Budd Postat August 26, 2012 Share Postat August 26, 2012 (editat) Asta ai inteles din postul meu anterior.., Doamne, ai grija de sufletul celor saraci cu duhul.., ca tare sarac esti cu el, budd!. Pace tie! Ete, partz! Mucenicul de serviciu s-a trezit din betie. Nu neg ca as fi sarac cu duhu', imi face deosebita placere sa anunt asta. Pax vobiscum, bai calugare. Editat August 26, 2012 de Budd Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat August 27, 2012 Share Postat August 27, 2012 Isus a fost scris, nu a scris. Nu exista fara biblie, e doar un personaj dupa orice criterii obiective. In afara paginilor religiei nu exista nicio alta atestare a lui. Nu ai cum sa faci aceasta disociere. N-ai decat sa sa crezi intr-un creator al universului sau o forta carmuitoare, fara sa o asociezi unei religii anume. Dar altceva nu vei stii despre "El". Isus insa, este un personaj specific, o creatie a religiei crestine. O personificare a unei doctrine precisa. Ca sa fii ateu trebuie doar sa ramai cinstit cu tine insuti, pana la capat. Nu e nicidecum imposibil, dupa cum poti sa observi fara niciun efort. Isus, creatie a unei doctrine crestine?. Cine a spus asta? Tu, sau apostolii Petru si Pavel?. Fiul lui Dumnezeu nu a venit aici ca sa ne inoculeze vreo doctrina.., a propavaduit iubirea de Dumnezeu si de oameni. Pildele acelea aveau unicul scop de ai face mai usor sa inteleaga... sunt convins ca sunt multi atei, dar si credinciosi, care nu fac diferenta intre religie si Dumnezeu. Ei sunt atei in privinta oricarei religii, si atat. Tu ce fel de ateu esti.., negi religia, sau pe Dumnezeu?. Ete, partz! Mucenicul de serviciu s-a trezit din betie. Nu neg ca as fi sarac cu duhu', imi face deosebita placere sa anunt asta. Pax vobiscum, bai calugare. Budd, ai un talent de a persifla.., probabil asa te simti tu un om implinit. Ma bucur ca am contribuit si eu cu ceva la implinirea ta.., ti-am dat ocazia sa te manifesti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat August 27, 2012 Share Postat August 27, 2012 http://www.piticigratis.com/2012/05/urasc-ateii/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat August 27, 2012 Share Postat August 27, 2012 (editat) http://www.piticigratis.com/2012/05/urasc-ateii/ Il citisem dar nu am vrut sa ma iau in gura cu ambele tabere aici. PS: tratati-l ca pamflet, oameni buni. Editat August 27, 2012 de Budd Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat August 27, 2012 Share Postat August 27, 2012 Ala oricum uraste pe toata lumea ))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat August 27, 2012 Share Postat August 27, 2012 Budd, ai un talent de a persifla.., probabil asa te simti tu un om implinit. Ma bucur ca am contribuit si eu cu ceva la implinirea ta.., ti-am dat ocazia sa te manifesti. Pai da, am constatat ca daca nu iau in serios asa zisele "probleme" ma distrez de doua ori mai mult. Ma bucur pentru oportunitatea data, o zeu caroiat, in a-mi manifesta persiflarea. In a-mi manifesta aroganta. Multumesc. PS: cate lumanari sa aprind la 7 ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat August 27, 2012 Share Postat August 27, 2012 (editat) Isus, creatie a unei doctrine crestine?. Cine a spus asta? Tu, sau apostolii Petru si Pavel?. Fiul lui Dumnezeu nu a venit aici ca sa ne inoculeze vreo doctrina.., a propavaduit iubirea de Dumnezeu si de oameni. Pildele acelea aveau unicul scop de ai face mai usor sa inteleaga... Facand abstractie de textele religioase, arata-mi si mie o mentiune a lui Isus anterioara lor, de descriere nici nu mai zic. sunt convins ca sunt multi atei, dar si credinciosi, care nu fac diferenta intre religie si Dumnezeu. Ei sunt atei in privinta oricarei religii, si atat. Tu ce fel de ateu esti.., negi religia, sau pe Dumnezeu?. Singurul care face o confuzie aici esti tu. Daca te dezici de religie, atunci nu poti sa justifici folosirea unor nume ca Isus, chiar si Dumnezeu are un inteles oarecum specific. Daca te referi pur si simplu la conceptul de creator, sau o forta imanenta a vietii, atunci nu ai cum sa invoci personificarile, ritualurile si povestile scornite de religii. Deism =! Teism ...Incerci sa ne convingi ca Mickey Mouse nu este creatia lui Disney, ci Disney este creatia lui Mickey Mouse. Sunt un ateu obisnuit, neg orice afirmatii care nu se sprijinia pe altceva decat povesti. Editat August 27, 2012 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat August 27, 2012 Share Postat August 27, 2012 Isus, creatie a unei doctrine crestine?. Cine a spus asta? Tu, sau apostolii Petru si Pavel?. Fiul lui Dumnezeu nu a venit aici ca sa ne inoculeze vreo doctrina.., a propavaduit iubirea de Dumnezeu si de oameni. Jeane, daca ca pui problema asa, m-ai convins. uite cum ma zbateam eu ca fraieru', imi tocam sufletul si creierii in drame interioare, cind de fapt era asa de simplu. au spus apostolii, deci asa e. nu i-a vazut nimeni, nu e atestata nici existenta lor, dar totusi e asa de clar totul acum. iti multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat August 28, 2012 Share Postat August 28, 2012 Facand abstractie de textele religioase, arata-mi si mie o mentiune a lui Isus anterioara lor, de descriere nici nu mai zic. Singurul care face o confuzie aici esti tu. Daca te dezici de religie, atunci nu poti sa justifici folosirea unor nume ca Isus, chiar si Dumnezeu are un inteles oarecum specific. Daca te referi pur si simplu la conceptul de creator, sau o forta imanenta a vietii, atunci nu ai cum sa invoci personificarile, ritualurile si povestile scornite de religii. Deism =! Teism ...Incerci sa ne convingi ca Mickey Mouse nu este creatia lui Disney, ci Disney este creatia lui Mickey Mouse. Sunt un ateu obisnuit, neg orice afirmatii care nu se sprijinia pe altceva decat povesti. Da-ti prea multa importanta formei exterioare a spiritualitatii, si prea putina Esentei ei!. Nu ma pricep la forme, asa ca tine si.., o las balta. Nu incerc sa conving nimic, pe nimeni.., nici daca citeam ziarul Libertatea nu cred ca as fi avut asa senzatie acuta ca mi-am irosit timpul. Nu are legatura cu tine, no offence. Jeane, daca ca pui problema asa, m-ai convins. uite cum ma zbateam eu ca fraieru', imi tocam sufletul si creierii in drame interioare, cind de fapt era asa de simplu. au spus apostolii, deci asa e. nu i-a vazut nimeni, nu e atestata nici existenta lor, dar totusi e asa de clar totul acum. iti multumesc! Tocmai invers ai inteles.., nu iau ca adevar absolut nimic, nici macar Biblia.., am mari rezerve in privinta ei. Lucrurile pot fi intr-adevar foarte simple atunci cand incerci sa le vezi asa, si nu te incurci in amanuntele date de catre religie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SRJN Postat August 28, 2012 Share Postat August 28, 2012 Da-ti prea multa importanta formei exterioare a spiritualitatii, si prea putina Esentei ei! Pai si tu pare ca dai prea mare importanta formei daca atunci cand vorbesti de spiritualitate aduci vorba de isus si apostoli si spui El,cu majuscula. Poti sa te exprimi spiritual facand abstractie de religie,isus,apostoli,biblie si dumnezeu? Poate avem spirit/suflet, dar dumnezeu nu exista.Cum ar fi in situatia asta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat August 28, 2012 Share Postat August 28, 2012 Da-ti prea multa importanta formei exterioare a spiritualitatii, si prea putina Esentei ei!. Nu ma pricep la forme, asa ca tine si.., o las balta. Nu incerc sa conving nimic, pe nimeni.., nici daca citeam ziarul Libertatea nu cred ca as fi avut asa senzatie acuta ca mi-am irosit timpul. Nu are legatura cu tine, no offence. Gandeste-te un pic mai mult la acea esenta, dezbracata de orice influente religioase. Mai are vreo legatura cu conceptul de divinitate? Raspunde la vreo intrebare care merita pusa? Iti spune ceva -orice- despre originea acestei lumi sau natura vietii? Tocmai pt ca nu incerci sa convingi pe nimeni, de nimic, inclusiv pe tine..... ramai prins in aceasta capcana. Te-au ademenit cu pilde si superstitii creand iluzia unui confort moral si siguranta spirituala, dar in loc sa admiti ca nu era decat un pres de paie care acoperea o gaura in pamant, tu te atasezi de acest gol. In loc sa incerci sa te cateri afara, astepti cuminte (intr-un noncombat rational) sa te mai si astupe cu o cruce. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
-UFO- Postat August 28, 2012 Share Postat August 28, 2012 (editat) Cine crede e cam bolovan spalat pe creier manipulat si santajat emotional de mic.. vai de viata lui.. Cine e mai distant si mai sceptic nu in modul badaran este mai copt mai perspicace.. mai iesit din schema (matrice matrix)... Editat August 28, 2012 de TM06UFO Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat August 28, 2012 Share Postat August 28, 2012 imi place ce-a zis Bruce Willis despre religie: Organized religions in general, in my opinion, are dying forms', he says. 'They were all very important when we didn't know why the sun moved, why weather changed, why hurricanes occurred, or volcanoes happened', he continues. 'Modern religion is the end trail of modern mythology. But there are people who interpret the Bible literally. Literally! I choose not to believe that's the way. And that's what makes America cool, you know? http://en.wikipedia.org/wiki/Bruce_Willis#Religion Cine crede e cam bolovan[...]Cine e mai distant si mai sceptic nu in modul badaran Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
-geronimo- Postat August 28, 2012 Share Postat August 28, 2012 (editat) Facand abstractie de textele religioase, arata-mi si mie o mentiune a lui Isus anterioara lor, de descriere nici nu mai zic. am citit(nu mai stiu unde, si mi-e lene sa caut), si am vazut ca si cativa istorici pe discovery au spus ca in registrele pe care le tineau romanii, isus a fost mentionat. numai ca a fost mentionat cam asa: "astazi, in ziua de x, anul 33, guvernatorul pilat a dat cateva ordonante, a primit in audienta negusorii din alep, a executat 2 hoti si un lider al unei rascoale pe nume isus nazariteanul, a alocat fonduri pentru constructia podului x, etc, etc" ....practic isus a fost just another day at the office. nimeni nu a remarcat nimic, erau sute de proroci si de vindecatori in perioadele alea, chiar si mult dupa, era la ordinea zilei ca vreun nebun sau sarac sa se proclame de unul singur imparatul lumii sau fiul lui dumnezeu si chiar sa aiba adepti. de altfel, romanii nu s-au amestecat niciodata in religiile popoarelor cucerite de ei, nu au impus astfel de reguli. pe isus nu l-au executat ca s-a proclamat fiul lui dumnezeu. isus a murit pentru ca ei au considerat ca incearca sa submineze stapanirea romana (vezi- imparatia cerului de care vorbea isus) si asta nu se tolera, cum nici acum nu se tolereaza. este foarte posibil ca isus sa fi fost exeutat in urma unei mari neintelgeri/confuzii. el vorbea de imparatia cerului coborata pe pamant, romanii au inteles ca are ceva cu imparatia/imperiul lor. si de aici...e simplu sa-l termini pe unul care face valuri prosteste, oricum maine n-o sa mai stie nimeni de el. probabil au fost foarte multi ca isus care au murit asa, doar intamplarea face ca "baietii destepti cu ochi albastri" din acele vremuri sa-l considere bun de facut martir si mesia si bun de cladit pe el o super poveste, poate cea mai tare poveste din toate timpurile... Editat August 28, 2012 de bogdan7 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat August 29, 2012 Share Postat August 29, 2012 Pai si tu pare ca dai prea mare importanta formei daca atunci cand vorbesti de spiritualitate aduci vorba de isus si apostoli si spui El,cu majuscula. Poti sa te exprimi spiritual facand abstractie de religie,isus,apostoli,biblie si dumnezeu? Poate avem spirit/suflet, dar dumnezeu nu exista.Cum ar fi in situatia asta? As incerca sa ma exprim filosofic, de as putea!. Nu mi-am pus niciodata intrebarea asta.., ar fi ca si cum m-as nega pe mine insumi! Deoarece gandesc, inseamna ca exist. Stiu, e plagiat. . Daca nu am spirit-suflet, inseamna ca nici Dumnezeu nu exista. Ok, si atunci de unde avem toate aceste concepte de bine si rau, urat si frumos, etc.., asta mai inseamna ca ele transcend din plan divin. Acolo sunt matritele , iar aici copiile. Nah, o dadui in citate din Platon.., filosofii au dezbatut de la inceputuri chestiile astea si nu au ajuns la un numitor comun. Crezi ca vom ajunge noi, mobristii?!. Problema e simpla; crezi sau nu crezi!. Am ales sa cred. Daca nu va fi asa, nu voi pierde nimic, de va fi sa fie asa.., am castigat totul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat August 29, 2012 Share Postat August 29, 2012 Si daca tu crezi in cine nu trebuie? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat August 29, 2012 Share Postat August 29, 2012 eu cred ca dovada existentei lui Dumnezeu e countersteeringul. e prea ilogica treaba ca sa nu-si fi bagat coada vreo forta superioara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat August 29, 2012 Share Postat August 29, 2012 Deoarece gandesc, inseamna ca exist. Stiu, e plagiat. . Nu e plagiat, e incorect. Pai, masa asta daca exista inseamna ca gandeste? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat August 29, 2012 Share Postat August 29, 2012 eu am un incarcator de baterie pe care scrie ca e inteligent. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat August 29, 2012 Share Postat August 29, 2012 As incerca sa ma exprim filosofic, de as putea!. Nu mi-am pus niciodata intrebarea asta.., ar fi ca si cum m-as nega pe mine insumi! Deoarece gandesc, inseamna ca exist. Stiu, e plagiat. . Daca nu am spirit-suflet, inseamna ca nici Dumnezeu nu exista. Ok, si atunci de unde avem toate aceste concepte de bine si rau, urat si frumos, etc.., asta mai inseamna ca ele transcend din plan divin. Acolo sunt matritele , iar aici copiile. Conceptele de urat-frumos se schimba chiar si de la o generatie la alta, sunt niste simple tendinte culturale. La fel evolueaza/transforma si ceea ce intelegem prin moral, bine sau rau... WTF matrite si copii, ignori sau desconsideri toate explicatiile acumulate de stiinta (game theory, population genetics) pt a invoca o divinitate fara a te mai intreba ce proces a dus la aparitia acelor "matrite"...Cum poti sa accepti niste "explicatii" atat de infantile si inutile? Problema e simpla; crezi sau nu crezi!. Am ales sa cred. Daca nu va fi asa, nu voi pierde nimic, de va fi sa fie asa.., am castigat totul. Ce fel de om poate sa conceapa un zeu (omniscient) care-si doreste discipoli ce "cred" ca niste membri de partid, din interes (sau frica) pur mercantil? Ce ego monstruos ar putea sa valorifice asemenea cotizatie? Pariul lui Pascal e printre cele mai inepte argumentatii inventate vreodata. Cat despre ce ai de pierdut, probabil ca la fel ai rationa si in cazul in care ai fi inselat de iubita/sotie. dar preferi veriunea in care ajungi sa mori crezand in fidelitatea ei, in loc sa afli si intelegi cum s-a intamplat... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat August 29, 2012 Share Postat August 29, 2012 Pariul lui Pascal e printre cele mai inepte argumentatii inventate vreodata. Nu numai de atat insa e total invalid. Daca-i dai ca parametri pe Allah,Jesus,Buddha,Shiva,Ganesh da cu BSOD. Freeze up. Does not compute. NaN. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat August 29, 2012 Share Postat August 29, 2012 (editat) Da-ti prea multa importanta formei exterioare a spiritualitatii, si prea putina Esentei ei!. Nu ma pricep la forme, asa ca tine si.., o las balta. Nu incerc sa conving nimic, pe nimeni.., nici daca citeam ziarul Libertatea nu cred ca as fi avut asa senzatie acuta ca mi-am irosit timpul. Citeva chestii simple pentru contemplare: Esenta aia de care spui tu este "vinduta" de niste escroci in care probabil (din ce spui) nici tu nu crezi (ma refer la lantul de mii de generatii de popi care s-au spalat unii pe altii pe creier). Sa presupunem ca aceea esenta ar avea o importanta oarecare (mare daca vrei tu)... cit ai pune baza pe "realitatea" ei daca ea se extrage din "invataturile" unor oameni demn de dispretz? Cum poti sa accepti ca "invataturile esentiale" pe care le-ai aflat de la mincinosi prin intermediul "formelor exterioare" demne de dispretz sint... REALE? E ca si cum ai crede din minciunile pe care ti le spun niste criminali cum ca dulciurile nu au zaharuri. Ai crede asa ceva? Tu nu observi ca toata "invatatura aia esentiala" se trage si este propovaduita doar de mincinosi prin texte mincinoase si "fermecate" gidilatoare doar de emotii "primitive"? Analizeaza-ti izvoarele ideilor tale despre "esenta" aia. Cum ai aflat de ele? Cine ti le-a spus? Celor care te-au invatat cine le-a facut capul mare? Ai sa vezi ca toate drumurile duc la Roma... la capatul lantului ideilor alora se afla mereu un popa mincinos dintr-un sistem mincinos. Dovada? Nici macar nu poti sa faci abstractie de "forma aia exterioara". Desi incerci sa spui ca faci. Orice atac la minciunelele alea te deranjeaza... ca si pe ceilalti. Orice atac la religie, papistarism, obiceiuri de cum sa tii furculita si copilul in cristelnita te enerveaza. Daca tu sustii ca ai in vedere posibilitatea existentei unui creator al universului nu te-ar deranja ca altul ar avea parerea ca universul nu are nevoie de unul si ca ordinea emerge din haos (dovedit). Nu... ceea ce te deranjeaza pina la enervare este faptul ca negarea respectivei "cunoasteri" a ta despre un creator neaga povestea lui Mos Craciun si a virginei etc... practic... a religiei pe care o detesti ca forma. Din "disonanta asta cognitiva" ai si reactia de frustrare si simti ca nu ai ce discuta... Nu noi te enervam cu ce spunem... ci faptul ca are logica ce spunem te enerveaza pentru ca stii ca nu vrei sa ti se reaminteasca de conflictul care exista deja in ideile tale. Conflict pe care "il simti" cel putin. Gindestete oleaca la asta. Editat August 29, 2012 de zaelu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat August 29, 2012 Share Postat August 29, 2012 Zaelu, ceea ce scrii tu are logica si bun simt.., oarecum am fost gresit inteles, cultura limitata nu ma ajuta sa ma fac corect inteles. Esenta este insasi Divinitatea, adica Dumnezeu, Creatorul tuturor lucrurilor vazute si nevazute. Punct. Bunul meu simt, si logica mea care o cred destul de sanatoasa, am fost crescut fara E-uri la bunici, ma fac sa cred ca exista, fara urma de indoiala, un Creator. Materia nu sa nascut din nimic. Si daca ar fi fost asa.., ce ar insemna ca a fost nimicul acela primordial?!. Religiile ma intereseaza doar in masura in care imi satisfac un anumit gen de cunoastere. Ok?. Relatia mea cu El este directa si nu necesita, musai, intermediari. Cand eram mai tinerel mi se parea imposibil sa iubesc ceva nevazut, nestiut si imaterial.., acum imi da putere sa trec peste greutati, simt ca ma ajuta intoteauna, chiar daca nu merit.., si il iubesc. Asa pacatos cum sunt!. Nu e plagiat, e incorect. Pai, masa asta daca exista inseamna ca gandeste? Gandeste, dar mai are si sincope da-te de catre 'gloata'.., aia intr-adevar nu gandeste, are doar instincte dupa care se ghideaza.., si simturi.., mici, bere, fasole! aici se rezuma filosofia lor de viata. In Roma Antica, cand sarbatorile ajunsesera la peste trei sute de zile din an, imparatii romani tineau plebea asta cu 'paine si circ', in Colosseum. La noi ponderea gloatei in popor este mai mare. Si mai activa. Vezi cazul Basescu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat August 29, 2012 Share Postat August 29, 2012 (editat) Materia nu sa nascut din nimic. Sa inteleg ca tu crezi ca "stiinta" sau cine vrei sa fie adversarul ideii cu creatorul presupune ca materia s-a nascut din nimic? Stiinta spune ca deocamdata, nu stim. Avem citeva "teorii"... posibil adevarate dupa ceva finisare... posibil false... Ceea ce spune stiinta si e deranjant pentru "unii" e ca "teoriile" divine nu sint adevarate. Exact cum stiinta spune acum ca Newton, "in esenta", a gresit. Wow, stiinta spune ca ea a gresit... brrrr... Cit despre restul paragrafului tau nu pot sa spun ca desi imi zici ca am pe undeva "logica" tu continui sa incalci acea logica. am fost crescut fara E-uri la bunici, ma fac sa cred ca exista, fara urma de indoiala, un Creator Daca eu spun ca intr-un cos sint 10 oua fara urma de indoiala inseamna ca: -fie le-am numarat. Si daca sint 9 inseamna ca nu am numarat corect... deci chiar si fiind sigur pe mine pot gresi si pot sa imi accept eroarea in caz ca tu imi ceri sa le renumar si observ greseala. -fie am incredre in cineva care le-a numarat si acel cineva se supune aceleiasi "micro-indoieli". Dar daca acel cineva in care eu am incredere a avut incredere la rindul lui in altcineva? Si altcineva-ul ala a gresit sau a mintit la rindul lui? De cite ori nu ni se intimpla asta in timpul vietii? Cum mai putem sti sigur? Cum privim atunci senzatia de "asteptari inselate"? Ca sa nu zici ca pun presiune pe tine uite... Eu stiu de d-zeu tot de la bunici. Niste oameni extraordinari... pentru mine cel putin. Ei stiau de d-zeu de la ai lor si de la popi. Ai lor de la ai lor si de la popi... si tot asa. Daca eu stiu ca popii numa de minciuni se tin, eu pot conchide ca popii au mintit continuu. Mai ales daca ceea ce spun ei nu se probeaza oricum as dao. Asadar... oricit as tine eu la bunicii mei morti, oricita incredere am avut in ei... eu stiu ca au cresit in a crede ceea ce le-au spus lantul de popi si parinti indoctrinati de acelasi lantz de popi. - Revenind... cind se pune problema cine are dreptate intre Newton si Einstein, Newton pierde fara drept de apel. Nu exista forta gravitationala asa cum o "credea" si masura el. Efectele gravitationale pot fi masurate si calculate local (pe Pamint) dupa formulele emise de el dar realitate e ca nu exista acea forta. niciodata nu a existat... ghinion, cum se zice . La fel si cu "religia"... da fu frumos sa credem ca e un zeu care trage soarele pe cer... dar nu e... Pamintul se invirte in jurul lui. Ghinion. Teoria nu mai sta in picioare. Dar daca Pamintul se roteste in jurul soarelui inseamna ca d-zeu nu exista au spus unii... panicaaaaa! Ete nah... poate ca da poate ca nu...ramine de vazut au spus ceilalti. Si incet... toate prerogativele divine au fost inlaturate... divinitate nu poate fi dovedita ca face ceva... si cum prin ceea ce face ceva este dovedita existenta acelui ceva... ghinion... se pare ca divinitatea nu mai exista nic macar ca o culoare. e doar o tara mentala. Un obicei... Iar acel obicei de gindire a fost "de curind" analizat si el... de ce oamenii vor sa existe fie si ca abstract acea divinitate? Pai ce face divinitatea aia pentru ei daca nu mai misca soarele si stelele pe cer??? eh? Simplu... da o valoare vietii lor... De ce? Oare pentru ca le e teama ca fara acea divinitate si "valorile morale" (schimbatoare) din cartile sfinte viata lor ramine goala? Oare nu e o teama nejustificata? oare fara zei oamenii ar fi rai? Sint cei fara zei rai? Nu neaparat. Dar cei cu zei? Nu neaparat. Hm... acelasi raspuns. Oare inseamna ceva asta? Editat August 29, 2012 de zaelu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat August 29, 2012 Share Postat August 29, 2012 Jeane, zici tu ca simti ca te-ajuta. sa stii ca daca analizezi viata unui om, credincios (crestin?) practicant sau ateu convins, cantitatea de lucruri bune si rele care i se intimpla aleator (adica cele care sint in afara controlului tau, gen sa-ti cada un ghiveci de la etaj in cap in timp ce te calca autobuzul) e cam aceeasi. ca unul se duce la biserica si crede ca lucrurile bune care i se intimpla in mod aleator sint pentru ca e un mos barbos in cer care are grija de el, e alta. e dreptul lui sa creada asta. da' e si dreptul meu sa cred ca daca arunci o moneda-n sus de suficient de multe ori, o sa fie 50% pajura un mod pur statistic. ca exista in Univers lucruri pe care nu le intelegem (inca) si ca nu putem sa controlam tot, e alta. dar nu vad ce legatura are asta cu cel care-mi zice ca e pacat sa muncesti duminica si ca o sa ard in iad daca o fac. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate