chiar crezi ce spui? Tocmai asta e paradoxul, ateismul afirma cunoasterea adevarului absolut, tocmai bazandu-se pe credinta in "selectia naturala". Ceea ce e amuzant. Idem. Ateismul neaga paranormalul/religiile, nu afirma cunoasterea adevarului absolut "E o lasitate intelectuala sa infirmi evolutia si sa sustii o geneza simplista bazata pe vointa unei entitati supranaturale." Esti intr-o confuzie. Cozonacul pe care-l mananci de carciun a fost creat de mama ta sau a evoluat din coca? Mama ta face cozonacul din nimic? A mea folosea faina, oua etc. As vrea sa stiu si eu reteta mamei tale de cozonac facut din nimic "Sa fie cozonac!" si apare cozonacul "Spre deposebire de religie, stiinta poate spune "nu stiu" sau "nu stiu exact". Acest nu stiu ridica noi intrebari si favorizeaza cautarea de noi raspunsuri" Asta pentru ca stiinta se bazeaza exclusiv pe rational. Religia nu Insa trebuie sa "punctez" din nou paradoxul ateismului care spune ca detin adevarul absolut bazanduse pe o serie de "credinte". Nu e amuzant? Idem: ateismul/stinta nu sustine ca detine adevatul absolut. Doar ca se afla in cautarea lui. E asa greu de inteles conceptul? "Dar la ce ne putem astepta de la o miscare religioasa care a creeat "dark age-ul", cruciadele, inchizitia,, a stopat stiinta a saracit europa etc. Nu exista zi in care tunurile si mitralierele sa nu ucida in numele lui Dumnezeu " Pun pariu ca nu ti-a placut istoria Am mai comentat odata despre lipsa capacitatii de intelegere a istoriei si judecarea ei prin prisma unor fumuri de marihuana ascultand bob marley. Daca-ti place aceasta varianta nu ai decat sa visezi la o lume perfecta. Din intamplare chiar imi place istoria. Nu spun ca toate masacrele care se comit/ sunt comise in numele lui dumnezeu nu au in spate alte motive "lumesti", dar pretextul religios a avut/are cel mai important rol. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 @Dracu "Conceptul de adevar absolut nu are legatura cu stinta. Doar cu religia" De acord cu tine, insa daca ai fi citit topicul asta ai fi inteles la ce ma refer "Mama ta face cozonacul din nimic? A mea folosea faina, oua etc. As vrea sa stiu si eu reteta mamei tale de cozonac facut din nimic "Sa fie cozonac!" si apare cozonacul" HI hi hi, doar ateii cred ca universul a aparut din nimic hocus pocus big bang Cum e cu "stiinta rationala"? "Din intamplare chiar imi place istoria. Nu spun ca toate masacrele care se comit/ sunt comise in numele lui dumnezeu nu au in spate alte motive "lumesti", dar pretextul religios a avut/are cel mai important rol. " Masacrele care se comit/ sunt comise in numele lui dumnezeu ti-au facilitat tie prilejul de a scrie azi pe forum. Stii cum se numesc oamenii care batjocoresc un lucru insa se bucura pe deplin de acel lucru? Ati avut si voi posibilitatea de a va demonstra "superioritatea" in perioada comunista, cand ateismul era religie de stat. Rezultatele se cunosc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 HI hi hi, doar ateii cred ca universul a aparut din nimic hocus pocus big bang Adevarul e ca dogma crestina ne ofera o explicatie mult mai credibila: asa a zis al de sus. Deci, tot un drac. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 @Doctor X Eu nu spun nimic de dogma crestina pentru ca raspunsul ei tine de irational, vrei sa crezi bine nu vrei iarasi bine. Partea amuzanta pe forum e cand vezi un ateu ca "eticheteaza" un crestin drept retardat doar pentru ca el crede, desi la randul lui ateul are multe credinte. aici e ca in "cascadorii rasului" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 Io nush ce va chinuiti cu oameni care s-au dovedit paraleli cu subiectul? va place dialogul asta al surzilor, sa vorbiti cu un om care desi impartaseste cu voi aceeasi limba (fonetica) dar foloseste cu vintele cu sensuri diferite, alunecoase sau ilogice mi se pare tare de'aiurea. mai ramine sa aplicati regula de trei simpla la construit calculatoare... vorba aia... calculatoarele nu exista pentru ca i-a luat 200 000 de ai omului sa faca abacul... clar nu putea sa faca calculatorul in 50 de ani nu? Oamenii de teapa lu Popa care nu reusesc sa proceseze ideea ca a crede inseamna a avea o convingere de nestramutat bazata pe nimic substantial (fizic sau logic) chestie care se deosebeste complet de paradigma stiintifica in care fiecare notiune e libera la schimbare in urma descoperirilor ulterioare astfel nimic nu este "crezut" ci cel mult presupus ca "functional" pina la proba contrarie... gen Newton care desi s-a inselat in principiu (dovedit fiind de Einstein) totusi formulele lui imprecise cum sint pot fi folosite cu destul succes in activitati care se intind de la construit poduri la trimis rachete spre Luna... oameni de genul asta nu pot fi decit considerati rau voitori si lasati in plata lor. ..sau trimisi la scoala. si inca o chestie... mintile cu... deficite... au mereu convingerea ca toata lumea foloseste acelasi sitem de referinte strimb si fals... de unde si imposibilitatea lor de a scapa din propriile erori... de unde si aparenta aroganta talimba pe care o afiseaza cin manevreaza conceptele cu gratia unui escavator in bucatarie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 (editat) @zaelu "Io nush ce va chinuiti cu oameni care s-au dovedit paraleli cu subiectul?" Da chiar, tu de ce te chinui? Parca-ti luasesi jucariile si te jurasi ca nu ma mai citesti "Oamenii de teapa lu Popa" "care nu reusesc sa proceseze ideea ca a crede inseamna a avea o convingere de nestramutat bazata pe nimic substantial (fizic sau logic) ..." Sigur nu te referi la atei si credinta lor in "selectia naturala" ca motor al evolutiei specilor sau la aparitia big-bangu-lui? Am dreptate? "si inca o chestie... mintile cu... deficite... au mereu convingerea ca toata lumea foloseste acelasi sitem de referinte strimb si fals... de unde si imposibilitatea lor de a scapa din propriile erori... de unde si aparenta aroganta talimba pe care o afiseaza cin manevreaza conceptele cu gratia unui escavator in bucatarie. " Eu cred ca tu te oftici ca nu-ti iese si tie Editat Septembrie 13, 2011 de PopaCosmin Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 esti citat degeaba de restu care discuta cu tine in loc sa faca rebus... in polemica asta esti inferior si atit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
HAMMON Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 Salut domnilor, Vad ca s-au scris multe pagini pe subiectul acesta, si sincer sa fiu, nu am avut rabdare sa lecturez decat vreo 30 de pagini. Am obosit, deoarece nu e informatie multa, ci vibratie multa. Ateii se afirma ca atare, de cele mai multe ori din dorinta de a fi altfel, de a atrage atentia asupra lor. Justificarea cu „nu am primit suficiente informatii” este definitorie pentru acesti oameni, pentru ca, ce te opreste sa cauti tu singur informatia???? Crezi ca iti va reusi un proiect? Crezi ca va fi mai bine? Crezi ca va fi mai rau? inseamna ca esti credincios, pentru ca CREZI. Credinta nu inseamna numai recunoasterea unei divinitati, ci inseamna concentrarea energiilor tale fizice si spirituale intr-un CEVA. Filozofia medievala a samurailor era CER - OM - PAMANT. Omul este intre CER si PAMANT. Omul transforma energiile inalte in energii joase, si invers. Exemplu: Un tamplar viseaza ca face un scaun, cel mai frumos scaun din lume (energii ceresti, visele), apoi cu mintea lui, incearca sa gaseasca solutii cum sa construiasca acel scaun, ce lemn sa taie, cum sa fasoneze, cum sa lipeasca, etc. Deci cauta modalitati de a transforma un vis in realitate. Apoi, dupa ce a gasit solutiile, il construieste cu mana lui, transformand astfel un vis in realitate. El a CREZUT ca va finaliza acel scaun, si a facut-o. In felul lui, el este credincios. Respect orice forma de manifestare a spiritualitatii, si nu pot intelege pe cei care neaga energia, lumina, spiritul. A spune ca respect ateii este ca si cand as spune ca respect homosexualii, sau pedofilii. Sau violatorii. Pe astia de ce nu-i respectati? Un ateu este doar un om intr-o pasa proasta, insa viata il va duce in final la o concluzie evidenta, chiar daca el va refuza in mod public sa o recunoasca. Mai mult, refuzul si negarea luminii, energiei, spiritului din care suntem facuti, automat duce la un proces de autodistrugere, de autodeconectare de la oceanul de energie care ne inconjoara, si din care suntem facuti. Fizicienii vor spune ca, da, suntem toti energie, iar materia este doar o forma de energie cu o vibratie mai joasa. Daca faci inca un pas in spate, vei observa ca tot se misca si functioneaza dupa anumite tipare, legi. Nu cunosti cazuri in care oameni perfect sanatosi, perfecti din punct de vedere fizic si social mor subit in diferite moduri? Sau un om care aparent este OK, se trezeste ca face nu stiu ce boala? Asta nu e pedeapsa de la Dumnezeu, cum ar spune habotnicii, ci este un efect al gandirii, al sentimentelor acelui om, dupa principiul Cauza - Efect. Acel om, in mod constient sau inconstient, prin negarea sa ca fiinta de lumina, se deconecteaza singur de la sursa vietii, si care nu e neaparat Dumnezeu ca un batran cu barba care sta pe un tron, asa cum ni s-a spus. Numic nu ramane fara efect, nici o actiune sau o lipsa de actiune a noastra. Toate au efect asupra noastra si asupra celor din jurul nostru. In final, doresc sa spun ca, daca fiinta ta, ca om, personalitate, educatie, etc, nu poate concepe o anumita informatie, asta nu inseamna ca acel lucru nu exista, ci doar ca tu nu il vezi, sau nu il intelegi, sau nu vrei sa il intelegi. Spre exemplu, sa intrebam oamenii DE CE ESTE CERUL ALBASTRU? Unii vor spune ca asa l-a facut Dumnezeu. Altii, vor spune pentru ca atmosfera noatra filtreaza lumina si o vedem albastra. Altii zic ca lumina alba se desface in spectru rogvaiv si ozonul si azotul filtreaza spectrul atfel incat vedem nuanta de albastru. ALtii zic ca fotonii care intra in coliziune cu moleculele de ozon emana o luminescenta care...., altii zic ca de fapt noi o vedem asa datorita modului de perceptie a celulelor din retina ochiului, etc. Toate acestea sunt adevarate, si tin de fapt de persoana interlocutorului. Cum sa-i spui unuia din Papua Noua Guineea, care traieste in epoca de piatra, despre fotoni si retina? Nu vreau acuma sa aduc acuze ca Ateii sunt prosti, insa doar le cer sa nu afirme ca stiu ei cum e treaba cu religia pentru ca au cunoscut cativa preoti idioti, care nici macar nu reprezinta Credinta, ci o institutie care nu mai este de mult ceea ce a fost conceputa a fi. Asta e ca si un coleg de pe forum care ma insulta ca sunt avocat, ca stie el cum e treaba cu avocatii si cu justitia, pentru ca a fost el martor o data si a vazut el un avocat idiot care s-a facut de cacao, deci, a inteles cam cum e treaba cu justitia . CRED ca credinta este un aspect personal, intim al fiecaruia, si reprezinta, de fapt, cumulul informatiilor detinute de acea persoana, intr-un timp si spatiu anume, raportat la dorinta sa de evolutie, ridicare la un nivel superior, si dorinta de a cunoaste, de a intelege. Credinta nu este biserica, si nu este preoti. Ei prezinta una dintre cai, care poate a functionat si care poate functioneaza la anumiti oameni, insa asta nu inseamna ca acuma gata, daca nu e pe drumul acela, nu exista. Inchei cu o intamplare atribuita lui Einstein, care a afirmat la un moment dat ca Frigul nu exista ca atare, ci este doar o manifestare a absentei caldurii. De aceea frigul absolut e la - 290 Grade, iar caldura absoluta tinde spre infinit. In acelasi rationament, intunericul nu exista ca atare, ci este doar o manifestare a lipsei luminii. Daca doar un om intelege ce am scris aici, pot sa merg la culcare linistit. O seara buna, domnilor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 mda... next. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 ... Inchei cu o intamplare atribuita lui Einstein, care a afirmat la un moment dat ca Frigul nu exista ca atare, ci este doar o manifestare a absentei caldurii. De aceea frigul absolut e la - 290 Grade, iar caldura absoluta tinde spre infinit. In acelasi rationament, intunericul nu exista ca atare, ci este doar o manifestare a lipsei luminii. Cata elocinta, cat aplomb, cata maiestrie! Fiti atenti cu ce viteza vine asta, depaseste pe dreapta coloana si se infige in autobuzul care astepta la stop. Mr. Hammon, ai pierdut marea ocazie sa taci. Citatul ala este o nesimtire tipic religioasa, mai exact crestineasca de a se folosi personalitati (ce n-au avut nici o legatura cu escrocheria in cauza) pentru a-si avansa agenda. Practica incepe de la crearea Bibliei iar minciunile care ajuta la propagarea credintei au fost nu numai tolerate ci chiar bine rasplatite. Chiar si asa, citatul respectiv nu poate proveni decat de la un prostalau, ceea ce il face de doua ori blamabil, odata ca o minciuna proasta iar a doua oara ca o prostie crasa folosita pentru a mobila o minciuna proasta. Tu esti de trei ori blamabil si asta numai pentru acest citat. Restul este dezastru. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roger Moore Postat Septembrie 13, 2011 Autor Share Postat Septembrie 13, 2011 Am lipsit iar ceva timp de pe aici, si am pierdut sirul discutiilor. Incerc sa recuperez, ca vad ca s-a diversificat cat de cat supa ideilor pe aici. Vad in schimb ca ramane o singura constanta care imi atrage privirea si imi ia cu asalt cele mai primitive instincte de a ataca cu bata in moalele capului: Popa Cosmin si neobositul lui argument "voi ateii credeti ca universul a aparut din nimic, haha". Dar imi pot tine sub control instinctele primitive cu usurinta, pentru ca nu sunt in biserica, sunt in lumea reala, asa ca zic: Domnule Popa, esti incredibil de incredibil. Nu ateii, ci crestinii cred ca totul a aparut din nimic (a venit Doamne Doamne si a zis sa fie aia si aia si PUF, au aparut, ca asa a zis el). Daca nu intelegi teoria stiintifica a aparitiei universului asa cum il cunoastem, nu mai face speculatii nefondate, ca iar incep sa rad de tine, si te superi degeaba. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 Astia fac cu randul aici, zici ca e concurs de stafeta... Nu pot sa fiu de acord cu nea' Hammon intr-o privinta: Biserica nu mai este ceea ce a fost conceputa sa fi fost, parca asa spunea. Pai ba este, ca a fost conceputa in scop de indoctrinare, subjugare a maselor si spoliere a lor, concomitent cu eliminarea celor care se impotriveau sau nu erau de acord cu ea. Vezi ca era un specialist, Torquemada il chema. Tare mi-e ca este amarnic regretat de enoriasi.... Despre restul ideatiei, e foarte tare. M-am ras. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
HAMMON Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 Cata elocinta, cat aplomb, cata maiestrie! Fiti atenti cu ce viteza vine asta, depaseste pe dreapta coloana si se infige in autobuzul care astepta la stop. Mr. Hammon, ai pierdut marea ocazie sa taci. Citatul ala este o nesimtire tipic religioasa, mai exact crestineasca de a se folosi personalitati (ce n-au avut nici o legatura cu escrocheria in cauza) pentru a-si avansa agenda. Practica incepe de la crearea Bibliei iar minciunile care ajuta la propagarea credintei au fost nu numai tolerate ci chiar bine rasplatite. Chiar si asa, citatul respectiv nu poate proveni decat de la un prostalau, ceea ce il face de doua ori blamabil, odata ca o minciuna proasta iar a doua oara ca o prostie crasa folosita pentru a mobila o minciuna proasta. Tu esti de trei ori blamabil si asta numai pentru acest citat. Restul este dezastru. Stimabile, imi amintesc ca pe forumul de arcasi te-ai manifestat altfel. Nu pot spune ca te respect atata timp cat arunci cu jigniri si nu vii cu argumente. Nici nu conteaza cine a spus chestia citata de tine. Ii este atribuita doar lui Einstein. Insa, Einstein sau nu, e un punct de vedere pe care pana nu am citit asta, nu l-am stiut. Imi pare rau pentru oamenii ca tine. O seara buna Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 @zaelu "in polemica asta esti inferior si atit. " Asa e, eu sunt inferior tu esti superior. Credinta mea e retardata, credinta ta e superioara. Ia recunoaste, daca ai avea ocazia mi-ai taia si capul pentru aceasta "obraznicie" de a nu fi de acord cu credinta ta? Daca ai ceva de spus in legatura cu Richard Lenski putem discuta, altfel nu prea vad rostul. @HAMMON "Un ateu este doar un om intr-o pasa proasta" Si tu acum vrei sa-i aduci pe cale buna? Lasa-i acolo ca stau bine, nu-i deranja "Daca doar un om intelege ce am scris aici, pot sa merg la culcare linistit." Un om sau un ateu? Ateii sigur n-o sa inteleaga. @Roger Moore "Nu ateii, ci crestinii cred ca totul a aparut din nimic (a venit Doamne Doamne si a zis sa fie aia si aia si PUF, au aparut, ca asa a zis el). " Tu joci la intimidare sau ce? Raspunde la intrebarea care te priveste pe tine si anume cum a aparut Big-Bang-ul si abia apoi iti dai cu parerea la ceea ce spune crestinismul Mi se pare mai corect. Doar suntem pe un topic ateist nu crestin "Daca nu intelegi teoria stiintifica a aparitiei universului asa cum il cunoastem, nu mai face speculatii nefondate, ca iar incep sa rad de tine, si te superi degeaba. " Care teorie? Daca n-o stii (probabil e grea), da-mi un link si ma descurc sa inteleg ce vrei sa spui Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Septembrie 13, 2011 Share Postat Septembrie 13, 2011 339 pagini pe tema asta? sunteti de invidiat... ce ati fi facut cu energia consumata in discutia asta care dureaza de ... cite mii de ani? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate