Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Da crezi ca HD e botezat?

Poate asa crede el ca asa i-au zis parintii!

Poate l-au mintiit de frica sa nu se faca de rusine in cartier!

Daca afla ca nu e botezat ce dracu face?

Editat de Sergiu 28
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

2. Dar nici cu botezul?! Chiar asa, sa-l fentati si pe asta?

In alta ordine de idei:

Cum ingradeai dreptul la spiritualitate proprie copilului? Nu mai putea copilul sa aleaga in viata, daca sa fie un om religios sau nu? Inseamna ca tu chiar crezi ca botezul are o valoare reala, ceea ce ma bucura. iata un ateu care crede in Taina Botezului.

Cum le intorci la ca Ploiesti. Te vad genul de om care daca e implicat intr-un accident intre o masina si un tren da o explicatie ceva in genul ca trenul l-a vazut, dar nu a vrut sa-l evite pe el, cu masina.

Link spre comentariu

o întrebare pentru atei....

De ce în decursul secolelor au murit milioane de oameni pentru simplu fapt că nu au spus un simplu cuvînt care le-ar fi schimbat viaţa?credinţa nu ai să o găseşti prin raţiune ci prin inima.Noi suntem mai mult decît o halcă de carne care azi e mîine numai e.

Link spre comentariu

De ce în decursul secolelor au murit milioane de oameni pentru simplu fapt că nu au spus un simplu cuvînt care le-ar fi schimbat viaţa?

"Nu mai da, boss"?

Stai, is 4 cuvinte. La ce cuvint te referi?

» Post actualizat in 22 Jun 2014 17:32

Ok, l-am uploadat io.

Best thing I can ever be / Is to be okay with me

https://www.youtube.com/watch?v=WLZfWKQdOQg&feature=youtu.be

Link spre comentariu

o întrebare pentru atei....

De ce în decursul secolelor au murit milioane de oameni pentru simplu fapt că nu au spus un simplu cuvînt care le-ar fi schimbat viaţa?credinţa nu ai să o găseşti prin raţiune ci prin inima.Noi suntem mai mult decît o halcă de carne care azi e mîine numai e.

da' esti sigur ca pe atei vrei sa-i intrebi? ca mie mi se pare logic sa-i intrebi p-aia de i-au macelarit (care nu au fost atei din cate imi aduc si eu aminte). Editat de WotRU2Me
Link spre comentariu

Eu spuneam cam altceva. Spuneam ca mi se pare ca tu incerci sa impaci binele relativ (al nostru, sa nu ne ascundem in spatele degetului, nu cred ca definesti ca bine acele uimitoare legi ale fizicii care propulseaza un ipotetic asteroid spre Pamint) cu unul absolut. Si cred ca e imposibil, e doar o iluzie ca sintem parte a unui bine absolut. Sintem doar o parte a unui ceva absolut. Nici bun, nici rau. Ordinea asta absoluta care duce spre un ultim bine al speciei umane nu exista. E wishful thinking.

Sau, hai s-o luam altfel. Sa zicem ca pe Pamint ar fi acum un razboi generalizat. Haos total, razboi civil, distopie mai ceva ca-n filme. Chiar vrei sa-mi spui ca ai mai putea vorbi despre ordinea mareata a Universului?

La naiba, pentru multi oameni viata chiar e un iad pe Pamint. Irak, Somalia. Oare nu cumva ne e asa de usor sa vorbim despre Ordinea Suprema pt. ca intimplator nu murim de foame si nu e razboi civil?

Împăcatul binelui relativ cu binele absolut e cam ca principiul nedeterminării. Simpla încercare de a percepe acel echilibru cu mijloacele noastre de percepţie limitate face imposibilă percepţia. E ca atunci când reuşeşti să percepi liniştea unui peisaj superb uitându-te în gol la el. În momentul în care încerci să focalizezi, percepi multe detalii, dar imaginea de ansamblu dispare. Binele absolut există. Îl poţi intui. Problema apare în momentul în care încerci să îl vezi ca fiind format din mai multe bine-uri locale, relative: al meu, al tău, al umanităţii, al unei alte civilizaţii, etc. De ce? Pentru că bine-urile relative ale tuturor conştiinţelor inferioare sunt dependente de imperfecţiunea acestora. "Conştiinţa infinitului" (ca să nu-i mai zic dumnezeu, să vă zgârii pe voi la ochi) oferă conştiinţelor inferioare ceea ce creştinismul numeşte "liber arbitru". În măsura mijloacelor de care dispunem, putem controla o oarecare cantitate de energie din jurul nostru. Aşa că războaiele, crimele, suferinţele de orice fel sunt rezultatul libertăţii care ni se acordă şi al imperfecţiunii noastre. Conştiinţa infinitului este singura care este perfectă apriori, pentru că ea este tot. Facem parte din ea, dar suntem trataţi ca indivizi. Ne este acceptată individualitatea şi avem toată libertatea pe care o putem avea la nivelul inferiorităţii noastre. Ăsta este şi motivul pentru care conştiinţa supremă nu se se bagă în treburile conştiinţelor individuale.

Editat de ionradoi
Link spre comentariu

Mi-a placut postul tau!

Dar fiindca e si criza puteai sa rezumi mai simplu spunand doar atat....

"Daca ceva nu intelegem inseamna ca nu intelegem....nu inseamna dumneZEU"!

Editat de Sergiu 28
Link spre comentariu

HD ce zici de treaba asta?

Miracol?

attachicon.gif10321800_652702424824748_2443651011215517305_o.jpg

O gaura de c.u.r este un miracol, in niciun caz evolutie.

Imi aduc aminte de scoala generala cand, pe vremea comunismului, eram indoctrinati la greu cu ateism.

Profesoara de anatomie ne explica faptul ca apendicele este un organ inutil, iar corpul uman va evolua astfel incat se va debarasa total de el, odata cu trecerea timpului.

Si cum eram eu copil si aia imi turna in cap toate bazaconiile evolutioniste, chiar imi imaginam ca, atunci cand o sa fiu eu mai mare, peste zeci de ani, vor incepe sa apara copii fara apendice.

Si ma gandeam, cu mintea mea de copil, ce bine va fi de aia, pentru ca nu vor mai face apendicita si nu vor mai trebui sa se opereze.

Apoi, tot in perioada copilariei, am auzit si alte bazaconii evolutioniste, cum ca pot trece milioane de ani pana sa apara o schimbare. Trebuie sa recunosc ca treaba asta mi-a taiat tot elanul. Mi-am dat seama ca, in viata mea, nu voi apuca sa vad vreo schimbare care sa sustina evolutionismul, cum ar fi copiii fara apendice.

Recunosc ca eram un copil care isi punea multe intrebari si trebuia cumva, singura poveste pe care o auzeam, aceea evolutionista, sa se sustina si prin ceva dovezi, ca doar profesoara aia ne-o servise drept certitudine.

Asa ca, m-am gandit eu, repet, cu mintea de copil prost, ca poate au trecut destule milioane de ani pana in ziua cand eu imi puneam aceste intrebari si, deci, copii fara apendice exista deja sau, poate, vor aparea intr-un viitor foarte apropiat, iar eu voi apuca sa traiesc si sa vad asta.

Azi imi dau seama ca degeaba esti indoctrinat de mic cu evolutionism, pentru ca apendicele sta marturie ca organismul uman nu prea evolueaza. Omul a aparut cu apendice si cu apendice va ramane.

La fel cum cainele a aparut cu o gaura in c.u.r si cu ea va ramane. Doar daca nu cumva crezi ca evolutia va gasi o solutie mai buna pentru eliminarea materiilor fecale.

Link spre comentariu

rofl.. daca vreodata o sa intelegi ce inseamna evolutionism (nu ca ar fi critic) o sa ai o senzatie similara cu aia cind simti momentul cind iti trece o durere de cap... preferabil dupa o mahmureala. efectiv... habar n'ai ce inseamna evolutionism de poti calca cu ciubotele peste el asa. Si iti zic asta cit se poate de amical. ;)

Link spre comentariu

1. Va afla de mic, de la mine ca nu este botezat si cum sa trateze `public` acest subiect!

Sa-l vad eu apoi p'ala care are ceva de comentat...

2. Dupa ce implineste varsta constiintei-de-sine poate sa faca ce vrea! Si popa daca asta-si doreste!

VA FI ALEGEREA LUI!

Nu va face parte dintr-un card de oi ametite care iau decizii sau fac lucruri in viata doar pentru ca `asa este frumos`

1. Deci, ii speli creierul de mic si-l indoctrinezi cu ateism, bagandu-i in cap toate porcariile evolutioniste.

2. Apoi il lasi sa aleaga.

Pai, parca asta era practica Bisericii.

Unde mai este treaba aia cu ateismul "by default"?

» Post actualizat in 22 Jun 2014 19:52

Hashdeu', nu te lasa. O intreaga comunitate stiintifica nu se poate pune cu un intelect ca al tau.

Te pomenesti ca te-ai nascut fara apendice.

Link spre comentariu

Te pomenesti ca te-ai nascut fara apendice.

Te pomenesti ca ai o explicatie pt. existenta apendicelui (pus acolo, evident, de un Creator).

Avind in vedere ca n-ai trecut nici la Bio, am impresia ca ai repetat clasa. E traseul standard al credinciosilor?

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Cred ca ar mai trebui sa citesti inca odata, mai HD:

Va afla de mic, de la mine ca nu este botezat si cum sa trateze `public` acest subiect!

inseamna ca

Va afla de mic, de la mine ca nu este botezat si cum sa trateze `public` acest subiect!

Va afla despre religii, dar intr-un mod fair fata de toate religiile mari, precum si de pretentiile si ororile religiilor!
Nu vad nimic rau ca copilul sa invete istoria religiilor - nu-i altceva decat o istorie a umanitatii si superstitiilor care o guverneaza!

Singura religie pe care i-o voi impune, daca poate fi numita asa, este cea a cunoasterii!

Asta pana indeplineste 18 ani... apoi, daca doreste, poate sa se faca si popa! Acum este inca o meserie buna fara prea multe cerinte ca si job description, tre' doar sa fii capabil sa minti niste copii si fraieri naivi, peste 20 de ani, nu se stie daca o mai fi...
Dar pana implineste copilul 18 ani, in mod sigur vom fi descoperit viata pe alta planete/sateliti si se va fi terminat cu d-zeul vostru!
Pana in 2020 se planuieste o expeditie catre Europa, se lucreza deja la detalii gen sisteme de propulsie, echipamente de forare etc...

Biserica NU ARE NICI UN DREPT ASUPRA COPILULUI MEU, decat daca eu ii permit acest lucru!

Editat de Kosh
Link spre comentariu

@ionradoi:

0. Nu există decât energie, materia fiind o formă a energiei. OK

1. Viaţa nu este decât o formă de organizare superioară a materiei. ok. adica a energiei

2. Conştiinţa este un atribut al formelor superioare de viaţă, deci reprezintă o formă de organizare a energiei mult mai complexă. ok

3. În momentul în care faci "zoom out" la tabloul ăsta, observi un infinit de energie. La fel cum ideea de infinit este imposibil de înţeles pentru limitarea umană, şi organizarea infinitului este la fel de imposibil de înţeles, în schimb poate fi intuită, ca şi infinitul însuşi. nope. presupui un infinit pentru ca nu ai capacitatea sa vezi tot. (si daca eu nu pot sa vad tot = trebuie sa fie infinit...nu?) sunt destule teorii care spun ca universul e finit. ca materia si energia din acest univers sunt finite. si ca organizarea lui poate fii intelesa. nu am inteles-o noi. inca. poate au inteles-o altii, poate o sa o intelegem si noi.

4. În momentul în care ai un infinit (imposibil de înţeles, dar care poate fi intuit) organizat într-un mod la fel de imposibil de înţeles (dar care poate fi intuit) logica te împinge să îi atribui o conştiinţă cu aceleaşi atribute: infinită, imposibil de înţeles, dar care poate fi intuită. nu te impinge de loc logica sa faci asta. chiar daca (presupunem ca) universul ar fi infinit - tu incercci sa tragi o legatura de cauzalitate intre un ordin de marime si unul de complexitate. Viata si constiinta sunt forme de organizare a materiei superioare dpdv al complexitatii; universul e infinit / e superior din punct de vedere al marimii.

Faptul ca tu vrei sa ii atribui si alte caracteristici (organizare si complexitate superioare) doar pentru ca are o caracteristica (marime) superioara e o eroare logica totala.

e ca zi cum ai zice "pentru ca Einstein e mai mare si mai destept decat un caine (care e mai mare si e mai destept ca o furnica) - atunci Ghita Muresan sau Piedone - care sunt mai mari decat Einstein ca sunt in mod clar si mai destepti ca el."

bonus: iar complexitatea nu implica neaparat si constiinta sau viata. un avion cu reactie de ultimul tip e de N ori mai complex decat o bacterie sau un virus. si mai mare. dar nu are viata. Bacteria are.

5. Acest infinit imposibil de înţeles, cu conştiinţa sa imposibil de înţeles, este prin definiţie atotputernic, omniprezent şi bun (modul în care mi-am demonstrat că e bun o să-l argumentez separat, dacă e cazul). Adică exact cele 3 caracteristici necesare şi suficiente unui Dumnezeu. El este Dumnezeul meu şi îmi răspunde la toate întrebările şi contradicţiile din toate sistemele filozofice şi religiile cu care am avut contact.

universul nu e neaparat infinit; nu are neaparat constiinta & regulile dupa care a fost creat nu sunt imposibil de inteles. doar nu le-am inteles noi. inca.

de bunatate... nu mai zic.

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Sa mai si radem:
Johnny, care are nouă ani, soseşte de la şcoală, iar mama sa îl întreabă ce a învăţat astăzi.
- Învăţătorul ne-a povestit cum Dumnezeu l-a trimis pe Moise în spatele liniilor inamice într-o misiune de salvare, astfel ca israeliţii să poată fugi din Egipt. Cînd a ajuns la Marea Roşie, inginerii care erau cu el au construit un pod şi israeliţii au trecut în siguranţă. Apoi a chemat prin radio aviaţia, care a lansat bombe distrugînd podul, iar egiptenii nu au putut să-i urmăreasca.
- Chiar aşa v-a povestit învăţătorul?
- Nu, mamă, dar povestea lui n-a crezut-o nimeni.

Link spre comentariu

Cred ca ar mai trebui sa citesti inca odata, mai HD:

...

Va afla despre religii, dar intr-un mod fair fata de toate religiile mari, precum si de pretentiile si ororile religiilor!

...

Se pare ca am inteles foarte bine. Iti vei indoctrina copilul cu ATEISM pana la 18 ani, apoi il vei lasa, chipurile, sa aleaga.

Si, daca va alege sa creada ca ateismul este calea de urmat, pentru ca religia a dus la orori inimaginabile, n-o sa insemne decat ca el este ateu "by default". Nu-i asa?!

As putea si eu sa-i povestesc copilului despre atrocitatile comise de atei intr-o istorie mult mai recenta si palpabila, apoi sa-l las, la 18 ani, "sa aleaga". Dar asta ar insemna sa privesc lucrurile dintr-un unghi la fel de ingust ca si al tau.

» Post actualizat in 23 Jun 2014 12:24

Biserica NU ARE NICI UN DREPT ASUPRA COPILULUI MEU, decat daca eu ii permit acest lucru!

Si cam ce drept capata Biserica asupra copilului tau printr-un Botez?

Doar daca nu cumva chiar crezi ca, prin Botez, anumite forte, care tin de Supranatural, se revarsa asupra copilului tau, alipindu-l pe acesta Bisericii prin niste legaturi nevazute.

Parerea mea este ca, daca ti-e frica de un Botez, de o Cununie, inseamna ca nu esti destul de ateu.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

As putea si eu sa-i povestesc copilului despre atrocitatile comise de atei intr-o istorie mult mai recenta si palpabila, apoi sa-l las, la 18 ani, "sa aleaga". Dar asta ar insemna sa privesc lucrurile dintr-un unghi la fel de ingust ca si al tau.

N-a spus ca-i va povesti despre ororile comise de credinciosi, cum ar fi razboaiele mondiale de exemplu, atribuindu-le religiilor. (Mai toate crimele intregistrate in istorie, sunt comise in 99% din cazuri de credinciosi)

Ci despre ororile comise in numele religiilor.

Daca ai avea copii le-ai transmite ereditar lipsa asta de inteligenta nativa, si le-ai cultiva gustul pt sofisme si dispret pt logica?

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

@ionradoi:

0. Nu există decât energie, materia fiind o formă a energiei. OK

1. Viaţa nu este decât o formă de organizare superioară a materiei. ok. adica a energiei

2. Conştiinţa este un atribut al formelor superioare de viaţă, deci reprezintă o formă de organizare a energiei mult mai complexă. ok

3. În momentul în care faci "zoom out" la tabloul ăsta, observi un infinit de energie. La fel cum ideea de infinit este imposibil de înţeles pentru limitarea umană, şi organizarea infinitului este la fel de imposibil de înţeles, în schimb poate fi intuită, ca şi infinitul însuşi. nope. presupui un infinit pentru ca nu ai capacitatea sa vezi tot. (si daca eu nu pot sa vad tot = trebuie sa fie infinit...nu?) sunt destule teorii care spun ca universul e finit. ca materia si energia din acest univers sunt finite. si ca organizarea lui poate fii intelesa. nu am inteles-o noi. inca. poate au inteles-o altii, poate o sa o intelegem si noi.

4. În momentul în care ai un infinit (imposibil de înţeles, dar care poate fi intuit) organizat într-un mod la fel de imposibil de înţeles (dar care poate fi intuit) logica te împinge să îi atribui o conştiinţă cu aceleaşi atribute: infinită, imposibil de înţeles, dar care poate fi intuită. nu te impinge de loc logica sa faci asta. chiar daca (presupunem ca) universul ar fi infinit - tu incercci sa tragi o legatura de cauzalitate intre un ordin de marime si unul de complexitate. Viata si constiinta sunt forme de organizare a materiei superioare dpdv al complexitatii; universul e infinit / e superior din punct de vedere al marimii.

Faptul ca tu vrei sa ii atribui si alte caracteristici (organizare si complexitate superioare) doar pentru ca are o caracteristica (marime) superioara e o eroare logica totala.

e ca zi cum ai zice "pentru ca Einstein e mai mare si mai destept decat un caine (care e mai mare si e mai destept ca o furnica) - atunci Ghita Muresan sau Piedone - care sunt mai mari decat Einstein ca sunt in mod clar si mai destepti ca el."

bonus: iar complexitatea nu implica neaparat si constiinta sau viata. un avion cu reactie de ultimul tip e de N ori mai complex decat o bacterie sau un virus. si mai mare. dar nu are viata. Bacteria are.

5. Acest infinit imposibil de înţeles, cu conştiinţa sa imposibil de înţeles, este prin definiţie atotputernic, omniprezent şi bun (modul în care mi-am demonstrat că e bun o să-l argumentez separat, dacă e cazul). Adică exact cele 3 caracteristici necesare şi suficiente unui Dumnezeu. El este Dumnezeul meu şi îmi răspunde la toate întrebările şi contradicţiile din toate sistemele filozofice şi religiile cu care am avut contact.

universul nu e neaparat infinit; nu are neaparat constiinta & regulile dupa care a fost creat nu sunt imposibil de inteles. doar nu le-am inteles noi. inca.

de bunatate... nu mai zic.

este fix genul de argumentatie pe care o vroiam. Nu bullshit-ul lui 9fingers. Acum sunt pe telefon, dar o sa incerc sa vin mai tarziu cu un raspuns pe masura.

Link spre comentariu

Te pomenesti ca ai o explicatie pt. existenta apendicelui (pus acolo, evident, de un Creator).

Avind in vedere ca n-ai trecut nici la Bio, am impresia ca ai repetat clasa. E traseul standard al credinciosilor?

Exista multe explicatii medicale conform carora apendicele este un organ extrem de important pentru organism.

Pentru evolutionisti, apendicele este un organ care a ajutat candva la digerarea frunzelor, odata cu schimbarea dietei el devenind aproape inutil. Adica exact ce spunea si profesoara aia a mea, contrazisa azi de medicina.

Repetent, repetent, dar nu atat de incuiat incat sa cred ca am la f.u.n.d reminiscenta unei cozi.

» Post actualizat in 23 Jun 2014 13:07

N-a spus ca-i va povesti despre ororile comise de credinciosi, cum ar fi razboaiele mondiale de exemplu, atribuindu-le religiilor. (Mai toate crimele intregistrate in istorie, sunt comise in 99% din cazuri de credinciosi)

Ci despre ororile comise in numele religiilor.

Daca ai avea copii le-ai transmite ereditar lipsa asta de inteligenta nativa, si le-ai cultiva gustul pt sofisme si dispret pt logica?

Sunt absolut convins ca, la recensamant, multi atei au preferat sa se declare ca fiind credinciosi. Asta nu cumva inseamna ca toate actiunile lor reprobabile pateaza obrazul credinciosilor si nu al ateilor?

Cam atat cu crimele comise de credinciosi de-a lungul istoriei.

Daca vrei sa intelegi ce am vrut sa spun, foarte bine. Daca nu, continua sa faci pe desteptul.

Link spre comentariu

La 30 de ani esti deja matur. Dar inclin sa iti dau dreptate aici, dintr-un motiv diferit.

Generatiile de dupa revolutie, mai ales cele care au prins gustul limbii engleze si internetului in scoala sau imediat dupa, sunt ceva mai putin opace mai deschise spre informare si documentare (actiunea nu filmul).

O fi adevarat pt societatea noastra care a iesit de curand dintr-un regim care chiar daca nu promova religia, in inciun caz nu promova gandirea critica si nici o deschidere fata de occident. Nu cred ca intr-o alta tara o sa mai vezi aceleasi diferente statistice intre generatii.

Cu toate ca ma consider ateu, nu ma deranjeaza cu nimic cei care simt nevoia sa creada in "ceva" sau "cineva" , a carui existenta nu poate fi demonstrata, atata timp cat nu incearca sa ma atraga in convingerile lor. Ma deranjeaza in schimb din ce in ce mai mult, pe masura ce inaintez in varsta, "aparatul ortodox" - industria de facut bani, neplatitoare de impozite, manipulatoare de mase, si care in disperarea extrema provocata de faptul ca pierde teren, incearca sa se impuna in scolile publice, prin metode - culmea! - "neortodoxe". Nu vreau sa dezvolt prea mult chestiunea 'mnezo-ului inventat si prezentat de insasi cartea care il atesta, ca fiind vanitos, crud, razbunator, ipocrit, ranchiunos, misogin, invrajbit pe concurență si pe modă, etc. - consider insa ca peste 2-3 generatii vom avea tot mai putini aderatori la doctrinele religioase de orice fel. Cum zicea un ficior pe un blog mai vechi:

[...]vom observa ca Romania este singura tara religioasa, singura tara unde oamenii se calca in picioare sa pupe cadavre si tablouri, [...].Nu vom vedea nicaieri in Europa o tara care va accepta cosntructia unei catedrale chiar in curtea parlamentului.Vom observa ca suntem singura tara cu scoli si spitale darapanate pe cale de disparitie si unde se construiesc biserici de lux cu acoperisuri poleite cu aur. Suntem singura tara unde biserica se amesteca si in educatie, unde ia decizii si se opun celei mai importante probleme, cea a orelor de educatie sexuala a tinerilor.

[...]Suntem singura tara unde copii sunt botezati impotriva vointei lor, la o varsta in care acesta nu pot lua o decizie de a accepta sau nu...

..Which brings me to my next point: cutumele inca ne urmaresc. Ca ateu - imi voi boteza viitorii copii, cu toate ca nu cred in ritul respectiv.. de ce? Altfel as rani parinti/socri care functioneaza pe vechile tipare - si atunci prefer sa fac o chestie - care in definitiv imi e indiferenta pt a evita situatii aiurea..Ma bucur doar la gandul ca generatiile urmatoare nu mai fi constranse de bullshit-uri din astea.

Inchei cu doua mostre de.."cre(ș)tinism" ...ilare? Nici macar.

33y6po9.jpg

2vluwiv.jpg

Link spre comentariu

Exista multe explicatii medicale conform carora apendicele este un organ extrem de important pentru organism.

El a avut rol odinioara si acel rol s-a redus odata cu schimbarea dietei omului. Alte animale au apendicul si este foarte activ si foarte mare.

Ca si alte organele si apendicul poate avea un alt rol decit cel original sau un rol secundar la inceput ramas singur.

Apendicul nu este singurul organ ramas fara "uz". Apoi exista "organe" care sint complet inutile... chiar hilare dintr-un anumit punct de vedere... dar pe care organismul "le construieste robotic" doar pentru ca e mai elegant/economic asa. Sfircurile barbatesti de exemplu.

Partea cea mai importanta a evolutionismului a fost "descoperita" la ceva timp dupa Darwin, evolutionismul este in absolut orice... nu doar in regnul animal. Chiar si ideile oamenilor se supun "principiului/procesului" evolutiv . Adica produc copii cu modificari care sint supuse testului supravietuirii.

Am mai dat odata un exemplu din lumea moto, Fiecare componenta a unei motociclete este supusa unui stress-test evolutiv continuu... de aia ai sa vezi brontozauri de mobre care nu traiesc decit in "rezervatii" adica sint cumparate de 15 speriati "nostalgici". Uita-te la un boxer BMW... motorul a suferit transformari minime pe exterior pentru ca a fost bun de la inceput dar sasiul si restul componentelor sint de nerecunoscut fata de inceput. Toate modificarile au pornit de la "variatii" adica idei inovatoare a unora care au zis ca fac mobra mai buna sau mai aratoasa si apoi acele idei au fost supuse stressului supravietuirii... Exact ca si pudeliii si in cazul mobrelor ciudate... ele au supravietuit doar de pasiunea unor oameni pentru ciudatenia lor si nu pentru functionalitate,

Link spre comentariu

Eu o sa imi indoctrinez copilul cu ateism....adica o sa il fac sa puna la indoiala tot si sa nu accepte nimic FARA dovezi empirice!

Din pacate nu toata planeta isi "indoctrineaza" copii asa!

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic