Budd Postat Noiembrie 29, 2011 Share Postat Noiembrie 29, 2011 Minune mare! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Noiembrie 29, 2011 Share Postat Noiembrie 29, 2011 Minune mare! mare e alah. sa faca acum o cresa acolo nu te pui frate cu iubirea... bai Bud, da' popa ala si-a folosit ambele oO este? Pacat ca au exclus-o din viata monahala frustratii aia sexual de la popiscuria aia... ar fi fost o figura frumoasa in peisaju de falsi eunuci cu ochii cit cepele de la "demonii" care ii mina la footai. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Noiembrie 29, 2011 Share Postat Noiembrie 29, 2011 N-auzi breh ca aia nu vrea sa recunoasca copiii? Cum plm adica sa nu-i recunoasca? Pai ce plm, nu de la ea din marsupiu au iesit? Cum poti sa fii atat de retardat? Pe popa ala il inteleg, el e taliban. Riscurile meseriei, ce sa-i faci. Iisus se ca ca pe el de ras sus in ceruri, baga un joint si un absint si se pisa pe el de ras. Baaaaah prostilor, io-s sefu'! nu te pui frate cu iubirea... bai Bud, da' popa ala si-a folosit ambele oO este? Barbat adevarat,frate! Mai stiu io unu, nu-i monah da' tot asa bun e! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 30, 2011 Share Postat Noiembrie 30, 2011 (editat) N-auzi breh ca aia nu vrea sa recunoasca copiii? Cum plm adica sa nu-i recunoasca? Pai ce plm, nu de la ea din marsupiu au iesit? Cum poti sa fii atat de retardat? Pe popa ala il inteleg, el e taliban. Riscurile meseriei, ce sa-i faci. Iisus se ca ca pe el de ras sus in ceruri, baga un joint si un absint si se pisa pe el de ras. Baaaaah prostilor, io-s sefu'! Barbat adevarat,frate! Mai stiu io unu, nu-i monah da' tot asa bun e! Citesti cu spatele? Tatal nu vrea sa-i recunoasca pe copii, nu mama. Mama vrea sa-i dea in adoptie. Nu iau nimanui apararea, ca toti gresim, dar ma supara cum sariti ca lupu la halca de carne cand auziti chestii de-astea. Si bine-nteles ca n-are rost sa spunem aia cu copacii, sau ca "sunt oameni", sau ca...gresesc, sau ca se intampla foarte rar fata de alte gunoaie ce n-au legatura cu lumea bisericeasca. Ma...de-ar fi toti asa, fara pata, ca tine ar fi poate lumea mai buna, nu stiu... Editat Noiembrie 30, 2011 de Gilbert Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Noiembrie 30, 2011 Share Postat Noiembrie 30, 2011 Citesti cu spatele? Tatal nu vrea sa-i recunoasca pe copii, nu mama. Mama vrea sa-i dea in adoptie. Nu iau nimanui apararea, ca toti gresim, dar ma supara cum sariti ca lupu la halca de carne cand auziti chestii de-astea. Si bine-nteles ca n-are rost sa spunem aia cu copacii, sau ca "sunt oameni", sau ca...gresesc, sau ca se intampla foarte rar fata de alte gunoaie ce n-au legatura cu lumea bisericeasca. Ma...de-ar fi toti asa, fara pata, ca tine ar fi poate lumea mai buna, nu stiu... Esti si analfabet pe deasupra ... Stai dracu' jos si nu te mai basi pe gaura aia ce-ti foloseste si la mancat. Surse medicale au precizat pentru EVZ că maica-stareță a fost internată joia trecută la Spitalul Sf. Pantelimon, acuzând colici abdominale. Nu mică a fost mirarea cadrelor medicale să descopere că, de fapt, fața bisericească era însărcinată. Maica-stareță a născut prin cezariană în câteva ore de la internare. Aceleași surse precizează că fetele se află în stare bună. Măicuța nu vrea să le recunoască. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 30, 2011 Share Postat Noiembrie 30, 2011 (editat) Inseamna ca is aia idioti. Si cred ca-i singurul site unde scrie in formula asta. Eu citisem inainte de Evz pe o gramada de alte situri si nu scria idiotenia asta. Editat Noiembrie 30, 2011 de Gilbert Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Noiembrie 30, 2011 Share Postat Noiembrie 30, 2011 Pai ...sa le luam in ordine: Saptamana trecuta, fost calugar decapitat pentru ca i-a facut unuia avansuri sexuale. Luni - IPS Penalie Asodomoaiei al Constantei - acuzat de un calugar ca il supunea la sex anal si alte perversiuni, ca s-l faca preot. Nu l-a mai facut, ala a inceput sa dea pe goarna. Acum vreo cateva luni, acelasi preacuvios IPS, cunoscut si sub numele de Spagarie Malefiotul, acuzat si dovedit de luare de mita si unele "mici" afaceri. Ieri - o maicuta preacu®vioasa a facut gemeni, pe care se gandea sa-i abandonze in spital. Cam uscata padurea asta.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Noiembrie 30, 2011 Share Postat Noiembrie 30, 2011 Cam uscata padurea asta.. sa nu se joace dreq vreun copil cu chibriturile pe linga ea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Noiembrie 30, 2011 Share Postat Noiembrie 30, 2011 Bai, se apropie timpul in care vin astia la cerseala, cu botezul. Cum sa fac? Sa il las in casa, sa-si faca omul treaba si sa i iau toti banii din buzunar, motivand ca am infiintat o noua biserica, care are nevoie de fonduri? Sa il las in casa si p-orma sa le umflu botul la popa si la cantor, ca mi-au stropit mobila si plazma, si sa le iau banii ca si garantie? O sa le zic sa se roage cu ardoare pentru mobila si plazma mea, caz in care s-ar putea sa isi primeasca o parte din bani inapoi.Asta mi-ar place Sa nu le deschid usa, apoi sa-i astept la colt, sa le iau tot ce au pe ei si apoi sa-i fugaresc pe strada, ei in poponeata gol, urland HOTIIII? Ca sa-i ignor...e greu, prea se baga in seama jegurile astea? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ender28 Postat Noiembrie 30, 2011 Share Postat Noiembrie 30, 2011 (editat) ARTICOLUL 29 * Constitutia Romaniei , Libertatea Constiintei. (1) Libertatea gândirii Âşi a opiniilor, precum Âşi libertatea credințelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale. (2) Libertatea conÂştiinței este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranță Âşi de respect reciproc. (3) Cultele religioase sunt libere Âşi se organizează potrivit statutelor proprii, în condițiile legii. (4) În relațiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de învrăjbire religioasă. (5) Cultele religioase sunt autonome față de stat Âşi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenței religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile Âşi în orfelinate. (6) Părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educația copiilor minori a căror răspundere le revine. Editat Noiembrie 30, 2011 de Ender28 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Noiembrie 30, 2011 Share Postat Noiembrie 30, 2011 Bun asa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Noiembrie 30, 2011 Share Postat Noiembrie 30, 2011 Cu toate ca daca ma gandesc mai bine... poate isi trag sutana jos ca stripperii si ai incurcat-o... Si vede de fapt ca-s femei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Decembrie 1, 2011 Share Postat Decembrie 1, 2011 Io nu cred ca mai intra astia pe la mine, ca acum vreo doi ani le-am cerut chitanta pentru banii pe care i-am dat. Sa fi vazut ce mecle au facut...merita. O adunatura de hoti jegosi, cu pretentii de sfinti, asta este preotimea. Mai stie cineva cat este spaga pentru o parohie in oras? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Decembrie 1, 2011 Share Postat Decembrie 1, 2011 Mai stie cineva cat este spaga pentru o parohie in oras? Spaga se da la tara. La oras se plateste taxa de instalare si abonament. Crezi ca scapi numai cu one payment only? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
leukodemos Postat Decembrie 1, 2011 Share Postat Decembrie 1, 2011 (editat) Io nu cred ca mai intra astia pe la mine, ca acum vreo doi ani le-am cerut chitanta pentru banii pe care i-am dat. Sa fi vazut ce mecle au facut...merita. O adunatura de hoti jegosi, cu pretentii de sfinti, asta este preotimea. Mai stie cineva cat este spaga pentru o parohie in oras? Ba Cyphre ce nu inteleg eu aici e cum de un ateu asa negru-n ceru gurii ca tine le-o dat totusi bani la penalii aia? Esplica-ne aceasta contradictie daca nu-i cu suparare. ps: Ca sa-mi precizez pozitia sa stii ca nu sint de partea popilor in meciu asta dar nici ateu nu pot fi pen'ca nu pot accepta ca ADN-ul si toate chestiile misto din univers au aparut de la sine dintr-o gramada de carboni si sos de entropie. Asadar intrebarea mea incomoda la adresa ta nu vine din pricina ca as fi din tabara simple minded a religiosilor. Mie 'imi place' de parerile tele dupe aicilea da chestia ca ai dat banii la penalii aia nu o pot trece cu vederea. De asemena nu pot intelege cum un alt ateu ilustru de pe aici zicea ca el totusi si-o botezat pruncii. Cum blana mea vine asta? Una vorbim alta fumam? Peace! Editat Decembrie 1, 2011 de leukodemos Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Decembrie 1, 2011 Share Postat Decembrie 1, 2011 ps: Ca sa-mi precizez pozitia sa stii ca nu sint de partea popilor in meciu asta dar nici ateu nu pot fi pen'ca nu pot accepta ca ADN-ul si toate chestiile misto din univers au aparut de la sine dintr-o gramada de carboni si sos de entropie. Asadar intrebarea mea incomoda la adresa ta nu vine din pricina ca as fi din tabara simple minded a religiosilor. Mie 'imi place' de parerile tele dupe aicilea da chestia ca ai dat banii la penalii aia nu o pot trece cu vederea. De asemena nu pot intelege cum un alt ateu ilustru de pe aici zicea ca el totusi si-o botezat pruncii. Cum blana mea vine asta? Una vorbim alta fumam? Peace! Si pe mine ma zgarie usor pe retina de cate ori vad pe cineva care face exces de metafore si arunca cate un "cred/nu cred" dupa ureche. Nu e vorba despre o gramada de atomi de carbon intr-un sos de entropie, ci stabilitate vs instabilitate. Daca intelegi si accepti nucleogeneza in interiorul stelelor, nu vad cum ar putea sa te deranjeze acelasi principiu aplicat de data asta la nivel chimic (si biologic). Supravietuiesc combinatiile moleculare cele mai stabile, iar legaturile covalente carbon-carbon sunt extrem de stabile si dau nastere unor lanturi lungi si inele. Tocmai datorita acestei proprietati (concatenare) a carbonului, o intreaga subdisciplina a chimiei este cea a carbonului, chimia organica. Replicarea este forma ultima de stabilitate, care nu socheaza pe nimeni in domeniul chimiei anorganice. Structurile cristaline cresc si dau nastere altor structuri cristaline identice. Ceva similar se produce si in chimia organica, in cazul moleculelor ARN/ADN. Molecule care (prin secventa lor) isi pot autocataliza propia sinteza. Inca inainte de identificarea structurii lor, Schrodinger le numea cristale aperiodice. Ce relevanta are daca un ateu decide sa isi boteze copilul sau nu :-?? Sau daca sarbatoreste pastele/craciunul cu cei din jurul lui :-?? Sau daca da de baut de Sf... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
leukodemos Postat Decembrie 1, 2011 Share Postat Decembrie 1, 2011 (editat) Si pe mine ma zgarie usor pe retina de cate ori vad pe cineva care face exces de metafore si arunca cate un "cred/nu cred" dupa ureche. Nu e vorba despre o gramada de atomi de carbon intr-un sos de entropie, ci stabilitate vs instabilitate. Daca intelegi si accepti nucleogeneza in interiorul stelelor, nu vad cum ar putea sa te deranjeze acelasi principiu aplicat de data asta la nivel chimic (si biologic). Supravietuiesc combinatiile moleculare cele mai stabile, iar legaturile covalente carbon-carbon sunt extrem de stabile si dau nastere unor lanturi lungi si inele. Tocmai datorita acestei proprietati (concatenare) a carbonului, o intreaga subdisciplina a chimiei este cea a carbonului, chimia organica. Replicarea este forma ultima de stabilitate, care nu socheaza pe nimeni in domeniul chimiei anorganice. Structurile cristaline cresc si dau nastere altor structuri cristaline identice. Ceva similar se produce si in chimia organica, in cazul moleculelor ARN/ADN. Molecule care (prin secventa lor) isi pot autocataliza propia sinteza. Inca inainte de identificarea structurii lor, Schrodinger le numea cristale aperiodice. Ce relevanta are daca un ateu decide sa isi boteze copilul sau nu :-?? Sau daca sarbatoreste pastele/craciunul cu cei din jurul lui :-?? Sau daca da de baut de Sf... Eu tot nu pot crede ca salata organica de carboni, hidrogeni si sosul de entropie au putut evolua singure pana la... euglena verde sau care o fi cea mai umila forma de viata capabila de reproducere. Mi se pare un salt urias de la salata de carboni la bacterie, un salt imposibil de efectuat fara o prealabila 'proiectare'. Oricum asta nu inseamna ca inghit bullshit-urile religiilor pentru simplul fapt ca toate dogmele alea de 2 lei imi insulta inteligenta aia cata o am din cele mai neasteptate unghiuri. Problema cu cei care is atei dar isi boteaza pruncii si dau bani la popi (chiar cu factura) e de aceeasi categorie cu celebra 'fa ce zice popa nu ce face popa'. Deci ateii astia (ii rog sa nu o ia personal) is in aceeasi pozitie de offside ca si neprihanita maica stareta cea nascatoare de prunci. Adica una vorbesc, alta traiesc. Acuma nu zic sa nu bea si sa se veseleasca de sarbatori cu toata lumea dar de aici si pana la a-ti boteza pruncu intr-o chestie in care zici sus si tare ca nu crezi e o distanta ideologica si principiala imensa. Editat Decembrie 1, 2011 de leukodemos Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ender28 Postat Decembrie 1, 2011 Share Postat Decembrie 1, 2011 (editat) Apropos de popi dar si de crestini , trebuie spus ca nazuintele cat si credinta lor sunt in mare sincere dar formele exterioare cel mai adesea intalnite sunt la cei de sus ipocrizia iar la cei de jos , supersititia. In peisajul asta cei mai multi preoti sunt fanatici ignoranti , o adunatura de pierde vara sau ambitiosi si necinstiti dornici sa faca avere si nu sa aduca vorba Domnului (care o fi ea) la cei aflati in dureri sufletesti. Aveti dreptate cand spuneti ca multi abuzeaza de putere ca sa-si satisfaca poftele si interesele meschine . Printre clericii care sunt fara de tagada cinstiti traiesc la fel de bine si altii care sunt hrapareti , nelegiuiti in felurite moduri cum ar fi cei care intretin relatii sexuale cu copii , care se dau la muieri maritate ori baga in pat calugarite. Raul este painea cea de toate zilele a rasei noastre scarboase si nu sfintenia asa ca nu vad de ce ei ar fi discordanti. Traim intr-o lume unde lipsa de morala si religia sunt surori si multi propavaduitori ai credintei isi camufleaza patima si poftele , desfraul si ambitia sub sutana si icoana. Ca o concluzie , nu poti judeca Creatorul dupa adulatorul de profesie cum nu poti judeca meritele unui om dupa curvasaraia neveste-sii. Accept ca raspunsurile voastre vor viza homosexualitatea lui Isus , chizda maicutelor din schit si scatofilia si sa stiti ca sunt impacat cu ideea. Scriu mai mult ca sa-mi exersez logica decat ca sa caut galceava. Sunt ZEN. Editat Decembrie 1, 2011 de Ender28 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
leukodemos Postat Decembrie 1, 2011 Share Postat Decembrie 1, 2011 Daca accepti teoria unui "inteligent designer" cum insinuezi, dece nu enunti mai departe: Salata aia organica a dat chics de miliarde de ori... fiecare creatura apare din fuckup-ul celei aferente nici un experiment nu reuseste cu adevarat in natura... totul se transforma... ca sa reuseasca tre sa se schimbe in ceva mai bun decat originalul "conceput initial"... soparlele pot sa zboare ... masculii au mameloane chiar daca nu alapteaza progenitura... de fiecare data cand un ecosistem dispare, toate speciile implicate dispar (vulcanii pe fundul oceanului),.. am pastrat apendicele uman pentru ca sunt prost... imbecilitatile le explic prin incoerenta sau incosistenta! Daca dumnezo e un retardat, atunci e designerul "vinovat" de viata pe Pamant! Tot ce stiu e ca nu pot accepta ateismul din pricina ca nu pot fi convins ca salata in sos de entropie poate evolua de la sine in ceva ce se poate reproduce singur. Inafara de acest punct nevralgic atesimul ca teorie ontologica aproximeaza cel mai bine realitatea pe care o cunoastem. Dar n-as putea desemna ceva mai viabil decat ateismul in clasamentul asta al tezelor ontologice, oricum in nici un caz religiile care is niste povesti obosite pt oameni obositi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ender28 Postat Decembrie 1, 2011 Share Postat Decembrie 1, 2011 (editat) Religile nu sunt povesti pentru oameni sunt povestea omului a carui prima manifestare cognitiva a fost o intrebare. Ca intre timp multe intrebari si-au gasit raspunsul e la fel de adevarat cum e ca multe intrebari au ramas fara raspuns pentru ca omul nu stie inca sa le formuleze. Faptul ca ne-am depasit predecesorii nostrii in intelegere nu ne da dreptul de a lua in deradere intrebarea fundamentala care a fost rostita acum 80.000 de mii de ani si care e rostita de toti in ziua de azi in primii ani de viata : De ce ? Din pacate pe masura ce imbatranim devenim tot mai aroganti si mai siguri in prostia noastra. Oricum , mi-am pierdut 50 de minute din viata uitandu-ma la un film de'al pescarului de rechini unde dupa tone de truisme si platitudini stiute de cand lumea si tintite spre cei care pe buda si-au pus intrebarea "Dar Cain si Abel cu cine s-au ars ? " , oratorul in elocventa lui evreiasca ajunge a concluzia ca nu existenta istorica a unui Isus este catalizatorul religiei cat ca religia in miile ei de reprezentari ale unui Isus fictiv , fie ele gnostice sau de orice alt fel , l-a nascut pe Isus. Ca e dificil tare manca-ti'as sa recunosti ca a existat un om numit Isus si religia l-a investit cu caracteristici canibalizate din alte credinte. Darama tot edificiul . Editat Decembrie 1, 2011 de Ender28 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Decembrie 1, 2011 Share Postat Decembrie 1, 2011 (editat) leukodemus,m-ai intrebat, iti raspund. Nu i-am dat io bani la popa, i-a dat nevasta-mea, ca are oaresce tare de-astea de socializare. Io ma ocupam cu partea de mistocareala. Editat Decembrie 1, 2011 de Louis Cyphre Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Decembrie 1, 2011 Share Postat Decembrie 1, 2011 Oricum , mi-am pierdut 50 de minute din viata uitandu-ma la un film de'al pescarului de rechini unde dupa tone de truisme si platitudini stiute de cand lumea si tintite spre cei care pe buda si-au pus intrebarea "Dar Cain si Abel cu cine s-au ars ? " , oratorul in elocventa lui evreiasca ajunge a concluzia ca nu existenta istorica a unui Isus este catalizatorul religiei cat ca religia in miile ei de reprezentari ale unui Isus fictiv , fie ele gnostice sau de orice alt fel , l-a nascut pe Isus. Ca e dificil tare manca-ti'as sa recunosti ca a existat un om numit Isus si religia l-a investit cu caracteristici canibalizate din alte credinte. Darama tot edificiul . De ce sa "recunosti" ceva, cand nu exista probe? In schimb, Isus prezinta toate caracteristicile unui personaj fictiv, produs de niste "scenaristi" pt a-si promova opera. Fara institutia bisericii, crestinismul nu exista. Problema cu cei care is atei dar isi boteaza pruncii si dau bani la popi (chiar cu factura) e de aceeasi categorie cu celebra 'fa ce zice popa nu ce face popa'. Deci ateii astia (ii rog sa nu o ia personal) is in aceeasi pozitie de offside ca si neprihanita maica stareta cea nascatoare de prunci. Adica una vorbesc, alta traiesc. Acuma nu zic sa nu bea si sa se veseleasca de sarbatori cu toata lumea dar de aici si pana la a-ti boteza pruncu intr-o chestie in care zici sus si tare ca nu crezi e o distanta ideologica si principiala imensa. Eu nu vad o problema aici. Poate tocmai pt ca un ateu, care nu pune niciun pret pe religie, nu e deranjat daca familia isi doreste un botez. Nu contracvine vreunui principiu sau norme. E doar un prilej de sarbatoare, nimic mai mult. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ender28 Postat Decembrie 1, 2011 Share Postat Decembrie 1, 2011 (editat) "Fara institutia bisericii, crestinismul nu exista." . De acord. Probabil ne rugam la Alah. Choose your poison. Mie-mi convine rezultatul istoric. Asta nu schimba faptul ca logica e defectuoasa . Aci nu facem filozofia aristoteliana a a oului si a gainii ; ce a aparut mai intai , cel care a inspirat religia sau religia care a nascut mitul ? . Imperiul Roman statea sa se prabuseasca sub propria-i decadenta dar niciodata in veci nu a cazut vreun imperiu din pricina unui personaj fictiv aparut cu nici 100 de ani inainte. Mai ales ca erau cateva zeci de religii sub dominion. Ar avea sens ca Isus a fost inventat daca am presupune ca acum 2000 de ani intreaga Europa era cretina. Ar confirma evolutia ce-i drept Din nou , nu cred ca Isus este fiul li Dumnezeu dar ca a existat pentru ca altfel nu putea exista crestinismul. Fara Biserica nu ar fi supravietuit. Eu zic sa zicem mersi ca altfel ne stergeam cu stanga la poponeata si ne omoram nevestele cu pietre. Editat Decembrie 1, 2011 de Ender28 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Decembrie 1, 2011 Share Postat Decembrie 1, 2011 "Fara institutia bisericii, crestinismul nu exista." . De acord. Probabil ne rugam la Alah. Choose your poison. Mie-mi convine rezultatul istoric. Sau poate ca populatia Americii de S nu ar mai fi fost decimata, si poate ca stiinta ar fi cunoscut o inflorire mult mai devreme, arabii avand o "scoala" mult mai avansata in acea perioada. Sunt niste supozitii la fel de gratuite ca si ale tale. Istoria postfactuala este pt naivi. Habar n-ai ce s-ar fi intamplat, cu atat mai putin daca ar fi fost mai bine sau nu. Asta nu schimba faptul ca logica e defectuoasa . Aci nu facem filozofia aristoteliana a a oului si a gainii ; ce a aparut mai intai , cel care a inspirat religia sau religia care a nascut mitul ? . Imperiul Roman statea sa se prabuseasca sub propria-i decadenta dar niciodata in veci nu a cazut vreun imperiu din pricina unui personaj fictiv aparut cu nici 100 de ani inainte. Mai ales ca erau cateva zeci de religii sub dominion. Ar avea sens ca Isus a fost inventat daca am presupune ca acum 2000 de ani intreaga Europa era cretina. Ar confirma evolutia ce-i drept Din nou , nu cred ca Isus este fiul li Dumnezeu dar ca a existat pentru ca altfel nu putea exista crestinismul. Fara Biserica nu ar fi supravietuit. Eu zic sa zicem mersi ca altfel ne stergeam cu stanga la poponeata si ne omoram nevestele cu pietre. Imagineaza-ti cate povesti si mituri am fi avut azi despre lumea de acum 50ani, daca nu ar fi existat ziare, inregistrari video/audio, institutiile care sa ateste si autentifice niste evenimente. Fiecare grup ar fi deformat deformat realitate pt a-si justifca faptele sau actiunile ulterioare. Ar fi existat o groaza de variante/istorii alternative, o groaza de evenimente si personaje mai mult fictive... ...Acum 2000 de ani era si mai rau. Marea majoritate a polulatiei era analfabeta si lipsita de o minima educatie. Comunicarea intre comunitati diferite era foarte greoaie si minima. Mai mult de atat, Isus nu este mentionat de niciun "istoric" contemporan, in ciuda evenimentelor pe care se spune ca le-a provocat. Toate povestile se scriu doar dupa ce crestinismul ia ceva amploare. Nu ai niciun motiv sa crezi ca a fost mai mult decat un personaj fictiv. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Decembrie 1, 2011 Share Postat Decembrie 1, 2011 (editat) Eu tot nu pot crede ca salata organica de carboni, hidrogeni si sosul de entropie au putut evolua singure pana la... euglena verde sau care o fi cea mai umila forma de viata capabila de reproducere. Mi se pare un salt urias de la salata de carboni la bacterie, un salt imposibil de efectuat fara o prealabila 'proiectare'. Deci in abiogeneza nu "crezi". Poate ca te blocheaza niste termeni ca 'salata' si 'sos'. Biochimia numai cu o salata nu pote fi vazuta. O descria cineva ca 'baroque chemistry' (pt ca suna mai bine in engleza) si nu era departe de adevar. Este ghidata de ordine si reguli stricte care nasc forme de organizare din ce in ce mai complexe. Poate ca nu reusesti sa intelegi si pt ca iti imaginezi o trecere brusca de la molecule la bacterii (care sunt deja surprinzator de sofisticate in urma catorva miliarde de ani de evolutie). Primele entitiati capabile de replicare au fost niste structuri oarecum similare virusuilor. Niste catene nu f lungi, compuse din nucelotide. Sunt doua aspecte care fac aceste molecule speciale si capabile de autoreplicare: -unitatile (nucleotide) polimerizeaza spontan. Insa secventa unei monocatene nu este predefinita. Orice combinatie este posibila. -unitatile se potrivesc intre ele, doua cate doua. Aceasta complementaritate se bazeaza pe forma 3d a moleculei dar si pe existenta unor grupari care concentreaza sarcina electrica si nasc afinitati (mult mai slabe decat legaturile chimice/covalente implicate in polimerizare). Sunt multe forme diferite de nucleotide si vor avea loc o multime de combinatii nereusite, dar cateva vor intruni cele doua proprietati de mai sus. Molecula creste in lungime, prin aditia unor unitati noi, dar creste si in instabilitate. Dar mai exista si un alt mod de a "creste": Pe baza de complementaritate, fiecare dintre nucleotide tinde sa isi apropie (din "sosul de entropie") varianta pt care are o afinitate => crestere locala a concentratiei in nucleotide => crestere a probabilitatii de a interactiona intre ele. Datorita proximitatii, noile unitati polimerizeaza intr-o secventa complementara celei originale. Aceasta noua catena se va replica la randul ei => varianta originala. Astfel rezulta "cristalul aperiodic" imaginat de Schrodinger. In acest stadiu se poate spune ca nu exista nicio informatie in secventa de nucleotide. Dar aceasta secventa influenteaza forma tridimensionala (conformatia) a moleculei, si orice variatie are un efect in stabilitatea si eficienta replicarii. Competitia va favoriza variante din ce in ce mai eficiente...ereditate...evolutie biologica... Editat Decembrie 1, 2011 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate