Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

O fi el semidoct sau nu, dar dintr-o greseala renumita (pe Internet ) a incercat alaturi de alti ortodocsi sa cenzureze

Sint si pe-aici destui oameni cu scoala care in strafundul mintii lor sint convinsi ca Romania merge prost pt. ca nu e destula credinta.

Ce sa ma mir ca un pogramatorash e unul din ei si ca face jocul credinciosilor asistati social din Vaslui si Teleorman.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si de prin linkuri :

https://www.facebook...1&stream_ref=10

E o chestie ciudata la romani.

Eu am undeva intre 100 si 200 de prieteni pe FB. O mare parte, evident, sint romani. Cilalti sint din toata lumea, India, china, est europeni, australieni,, iranieni, libanezi, evident americani.

SINGURELE posturi religioase de pe wallul meu, si in cantitate serioasa nu asa, sint de la romani. De amindoua felurile. Ori cugetarile parintelui Arsenie Boca, ce a mai zis Tutea si alte aiureli religioase. Ori postari anti religioase, nu pot sa le spun chiar atee ca un ateu adevarat parerea mea e ca e indiferent si nu tine neaparat sa-si emita parerile la tot poporul.

Oricum amindoua cazurile au o chestie in comun: incearca din rasputeri sa irite oponentul ideologic. Sint reversul politetii si al discutiei. Fiecare parte crede ca daca urla mai tare si posteaza mai multe lucruri o sa pe convinga pe cealalta. Si eu nimeresc la mijloc in noroiul cu care se improasca.

Link spre comentariu

E o chestie ciudata la romani.

Eu am undeva intre 100 si 200 de prieteni pe FB. O mare parte, evident, sint romani. Cilalti sint din toata lumea, India, china, est europeni, australieni,, iranieni, libanezi, evident americani.

SINGURELE posturi religioase de pe wallul meu, si in cantitate serioasa nu asa, sint de la romani. De amindoua felurile. Ori cugetarile parintelui Arsenie Boca, ce a mai zis Tutea si alte aiureli religioase. Ori postari anti religioase, nu pot sa le spun chiar atee ca un ateu adevarat parerea mea e ca e indiferent si nu tine neaparat sa-si emita parerile la tot poporul.

Oricum amindoua cazurile au o chestie in comun: incearca din rasputeri sa irite oponentul ideologic. Sint reversul politetii si al discutiei. Fiecare parte crede ca daca urla mai tare si posteaza mai multe lucruri o sa pe convinga pe cealalta. Si eu nimeresc la mijloc in noroiul cu care se improasca.

Spune-mi ce prieteni ai ca sa-ti spun cine esti...

Link spre comentariu

Acuma, de multe ori ma intreb cum poate fi cineva atit de orb/ignorant sa creada ca oamenii/natura sint rezultatul unei explozii?

Eu p-astia chiar nu-i inteleg. Adica nu inteleg argumentul nici macar la nivelul de instinct primar, de intuitie.

De ce e imposibil sa crezi ca oamenii/natura sint rezultatul unei explozii? nu inteleg dificultatea. Nu e plina natura de exemple de lucruri complicate si frumoase facute cu procese relativ simple? De exemplu fulgii de zapada, florile de mina, stalactitele.

Si de ce e mai simplu sa crezi ca a venit un om mai mare, o "inteligenta", si a "asamblat" viata?

Un programator iarasi a auzit de algoritmi genetici. Stie ca daca lasi un algoritm d-asta cu o interfata grafica sa mearga pe calculator la sfirsit poate sa creeze desene si structuri foarte interesante, poate sa gaseasca solutii la probleme grele etc pot parea inteligente. Si asta e un exemplu cit se poate de rudimentar.

Spune-mi ce prieteni ai ca sa-ti spun cine esti...

Cine sint? ca eu ma intreb de mult.

Link spre comentariu

Frecvent vizitator al moastelor din toata tara, in fiecare duminica trage cate o cantare pentru a i se ierta mizeriile din timpul saptamanii.

Profanarea de morminte a ajuns o distractie de bun simt in comparatie cu comportamentul unora ca astia. In momentul in care ceri iertare, fa-o prima data catre tine si apoi incerci pe la astfel de maratoane.

Link spre comentariu

@vrajitoru;: in alte tari religia poate n-o fi afectand atat de tare viata de zii cu zii. nu intervine atat de direct/clar in social, politic, etc. sau poate n-o simti omu' ca e afectat. sau poate nu-i pasa

la noi oamenii sunt furati din atatea directii de sistem (politic, religios, etc) incat a devenit enervant si frustrant. si ateii isi varsa nervii cum pot.

gandeste-te si tu: eu muncesc, castig pe hartie X, aproape juma' se duce la stat prin diferite taxe.

imi rup ceva - ma duce la spital, trebuie sa dau spaga/sa stiu pe cineva ca sa fiu baga in seama si sa aduc supplies (bandaje, medicamente, etc) de acasa/sa cumpar ca aia n-au (desi eu platesc asigurare de sanatate din care se presupune ca se acopera spitalele);

la scoala se cer bani (fondu' clasei, bani de creta, fondu' scolii, bani de cadouri, protocol, etc) care ar fi trebuit sa fie acoperiti din taxele mele.

masinile de politie stau in garaj in loc sa patruleze ca nu au bani de benzina. (desi eu platesc taxe)

ucigasu' japonezei a scapat de acuzatiile anterioare (ca a mai violat inainte & stuff) pentru ca nu au fost bani de testele ADN care sa demonstreze ca el a violat babele & stuff. (desi eu platesc taxe)

etc, etc.

platesc da' pentru ce ar trebui sa se ia din ce platesc eu - nu ie bani dom'le

Si pe langa toata treaba asta - mai vezi si popii plini de aur care fac biserici peste biserici & cer milioane de eur si au masini de lux. Tot din taxele mele.

Adica pentru care-mi trebuie "nu e bani", da' pentru astia e?

Cum poola mea sa nu te enervezi?

iar religiosii isi gasesc in religie un fel de "adapost" fata de rahaturile astea, asa ca trag tare de ea. si e mai importanta pentru ei.

Link spre comentariu

Frecvent vizitator al moastelor din toata tara, in fiecare duminica trage cate o cantare pentru a i se ierta mizeriile din timpul saptamanii.

Profanarea de morminte a ajuns o distractie de bun simt in comparatie cu comportamentul unora ca astia. In momentul in care ceri iertare, fa-o prima data catre tine si apoi incerci pe la astfel de maratoane.

Apai sa-mi bag eu shutu' uai, in toate statisticile Bucurestiu-i fruncea, si la rugaciune tot intietate are! Se roaga "pt. Bucuresti si restul tarii"... Restul tarii, dar "Teleorman si restul tarii" ce avea? Nu pot sa fie si judetele astea cu contributie 0% la PIB in frunte la ceva odata?

Eu p-astia chiar nu-i inteleg. Adica nu inteleg argumentul nici macar la nivelul de instinct primar, de intuitie.

Io ma intreb de ce-a mers God pina la facut catralioane de corpuri ceresti, doar ca sa arate mai interesant cerul noaptea pt. vietatile carora le-a dat ochi sa le vada? Nici macar pt. restu' sistemului Solar nu gasesc mare utilitate, dapai...

Mysterious are the ways... cel mai sec ar fi sa aflam pe lumea ceallalta c-a fost doar un bug lasat nerezolvat. "Hai fiule sa-ti explic, e simplu: cind am creat gravitatia (btw bozonul Higgs aka particula Mea nu exista, 'geaba-l cauta fraierii aia) am scapat din vedere ca..."

Ce umor ieftin dom'le...

Editat de gn77b
Link spre comentariu

Hai ca am mai comis-o o data.

Am facut una bucata aplicatie despre religii, tot in timpul meu personal.

Se numeste "Religions of the world " .

O gasiti aici :

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kaetter.religionsoftheworld&hl=ro

sau va fi prima la cautare daca o cautati cu : religions of the world ethics guide

Daca se poate un download mic?! Poate va place! :) .

Asa arata icoana (lol ) :

post-46846-0-28482100-1391097706.png

Editat de arw357
Link spre comentariu

Vaz ca si Adam S-a cam tras pe dreapta... In ritmul asta o sa ajungem sa avem numai discutii rationale pe aceasta sectiune.

Nasol.

Basism! fara doar si poate..

Link spre comentariu

@vrajitoru;: in alte tari religia poate n-o fi afectand atat de tare viata de zii cu zii. nu intervine atat de direct/clar in social, politic, etc. sau poate n-o simti omu' ca e afectat. sau poate nu-i pasa

Nu cred ca asta e problema.

La nemti platesti taxe direct pentru biserica.

La musulmani nu mai vorbim.

La restul de est europeni e cam ca la romani.

La americani religia e destul de prezenta in multe aspecte ale societatii si policii. De fapt cei mai virulent atei pe care ii stiu sint americani.

Nu cred ca toata lumea e multumita de starea asta de fapt, numai ca altii nu tin neaparat sa-si imprastie credintele pe facebook. La romani e o dorinta de a ofensa pe ceilalti, un fel de invers al politetii.

Link spre comentariu

1. la nemti platesti taxe pentru biserica direct daca esti oaia bisericii. poti oricand sa te retragi & nu mai platesti taxa aia.

crezi ca eu am vreo varianta prin care sa fac ca nici un leu din taxele mele sa nu ajunga la biserica?

2. pai e vorba de actiune si reactiune. in functie de cat te deranjeaza treaba X + cum esti obisnuit sa reactionezi la ceva ce te deranjeaza

la prima parte - la noi biserica deranjeaza mult. De la popa care iti bate la usa de cateva ori pe an, bisericile cu megafoane, etc pana la milioanele din taxele noastre

de la corestinopatii pewlii care dau citate din Tutea cu ateu' dihor & shit pana la popa plin de aur pentru care se gasesc mereu bani vs medicii rezidenti cu salariu de 200 eur

iar ca reactiune - romanu' e un popor in (Re)formare - dupa ce a fost distrus psihic de comunism. Pe vremea comunismului daca nu-ti convenea ceva nu puteai nici sa vorbesti despre aia ca erai dat in gat, d'apoi sa si faci ceva in acel sens?

momentan romanu' e la inca stadiu' in care isi varsa frustrarile & stresu' pe fesibuc si abia incepe sa se organizeze la un protest/o treaba care sa aiba impact in viata reala.

pentru ca inca e dus sa creada ca "te chinui degeaba si nimic nu se schimba", "tot dintre aia trebuie sa alegi", "nu poti sa lupti cu sistemu'" & alte chestii faine.

Se vede inclusiv cum este incurajeata aceasta "neputinta" de unii postaci de pe aici (nu dam nume, se stiu ei)

- asa ca macar sa vorbeasca/posteze sa scape de stres si nervi.

in momentul in care destui oameni o sa se prinda ca chiar poti sa faci ceva & o sa inceapa sa se faca ceva (taiat biserica de la bugetul de stat de exemplu; taiat facilitatile bisericii; etc) sa scada rolul bisericii & implicarea ei in viata oamenilor - o sa scada si postarile de pe feisbuc.

da' mai avem cateva generatii pana atunci ;)

Link spre comentariu

pentru ca inca e dus sa creada ca "te chinui degeaba si nimic nu se schimba", "tot dintre aia trebuie sa alegi", "nu poti sa lupti cu sistemu'" & alte chestii faine.

Se vede inclusiv cum este incurajeata aceasta "neputinta" de unii postaci de pe aici (nu dam nume, se stiu ei)

- asa ca macar sa vorbeasca/posteze sa scape de stres si nervi.

in momentul in care destui oameni o sa se prinda ca chiar poti sa faci ceva & o sa inceapa sa se faca ceva (taiat biserica de la bugetul de stat de exemplu; taiat facilitatile bisericii; etc) sa scada rolul bisericii & implicarea ei in viata oamenilor - o sa scada si postarile de pe feisbuc.

da' mai avem cateva generatii pana atunci ;)

Ca sa poti sa tai rolul bisericii trebuie sa incepi sa tai rolul politicii care hotaraste azi ca e bine ca rolul bisericii sa fie activ, ca doar nu a hotarat biserica sa-ti traga tie bani din salariu.

Link spre comentariu

Vizitator foxbat

Luati aminte

Credinta tare nu este legata de loc si de timp. Ea vindeca, iarta, izbaveste de primejdii, inviaza din morti, indiferent de loc, de varsta si de distanta. Noi ne rugam in biserica pentru credinciosi si ei primesc ajutor, sanatate si cele de folos, acasa, pe cale, la locul lor de munca. Sa ne intarim prin credinta din exemplul acestei mame din Evanghelie. Sa alungam indoiala in credinta, nepasarea, nesimtirea si impietrirea inimii noastre si necredinta care bantuie peste lume, ca de nu vom avea credinta dreapta, statornica si puternica in Hristos ca aceasta femeie, nu ne vom putea mantui.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic