Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator 9fingers

Sacrificiile in ciuda unei evidente lipsa de raspuns, transformarea unor intamplari triviale in ritual, apelul la superstitie in absenta unei comunicari directe, apararea agresiva a acestei relatii "intime", in fata celor ca nu sunt in stare sa inteleaga. Mi se pare mie ori credinciosii (babele astea sunt mai sugestive) sunt un fel de groupies nesatisfacute?

Daca ar aparea Isus acolo, ar fi la fel de dezlantuite ca la un concert Beatles, dar in lipsa lui arata ......

935157_546839198688370_169682607_n.jpg

Da, aceleasi simptome mai apar si in alt caz mai incarcat....romantic. Dar macar atunci persoana este 'mai mult' reala si 'mai putin' imaginara si legatura cat se poate de intima. Sa ajungi in halul asta adus de o poveste cu poze hidoase, si niste caraghiosi care se imbraca in fiecare zi ca pt carnaval?

Mi se pare cea mai reusita farsa a omenirii, care profita magistral de slabiciunile nostre.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Atei satanisti astia de la antene, auzi, sa zica ei de un preot sfant ca se arde-n lorgean cu cativa flacai....

Huaaa Voiculescu!

Link spre comentariu

DaniiBofficial 7 hours ago

Daa, eu nu te oblig sa te Pocaiesti, eu doar iti spun, mai departe e treaba lui Dumnezeu. Chiar nu cant sa te conving, doar Isus te poate convinge, iti pot spune doar una Isus este acel care a murit pentru tine, Isus este acel care vrea sa te scoata din Pacat, eu nu te cunosc dar Isus te stie, si plange pentru tine la tatal sau: tata mai da-i o sansa poate se va Pocai.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Link spre comentariu

Hip-hop-ul creștin, un fel de slujbă cu șapca întoarsă

Nu-mi dau seama cum a apărut. Poate într-un grup de hip-hopperi s-a inflitrat un ciudat și s-a gîndit: „Băi, îmi place ce se aude aici, dar ar fi mai fain să fie mai puține versuri despre bagabonțeală și mai multe despre sfînta taină a cuminecăturii”. Sau poate fix invers: poate într-o biserică, în timpul slujbei, un băiat de cor s-a plictisit și a început să facă beatbox. Tot ce știm e că hip-hop-ul creștin există și ia amploare chiar și la noi în două direcții complet diferite și distincte, pe care le-aș numi „hip-hop creștin pocăit” și „hip-hop creștin prăjit”. Să le luăm pe rînd.

Hip-hop-ul creștin pocăit e cîntat de neoprotestanți. Adventiștii de ziua a șaptea, penticostalii și Martorii lui Iehova s-au înmulțit bine în România post-decembristă. Deși sînt mai habotnici și mai stricți decît ortodocșii de rînd, nu au aceeași fixație pe ritualuri lungi și fără sens ca aceștia. Așa că o idee atît de cretină ca făcutul de rap religios nu li s-a părut deplasată. Îi recunoști în general după versuri cu Iisus ca personaj principal și ca prieten imaginar activ al omului.

Cea mai mare trupă de gen este Pocăiții. Trei băieți care seamănă izbitor cu Fizz și care tocmai au lansat mega-hitul „Hristos e în control”. Cîntă de peste zece ani versuri de genul „N-ai cum să cunoști adevărul / Cînd totul în jurul tăue minciună /Singura carte care poate fi deschisă / Fără să mintă este Sfînta Scriptură!”. Din aceeași gașcă sînt și cei doi băieți sfrijiți de la Dunamis, care au ajuns să cînte chiar și la Măruță. „Muzica e talantul meu și-ar fi bine să vezi / Și dacă n-ai crezut pînă acum ar fi bine să crezi / Că există Dumnezeu ce te vrea pentru el / Amurit pe cruce ca să fie lumină-n cartier”. Să nu îi uităm pe Boboc, care a participat de două ori la X-Factor, și pe roșcovanul care-și zice „Pumn de țărînă”.

Iar al doilea curent distinct în hip-hop-ul creștin românesc e format din prăjiți. Să explic termenul. Există niște băiețași de cartier din noul val de hip-hop care bagă foarte multe droguri. Extrem de multe droguri. Sacoșe de droguri. De la cantități inumane de droguri, unora dintre ei li s-a ars o lampă și, în culmea delirului, l-au văzut pe Dumnezeu. Prăjiții nu prea sînt cu Iisus. Nu îi interesează așa de tare dogma și scriptura. Dumnezeu, la ei, e mai mult o idee. Fiind dubioși și religioși, evident că sînt prieteni cu Noua Dreaptă și Corneliu Zelea Codreanu. Exemplul clasic de hip-hopper creștin prăjit este Dragonu. Dragonu, după cum spune chiar el, trăgea foarte multă ketamină. „Frații mei întotdeauna fac ce vor / Junkistele întotdeauna fac ce vor / Vînd un pont, băgați ketamina / Bineați venit în cypheru' meu și eu sînt lumina”. Apoi brusc i-a sărit o bilă de la rulment și a ieșit asta: „Și nucul înmugurește, vorbește cuvîntul / Îl slăvim pe Dumnezeu că le-a făcut cu cuvîntul / Albina zboară, propolis, ceară din zori pînă-n seară / Omul muncește și are, nu concepe să ceară”. Din același material e și Cedry2k. Fost drogălău de 60 de kile, l-a găsit pe Dumnezeu. Doar că lui i s-a prăjit o lampă în plus și se crede urmărit de masoni pe deasupra.

Hip-hop-ul creștin e în dezvoltare. Sărăcia îl face mereu pe om religios. Și sîntem pregătiți. Ar putea fi chiar implementat de BOR. Nu de alta, dar și așa toate bisericile au boxe și microfoane, de asculți slujba și dacă nu vrei. Tot ce le mai trebuie sînt cîteva platane și niște exerciții de freestyle, și toate cartierele s-ar putea bucura de cîte un MC Paftenie care bagă două scratch-uri pentru băiețașul meu Iisus. Dedic acest articol tuturor negrișorilor mei. Vă știți voi.

Publicat în Cațavencii, 16(94) 2013

http://www.catavencii.ro/Hip-hop-ul-crestin-un-fel-de-slujba-cu-sapca-intoarsa_0_7983.html

Link spre comentariu

hahaaahah,cel mai bun lucru pe care l-am citit azi.

Adevaru e ca toti s au prajit la cap si l au gasit pe Dumnezeu si adevaru din Biblie.Daca stai numa pe iarba nu ajungi asa,dar cand iti dai cu keta,legale,mefedrona si LSD...plm te prajesti si ai halucinatii ca Dumnezeu ti se arata.

Pe aia de la pocaitii i-as crucifica cu capul in jos.

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

In fiecare zi apar noi "dovezi" care atesta biblia...

Iata una dintre aceste dovezi:

284269_470365626365103_507893919_n.jpg

Nu m-ar mira ca peste 50 - 100 de ani sa apara o noua religie!

Editat de Kosh
Link spre comentariu

Zenu?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=544616685589817&set=a.148101091908047.39131.148099541908202&type=1&theater

unii sint omizi masochiste frate... le place idee asta de zeu care le-o baga in anushvara pe la spate si tre sa le placa si sa ragaie laude ("toata suflarea lauda pe domnul zeu cu pulanu), sa guitze rugaciuni... sa miorlaie si schelalaie limbi in oO la zeul suprem... fie slugoi in fata "lui"... sa nu ii pedepseasca... sa nu le dea boli... sa traiasca ei si copiii lor (fuck the others... sa se roage/milogeasca si ei) o mie de ani. Ca sobolanii frate... (Shobolane... no pun intended frate :D :D )

Ca niste curve viermanoase... "da zeule pup-atiash p... ta cind o fi mai zemuinda si plina de rahat si eu si toata famelia mea pina la a saptea spita numa da-ne sanatate si averi si sa traim ca viermii in huzur si nu ne pedepsi cu ghinion la loto si cancere care oricum pica dar e cool sa spermam.... errr... speram"...

Scirbosenii, nu oameni...

Editat de zaelu
Link spre comentariu

Sfintii parinti spune ca stam pe loc:

Genial! Ce tare, "Cea mai multa lume crede acum, in eroare desigur, ca pamantul se invarte in jurul soarelui, a ajuns aproape o dogma" Hahahahaahahahahahahaha!

Ma intreb cand se suie asta in masina, tren sau avion si incepe sa treaca pamantul pe langa el la ce pagina in Biblie da, in ce secol gaseste un sfant, vas al duhului sfant, care sa-i dea confirmarea ca el sta si pamantul a primit derogare de la sefu sa inceapa sa fuga pe langa el.

Cretini. Si el si aia care il lasa sa abereze intr-o scoala

Link spre comentariu

Pompierii spun că s-au pregătit pentru tradiţionala incendiere a caselor, mai sunt două zile.

Vin vremuri grele pentru noi ateii, rămânem fără libere de sărbători...

Românii care se pretind atei nu vor mai primi zile libere cu ocazia sărbătorilor creştine

După ce foarte mulţi români s-au revoltat pe Facebook, bloguri şi alte locuri din internet împotriva orânduielilor Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhia a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul României pentru eliminarea zilelor libere pentru atei. “Dacă tot nu cred în poveştile noastre, cu sfinţi, oameni care învie şi super-eroi, ce rost au să mai primească liber? Să stea la muncă, să le dea Darwin zile libere”, a anunţat purtătorul de cuvânt al BOR.

Astfel, creştinii cu loc de muncă vor fi verificaţi în timeline-ul de la Facebook şi, dacă au pretins vreodată că sunt atei, că ei nu cred în fantasmagoriile bisericeşti, nu vor mai primi liber de Paşti, Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, Sf. Andrei sau Crăciun. “Sigur, vor putea să-şi ia liber din zilele de concediu. Vor mai primi o zi liberă de ziua de naştere a lui Nietzsche şi una de ziua lui Darwin”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Pe de altă parte, românii care fac indigestie de la prea multă mâncare băgată în ei de Paşti sau de Crăciun nu vor mai fi trataţi la urgenţă, cu medicamente, ci la biserică, cu nişte tămâie şi rugăciuni.

http://www.timesnewroman.ro/politic/9272-romanii-care-se-pretind-atei-nu-vor-mai-primi-liber-cu-ocazia-sarbatorilor-crestine

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic