gn77b Postat August 31, 2012 Share Postat August 31, 2012 (editat) si as mai fi curios, de ce nu se mai baga minuni din cind in cind? a bagat acum 2000 de ani cu mana, vinul (chiar, n-am stiut niciodata ce le trebuia vin, mai ales la 45 de grade in desert, fara AC?), mersul pe apa si care-or mai fi. de-atunci nimic. c'mon, sintem in 2012, daca s-ar baga ceva de genul asta s-ar putea transmite prin satelit in toata lumea si-am avea un intreg glob de credinciosi, instant. chiar nu inteleg, a fost buget de minuni atit de mic ca in 2000 de ani nu s-a mai intimplat niciuna? si nu ma refer la abureli gen icoana care plinge si se chinuie biserica nu stiu cit s-o certifice, as vrea ceva evident si ultraspectaculos, gen sa permute planetele din sistemul solar intre ele. Editat August 31, 2012 de CalinD Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat August 31, 2012 Share Postat August 31, 2012 (editat) Cine are nevoie de minuni cand povestile nemuritoare trec drept fapte istorice... ...ori intelligent design ul drept stiinta. Editat August 31, 2012 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat August 31, 2012 Share Postat August 31, 2012 cam asta-i. inca o treaba. tot aud de cind ma stiu expresia "iubire de Dumnezeu". poate sa-mi explice cineva cum exact se manifesta iubirea asta? adica, sa avem pardon, da' eu cind iubesc ceva, e destul de palpabil si chiar placut la vedere, atingere si miros. nu am putut iubi niciodata concepte abstracte si imposibil de concretizat. n-as putea sa iubesc vreodata ecuatiile Navier-Stokes, tocmai pt. ca nu le pot atinge, mirosi, auzi, vedea. cel mult le pot considera interesante si stimulante intelectual. nu iubesc electroni, cuarci, vidul sau alte chestii de tipul asta. imi imaginez ca as putea sa trasez o line pe o coala alba si prin autosugestionare perseverenta sa-mi induc o stare care sa ma faca sa cred ca acea linie e cel mai fascinant lucru din Univers, da' e iubire? e delir. da' totusi unii il pot iubi pe Dumnezeu si mi-ar placea sa inteleg cum simt ei si eventual concretizeaza in mod material aceasta traire. asta presupunind ca nu e doar o alta expresie complet goala de orice inteles. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 ... imi imaginez ca as putea sa trasez o line pe o coala alba si prin autosugestionare perseverenta sa-mi induc o stare care sa ma faca sa cred ca acea linie e cel mai fascinant lucru din Univers, da' e iubire? e delir. da' totusi unii il pot iubi pe Dumnezeu si mi-ar placea sa inteleg cum simt ei si eventual concretizeaza in mod material aceasta traire. asta presupunind ca nu e doar o alta expresie complet goala de orice inteles. Delirul este material? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 cam asta-i. inca o treaba. tot aud de cind ma stiu expresia "iubire de Dumnezeu". poate sa-mi explice cineva cum exact se manifesta iubirea asta? adica, sa avem pardon, da' eu cind iubesc ceva, e destul de palpabil si chiar placut la vedere, atingere si miros. nu am putut iubi niciodata concepte abstracte si imposibil de concretizat. n-as putea sa iubesc vreodata ecuatiile Navier-Stokes, tocmai pt. ca nu le pot atinge, mirosi, auzi, vedea. cel mult le pot considera interesante si stimulante intelectual. nu iubesc electroni, cuarci, vidul sau alte chestii de tipul asta. imi imaginez ca as putea sa trasez o line pe o coala alba si prin autosugestionare perseverenta sa-mi induc o stare care sa ma faca sa cred ca acea linie e cel mai fascinant lucru din Univers, da' e iubire? e delir. da' totusi unii il pot iubi pe Dumnezeu si mi-ar placea sa inteleg cum simt ei si eventual concretizeaza in mod material aceasta traire. asta presupunind ca nu e doar o alta expresie complet goala de orice inteles. Calin, mi-ai disecat textul postarii, ca pe o broasca in laborator!. Tu vrei sa-ti explic cum se manifesta , la mine de exemplu, iubirea de Dumnezeu?!. inchide ochii si prefate ca esti orb.., din nastere. Acum voi incerca sa-ti explic cum arata culoarea rosie, simbolul iuubirii. O viata de ti-as explica, nu ai intelege. Pt asta trebuie sa o vezi si sa o simti. E o mare diferenta, nu-i asa?. Il iubesc pe Dumnezeu, pt ca absolut tot ceea ce vine catre mine, vine de la EL. Totul. Pt asta ii voi multumi cat timp voi avea suflare. Nu cred in Iad. Daca Dumnezeu este asa cum cred eu, Iadul nu trebuie sa existe. calin si 8fingers.., aveti un aer atat de superior incat ma pufneste rasul. Daca Socrate, insasi, a declamat ca 'un singur lucru stie sigur, si acela este ca nu stie nimic'.., pt ce aveti aerul acesta de suficienta?!!!. Calin, ai spus o fraza dementiala, te citez; 'eventual cum concretizeaza ei, in mod material, aceasta traire'. Caline, fraza asta iti personifica intr-un mod mai mult decat concret, felul in care tu gandesti. Mediteaza la asta. Repet, iubirea de Dumnezeu, nu se poate explica in cuvinte.., o simti sau nu. Punct. si as mai fi curios, de ce nu se mai baga minuni din cind in cind? a bagat acum 2000 de ani cu mana, vinul (chiar, n-am stiut niciodata ce le trebuia vin, mai ales la 45 de grade in desert, fara AC?), mersul pe apa si care-or mai fi. de-atunci nimic. c'mon, sintem in 2012, daca s-ar baga ceva de genul asta s-ar putea transmite prin satelit in toata lumea si-am avea un intreg glob de credinciosi, instant. chiar nu inteleg, a fost buget de minuni atit de mic ca in 2000 de ani nu s-a mai intimplat niciuna? si nu ma refer la abureli gen icoana care plinge si se chinuie biserica nu stiu cit s-o certifice, as vrea ceva evident si ultraspectaculos, gen sa permute planetele din sistemul solar intre ele. Calin, noi vorbim aicea de Dumnezeu sau de o carte scrisa de oameni, la mult timp dupa moartea lui Isus?!. Minuni se intampla in fiecare zi, pt mine este o minune si faptul ca azi m-am trezit sanatos-voios si respir, adica sunt viu.., pt asta ii multumesc tot Lui. Fara bunavointa Lui, as fi mort in urmatoarea secunda! Stiu, tu respiri singur, aerul daruit de Natura, care a fost procreata de catre Mama Natura, mama Natura care a fost si ea nascuta de bunica Natura.., iar bunica Natura sa nascut din Neant! Si neantul cine la creat?!, stiu ce zici.., mama Neant.., si sa continui? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rob_debruce Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 Atunci cum se face ca tu crezi tocmai in ceea ce ti-a indicat religia? Singura sursa de informatii sunt textele religioase. Fara ele nu ai fi avut in ce sa crezi. "Cine nu e cu noi e impotriva noastra", mentalitatea de fundamentalist. Ar fi fost chiar culmea sa apara inainte. Isus este o simpla personificare, tehnica veche de cand lumea... Nici Luke Skywalker nu a cerut taxa de intrare in sala de cinema, ori fani si chiar un Jedi cult Cine a mutat canalul pe trinitas ? date istorice? I-am mai vazut si pe altii care se sacrifica in numele unui zeu sau altul, lumea e plina de afectiuni psihice si sarlatani. Astea sunt argumentele tale? trinitas, fundamentalist..a zis cineva "Cine nu e cu noi e impotriva noastra"? Te plang sincer..ma retrag din discutie pt ca asa cu spunea Domnul Nostru ''sa nu aruncati margaritarele voastre inainte porcilor, ca nu cumva sa le calce in picioare. A nu se intelege ca te-am facut porc sau te-am jignit, este un pasaj biblic.O zi buna va doresc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
jenifer Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 (editat) jane, imi esti din ce in ce mai drag....ma bucur mult ca spui aceste lucruri , iete ca pa mine nu ma duce capu la lucruri d-astea....merge misto intruderul?am vazut si eu odata unul , aveam ural pe atunci, mama ce motoreta!s-o stapanesti samatos! Editat Septembrie 1, 2012 de jenifer Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 (editat) Calin, mi-ai disecat textul postarii, ca pe o broasca in laborator!. Tu vrei sa-ti explic cum se manifesta , la mine de exemplu, iubirea de Dumnezeu?!. inchide ochii si prefate ca esti orb.., din nastere. Acum voi incerca sa-ti explic cum arata culoarea rosie, simbolul iuubirii. O viata de ti-as explica, nu ai intelege. Pt asta trebuie sa o vezi si sa o simti. E o mare diferenta, nu-i asa?. Il iubesc pe Dumnezeu, pt ca absolut tot ceea ce vine catre mine, vine de la EL. Totul. Pt asta ii voi multumi cat timp voi avea suflare. Nu cred in Iad. Daca Dumnezeu este asa cum cred eu, Iadul nu trebuie sa existe. calin si 8fingers.., aveti un aer atat de superior incat ma pufneste rasul. Daca Socrate, insasi, a declamat ca 'un singur lucru stie sigur, si acela este ca nu stie nimic'.., pt ce aveti aerul acesta de suficienta?!!!. Calin, ai spus o fraza dementiala, te citez; 'eventual cum concretizeaza ei, in mod material, aceasta traire'. Caline, fraza asta iti personifica intr-un mod mai mult decat concret, felul in care tu gandesti. Mediteaza la asta. Repet, iubirea de Dumnezeu, nu se poate explica in cuvinte.., o simti sau nu. Punct. Lamentarile astea cu iubirea incolora, inodora si insipida tin doar la predici. Calin tot insista sa scoata ceva -orice- concret de la un credincios, si tu ii servesti texte de pe trinitas... Minuni se intampla in fiecare zi, pt mine este o minune si faptul ca azi m-am trezit sanatos-voios si respir, adica sunt viu.., pt asta ii multumesc tot Lui. Fara bunavointa Lui, as fi mort in urmatoarea secunda! Stii cum suna asta?Cam ca o justificare a taxei de protectie, din partea unei organizatii mafiote. Doar ca nici macar scuza asta nu tine. Renunta la orice gand legat de zeul tau protector, si o sa descoperi ca te trezesti tot sanatos-voios si o sa respiri in continuare. Desi sunt multi altii care platesc aceeasi taxa de "bunavointa" fara sa fi gresit cu ceva in scurta lor existenta, dar se trezesc doar ca sa mai sufere inca o zi. Stiu, tu respiri singur, aerul daruit de Natura, care a fost procreata de catre Mama Natura, mama Natura care a fost si ea nascuta de bunica Natura.., iar bunica Natura sa nascut din Neant! Si neantul cine la creat?!, stiu ce zici.., mama Neant.., si sa continui? Nu doar ca introduci cuvantul neant in propozitii ca si cum ai cere mustarul la masa, dar mai dai dovada si unei ipocrizii ce frizeaza (nu sunt pocait asa ca ma abtin). Tu ti-ai ales un personaj omniscient si omnipotent, creator al intregii lumi, la fel cum se alege parlamentarul (lozinci, merite inchipuite si promisiuni de campanie) dar nu iti pui nicio intrebare despre originea sau natura lui.......Totusi, ai tupeul sa impui ca singura alternativa neantul. Sa credem ca esti atat de simplu incat nu poti concepe existenta fara un moment al creatiei? Astea sunt argumentele tale? trinitas, fundamentalist..a zis cineva "Cine nu e cu noi e impotriva noastra"? Ti-am adresat f multe replici desi am observat ca le ignori consecvent. Acum ca te agati doar de trei, patru cuvinte din ele, mi se pare mai semnificativa acea tacere. Dar nu ma mir deloc, daca nu faceai la fel si cu lumea reala, nu ajungeai in genunchi in fata unei creatii literare. EDIT: am facut o mica confuzie intre Rob si Jean, dar asta nu schimba decat inceputul pimei fraze. Rob_ nici eu nu vreau sa jignesc, dar nici nu fac mari eforturi sa ma feresc, atunci cand vad imbarligatura de afiramtii fara niciun capatai. in mesaje ca cel citat. Am subliniat doar erorile care mi se par cele mai flagrante, altfel nu am energia sa descalcesc toata irationalitate din spatele lor. a zis cineva "Cine nu e cu noi e impotriva noastra"? Da, uite chiar in primul tau post: 2.Este simplu sa spui:sunt ateu, sunt liber cugetator, n-am treaba nici cu Dumnezeu nici cu Satan.Dar oare asa este? Nu exista no man's land.Ori esti intr-o tabara ori in cealalta.(un citat deja celebru ''cea mai mare gaselnita a diavolului a fost sa convinga oamenii ca el nu exista'') De ce simti nevoia sa bagi ateii (cei care nu cred in divinitati) in "cealalta tabara", a diavolului in care credeti voi? In cazul celor ca tine, credinta seamana ingrijorator de mult cu o anumita afectiune. Editat Septembrie 1, 2012 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 9fingers, Totul are legatura cu Creatorul.., doara de aceea este numita Creatie. Asta cred. E ceva rau in a fi simplu?!. mi-am pus si eu destule intrebari despre 'natura' si 'personalitatea Creaatorului', dar vorba unui ganditor ecleziastic.., iti pot spune sigur ceea ce nu este El, cat despre ceea ce este, nu stim nimic. Ma rog, poate stii tu.., imi poti spune?. Si tu vrei ceva concret de la un credincios, credeam ca, Calin e doar un caz izolat!. Trinitas, culmea, nu am urmarit never acest post( postul tv), dar o intamplare in care am fost la fix un pas sa-mi pierd viata, are legatura cu postul de radio Trinitas. Nu va voi povesti, oricum i-ati da o explicatie stiitifica intamplarii respective. Iubirea de Dumnezeu inseamna pt tine doar 'lamentari'?!. Spunemi ceva concret despre iubirea pt parintii tai, acest sentiment exista, il ai.., chiar daca nu l-ai vazut si nu-i stii nici macar culoarea si substanta care-l alcatuieste. zi!, doar pt ca nu l-ai vazut, palpat inseamna ca el nu exista?. Ma rog, poate tu nu te 'lamentezi' niciodata. Patologic, boala ateilor as defini-o ca o 'instrainare de sine'. Extrema. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 9fingers, Totul are legatura cu Creatorul.., doara de aceea este numita Creatie. Asta cred. E ceva rau in a fi simplu?!. mi-am pus si eu destule intrebari despre 'natura' si 'personalitatea Creaatorului', dar vorba unui ganditor ecleziastic.., iti pot spune sigur ceea ce nu este El, cat despre ceea ce este, nu stim nimic. Ma rog, poate stii tu.., imi poti spune?. "Creatia" cere un "creator", "creator" care sa justifica "creatia", si nu ametesti deloc de la atata logica circulara? Sper sa nu te superi, dar esti prea impiedicat in gandire pt a detine niste convingeri. Cine spune ca materia are nevoie de o origine (inainte de care nu exista nimic) isi fabrica singur, de bunavoie si nesilit de nimeni, un paradox. De ce ma intrebi pe mine despre o scorneala a imaginatiei altcuiva? Eu stiu ca nu am nevoie de conceptul "creator". Ar fi un raspuns la o problema inexistenta, un raspuns (si nu o solutie) care ar necesita si mai multe explicatii. Cand nu stii ceva, asa cum recunosti ca nu stii nici tu sau nonganditorul ecleziastic, nu te obliga nimeni la opinie. Accepta ca nu ai nimic valoros de spus si concentreaza-te pe probleme concrete. Iubirea de Dumnezeu inseamna pt tine doar 'lamentari'?!. Spunemi ceva concret despre iubirea pt parintii tai, acest sentiment exista, il ai.., chiar daca nu l-ai vazut si nu-i stii nici macar culoarea si substanta care-l alcatuieste. zi!, doar pt ca nu l-ai vazut, palpat inseamna ca el nu exista?. Ma rog, poate tu nu te 'lamentezi' niciodata. Eu imi cunosc parintii, oricum infinit mai bine decat iti cunosti tu idolul. Ma leaga de ei zeci de ani de experiente comune, intamplari reale intiparite in mintea mea prin toti porii. Nu povesti inchipuite de un cult sinistru, construit pe niste ritualuri sterile. Desi nu-i impartasesc curiozitatea, cred ca ai fost intrebat de unde -si cum apare- sentimentul asta, in cazul unui concept atat de abstract ca Zeus. Lamentari sunt raspunsurile tale, pt ca desi ocolesc mereu subiectul discutiei, continui cu pretentia ca ar trebui sa conteze. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 Tocmai de aceea, ca sa nu ma impiedic in atatea convingeri, cum ai tu, ma rezum la una. Aceea de a crede in EL. Tu incerci sa fii profund de rational in gandire si nu-ti reuseste mare lucru. Ah, ba da.., sa ma 'impiedici' pe mine. Vorbeam despre un subiect, stiu ca acela nu eram eu,.., logica mea 'circulara' te irita pt ca e suparator de simpla, nu?. Daca crezi ca eu nu am nimic valoros de spus, incearca sa ma ignori sau vorbeste tu la modul 'concret', ok?. Ps Acelasi lucru ma leaga si pe mine de Dumnezeu.., un lung sir de experiente comune, intiparite in sufletul meu, prin toti porii.., ca sa te parafrazez!. La final, ma ataci iarasi, spui.., 'ocolesti subiectul discutiei, raspunsurile tale nu conteaza'.., am acuta impresie, uneori, ca vorbesc singur.., esti atat de plin de tine, ca mi-e teama sa nu plesnesti!. 'sper sa nu te superi'.., cum spunea-i si tu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 (editat) "Creatia" cere un "creator", "creator" care sa justifica "creatia", si nu ametesti deloc de la atata logica circulara? am vrut sa scriu chestia asta acum citeva posturi. se pare ca dilemele religioase se reduc inevitabil la logica circulara. Dumnezeu exista pentru ca exista Dumnezeu, de unde rezulta ca exista Dumnezeu Jeane, o sa explic. 1. iubire pentru femei. a existat o virsta cind credeam ca anumite trairi pe care mi le trezeau anumite colegele de scoala sint inexplicabile, inodore, incolore, indescriptibile si neanalizabile. inefabile, pe scurt. au trecut ani si ani si mi-am dat seama ca acele trairi pot fi disecate si explicate. nu, NU cred ca pot iubi o femeie la modul abstract. nu-i pot iubi sufletul, nu pot iubi ceva ce nu se poate defini. iubesc felul cum arata, cum se poarta, cum vorbeste, ce vorbeste, cum interactioneaza cu mine, faptul ca-mi da lucruri de care am nevoie etc. e perfect rationalizabil. si nu e ceva ireversibil si neconditionat. da, stiu ca o sa-mi zici ca ti-e mila de mine pt. ca nu pot iubi sufletul ei. iaca p.ula. un alt text. daca te-ai autoanaliza ai vedea ca esti identic cu mine. ca te autosugestionezi ca nu esti, e alta treaba. 2. relatiile cu parintii, fratii sau copiii. asa cum a zis 9fingers, e vorba de faptul ca traiesti si mai ales cresti cu ei. impartasesti chestii cu ei, te inteleg si ii intelegi (sau nu), ii formezi sa te formeaza (bine sau rau) etc. si, din nou, nu e ireversibil si neconditionat. se stie ca exista parinti care-si arunca copiii la gunoi, parinti care-si parasesc copiii, frati care sint atit de diferiti si incompatibili incit ajung sa nu-si vorbeasca. 3. lucrurile care-mi plac sau displac. rezonez in mod pozitiv sau negativ cu experiente placute sau neplacute din trecutul meu, pe care acele lucruri mi le trezesc. un mare rol il joaca predispozitia genetica si obisnuinta. stii ca exista anumite zone din creier care, odata afectate intr-un fel sau altul, iti amplifica sau anihileaza contiinta de sine, senzatia de separare de exterior sau perceptia timpului? mai multi prieteni mi-au povestit experiente cu substante halucinogene. o prietena mi-a povestit cum a luat naiba stie ce pastile si cind si-au facut efectul a inceput sa i se para ca s-a blocat in momentul ala. ca sa vezi, o chestie pe care tu o crezi atit de imovabila si intiparita-n sufletul tau, dat de Dumnezeu, e anihilata instant de un r.ahat de compus chimic. acum, zi-mi tu. cum de toate trairile pot fi explicate si rationalizate, in afara de iubirea de Dumnezeu? Delirul este material? fail. nu ma refeream la traire, senzatie, ci la obiectul ei. te rog sa-mi explici de ce tu nu iubesti conjectura Riemann dar il iubesti pe Dumnezeu. e fix aceeasi chestie, chiar as spune ca eu am mai multe motive sa o iubesc pe prima. Editat Septembrie 1, 2012 de CalinD Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 inchide ochii si prefate ca esti orb.., din nastere. Acum voi incerca sa-ti explic cum arata culoarea rosie, simbolul iuubirii. O viata de ti-as explica, nu ai intelege. Pt asta trebuie sa o vezi si sa o simti. E o mare diferenta, nu-i asa?. Il iubesc pe Dumnezeu, pt ca absolut tot ceea ce vine catre mine, vine de la EL. Totul. Pt asta ii voi multumi cat timp voi avea suflare. Nu cred in Iad. Daca Dumnezeu este asa cum cred eu, Iadul nu trebuie sa existe. calin si 8fingers.., aveti un aer atat de superior incat ma pufneste rasul. Daca Socrate, insasi, a declamat ca 'un singur lucru stie sigur, si acela este ca nu stie nimic'.., pt ce aveti aerul acesta de suficienta?!!!. Calin, ai spus o fraza dementiala, te citez; 'eventual cum concretizeaza ei, in mod material, aceasta traire'. Caline, fraza asta iti personifica intr-un mod mai mult decat concret, felul in care tu gandesti. Mediteaza la asta. Repet, iubirea de Dumnezeu, nu se poate explica in cuvinte.., o simti sau nu. Punct. Calin, noi vorbim aicea de Dumnezeu sau de o carte scrisa de oameni, la mult timp dupa moartea lui Isus?!. Minuni se intampla in fiecare zi, pt mine este o minune si faptul ca azi m-am trezit sanatos-voios si respir, adica sunt viu.., pt asta ii multumesc tot Lui. Fara bunavointa Lui, as fi mort in urmatoarea secunda! Stiu, tu respiri singur, aerul daruit de Natura, care a fost procreata de catre Mama Natura, mama Natura care a fost si ea nascuta de bunica Natura.., iar bunica Natura sa nascut din Neant! Si neantul cine la creat?!, stiu ce zici.., mama Neant.., si sa continui? Iata ca au aparut doi dintre cei mai simpatici credinciosi, cei care reneaga Biblia dar isi pun toata viata in contul/slujba personajului principal din...desigur cartea deabea renegata. Sunt eu singurul care gaseste asta haios? Jean, hai sa incerc si eu, deschide ochii si prefa-te ca esti inteligent si poti sa intelegi exemplul oferit chiar de tine cu culoarea rosie - simbol al iubirii, simbol = conventie intre oameni. Dumnezeu este doar un simbol (chiar mai lipsit de continut decat culoare rosie care cel putin are si o aplicatie practica), o conventie care la inceput avea rolul sa comaseze toate subiectele necunoscute, sa reduca toate intrebarile incomode la un singur raspuns. Cu vremea, unii mai smecheri (pentru ca de smecherie este vorba nu de inteligenta) au vazut ca acest simbol mai poate indeplini niste functii si anume de inregimentare a celor mai naivi intr-o masa de manevra pe care sa o poata manipula, stapani, calari dupa bunul plac. Cum ai putea vorbi tu acum de Dumnezeu daca nu ai avea o carte scrisa de oameni la multi ani dupa ce a murit un personaj descris dupa cateva sute de ani ca fiul lui Dumnezeu (Isus era un nume obisnuit in acel timp in acele locuri)? In secunda in care vorbesti de Dumnezeu vorbesti deja nu numai despre o conventie, vorbesti despre cel mai stufos contract de adeziune existent vreodata cu conditiile cele mai proaste pentru omenire si fara nici un fel de conditii pentru cealalta parte. Ai putea vorbi de Eter, de Necunoscut, de Energia primordiala, de Infinit si mai precis chiar de Nimic si ai fi mai la locul tau. In momentul cand ai zis Dumnezeu ai zis Biblie, cand ai zis Biblie ai zis sange, nenorociri, furturi omoruri si violuri, incest si inselaciune, minciuni si fraude si cateva lucruri frumoase toate plagiate din alte lucrari existente ale vremii. Este firul vostru (i)logic de a cere explicatii despre cum a fost totul creat din nimic pe motivul necesitatii ca orice sa aiba o origine dar in momentul in care cineva va cere sa fiti consistenti cu propriul vostru rationament si sa explicati care este originea Creatorului si eventual si alte credentials ale lui, un CV daca vrei, dati cu basca de pamant si fugiti injurand ca sunteti persecutati si ca sunteti oameni simplii iar altii la adapostul culturii va calca cu aroganta in picioare. Daca iubirea de Dumnezeu nu se poate explica in cuvinte, nu merita sa vorbesti despre ea. Punct. Cat despre zisele tale despre ateism ca fiind o manifestare patologica, daca as fi ateu ti-as tranti o flegma in ochi, lucru profund gresit de altfel, sa nu care cumva sa inteleaga vreun ateu ca incurajez manifestari din astea crestinesti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 PS: as vrea sa mai spun un lucru. cred ca intotdeauna am fost ateu sau cel putin agnostic. nu m-am spovedit sau impartasit vreodata (si probabil nici n-o s-o fac decit cind o sa-mi pierd mintile). am intrat totusi in biserica si am interactionat cu preoti. nu neg ceea ce numesc unii "har". cred ca multi preoti sint oameni buni si altruisti si, mai mult, vor sa propovaduiasca aceste lucruri. si mie-mi plac mirosul de tamiie, racoarea si linistea din biserica. nu neg ca sint menite sa induca o anumita stare psihica. nu neg ca unii clerici au acel asa-numit har. unii nu-l au, chiar am fost prezent la inmormintarea unui motociclist concitadin si mi-a parut rau ca nu am simtit harul in preotul care-a tinut slujba. asta nu inseamna ca nu pot intelege, diseca si analiza acel har. vocea, intonatia si ceea ce spune il definesc si il simt si eu ca orice credincios. nu-mi place un om care-si manifesta violent lipsa credintei in public, si eu imi fac cruce in biserica, pentru a ma scuti de discutii inutile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 Caline, dati-o in rahat cu 'logica circulara'.., unde naiba ati auzit de termenul asta?!. La punctul unu sunt de acord cu ceea ce scrii, dar asta nu inseamna este doar asa si nu.., si putin altfel. la inceput iubesti doar ceea ce este 'la vedere', apoi intervine iubirea, in cazul in care intervine, si se intampla ca impotriva tututror lucrurilor de acum neplacute la respectiva persoana sa o iubesti , in continuare neconditionat.., tocmai datorita acelui sentiment abstract. greu de inteles, nu-i asa?. Eu discut din experienta traita, nu din carti sau alte cele, ok?. la punctul doi.., si eu am trait cu Dumnezeu de mic copil, nu ma parasit si ma iubit asa cum am fost si sunt!. Punctul trei e mai complex si il voi discuta maine.., am deja vreo patru-cinci beri la bord! . Ps vad ca ma ataca si simbolul legiunilor romane.., subiectul nu este Jean, sa tineti cont de aspectul asta.., discutam pareri si atat, nu atacuri la persoana si mizerii subtile de oameni cu asa zise valente intelectuale. Multumesc PS: as vrea sa mai spun un lucru. cred ca intotdeauna am fost ateu sau cel putin agnostic. nu m-am spovedit sau impartasit vreodata (si probabil nici n-o s-o fac decit cind o sa-mi pierd mintile). am intrat totusi in biserica si am interactionat cu preoti. nu neg ceea ce numesc unii "har". cred ca multi preoti sint oameni buni si altruisti si, mai mult, vor sa propovaduiasca aceste lucruri. si mie-mi plac mirosul de tamiie, racoarea si linistea din biserica. nu neg ca sint menite sa induca o anumita stare psihica. nu neg ca unii clerici au acel asa-numit har. unii nu-l au, chiar am fost prezent la inmormintarea unui motociclist concitadin si mi-a parut rau ca nu am simtit harul in preotul care-a tinut slujba. asta nu inseamna ca nu pot intelege, diseca si analiza acel har. vocea, intonatia si ceea ce spune il definesc si il simt si eu ca orice credincios. nu-mi place un om care-si manifesta violent lipsa credintei in public, si eu imi fac cruce in biserica, pentru a ma scuti de discutii inutile. Observ pe acest topic o mare adversitate impotriva ideii de Religie, o am si eu.., dar unii exagereaza prea mult si uita tocmai de acesti oameni de care pomenesti tu, Calin.., oamenii binecuvantati, adica cu har. Postul tau ma face sa te privesc altfel decat pe ceilalti si sa te stimez. Rationezi, dar spre deosebire de altii.., mai si simti!. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 fail. nu ma refeream la traire, senzatie, ci la obiectul ei. te rog sa-mi explici de ce tu nu iubesti conjectura Riemann dar il iubesti pe Dumnezeu. e fix aceeasi chestie, chiar as spune ca eu am mai multe motive sa o iubesc pe prima. Am putea spune fara sa gesesc ca iubesc deopotriva toate lucrurile care nu pot fi definite. Ipoteza Riemann este insa definita si pentru ca nu o pot rezolva nu pot afirma ca o iubesc. Pe cale de consecinta il iubesc pe Dumnezeu, concept indefinibil dar nu iubesc ipoteza Riemann. Sunt sigur ca nu este raspunsul pe care il doreai dar macar poti sa imi urmaresti rationamentul. Eu ma refeream la faptul ca ii cereai sa iti explice in termeni materiali ceea ce tu defineai ca un delir (confuzia mentala that is). Eu ma declar satisfacut daca cineva poate sa imi explice si doar conceptual ce intelege el prin Dumnezeu in asa fel incat sa nu contrazica o logica elementara, cea care guverneaza realitatea in care traim (ca atare sa nu fie o confuzie mentala = delir). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 Aquilla, iti recomand sa citesti Viata lui Isus, scrisa, parca , de Ernesst Renno, pe la 1850, ai trage niste invataminte din acea carte scrisa de o somitate in istorie, ateu si el, dar care la sfarsitul cartii apologiei vietii lui Isus, spunea ca ,' dicolo de toate, un lucru este cert, Divinitatea sa coborat pt cel putin un an si a fost Om.., omul Isus Hristos'. asta o spunea acelasi autor care cu cateva ppagini mai in urma incerca sa sugereze un pact de escrocherie intre apostolii principali si Isus.., stiti voi, chestia cu biruinta in fata Mortii! O carte excelenta. Recomand Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 Caline, dati-o in rahat cu 'logica circulara'.., unde naiba ati auzit de termenul asta?! din nou m-ai invins. n-ai auzit tu, deci nu exista, deci eu gresesc. btw, unde ai auzit tu de Dumnezeu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 . Ps vad ca ma ataca si simbolul legiunilor romane.., subiectul nu este Jean, sa tineti cont de aspectul asta.., discutam pareri si atat, nu atacuri la persoana si mizerii subtile de oameni cu asa zise valente intelectuale. Multumesc Nu o lua ca atac la persoana, te-am facut doat atent (avand grija ca o sa si observi, un fel de faza lunga) ca, poate fara sa vrei/sa-ti dai seama, ai jignit grav majoritatea pe acest topic. Patologic, boala ateilor as defini-o ca o 'instrainare de sine'. Extrema. Ai acum posibiltatea sa te scuzi si sa explici ca nu ii crezi bolnavi psihic pe cei care aleg sa nu creada in povestile in care crezi tu, asta nu inseamna ca nu cred in alte povesti. Take it like a man, daca te credeam o panseluta te tratam ca pe una. Aquilla, iti recomand sa citesti Viata lui Isus, scrisa, parca , de Ernesst Renno, pe la 1850, ai trage niste invataminte din acea carte scrisa de o somitate in istorie, ateu si el, dar care la sfarsitul cartii apologiei vietii lui Isus, spunea ca ,' dicolo de toate, un lucru este cert, Divinitatea sa coborat pt cel putin un an si a fost Om.., omul Isus Hristos'. asta o spunea acelasi autor care cu cateva ppagini mai in urma incerca sa sugereze un pact de escrocherie intre apostolii principali si Isus.., stiti voi, chestia cu biruinta in fata Mortii! O carte excelenta. Recomand Ernest Renan. N-am nimic cu ideea de Isus. Am spus cu multe pagini in urma "Isus a fost prima victima a crestinismului". Trebuie insa sa stii ca au mai fost multe alte personaje asemenea lui in istorie, ca nu s-a nascut de Craciun, ca nu a fost fiul lui Dumnezeu, etc. Si atunci de ce faci fixatie pe Isus? Ia ce e bun din poveste si arunca restul (nici lui Isus nu i se atribuie numai lucruri bune btw) Incerc sa te fac atent ca spiritualitatea nu este conditionata de religie ci mai degraba se exclud, ca poti sa fii una cu totul fara sa recurgi la escrocherii orientale si ca in momentul in care l-ai pomenit pe Dumnezeu aduci foarte multe rufe murdare cu tine in camera pe care ori le speli ori le arunci pentru ca altfel puti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rob_debruce Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 Trebuie insa sa stii ca au mai fost multe alte personaje asemenea lui in istorie, ca nu s-a nascut de Craciun, ca nu a fost fiul lui Dumnezeu, etc. Si atunci de ce faci fixatie pe Isus? Ia ce e bun din poveste si arunca restul (nici lui Isus nu i se atribuie numai lucruri bune btw) Unde scrie in Scriptura ca Isus s-a nascut de Craciun? Ziua de 25 dec a fost aleasa ca si sarbatoare crestina in loc de sarbatorea nasterii zeului Mitras pe 25 decembrie de catre romani.Dar pt crestini nu conteaza ca este 25 dec sau 30 ian sau mai stiu eu ce zi, este normal sa ne bucuram si sarbatorim.Bine,pt majoritatea inseamna betie si petrecere uitand de fapt ce sarbatoresc. Despre moartea si inviere avem date precise dar din nou lumea crestina sarbatoreste pastele, sarbatoare evreiasca ce are legatura cu iesirea din Egipt. De ce simti nevoia sa bagi ateii (cei care nu cred in divinitati) in "cealalta tabara", a diavolului in care credeti voi? In cazul celor ca tine, credinta seamana ingrijorator de mult cu o anumita afectiune. Nu eu ii bag..se duc ei singuri Nu comentez asupra ultimei remarci rautacioase despre afectiune (ma gandesc ca medicala) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 (editat) Tocmai de aceea, ca sa nu ma impiedic in atatea convingeri, cum ai tu, ma rezum la una. Aceea de a crede in EL. Tu incerci sa fii profund de rational in gandire si nu-ti reuseste mare lucru. Ah, ba da.., sa ma 'impiedici' pe mine. Eu nu am convingeri referitoare la inchipuite origini ale lumii ori natura materiei. Convingerile mele se refera la absurditatea unor bazaconii vehiculate ca raspunsuri. Te impiedici singur, eu doar incerc sa-nteleg ce te opreste sa evoluezi. Vorbeam despre un subiect, stiu ca acela nu eram eu,.., logica mea 'circulara' te irita pt ca e suparator de simpla, nu?. Logica circulara e definita ca o eroare, logica. Ar trebui sa te irite si pe tine cel putin la fel de mult. Daca crezi ca eu nu am nimic valoros de spus, incearca sa ma ignori sau vorbeste tu la modul 'concret', ok?. Mi-e greu sa ignor incoerenta si lipsa de sens. Mai ales atunci cand sunt cultivate constient. Ps Acelasi lucru ma leaga si pe mine de Dumnezeu.., un lung sir de experiente comune, intiparite in sufletul meu, prin toti porii.., ca sa te parafrazez!. Uite cu cate usurinta si nepasare bati campii, in loc sa te rezumi la propozitiile pe care le primesti ca raspuns. Nu poate fi acelasi lucru din moment ce "Dzeu" e o inchipuire pt tine. Nu stii nimic despre el, asa cum admiteai mai devreme, dar il identifici in orice nu cunosti. Ce te opreste sa admiti o distinctie destul de evidenta? Ti-a fost bagat pe gat cumva, si te-ai atasat in timp de el ori l-ai imbratisat in lipsa unei minime educatii. La final, ma ataci iarasi, spui.., 'ocolesti subiectul discutiei, raspunsurile tale nu conteaza'.., am acuta impresie, uneori, ca vorbesc singur.., esti atat de plin de tine, ca mi-e teama sa nu plesnesti!. 'sper sa nu te superi'.., cum spunea-i si tu. ...Vezi raspunsul de mai sus. Cand arunci cu niste afirmatii fara sa consideri replicile, e de mirare ca devii tu insuti subiectul discutiei? Editat Septembrie 1, 2012 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 9fingers.., sunt copii care nu si-au cunoscut niciodata tatal, inca de la nastere . Dar asta nu-i impiedica sa le doresca prezenta si sa-i iubeasca, intr-un mod mai deosebit, e adevarat. Asa si cu Dumnezeu. Pt tine, oamenii care cred in Dumnezeu sunt cei fara educatie si totodata potentiale victime intr-ale manipularii psihice? asta reiese din ceea ce spui. Gena ma impiedica sa evoluez, ai auzit de ea, toti suntem tributari ei. Tu nu?. Dumnezeu nu este o inchipuire pt mine, te inseli tare.., este ceva mai sigur decat insasi faptul ca tu existi ca om. Poate tu esti de fapt doar un robot mai evoluat, da, de tine ma pot indoi dar de El neverever, my frend. si nu mi-a fost bagat pe gat, ci viata ma invatat si ma educat ca nu suntem pe cont propriu.., decat pana la un punct. Dupa aceea intervine Providenta, ai auzit de ea?. Stiu, nu crezi in Providenta, dar asta inseamna ca ea nu exista?!. Ps cChestia cu sindromul sa vrut a fi o gluma nereusita, ok?. Aquilla, nu mi-as permite sa insinuez macar, ca ateii ar fi oameni cu nus ce probleme la mansarda.., patologic, la figurat.., nu am intentia sa jignesc pe nimeni doar pt ca nu-mi impartaseste opinia. Dimpotriva, eu am fost jignit pt ca sunt credincios.., doar pt atat. De ce?. Este o jignire faptul ca ma indoiesc, in mod sincer, de capacitatea intelectuala, mult exacerbata in mintea lor, a unora dintre interlocutorii mei?. si tineti faza lunga pt atunci vei avea nevoie de ea, esti tendentios in afimatii si nu stiu scopul pt care vorbesti asa. m-am iritat, ma duc la somnica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 (editat) ...Dumnezeu nu este o inchipuire pt mine, te inseli tare.., este ceva mai sigur decat insasi faptul ca tu existi ca om. Poate tu esti de fapt doar un robot mai evoluat, da, de tine ma pot indoi dar de El neverever, my frend... Felicitari, poti sa te iei de mana cu cei care cred in vampiri, strigoi, omuleti verzi sau mos craciun. Nu ma zic nimic de restul textului, te las sa te invarti in jurul cozii pana te plictisesti. Editat Septembrie 1, 2012 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Septembrie 1, 2012 Share Postat Septembrie 1, 2012 Unde scrie in Scriptura ca Isus s-a nascut de Craciun? Ziua de 25 dec a fost aleasa ca si sarbatoare crestina in loc de sarbatorea nasterii zeului Mitras pe 25 decembrie de catre romani.Dar pt crestini nu conteaza ca este 25 dec sau 30 ian sau mai stiu eu ce zi, este normal sa ne bucuram si sarbatorim.Bine,pt majoritatea inseamna betie si petrecere uitand de fapt ce sarbatoresc. Despre moartea si inviere avem date precise dar din nou lumea crestina sarbatoreste pastele, sarbatoare evreiasca ce are legatura cu iesirea din Egipt. Vroiam sa ma asigur ca stie si el. Dyonisos la greci, Bacchus la romani, Mythra la persani si Osiris la egipteni, au mai fost si altii. Parca ziceai ca nu tii seama de Biblie. Vrei sa incepem o conversatie despre fraudele asa zis pioase din Biblie? E acelasi Dumnezeu la care tii cel descris acolo sau este altul? Daca e altul de ce ii zici Dumnezeu si nu ii zici altfel, WD41 de ex.? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 2, 2012 Share Postat Septembrie 2, 2012 Felicitari, poti sa te iei de mana cu cei care cred in vampiri, strigoi, omuleti verzi sau mos craciun. Nu ma zic nimic de restul textului, te las sa te invarti in jurul cozii pana te plictisesti. Nu cred in vampiri, strigoi sau mos craciu, dar cred in 'omuletii verzi'.., doar un ignorant isi poate inchipui ca suntem singuri in Univers, ok?. Sunt de acord cu ultima fraza a ta din postare. Vezi ca se poate ajunge la un consens?! Aquilla, eram dator cu un raspuns.., si oamenii de dinainte de Biblie, simteau existenta unei forte spirituale universale dupa care se 'misca' totul. E adevarat ca nu il numeau Dumnezeu si ca acei dumnezei erau mai multi si aveau tot felul de denumiri si erau inchipuiti ca fiind in fel si chip. Stii si tu asta. Tocmai pt ca in Biblie sunt pomenite atatea nenorociri, de care faci referire, pt mine o face mai credibila. Nu o iau toata de buna.., Noul Testament este scris la cateva deceniimdupa moartea lui Isus. Am citit Biblia de nenumarate ori, am citit-o mai mult pt istoria care ti-o ofera vechiul Testament.., pot discuta mult despre semnele de intrebare pe care mi le-a pus!. Intrebi care ar putea fi originea Creatorului.., e greu de inteles ca Ratiunea are si ea limitele ei?!. Demonstreaza-mi ca Dumnezeu nu exista, si in secunda urmatoare devin ateu, promit!. Poti?. Eu spun ca exista iar tu spui ca nu. Ti se pare ca tu ai mai multe argumente, e doar o parere. Referitor la iubirea de Dumnezeu, unele lucruri chiar nu pot fi explicate in cuvinte. Pe tema religiei putem vorbi un veac, sunt de acord. Chestia asta spusa de tine..,'iar altii la adapostul culturii va calca cu aroganta in picioare'.., este definitorie pt tipologia unui ateu. Noi, astia simpli-credinciosi suntem doar niste oite manipulate de clerici si refractari la orice forma de rationament 'elevat'. Pot spune tot asa de bine ca, cultura pe care ti-o proclami , in mod voalat, te-a predispus la o prejudecata si conditionare de care.., esti constient?. Ps Si pastreaza-ti flegma pt atunci cand te uiti in oglinda constiintei tale, s-ar putea sa ai nevoie de ea. Metaforic vorbind, no offence. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate