Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Iaca argumentul ultim al dezinteresatilor. Poate vrei si-o punga de popcorn in timp ce te uiti la neamul tau, din care te tragi....Vezi numa sa nu faci pofta unora. Am auzit ca gorilele-s cam rele..

Nu te stresa, omul e paralel nu o sa gasesti un post de-al lui care sa spuna ceva, el doar arunca cu pietre din pom.

O singura data a incercat sa pune si el ceva, si a fost total pe langa.

Vroia sa-mi demonstreze aparitia big-bang-ului prin triunghiul lui pascal ... :moron:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Budd nu m-ai inteles. Fiecare sa cerceteze ce vrea. Dar cercetarea necesita bani. Cand de 50 de ani bagi bani in fizica cuantica si iti iese fix pix , cand opresti programu de explorare spatiala si nu reusesti nici macar sa-ti depasesti obiectivele atinse cu 40 de ani in urma , cand tu ca rasa tot ce poti sa faci e sa suprapopulezi , sa otravesti si sa distrugi pamantul pe care ai sansa sa existi , cu ce draci te poate ajuta demonstrarea stintifica a unor universe paralele ? Crezi ca vreunui african din tutsi ii pasa ? Sau vreunui indian or chinez din provincie ? Ideea e sa-i hranesti si sa le dai o sansa la dezvoltare personala nu sa le demonstrezi ca Dumnezeu nu exista. Asta ar trebui sa faca stiinta. Pentru ca , ma tot repet , omul va crede indiferent de ce ii vei demonstra. Si momentan nici nu prea ai ce sa-i demonstrezi. Cand o fi unanimitate si certitudine stintifica , ne-om confrunta cu momentu. Dar acu ...

Editat de Ender28
Link spre comentariu

Vroia sa-mi demonstreze aparitia big-bang-ului prin triunghiul lui pascal ... :moron:

Nu penale, triunghiul lui Pascal a ajuns in discutie pentru a arata corelatia dintre 0-ul/vidul primordial si 0-ul/vidul existent inainte de multiplicare in casutele goale. Dar nu asteptam un retardat sa gandeasca.

PS: pune o poza cu ma-ta. Erai bun la asta. Deodata ai lasat jos stacheta.

Budd nu m-ai inteles. Fiecare sa cerceteze ce vrea. Dar cercetarea necesita bani. Cand de 50 de ani bagi bani in fizica cuantica si iti iese fix pix , cand opresti programu de explorare spatiala si nu reusesti nici macar sa-ti depasesti obiectivele atinse cu 40 de ani in urma , cand tu ca rasa tot ce poti sa faci e sa suprapopulezi , sa otravesti si sa distrugi pamantul pe care ai sansa sa existi , cu ce draci te poate ajuta demonstrarea stintifica a unor universe paralele ? Crezi ca vreunui african din tutsi ii pasa ? Sau vreunui indian or chinez din provincie ? Ideea e sa-i hranesti si sa le dai o sansa la dezvoltare personala nu sa le demonstrezi ca Dumnezeu nu exista. Asta ar trebui sa faca stiinta. Pentru ca , ma tot repet , omul va crede indiferent de ce ii vei demonstra. Si momentan nici nu prea ai ce sa-i demonstrezi. Cand o fi unanimitate si certitudine stintifica , ne-om confrunta cu momentu. Dar acu ...

Corect, de ce sa nu construim catedrala propasirii neamului. Bai, tu te asculti? Te citesti? Te rog un lucru, nu emigra. Ne facem de cacatu satului.

Link spre comentariu

Da, ma scuzi , vorbesc in dodii , existenta ori inexistenta lui Isus fiul lui Dumnezeu nu are vreo consecinta ori vreo relatie cauzala in demonstrarea unui Dumnezeu. De fapt nici macar crestinismul , budismul , hinduismul , paganii (ma refer la musulmani asa din verva istorica si pentru ca-i amuzant) nu probeaza ori ba existenta Lui. As merge asa departe incat as putea spune ca Big Bangul nu este altceva decat mana Lui care atingand neantul naste viata si rostul in marea de nimic si nefiinta . Nu o sa spun asta , pentru ca sincer nu o cred. Cum nu crede cineva in vrajitoarea de la Apus sau in saboti fermecati asa nu poate mintea mea sa se infasoare in jurul unei ipoteze gangrenate de lacune. Nu ca as imbratisa Biblia ca fiind o reprezentare a realitatii stiintifice sau a istoriei. A fost supusa la atatea adende de minunata asta faptura frate cu mine ca nu am dram de incredere nici in selectia cartilor care au ajuns acolo nici in ce masura opinia scriitorului a ramas oglinda realitatii lui istorice si personale. Raman in continuare sustinator al ideii de profet.

Ateismul paraziteaza stiinta dar nu este vina spiritului critic ateic cat a stiintei pentru ca nu ofera alternativa demonstrata fara de tagada. De aia sustineam ca mai bine stiinta s-ar lipsi de vanitatea asta a ultimelor decade de a demonstra geneza universala (lucrare de anvergura infaptuita submediocru) si mai bine ar contribui alaturi de stiintele umaniste la devenirea umana. Medicamente , recolte , sustenanta si energie reutilizabila , adica ce ar trebui sa faca stiinta , sa explice lumea si prin avansul ei sa o faca mai buna. Nimanui nu-i folosesc pozele cu quasari sau radiatiile gamma din constelatia Orion. Sunt 10 teorii pe metru patrat. Au avut 50 de ani de teoretizare cuantica. Nimic. Nici un rezultat. Eu sper sa se destepte un pic si sa iasa de sub umbrela asta virtuoasa a descoperitorilor de Dumnezei si sa se gandeasca cum o sa hranim omenirea in 10 ani , cum o sa asiguram energia , locul de munca etc. Chestii simple care tin de rasa umana si de planeta asta aAlbastra , pana acum singura in Universul asta mare -de care stim- care suporta viata. Ca daca maine vine asteroidu o sugem toti cu tot cu cuantica lor sau cu teoriile despre universe paralele.

Tocmai asta e ideea, omul Isus care se pare ca a fost un personaj real (demonstrabil din diversele surse ale istoriei, iar daca le negam inseamna ca negam toata istoria mai veche de cateva sute de ani) si catalizatorul crestinismului, asta e un fapt.

Daca vorbim de existenta lui Dumnezeu, e mai complicat pentru ca depinde cum il definesti (e mult spus definit). Pentru cei needucati (ma refer la atei) Dumnezeu e un barbos care sta pe norisor si te loveste cu biciul cand faci prostii sau iti ajuta echipa de fotbal sa castige campionatul ... pentru ceilalti e ceva mai complicat (si nu are legatura cu topicul asta). Din cauza asta e pueril sa ceri dovezi cand nu stii pentru ce vrei dovezi.:unsure:

Despre Big-Bang nu pot spune decat ca dpdv stiintific (nu ateist) e o teorie destul de probabila, insa cum a inceput e o necunoscuta (gandeste-te ca e o problema dpdv stiintific sa spui daca Isus chiar a exista acum 2000 de ani, darmite ce s-a intamplat acum 13.000.000.000 de ani) apoi acel inceput poate e doar "un inceput" din multe altele. Asa ca atunci cand un ateu imi spune ca creationismul e pentru prosti in schimb el stie ca big-bangul e real ma bufneste rasul :laugh: (sunt doar doua credinte, pentru oameni diferiti)

Si eu am spus ca ateimsul paraziteaza in general nu, numai stiinta.

Confiscarea stiintei de catre atei probabil e acelasi reflex pe care-l vedem in comunism de a acapara resursele.

bla bla bla ...trebuie sa plec :P

Link spre comentariu

Mie mi-e la fel de rau oriunde ma duc pentru ca sunt mai critic decat religiosii si mai nesigur decat ateii. Singurul loc unde vorbesc despre religie e pe internet . In viata de zi cu zi daca aud de crestinism , masonerie , ateism , teleportare am taiat-o :grinbandit:

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Nu penale, triunghiul lui Pascal a ajuns in discutie pentru a arata corelatia dintre 0-ul/vidul primordial si 0-ul/vidul existent inainte de multiplicare in casutele goale. Dar nu asteptam un retardat sa gandeasca.

Exact la fel a facut cu cateva pagini in urma. Eu l-am intrebat daca accepta selctia artificiala ca pe un fapt, si el a inceput sa strige ca incerc sa ii dovedesc selectia naturala printr-o confuzie cu cea artificiala.

Daca e sincer, ii lipsesc prea multe rotite pt a purta un dialog rational. Daca o face intentionat, ca o strategie de evitare a unei dezbateri rationale, merita ignorat. Indiferent de motiv, singurul interes pe care poate sa il prezinte e medical/psihiatric.

Link spre comentariu

Printre altele, sa nu mai credem ca un tip barbos si un pic cam irascibil a creat lumea in 6 zile dupa care s-a odihnit una, scapand in ochi un sarpe care i-a stricat planurile initiale cu doi bipezi...

?? Adica inlocuim o minciunica cu alta? Nu zic... pentru 'Stiinta' as da bani la buget chiar daca o ard aia SeFe...

Link spre comentariu

Why God Never Received Tenure at the University

Because he had only one major publication.

And it was in Hebrew.

And it had no cited references.

And it wasn't published in a refereed journal or even submitted for peer review.

And some even doubt he wrote it himself.

It may be true that he created the world but what has he done since?

His cooperative efforts have been quite limited.

The scientific community has had a very rough time trying to replicate his results.

He never applied to the Ethics Board for permission to use human subjects.

When one experiment went awry, he tried to cover it up by drowning the subjects.

When subjects didn't behave as predicted, he often punished them, or just deleted them from the sample.

He rarely came to class, just told students to read the book.

He had his son teach the class.

He expelled his first two students for learning.

Although there were only ten requirements, most students failed his tests.

His office hours were infrequent and usually held on a mountain top.

http://eufrosin.wordpress.com/2010/02/14/va-spuneti-rugaciunea-inainte-de-masa-iata-de-ce-ar-trebui/

cititi si va minunati...pai vorbeste cu astia, nene, ca si ai ce!

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu

La care Dumnezeu te referi ca eu pentru propriu-mi intelect citesc Istoria Religiilor de Eliade si cred ca am ajuns pe la al patrusutelea si incepe sa devina al dracului de dificil sa-i tin in frau. La indieni numa aia ai fertilitatii sunt vreo 20. De care vorbesti ?? Pe cine uram din suflet ?? Of doamne sper sa nu aiba barba ca aproape toti au .

p.s evangheliile sunt scrise in greaca nu in aramaica ori ebraica.

Editat de Ender28
Link spre comentariu

Exact la fel a facut cu cateva pagini in urma. Eu l-am intrebat daca accepta selctia artificiala ca pe un fapt, si el a inceput sa strige ca incerc sa ii dovedesc selectia naturala printr-o confuzie cu cea artificiala.

Daca e sincer, ii lipsesc prea multe rotite pt a purta un dialog rational. Daca o face intentionat, ca o strategie de evitare a unei dezbateri rationale, merita ignorat. Indiferent de motiv, singurul interes pe care poate sa il prezinte e medical/psihiatric.

Nu, de la o vreme a schimbat tactica. Incearca sa aduca ateismul la rang de religie insa ii lipseste ingredientul esential.

Despre morala in viziunea ateista ...

Si tu ti-ai lasa copilu sa sufere oribil. Moralule! Telectualule! Stejarule! Sa-l vada lumea cum se chinuie si cum te pedepseste "pe tine" dumnezo. Daca ar exista viata de apoi cred ca copilu' ala te-ar astepta cu streangu' pe lumea ailalta. Da' nu sa te omoare, sa te spanzure de bilute pentru eternitate. Toti sunteti viteji in a da sfaturi la problemelor altora. Ala se roaga de tine sa-i curmi suferinta si tu faci trimitere la biblie. Stati-ar in cap.

Link spre comentariu

De ce e bine sa citesti de doua ori ceea ce scriu ateii.

Un grup de atei l-a citat greşit pe T. Jefferson

Un grup de atei din SUA a plătit pentru postarea în public a unui banner cu un citat al fostului preşedinte american Thomas Jefferson: „Nu găsesc în creştinism niciun fapt izbăvitor. Creştinismul e fondat pe legende şi mituri". Se pare însă că nu există nicio dovadă că Jefferson ar fi făcut această afirmaţie.

După ce experţii care se ocupă de Biblioteca Jefferson de la Monticello au afirmat că citatul este fals, Bruce Gleason, liderul grupului Backyard Skeptics care a plătit pentru expunerea mesajului, a declarat că nu a fost foarte sigur cu privire la originea citatului, notează ocregister.com.

Textul în cauză reprezintă în realitate o versiune prescurtată a unui citat care a apărut pentru prima dată în cartea „Six Historic Americans", de John E. Remsburg (1906). Autorul respectiv a declarat că afirmaţia lui Jefferson ar proveni dintr-o scrisoare adresată unui anume dr. Woods. Cei de la Biblioteca Jefferson au declarat că nu au informaţii despre existenţa scrisorii respective.

Obiectivele grupului Backyard Skeptics, care în ultimele luni a postat în permanenţă mesaje ateiste, sunt următoarele: să le transmită oamenilor ideea că poţi să fii un om bun şi poţi să faci fapte bune fără a avea un Dumnezeu şi fără a adera la vreo religie, iar în al doilea rând, să şteargă „mitul" potrivit căruia Constituţia americană şi Declaraţia de Independenţă s-ar baza pe principii creştine.

Grupul lui Gleason a captat atenţia presei în ultima lună, după ce a rupt pagini din Biblie pe cheiul Huntington Beach, dar şi prin mesajele anticreştine expuse în Santa Ana, Garden Grove, Orange şi Westminster.

Editat de P.C. Refinantat
Link spre comentariu

Nu, de la o vreme a schimbat tactica. Incearca sa aduca ateismul la rang de religie insa ii lipseste ingredientul esential.

Si tu ti-ai lasa copilu sa sufere oribil. Moralule! Telectualule! Stejarule! Sa-l vada lumea cum se chinuie si cum te pedepseste "pe tine" dumnezo. Daca ar exista viata de apoi cred ca copilu' ala te-ar astepta cu streangu' pe lumea ailalta. Da' nu sa te omoare, sa te spanzure de bilute pentru eternitate. Toti sunteti viteji in a da sfaturi la problemelor altora. Ala se roaga de tine sa-i curmi suferinta si tu faci trimitere la biblie. Stati-ar in cap.

Cunosc niste oameni de la care am cumparat masina, si care au un copil cu probleme grave. Eu am copil si inteleg mai multe ca aia fara. Dar pe oamenii astia mi-i peste imaginatia mea sa-i inteleg. Cu ce dragoste il inconjoara...Cred ca nimeni nu intelege pana nu este parinte. Pe unii mi-i greu si mie sa-i inteleg. Fiti parinti...si veti vedea daca, si ce ati putea face....Eu sper pentru ei...si cred ca dragostea lor face mai mult decat bigbangul...

Editat de Gilbert
Link spre comentariu

Cum dracu sa nu razi ?

Cunosc niste oameni de la care am cumparat masina, si care au un copil cu probleme grave. Eu am copil si inteleg mai multe ca aia fara. Dar pe oamenii astia mi-i peste imaginatia mea sa-i inteleg. Cu ce dragoste il inconjoara...Cred ca nimeni nu intelege pana nu este parinte. Pe unii mi-i greu si mie sa-i inteleg. Fiti parinti...si veti vedea daca, si ce ati putea face....

Vezi ca te bagi in seama aiurea. In clipul ala spune ca daca un copil nu mai are nicio sansa si SUFERA. Cat de caine poti sa fii incat sa nu-i usurezi suferinta? Ala care se uita la el cum moare in chinuri se cheama parinte? Inteleg daca copilul e leguma si nu sufera. Insa sa il doara in timp ce moare? Se vede ca nu esti parinte.

Link spre comentariu

Cum dracu sa nu razi ?

Vezi ca te bagi in seama aiurea. In clipul ala spune ca daca un copil nu mai are nicio sansa si SUFERA. Cat de caine poti sa fii incat sa nu-i usurezi suferinta? Ala care se uita la el cum moare in chinuri se cheama parinte? Inteleg daca copilul e leguma si nu sufera. Insa sa il doara in timp ce moare? Se vede ca nu esti parinte.

Nici tu n-ai fost atent la ce am spus eu, sau nu am descris foarte in detaiu situatia. Cunosc oameni care sunt de nota 10 in toate si au un copil care la 2 ani nu poate sta in fund. Ii retardat..clar. Spune-le lor sa il omoare...ca te vor omori pe tine. Si sunt de partea lor. Nu ai habar ce inseamna un lucru pana nu esti tu in postura lor. Ii usor sa faci pe d-zeu cat nu esti de nici o culoare. Nu mai judeca...ca s-ar putea sa fii judecat. Si aici tot D-zeu te judeca...nu stiinta sau fatalitatea ei...

Editat de Gilbert
Link spre comentariu

Problema se pune asa: Daca ai un copil ce sufera de o boala incurabila apelezi la infanticid pentru a nu suferi mai tarziu in viata (sau sa nu aibe mai tarziu in viata o moarte dureroasa). (cei care cunosc engleza pot sa inteleaga mai bine ce spune dawkins ;) )

Eu inteleg pozitia asta pentru ca in general ateilor le e frica de moarte :haha:

Editat de P.C. Refinantat
Link spre comentariu

Problema se pune asa: Daca ai un copil ce sufera de o boala incurabila apelezi la infanticid pentru a nu suferi mai tarziu in viata (sau sa nu aibe mai tarziu in viata o moarte dureroasa). (cei care cunosc engleza pot sa inteleaga mai bine ce spune dawkins ;) )

Clar tu nu cunosti engleza pentru ca ce zice Dawkins este asta :

"daca ai un copil care sufera de o boala oribila incurabila si care va muri mai tarziu IN AGONIE" [...]

Nici tu n-ai fost atent la ce am spus eu, sau nu am descris foarte in detaiu situatia. Cunosc oameni care sunt de nota 10 in toate si au un copil care la 2 ani nu poate sta in fund. Ii retardat..clar. Spune-le lor sa il omoare...ca te vor omori pe tine. Si sunt de partea lor. Nu ai habar ce inseamna un lucru pana nu esti tu in postura lor. Ii usor sa faci pe d-zeu cat nu esti de nici o culoare. Nu mai judeca...ca s-ar putea sa fii judecat. Si aici tot D-zeu te judeca...nu stiinta sau fatalitatea ei...

Amice, esti cam prost sau faci pe prostul. Eu vorbeam de ce a zis Dawkins, mi se rupe de experientele tale inaltatoare. Stai jos.

Editat de Budd
Link spre comentariu

Amice..Ai grija sa n-ai tu parte de vreun eveniment inaltator.....CREZI CA POTI SA PREVEZI VRE UNU?

Am spus ca nu pot sa-i inteleg pe oamenii aia. Nici sa fiu in locul lor.Sunt peste intelegerea mea de buni. Nu stiu ce-ai intelesa tu....

Editat de Gilbert
Link spre comentariu

De exemplu, as putea sa i-o dau printre amigdale la pretena/sotia ta.

Ai doua variante, sa crezi ca aia mi-o suge, deci exist, sau a doua varianta, ca io nu exist, asadar are cavitatea bucala virgina.

Avantajul este ca, indiferent de ceea ce crezi tu, io am dat o muje.

Ma rog, avantajul meu, ca tu ramai cu dilema existentiala.

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic