Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Vezi, asta e beleaua cu credinciosul.

Intra pe "terenul de fotbal" cu intentia de a schimba regulile. Le zice "adversarilor" ca-s obligati sa accepte adevarurile lui subiective ca apriorice. Si dupa ce vede opozitie fireasca, se supara ca-s batuti in cap "adversarii".

Credinciosul poate "juca fotbal" dupa orice reguli. Doar ca nu cu oricine ii pofteste inima.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Lasa-ma sa ghicesc.

Ai venit aici ca sa dai lectii unor oameni care nu cred in ce crezi tu. Acum esti mirat ca n-ai rezolvat treaba cu 5 posturi :) Ai un soc ca se intimpla ceva nemaivazut: esti luat la bani marunti.

Asa au facut toti credinciosii care au scris pe aici. Credeau ca rezolva treaba rapid cu o injuratura sau niste idei peticite si s-au suparat toti constatind contrariul.

Editat de gn77b
Link spre comentariu

Vizitator Kosh

easy ride... nu stiu care's criteriile la moto, dar la masini e clar:

d-zeu salvezaza doar pe ala cu cat mai multe cruciulite atarnate de oglinda interioara...

adica, banuiesc ca e matematica treaba nu? care are mai multe ala e salvat !?!

Serios vorbind acum... decat sa-ti pui baza ca te salveaza prietenul tau imaginar, mai bine constientizezi ca o poti pati real.

Este legat de probabilitate si se dovedeste usor:

cine exerseaza suficient de mult in a face un lucru, dupa o anumita perioada devine extrem de bun in a face acel lucru!

Asta n-are nici o treaba cu d-zeu...

Sportivii de performanta si pilotii sunt buni in ceea ce fac deoarece au exersat ce trebuie sa faca prin intermediul disciplinei auto-impuse...

Dar pentru ceilalti, abilitatile dobandite sunt considerate, poate noroc... sa vezi un pilot de moto gp ca redreseaza motocicleta si evita o cazatura posibil mortala, poate fi considerat noroc sau interventie divina, pentru ca persoana care gandeste asa nici nu-i poate trece prin gand cate ore are pilotul ala in saua motocicletei...

Trebuie sa-l fi salvat ingerul pazitor, nu??

De aceea e necesar sa exersezi si sa tot exersezi: iti creste probabilitatea sa iasa cum vrei tu sa iasa. Apoi iti mai dezvolta si niste raspunsuri instinctive, adica creierul preia controlul...

Fenomenele asta sunt atent documentate si dovedite de stiinta, but hey, cine sa stea sa citeasca cand e mai usor sa dam cu presupusul ?...

Stii ce se intampla?

Creierul este creeat ca INTODEAUNA sa-ti ofere raspunsuri la intrebarile care i le pui!

Calitatea raspunsurilor este afectata atat de felul in care pui intrebarea, cat si de nivelul tau de educatie in domeniul care face obiectul intrebarii...

Daca iti pui intrebarea: de ce sunt asa de gras? Creierul o sa-ti raspunda, probabil: pentru ca mananci ca idiotul!!

Intodeauna va avea un raspuns! Nu inseamna ca va fi si cel mai corect!

Daca insa, intrebi altfel, adica: Ce-asi putea face sa mai slabesc un pic? atunci creierul iti va da complet un alt raspuns: mananca mai putin, fa mai multa miscare ... etc etc...

Calitatea intrebarii, influienteaza calitatea raspunsului!!

Acum, pe partea cealalta, cand raspunsul este idiot si intrebarea nu este, poate ar trebui sa constientizezi ca mintea ta nu are educatia necesara sa-ti raspunda corect!

Problema este ca 'voi', luati orice raspuns de-a gata, cu titlu de adevar absolut, si iata de ce avem deja 561 de pagini...

Daca ai fi citit macar 30% din aceste pagini, poate ai fi gasit niste raspunsuri...

De aceea e necesar sa exersezi si sa tot exersei: iti creste probabilitatea sa iasa cum vrei tu sa iasa. Apoi iti mai dezvolta si niste raspunsuri instinctive, adica creierul preia controlul...

Fenomenele asta sunt atent documentate si dovedite de stiinta, but hey, cina sa stea sa citeasca cand e mai usor sa dam cu presupusul ?...

Inteleg ca e dificil cu asumarea responsabilitatii, asta-i si motivul ptr care d-zeu si satana exista ptr voi: sa aveti pe cine da vina...

Exersatul se aplica si la educatie, adica citeste si iar citeste...

Cu cat citesti mai mult cu atat afli mai mult, si astfel creierul tau o sa-ti dea raspunsuri corecte si complete. chiar si la intrebarea: exista d-zeu??

Editat de Kosh
Link spre comentariu

Experienta ta e experienta ta. E cel putin ciudat sa vii si s-o impui altora. Cind nici macar nu le-o descrii sumar. Sa te astepti ca niste oameni care nici macar o bere n-au baut cu tine sa te creada automat.

Sint curios totusi cum e treaba cu islamul, cu rachetele Hezbollahului si Hamasului, cu Iranul. In general cu oamenii credinciosi pasionati de rachete.

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Pai, daca nu poti fi ateu din cauza experientei si a memoriei, cum poti fi credincios!

Logica nu se aplica doar cand iti convine!

Ok, nu poti fi ateu din cauza experientei si a memoriei. Sa inteleg ca poti fi credincios din cauza experientei si a memoriei?? Caci doar asta mai ramane de considerat!!

Exista si alte stari inafara de ateu si credincios?

Cum vine asta??

Mai mult decat atat, pe ce sa bazeaza `puterea` credintei tale??

Sa fie oare:

1. experienta? experienta in ce?? ai vazut pe d-zeu??

2. memorie? ai stat la masa cu messia sau cu divinitatea cand erai copil si acum ai ramas cu memoria asta??

3. adevar? care? ca vrem sa-l stim si noi! Dar sa fie adevar, nu emiteri care sunt adevarate pentru ca tu crezi ca sunt adevarate...

eu cred ca, de fapt este:

4. ca te-ai nascut intr-o familie de 'crestini', si asa ai fost etichetat si indoctrinat de mic!!

Daca te nasteai in Irak, acum, cel mai probabil scriai allah akbar, pe aici...

prin urmare, credinta ta, it's just a matter of simple geography, nici pe departe un atribut care sa-i confere 'adevaraciune'!

Problema nu-i asa de simpla, adica, am dreptate sau nu!

E ca la moto: orice sfat ai primi, tot tu esti la ghidonul motocicletei tale! Asta conteaza: responsabilitatea si proprietatea deciziilor si faptelor tale!

Sigur, unele sfaturi sunt evidente, altele poate nu se aplica personalitatii tale...

De responsabilitate, oricum nu scapi.

In ceea ce priveste divinitatea, vorbim doar de felul in care iti alegi sa-ti traiesti viata: cum iti spun altii dupa 'adevarul' lor, sau dupa adevarul pe care-l vezi cu ochii tai?

E viata ta pana la urma si, tu esti singura persoana responsabila!

Cauta-ti raspunsuri si dezvolta acel simt de a identifica corectitudinea intrebarilor...

Avand in vedere cate religii exista si cum sunt ele interpretate de om, ce este mai probabil??

Hai sa analizam o idee:

1. toate sunt adevarate? probabilitatea ca toate sa fie adevarate este extrem de mica...

2. unele sunt adevarate sau una singura este adevarata...

ok, dar asta implica alte doua probleme:

a. care-i cea adevarata si care sunt dovezile in acest sens?

b. ce face `d-zeul adevarat` cu cei care au practicat religia 'neadevarata'??

Conform diverselor doctrine existente, cei care slujesc alta religie decat cea in cauza, adica cea care pretinde ca este cea adevarata; well, pentru aceia, d-zeu inseamna nimic altceva decat moarte, chin si razbunare... care oricum sunt atribute umane cu iz de dictatura...

In fiecare religie abramica, necrediciosii sunt pedepsiti de d-zeu...

Nu ti se pare ca singurul scop al acestei pretentii este doar sa justifice ceea ce nu poate fi altceva decat fustrarea unui grup de religiosi??

Daca acest d-zeu razbunator exista, el nu poate fi altceva decat o fiinta organica, avand in vedere 'sentimentele' sale fata de presupusii necredinciosi!

De ce ai slavi un astfel de presupus d-zeu??

3. nici una nu este adevarata! Cel mai probabil avand in vedere atributele religiilor.

Daca studiezi istoria religiilor, mai ales religiile civilizatiilor antice, vei observa ca pana si aceste religii au evoluat odata cu mintea umana.

Religiile mari de acum, nu sunt nimic altceva decat o ciorba de prost gust, in care ingredientele apartin religiilor civilizatiilor antice.

Dar, nu ma crede pe mine... pune mana si studiaza: cauta-ti raspunsurile si nu mai lua totul de-a gata...

Incepe cu 'cartile sfinte'... acolo o sa vezi cata iubire salasluieste in d-zeul religiilor abramice.

Editat de Kosh
Link spre comentariu

d-zeu salvezaza doar pe ala cu cat mai multe cruciulite atarnate de oglinda interioara...

daca tu-ti imaginezi ca scapi fara un CD... Editat de gn77b
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Eu eram convins ca easy asta are chef de gluma, dar cu un simt al umorului mai stangaci excitat de role-playing-ul propus mai devreme.

Chiar e de adevarat?

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Ideea generala este ca... E practic destul de simplu sa crezi intr-o divinitate (mult mai usor), cand dovezile clare, solide iti dau probleme si dureri de cap.

Incepi sa te intrebi "de ce"? Si cand ti-e groaza si frica sa cauti un raspuns... pai.. "Pentru ca asa a vrut domnul!"

"Crede si nu cerceta!" Pai normal, ca daca cercetezi, afli adevaruri dureroase, si bogatia pe urma religiei scade considerabil!

Mai mult ca sigur, e vorba si de indoctrinare, dar asta e alta poveste.

Intre timp, mai bagati bani in buzunarele prea-fericitilor, ca inca nu au cel mai nou Rolls, poate va da domnu liniste si pace in continuare.

Editat de alecscosmi
Link spre comentariu

Am observat ca astora le mirosi sistemul filozofic in care se invirt chiar si prin constructia frazei. Depistasem un tipar foarte evident pe care l-am vazut si la Walhaz si HD mai sus da' mi-e lene sa caut.

Nici vorba sa fe vorba de o anumita arhitectura mintala. Sigur nu :)

» Post actualizat in 16 Jul 2014 20:55

Voi credeti ca am venit pe aici sa beau o bere, sa aburesc gagici sau sa f. timpul?

Pe topicul asta nu sint gagici, bere nu se bea pe forum. Deci...

Apropo... latura mea lacrimogena ma facea sa gindesc asta la o betie. Cam cum as vrea eu sa fie un Dumnezeu, daca exista. Ceva gen ajungi la el si-ti zice ba fraiere ce v-am trolat. Hai sa-ti explic. Mai stii cind te-a parasit Maricica intra un'spea? Si tu nu pricepeai de ce? Iaca, i-a zis Cornel un text citit pe net cu juma de ora inainte si i-a declansat o reactie in lat in neuron. Asta a fost tot. Acuma, ca am terminat cu timpeniile, hai sa-ti arat care e cel mai mare numar prim, ca v-am trolat mii de ani, ati crezut ca exista o infinitate. Nu-i asa ca am umor si ca sinteti fraieri? Lasa, sa vezi cite chestii misto mai am sa-ti arat tmp de o vesnicie.

Link spre comentariu

@gn77b

4 Să nu-ţi faci vreun idol reprezentând vreun lucru de sus din cer, de jos de pe pământ sau din apele de sub pământ. 5 Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti, fiindcă Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, Care pedepsesc copiii pentru nelegiuirea părinţilor lor, până la a treia sau a patra generaţie[a] a celor ce Mă urăsc 6 şi Îmi arăt îndurarea până la a mia generaţie a celor ce Mă iubesc şi împlinesc poruncile Mele.

Esti bolnav.

https://www.google.ro/search?num=100&safe=off&es_sm=93&q=obsession+with+religion+and+mental+illness&oq=obsession+with+reli&gs_l=serp.3.1.0l2j0i22i30l7j0i22i10i30.6384.9560.0.11671.19.15.0.4.4.0.157.1459.0j13.13.0....0...1c.1.49.serp..2.17.1508.c7LY216TjAw

"obsession with religion and mental illness"

About 3,940,000 results

Editat de gn77b
Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Asta cu bateria nu-i un argument valid si nici rational deoarece implica ideea de design inteligent.

Design-ul inteligent e cel mai prost argument pe care-l poti utiliza.

Mi se pare mie sau repetem fix aceleasi lucruri la fiecare 50 de pagini???

Referitor la pasajul citat! ce zici d-asta care-l contrazice p'la al tau:

Ieşirea - a doua carte a lui Moise

Iezechiel
Capitolul 18
20. Sufletul care păcătuieşte va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, şi tatăl nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rău, răutatea sa.

PS, citatul tau este cap. 20...

D-zeu 'a uitat' ce-a vorbit in doar 2 capitole :crack:

PS: vezi ca cu cateva paginii mai in spate ai un post de-al meu care cuprinde cam toata 'intelepciunea' si 'iubirea' lu' d-zeul asta al tau...

E cu citate din biblie, cum vad ca-ti place!

Ia de citeste aici si mai ales, aici !

Editat de Kosh
Link spre comentariu

pai si tu te-ai speriat de atat?

Eu de Maricica sau easy de Ala Rau Care Te Iubeste?

» Post actualizat in 16 Jul 2014 21:10

Wai acuma pe bune. Topicul asta e hirtie de muste pt. pacienti cu delir mistic.

» Post actualizat in 16 Jul 2014 21:11

Atentie! Nelegiuirea parintilor se pedepseste in... copii. :tempted:

Nu ma intrebati cum sau de ce.

http://en.wikipedia.org/wiki/Schizophrenia
Link spre comentariu

Asta cu bateria nu-i un argument valid si nici rational deoarece implica ideea de design inteligent.

Design-ul inteligent e cel mai prost argument pe care-l poti utiliza.

Mi se pare mie sau repetem fix aceleasi lucruri la fiecare 50 de pagini???

Referitor la pasajul citat! ce zici d-asta care-l contrazice p'la al tau:

Ieşirea - a doua carte a lui Moise

Iezechiel

Capitolul 18

20. Sufletul care păcătuieşte va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, şi tatăl nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rău, răutatea sa.

PS, citatul tau este cap. 20...

D-zeu 'a uitat' ce-a vorbit in doar 2 capitole :crack:

PS: vezi ca cu cateva paginii mai in spate ai un post de-al meu care cuprinde cam toata 'intelepciunea' si 'iubirea' lu' d-zeul asta al tau...

E cu citate din biblie, cum vad ca-ti place!

Ia de citeste aici si mai ales, aici !

:crack: Poate Moise si d-zeu s-au incurcat la mica intelegere :crack:

Editat de alecscosmi
Link spre comentariu

@Wotur...

Eu l-am folosit odata pe ala cu diamante inaintea porcilor la serviciu si am stirnit niste hohote de ris. Ba Caline unde s-a gasit omul sa dea citate din Biblie...

Editat de gn77b
Link spre comentariu

bai easy...stai mai omule linistit. poate nu ai ajuns inca la noul testament cu lectura...o sa vezi ca nu-i dreaq asa negru, mai poti sa faci si nazbatii pe lumea asta fara sa o patesti asa grav. la cum esti tu, sunt sigur ca treci de porti, nu-ti mai bate capul, relax un pic si gusta viata (pacatuieste adica ;))

Link spre comentariu

Stati sa va dau si eu din Coran (am o editie in romaneste):

Voi nu va inchinati, afara de Dumnezeu, decit unor idoli plasmuind o minciuna. Cei carora va inchinati, afara de Dumnezeu, nu au pentru voi nici o inzestrare. Cautati inzestrarea la Dumnezeu. Inchinati-va Lui! Deti-i multumire! La El veti fi intorsi

Sura 29-17

Sa mor io (ce gindire mistica!) de nu l-am deschis la intimplare si pe asta mi-au picat ochii. Semn?

Link spre comentariu

@Wotur...

Eu l-am folosit odata pe ala cu diamante inaintea porcilor la serviciu si am stirnit niste hohote de ris. Ba Caline unde s-a gasit omul sa dea citate din Biblie...

te-am pierdut...adica era sa te combini cu ghionoaia? sau te-ai combinat deja????

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

WotRU2Me, mi-e imi plac crediciosii care se argumenteaza cu biblia!! Se vede ca n-au citit-o... deh... e mai mare si groasa decat ziarul Ring sau Coelho ...

Sa vezi ce balbaiala ii apuca dupa ce citesc! Evident, la inceput, nu le vine sa creada ca e chiar in biblie ce le spun...

O sa ajung dreaq sa umblu cu o biblie dupa mine, mai rau ca iehovistii :crack: :crack:

Si-mi mai plac aia care zic: "eu sunt crestin, deci"... de parca asta ar trebui sa ma impresioneze...

De parca prin asta ei sunt deasupra... de parca nu avem in istorie o intreaga perioada cand crestinii erau la butoane, clar definita ca fiind Evul Mediu ...

Pana si Tom rade de cartea lor `sfanta`:

post-33250-0-70993500-1405546182_thumb.jpg

Editat de Kosh
Link spre comentariu

Ma nu va rideati.

Pe bune ca pe aia mi-au picat ochii. Sa stiti ca mai citesc din cind in cind din Coran, sa aflu si eu ce-i invata pe astia. Am citit odata o treaba despre procedura de divort si mi s-a parut foarte de bun simt. Era ceva gen ca barbatul e obligat sa se gindeasca o vreme inainte sa divorteze si ca e musai sa se petreaca toata treaba in respect si sa n-o oblige la nimic daca nu vrea.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic