Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Din experienta ta personala, si a oricui altcuiva, din intuitie, nu ar trebui sa umbli dupa o cauza ultima. Si totusi, nu te declari satisfacut decat de asa ceva.

Discutia plecase din alta parte dar nu mai conteaza ...

Ideea e ca nu eu umblu dupa cauza asa cum am spus de atatea ori.

S-a ajuns la discutia despre cauza big bangului pentru ca este in definitia de pe wikipedia:

"un punct fara dimensiuni si cu energie infinita. La momentul "zero" acest punct a ieșit din starea lui de singularitate (încă nu se știe din ce cauză) și și-a manifestat uriașa energie printr-o inimaginabilă explozie, Big Bang-ul, care mai continuă și în ziua de azi"

Constat ca nu numai eu am varza in ideii.

Craciun fericit !

Cateva cantece (nu sunt recomandate ateilor :) )

Editat de viosss
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mai crestinilor, da' voi parca nu trebuia sa etichetati oamenii, trebuia sa fiti dispusi sa taceti si sa intoarceti si celalat obraz, ca asa va-nvata cartea cartilor....aaah, da, stai! Voi sunteti falsii crestini, aia ipocriti.

Ok, scuze...erase and rewind. Credeam ca pe aici exista credinciosi :rolleyes:

Sa va mangaie zdranga domnului de Craciun! :friends:

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Discutia plecase din alta parte dar nu mai conteaza ...

Ideea e ca nu eu umblu dupa cauza asa cum am spus de atatea ori.

S-a ajuns la discutia despre cauza big bangului pentru ca este in definitia de pe wikipedia:

"un punct fara dimensiuni si cu energie infinita. La momentul "zero" acest punct a ieșit din starea lui de singularitate (încă nu se știe din ce cauză) și și-a manifestat uriașa energie printr-o inimaginabilă explozie, Big Bang-ul, care mai continuă și în ziua de azi"

Constat ca nu numai eu am varza in ideii.

In ciuda culorii si dimensiunii, tot nu realizezi ca ce scrie acolo nu implica in niciun fel o cauza ultima, asa cum iti doresti tu....asa cum tot propui cand vorbesti de un creator (care da bobarnace).

"(nu se știe din ce) cauză" ≠ cauza ultima;

Textul din wiki nu ofera nicio scuza pt preconceptiile tale naive. Dar nu ma astept sa renunti la ele, pt ca in acel moment nu ai mai avea nimic de spus. iar acumularea unor cunostinte pe care sa construiesti un rationament si care sa te ghideze, ar cere o investitie prea mare de timp si efort...

Daca ai fi sincer si nu ai umbla dupa o cauza ultima, atunci ai fi satisfacut (in sensul ca nu exista nicio utilitate pt supozitia God) cu teoriile stiintifice, ipotezele incipiente, modelele matematice si speculatiile educate pe care ti le ofera stiinta in acest moment.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Vizitator Ravishing

Mai crestinilor, da' voi parca nu trebuia sa etichetati oamenii, trebuia sa fiti dispusi sa taceti si sa intoarceti si celalat obraz, ca asa va-nvata cartea cartilor....aaah, da, stai! Voi sunteti falsii crestini, aia ipocriti.

Ok, scuze...erase and rewind. Credeam ca pe aici exista credinciosi :rolleyes:

Sa va mangaie zdranga domnului de Craciun! :friends:

Nu mai fi trista, te pot adopta eu de sarbatorile astea. (ce stii sa gatesti? cooking-34.gif)

Link spre comentariu

In ciuda culorii si dimensiunii, tot nu realizezi ca ce scrie acolo nu implica in niciun fel o cauza ultima, asa cum iti doresti tu....asa cum tot propui cand vorbesti de un creator (care da bobarnace).

"(nu se știe din ce) cauză" ≠ cauza ultima;

Textul din wiki nu ofera nicio scuza pt preconceptiile tale naive. Dar nu ma astept sa renunti la ele, pt ca in acel moment nu ai mai avea nimic de spus. iar acumularea unor cunostinte pe care sa construiesti un rationament si care sa te ghideze, ar cere o investitie prea mare de timp si efort...

Daca ai fi sincer si nu ai umbla dupa o cauza ultima, atunci ai fi satisfacut (in sensul ca nu exista nicio utilitate pt supozitia God) cu teoriile stiintifice, ipotezele incipiente, modelele matematice si speculatiile educate pe care ti le ofera stiinta in acest moment.

E clar ca nu citesti in totalitate ce scriu.

Nu stiu de unde ai scos-o ca as cauta eu ceva ... (in toate posturile in care am vorbit de creator am zis ori "bascalie", ori "daca ar fi sa iau in serios", ori altcumva pentru a se intelege ca nu era pozitia mea si doar replica la o ipoteza, pozitia mea o exprimasem anterior cand am fost intrebat)

Ma las pagubas... am subapreciat puterea credintei in ipoteze.

Continua cu colegii de tai, mai faceti un big-bang, un ping-pong prin universuri, chestii intelese si normale pentru voi.

Editat de viosss
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

La mine treaba sta in felul urmator.

Tot ce cunosc si pot sa inteleg este ca tot ce cunosc vine de la -infinit si merge spre +infinit (timp, materie, spatiu) si ca defapt eu nu pot cuprinde nici trecutul nici viitoru.

Eu ce observ acum e un instantaneu marcat de trecut si care influenteaza viitorul.

In instantaneul asta vad pamantul si viata.

Vad ca decand exista omul nu face nimic altceva decat sa observe cum functionaza obiectele si fenomenele din jurul lui (inclusiv viata), acumuleaza cunostinte pe care apoi le pune in practica. Practica acesta nu este alceva decat creatie umana bazata pe obiectele si fenomene gasite pe pamant cand el a inceput studiul.

Chiar daca omul ar crea viata el ar faci-o datorita obiectelor si fenomenelor care au existat si pe care le-a studiat.

Chiar si atunci ar rame intrebarea daca nu cumva nu am fost creati in acelasi mod in care noi am creat.

Deci atata timp cat universul este infinit si exista posibilitatea de a fi creat, mi se pare logic sa cred ca am un creator. Din moment ce zi de zi noi cream si Universul e infinit, probabilitatea sa existe cretorul nostru este mult mai mare decat sa nu existe.

Mergand mai departe sunt cateva elemente care pot inclina balanta spre ateism cum ar fi "Abiogeneza + Evolutia", dar din pacate din dovezile evolutiei lipsesc exact stramosii elementelor cheie care dovedesc creatia.

Ar mai fi genetica, dar deocamdata unii geneticieni dovedesc creatia altii intamplarea, si par credibili si unii si altii.

Si mai fac din cand in cand un exercitiu de gandire (ca sa ma trezesc si sa realizez ca nu stiu nimic) cautand sa raspund la doua intrebari:

- cat de mare poate fi universul? raspunsul logic : nesfarsit

- cat de mult poate fi divizata materia ? raspunsul logic: la nesfarsit

Deci logic ar fi sa nu existe materie si totusi exista.

Eu ma impac mai bine cu infinitul decat cu nimicul, pentru ca pare ceva ce exista. :)

cam asta gandesc eu acuma despre Dumenzeu..

Si acum scrii "Nu stiu de unde ai scos-o ca as cauta eu ceva ... (in toate posturile in care am vorbit de creator am zis ori "bascalie", ori "daca ar fi sa iau in serios", ori altcumva pentru a se intelege ca nu era pozitia mea si doar replica la o ipoteza, pozitia mea o exprimasem anterior cand am fost intrebat)"

Recunosc ca nu pot sa deosebesc posturile tale de bascalie. Cand insiri atate ineptii fara macar o pauza de respiratie, de gandire nici vorba, totul pare bascalie.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

"Don't bring a knife to a gun fight!", asta imi vine in minte cand vad ce se intampla pe-aici.

Pacat ca n-a mai intrat john doe paicisha ca el era mai coerent, desi lunecos ca un pestisor mic si zglobiu.

Editat de aquilla
Link spre comentariu

"Don't bring a knife to a gun fight!", asta imi vine in minte cand vad ce se intampla pe-aici.

Pacat ca n-a mai intrat john doe paicisha ca el era mai coerent, desi lunecos ca un pestisor mic si zglobiu.

"gun fight" :lol: . poate youtube fight

Pacat ca nu mai sunt teorii noi de asimilat, s-ar putea sa va plictisiti.

Sau poate continuati voi de la stringuri incolo ...

Editat de viosss
Link spre comentariu

Si iti mai arat un Dumnezeu al meu: tot ce nu poate fi explicat de mintea mea e Dumnezeu.

Parca te dadeai agnostic oscilant, vad insa ca esti teist oscilant.

Obscurantismul, obtuzitatea, ignoranta, lenea, nepasarea si indolenta isi cer un sef si cine ar fi mai potrivit decat cel mai mare sef ce se poate imagina?

Link spre comentariu

Vizitator Ravishing

Grupul vocal instrumental ateist "Gruff Rhys, sometime Super Furry Animal " lanseaza albumul de craciun: Atheist Xmas EP (sa mai zica lumea ca ateii nu se bucura de craciun :crack: :lol: )

atheist-xmas_10cm.jpg

Editat de Ravishing
Link spre comentariu

Vizitator Ravishing

Trebuie sa sarbatoresti prin rugaciune si umilinta, pentru ca simbolul lui Cristos nu sunt in nici un caz dulciurile, banchetele, chefurile, cadourile , veselia si distractiile!!!!

Cine spune asta? Tu? Acum imi e mai clar de ce ti-ai schimbat credinta :crack:

Sper ca nici PAGANUL brad de Craciun nu impodobeste casa in ziua in care crestineste ar trebui sa sarbatorim un staul, o vaca, un magar... si in principal gestul divin al sacrificiului fata de sine, al torturii si sangelui nevinovat pentru spalarea faptelor murdare!

De unde le scoti? Sunt sigur ca ai ascultat muzica de craciun ateista :lol:

Ziua lui Cristos in pocainta pentru cretini ... crestini, scuze... Si Craciun Fericit pentru atei!!! "

Daca si cand vorbesti de stiinta o faci la fel de documentat cum o faci in cazul religie ... e clar cum ai ajuns sa reproduci big-bang-uri in laborator :haha:(preluare de la vios, nu ti-am citit postul respectiv )

Link spre comentariu

o vorba zice asa "Daca crezi in Dumnezeu si el NU exista nu ai pierdut nimic, dar DACA Dumnezeu exista si tu NU crezi in el ai pierdut totul " ganditi ,meditati,trageti concluzii, ........ nu Dumnezeu ucide ci religia dictata si scrisa de unii in Numele lui .....nu amestecam WTC care a fost orchestrat de americani si aruncata in carca unor fanatici religiosi mai draga colegule!!! oricum va zic doar atat nu mai pupati mana popilor care merg in MERCEDES in timp ce avem batrani care mor de foame in tara. CACI MAI NOU DRACII SUNT IN BISERICA SI PREOTII AFARA!

Link spre comentariu

o vorba zice asa "Daca crezi in Dumnezeu si el NU exista nu ai pierdut nimic, dar DACA Dumnezeu exista si tu NU crezi in el ai pierdut totul " ganditi ,meditati,trageti concluzii, ........ nu Dumnezeu ucide ci religia dictata si scrisa de unii in Numele lui .....nu amestecam WTC care a fost orchestrat de americani si aruncata in carca unor fanatici religiosi mai draga colegule!!! oricum va zic doar atat nu mai pupati mana popilor care merg in MERCEDES in timp ce avem batrani care mor de foame in tara. CACI MAI NOU DRACII SUNT IN BISERICA SI PREOTII AFARA!

Ai si niste sfaturi pentru loterie? Black Jack? Ruleta?

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

o vorba zice asa "Daca crezi in Dumnezeu si el NU exista nu ai pierdut nimic, dar DACA Dumnezeu exista si tu NU crezi in el ai pierdut totul " ganditi ,meditati,trageti concluzii,

...pariul lui Pascal, dupa 400 ani inca mai pacaleste. Dar daca intradevar exista Dzeu, asumandu-ti acest pariu, nu ii insulti opera si inteligenta?

Adica tu crezi ca el nu stie ca faci o alegere mercantila?

Sa "crezi" doar pt ca acesta este cel mai sigur pariu...

...ori nu conteaza motivatia, decat cotizatia.

........ nu Dumnezeu ucide ci religia dictata si scrisa de unii in Numele lui .....nu amestecam WTC care a fost orchestrat de americani si aruncata in carca unor fanatici religiosi mai draga colegule!!! oricum va zic doar atat nu mai pupati mana popilor care merg in MERCEDES in timp ce avem batrani care mor de foame in tara. CACI MAI NOU DRACII SUNT IN BISERICA SI PREOTII AFARA!

Dar aceste apucaturi s-au mai domolit in vremurile noastre. Cu cat mergi mai mult in urma, si Biserica/puterea de stat era mai apropiata de religie, cu atat Biserica apare mai sinistra. Pana la urma cum poti oferi prezumtia de nevinovatie religiei/credintei?

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

dap...stai departe de ele nu sunt de tine! sa luati la misto sunteti primii pt voi as vrea sa vina o cometa separata

Stiu,jocurile de noroc sunt pentru creduli (altfel numiti si credinciosi). Vorba aia de-o zisesi, i se mai zice Pariul lui Pascal. Uite ca si pariurile sunt pentru credinciosi.

Take your time, cu un pic de informatie ai sa vezi ca astia dadeau turnuri jos de-acu 5000 de ani si dadeau vina pe inamic :grinbandit:

Link spre comentariu

Sunt multi fiziceni si unii de Nobel care au spus ca nimeni nu a inteles cu adevarat fizica quantica.

Poate ii ajuti tu, ca tie nu-ti da cu virgula ... :lol:

O sa explic eu pe scurt, ca si eu am inteles-o.

Fizica quantica nu exista fara observator.

Daca consideri tot Universul un obiect de studiu trebuie sa ai si observatorul in afara lui ... :)

Ala e mnezo care se uita la cacaciosi elevati cum dispar si apar, dupa cum vrea muschii lui.

Editat de viosss
Link spre comentariu

P{acat ca nu ai inteles ce inseamna observator, si din nou folosesti termenul in acceptiunea de dupa bloc. (vacuum = nu exista hahahahahhah observator= dumnezo).

NU INTELEGI NIMIC!!! Cred ca matura mea din curte intelege mai multa cuantica, sincer!

Te transformi incet in imbecilul celalalt de PopoCosmin...

daca te apuci sa interpretezi termenii stiintifici dupa cum te duce (sau nu te duce mai bine zis) capul, apoi inseamna ai pierdut exact samburele oricarei ideatii stiintifice, ba mai mult, oricarei ideatii rationale.

Ia vezi bai pan troglodites ce inseamna "observator" in cuantica. Hahahahahh... doare cand esti asa sau te-ai obisnuit?

Ba esti limitat de credinta. Trezeste-te.

Esti dovada vie ca expresia "Cultura nu insemana inteligenta" este valabila.

Traiesti in lumea teoriilor si nu vezi dincolo de ea.

Pentru tine si colegii tai foarte pregatiti in teorie, fictiunea si realitatea sunt totuna.

Dupa cum zicea unul mai devreme, aveti pistoale in maini dar nu stiti in ce sa trageti, si mai sunteti si chiori.

Orice ar fi observatorul, e in afara obiectului, e chiar atat de greu ?

Link spre comentariu

P{acat ca nu ai inteles ce inseamna observator, si din nou folosesti termenul in acceptiunea de dupa bloc. (vacuum = nu exista hahahahahhah observator= dumnezo).

NU INTELEGI NIMIC!!! Cred ca matura mea din curte intelege mai multa cuantica, sincer!

Te transformi incet in imbecilul celalalt de PopoCosmin...

daca te apuci sa interpretezi termenii stiintifici dupa cum te duce (sau nu te duce mai bine zis) capul, apoi inseamna ai pierdut exact samburele oricarei ideatii stiintifice, ba mai mult, oricarei ideatii rationale.

Ia vezi bai pan troglodites ce inseamna "observator" in cuantica. Hahahahahh... doare cand esti asa sau te-ai obisnuit?

Mno hai ca m-ai facut curios, pen'ce Dumnezo nu s-ar califica pt jobu de observator?

Link spre comentariu

Vizitator Ravishing

"Deci sa inteleg ca asta e traditia crestina: "dulciurile, banchetele, chefurile, cadourile , veselia si distractiile" pe data de 25 din ziua in care s-a nascut Cristos pana acum?"

Ia spune-ne tu ce spune "Ghidul Craciunului Ateist" cum decurge o zi normala de ateu in timpul craciunului? :rolleyes:

De dmineata iti duci copiii la muzeul antipa pentru o sedinta spirituala evolutionista de integrare in absolutul fizicii cuantice, urmat de o vizita cu copii la centru "Atheist Pride" pentru a le explica avantajele mandriei de a fi ateu, apoi cu intreaga familie va pregatiti sa luati masa normala, unde mancati bors cu seminte de grau decorticat, iar muzica trebuie neaparat sa fie in spirit ateist, albumul "Atheist Xmas EP" e perfect. Spre seara va adunati in jurul reseului pentru a urmari un film tematic de infierare a ideologiei crestine ... Sint (2010)

horrorsint1.jpg

Asta daca nu cumva faci parte din cei 20% de atei care frecventeaza biserica regulat. :crack:

"In afara de "steaua" din varful bradului nimic nu e crestin la Craciun."

"La naiba", inseamna ca la mine nu e nimic crestin. :unsure:

"Cand minti despre sarbatoarea nasterii lui Cristos, e un pacat normal sau unul putin mai nasol?"

Iar ai fost mintit, naspa.

Conform certificatului de nastere, Isus s-a nascut pe 25 decembrie, la ora 22:44, in conditii meteo favorabile (batea vantul insa era destul de cald, desi se anuntate ploaie si ceata), horoscopul ii prezicea ca va trebui sa apeleze la un prieten pentru a refinanta un imprumut ...

PS. zisei ca nu-ti mai citesc posturile insa am ratat mult, esti haios rau de tot. :lol:

Editat de Ravishing
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic