Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pe mine tot ma bantuie intrebarea asta: Au aparut pana la urma plantele si insectele concomitent sau nu?

nu. a fost o groaza de timp in care erau plante fara insecte care sa le haleasca.

a durat milioane de ani de la dezvoltarea plantelor pana la primele bacterii care sa le haleasca (descompuna) = cele mai mici ierbivore; si apoi sa iasa primele insecte (ierbivore & apoi carnivore)

apoi plantele s-au adaptat, iar a durat niste milioane de ani pana sa apara insecte noi sa le haleasca pe alea adaptate

si tot asa

de ex: de-aia ai carbuni

daca apareau toate o data = haleau plantele si lemnele (cum se intampla acum) = nu apucau sa se stranga zeci de miliarde de tone de carbuni

a fost o perioada in care plantele au dezvoltat lignina (e in coaja si lemn la pomi; au trecut de la ierburi/ferigi la pomi) si a durat cateva zeci de milioane de ani pana sa evolueze bacterii/ciuperci capabile sa dizolve lignina asta din coaja si lemnul plantelor .

si atunci s-au format majoritatea depozitelor de carbuni, ca n-avea cine sa le haleasca.

da' deh, stiu ca vorbesc la pereti. probabil ca 'mnezeu a creat si carbunii - da' a facut exact cati trebuie, nu mai multi si nici mai putini. si i-a bagat pe toti in pamant. ca sa-i aiba omu' dup'aia. fac parte din plan, ofc. la fel si petrolu'

da' nu oasele de dinozauri. pe-alea stim ca le-a bagat dracu' in pamant. sa ne departeze de 'mnezeu.

have fun in uichend, io ma duc la munte!

Glorie mielului!

Editat de vladase
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

whale-legs.jpg

Ma, de ce nu puneti voi mana sa va documentati temeinic si ulterior sa vb despre evolutie?
Sunt atatea subramuri si discipline care trateaza subiectul asta...

Prima greseala pe care o poti face este ca concluzionezi ca totul are un scop si ca floarea X si animalul Y si-a atins scopul!

Evolutia se intampla si acum - s-au observat schimbari in chiar si in decursul a cateva generatii...

Plus ca s-au facut experimente de laborator cu scopul de a testa veridicitatea accelerand biologic structura animalului studiat...

Pe bune acum... sunt atatea experimente, atatea elemente care nu pot explicate decat prin intermediul evolutiei... pana si Papa a acceptat evolutia speciilor...

Dar voi continuati sa va faceti de ras, mai ales cand exista kile si kile de probe, care mai de care mai concludente.

Exista specii care nu au suferit modificari substantiale, exemplu crocodilul...

Exista specii care - datorita mediului inconjurator aflat intr-o schimbare accelelarata de societatea umana - au evoluat chiar sub ochii cercetatorilor!

Asa cum am spus, au loc sute de experimente care observa schimbarile subtile in comportamentul animalelor !

Asta se intampla acum! Si se intampla deoarece stiinta incearca sa intelegeaga toate procedeele care cuprind evolutia...

S-au facut experimente pe vietati care au o durata de viata extrem de mica, modificand mediul inconjurator astfel incat sa se poata observa raspunsul organismelor la schimbari...

Rezultatele sunt uluitoare.

Cautati fratilor, cautati si veti gasi!

Dar e mai usor sa spui "pentru ca d-zeu" si sa dai concediu fara plata la propria-ti minte!

Stiinta nu mai incearca sa dovedeasca teoria evolutiei! Stiinta acum face eforturi sa inteleaga particularitatiile si caracteristicile definitorii.

Am invatat atat de multe prin intermediul acestor cercetari. Pana si studiul ADN-ului a demonstrat veridicitatea evolutiei.

Datorita experimentelor efectuate si curiozitatii stiintifice de a intelege pasi intermediari, avem acum zeci de discipline care se ocupa numai cu anumite ramuri din ceea ce cuprinde genetica.

De-aia spun ca sunteti penibili spunand ca evolutia este o minciuna...

Aveti atatea surse de informatie si abilitatea de a putea intelege pentru voi...

Nu mai suntem in anii '90! Nu mai aveti nici o scuza pentru penibilitatea voastra.

Editat de Kosh
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Interesant, considerand ca este precum spui, este faptul ca unele plante au evoluat, s-au specializat atat de mult, incat au ajuns sa-si puna "latul de gat", devenind dependente de anumite specii de insecte. Ba, mai mult, au atras in aceasta capcana a evolutiei si insectele. Aceasta dependenta planta-insecta, insecta-planta, le va duce, dupa cum spui, la extinctie. Cum ramane atunci cu selectia naturala, cu variatiile avantajoase care au dus la supraspecializare si totusi la extinctie? Sau nu inteleg eu bine supraspecializarea asta si ea este rezultatul unor variatii daunatoare?

Tocmai pt ca nu exista un plan, si mediul este intr-o schimbare permanenta la fel ca realtiile dintre specii, in 99% din cazuri evolutia se termina prin extinctie.

Mutatiile care se dovedesc benefice, sunt benefice intr-un context (mediu geografic, clima, relatii in interiorul speciei proprii sau cu specii concurente ori simbiote) foarte specific. Si aduc astfel un avantaj temporar sau pe termen scurt.

Nu plantele au atras in capcana insectele, ci apar, uneori, conditii care duc la supraspecializarea uneia dintre ele.

Polenizarea este cu atat mai eficienta cu cat se adreseaza unui vehicul mai specific. Sunt orhidee care au un bastonas ce aplica polenul direct pe spatele insectei, declansat de o "trapa" pe care calca. Nu mai functioneaza la fel de bine pt o insecta mai voluminoasa, ori cu alta arhitectura a aripilor, si subtanta lipicioasa nu adera la fel daca este aplicata pe o suprafata fina ori acoperita de peri.

Poate ca intr-o zona erau foarte multe albine si niciun fluture. Atunci toate elementele care atrageau un fluture si ii permiteau sa polenizeze floarea, devin indiferente/neutre dpdv al evolutiei. Nu or sa mai fie selectate pozitiv in generatia urmatoare. In pasi mici in cateva generatii vor fi diluate si pierdute.

Presiunile de selectie care ar fi mentinut un aparat de polenizare de care sa profite si un fluture nu mai exista atunci cand planta nu se mai bazeaza pe fluturi pt polenizare. E valabil la orice nivel, oricat de subtil. E valabil si pt specii diferite de albine.

Link spre comentariu

Daca as fi obligat sa pariez, atlas ma face sa ma gandesc mai degraba la adam.

Cum dom'le, asa un inadaptat fara viata sociala care-si face clone si se cearta singur cu ele?

(asta ca sa n-o dezamagesc pe Biraid cu cerul gurii)

Zilnic se descopera lucruri noi care le contrazic pe cele de ieri.

Exact. PC-ul de pe care scrii si toate gatewayurile si serverele pe care le pui la treaba cind scrii aiureli stau sa pice, acusi-acusi e infirmata toata stiinta pe care se bazeaza. Cum iti mai faci tu atunci clone? Editat de gn77b
Link spre comentariu

Ca sa nu mai vorbim de plante `specializate` doar pentru o anumita insecta care a `disparut`! Disparitia insectei a dus la disparitia plantei!

Sunt zeci, poate sute de experimente efectuate...

Este usor, vazand complexitatea vietii acum, sa postulezi ca a existat sau exista un plan.

Dar ce vedem acum sunt doar efecte ale unor evenimente, cumuli de factori care sunt direct influentati de schimbarile de mediu si temperatura.

Asa cum am mai spus, in momentul acesta exista experimente care au inceput acum 15 - 20 de ani, experimente care urmaresc atent evolutia unor speciilor de animale in habitatul propriu - experimentul constand in alterarea controlata a mediului si inregistrarea si interpretarea rezultatelor. Dar este nevoie de timp!

Fa bine si te documenteaza, HD. O serie de idei si puneri in practica, solutii la problema timpului, sunt de-a dreptul fascinante!

Vazusem acum ceva timp un documentar care trata subiectul disparitiei speciei umane intr-un mod subit de pe pamant. Adica, puff -> nu humans left!

Primele animale care vor muri sunt cele care sunt dependente direct de noi, cele domesticite care nu mai pot trai in salbaticie.

Asta in sine este o alta dovada a evolutiei! De ce salvatorii limiteaza la maxim contactul cu animalele salbatice ranite? Pentru ca animalul este adaptat mediului sau.

Mi s-a parut extrem de fascinand in documentar cand au spus ca speciile de caini cu botul mic si plat, vor muri primele deoarece nu au capacitatea sa ajunga la organele interne ale eventualei prade. Acolo se afla `proteina`.

Sau voi credeti ca forma alungita a botului este un fashion statement?

Editat de Kosh
Link spre comentariu

da' deh, stiu ca vorbesc la pereti. probabil ca 'mnezeu a creat si carbunii - da' a facut exact cati trebuie, nu mai multi si nici mai putini. si i-a bagat pe toti in pamant. ca sa-i aiba omu' dup'aia. fac parte din plan, ofc. la fel si petrolu'

Ba, am pretentii de la tine. N-ai intrat ieri pe Topicul asta. Inca n-ai inteles care este viziunea mea asupra lucrurilor? Ce treaba are Dummnezeu cu carbunii, cu petrolul, cu dinozaurii, etc.? Ce tot aduci si aduceti in prim-plan tema religioasa? Dumnezeu este dincolo de toate astea. Pentru mine poate sa existe un Dumnezeu si totodata evolutia sa aiba loc nestingherita. Care este problema? Nu trebuie sa fie un Dumnezeu implicat in creatie asa cum ne-am astepta noi, cu mintea noastra limitata. Suntem atat de familiarizati cu chipul uman si cu modul nostru de a actiona, incat pe Marte vedem numai feţe umane sapate in roci si alte lucruri facute de mana omului. Este normal sa ne asteptam ca Dumnezeu sa respecte aceleasi caracteristici. Dar poate ca Dumnezeu nu corespunde nici celor mai nastrusnice idei pe care le-am putea avea despre el. V-am mai spus ca la nivel cuantic totul pare interconectat. Suntem in stransa legatura unii cu altii si cu Universul. Suntem un intreg si conteaza fiecare actiunea a noastra. Poate ca asa functioneaza Dumnezeu.

Sau poate altfel...

Link spre comentariu

Am invatat atat de multe prin intermediul acestor cercetari.

Nu te supara ca intreb: Ce fel cercetari ai facut? La ce laborator lucrezi?

Ca daca te bazezi doar pe informatiile gasite pe internet, nu esti cu nimic mai presus decat un credincios care crede in minuni vazute pe site-urile religioase.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Ce tot aduci si aduceti in prim-plan tema religioasa? Dumnezeu este dincolo de toate astea. Pentru mine poate sa existe un Dumnezeu si totodata evolutia sa aiba loc nestingherita. Care este problema?

Tu ai negat evolutia si ai tipat pe aici ca e indoctrinare ateista. Ti-am mai spus ca numai credinciosii o contrapun unei existente inchipuite a lui d-zeu. Desi ar putea foarte bine sa nu-si mai bata capul cu ea, asa cum nu-si mai bat capul nici cu tectonica globala.

Dar, sunt tributari indoctrinarii din copilarie, cu mitul creatiei si Noe si animalutele lui si alte suvenire.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Am invatat noi ca specie... nu eu personal, iti dai seama!

Eu nu ma bazez pe informatii gasite pe net ci gasite ORIUNDE! Eu nu am doar o sursa de informatii!

Asta unu la mana...

Suntem in stransa legatura unii cu altii si cu Universul. Suntem un intreg si conteaza fiecare actiunea a noastra.

Vrei dovada ca esti rezultatul mediului in care ai evoluat? Arunca-te intr-un lac si vezi cat timp iti poti tine respiratia...
Suntem un produs al evolutiei universului. Din nou cauti sens in ceea ce este doar un simplu efect.

NASA a descoperit sisteme planetare in formare, stele in formare, stele murind, planete etc... Este oare logic sa deducem ca la fel a aparut si sistemul nostru solar?

Spun asta deoarece acum sunt sub observatie peste 30 de locatii unde se formeaza sisteme planetare un jurul unor stele ca a noastra !

Este normal sa deducem din ceea ce vedem cu ochii nostri?

Sunt si observatii de stele care sunt deja in stadiul unde va ajunge soarele nostru : gigant rosu! Avem in continua observatie si stele care sunt in stadiul unde va ajunge dupa faza de gigant rosu : white dworf

Toate informatiile exista, si te asteapta sa le descoperi...

Nu mai ai nici o scuza, prietene, poate doar ignoranta...

Ai vazut ce era sa ne loveasca Sambata? Daca luam explozia aia solara de sambata in freza, ramanea topicul asta neterminat :) alaturi de toata tehnologia noastra.

De la soare, adica... unde este sensul vietii ? De unde ajungi la concluzia ca universul este tunat pentru viata si pentru noi cand singurul loc unde putem trai este aici si restul de 99.9999999% din univers este toxic pentru noi fie datorita compozitiei atmosferei, radiatiilor, temperaturii si/sau fortei gravitationale sau proximitatii fata de alte evenimente/corpuri ceresti ?

Oricand putem fi loviti de o cometa sau asteroid... si-ar cam fi timpul, suntem deja in prelungiri!

Cum am spus, nu mai ai nici o scuza...

Editat de Kosh
Link spre comentariu

Da' stai asa, ca nu s-au lamurit multe lucruri inca! Mai continuati cateva sute de pagini, ca-i inca tanar topicul :crack:

Hai, nu va lasati, mai e putin pana la pagina 666! HD, Kosh, gn77b, mai aruncati cu cateva pietre pana atunci :crack:

Editat de alecscosmi
Link spre comentariu

Nu cred ca atlas e gramofon, ala era pagan si nu prea suferea crestinismul.

Romania e plina de genul asta de credinciosi care au fost expusi la evolutionism numai pe siteurile religioase. Nu trebuie sa fie clonati.

Eheee, e metamorfozat. Ultima oara urma sa plece in natura sa se regaseasca. Poate o fi plecat si l-a gasit pe Dumnezeu acolo.

Sau pur si simplu de data asta nu vrea sa se mai dea de gol asa usor.

Just wait...

p.s. - Gramofon e in Germania.

Editat de B.B.
Link spre comentariu

Ca daca te bazezi doar pe informatiile gasite pe internet, nu esti cu nimic mai presus decat un credincios care crede in minuni vazute pe site-urile religioase.

Evident, cu o singura mentiune: credinciosii care se informeaza exclusiv din clipuri pe pe net au invariabil dreptate.
Link spre comentariu

Mie mi se pare ca si ateii, care se informeaza exclusiv din clipuri de pe net, au aceeasi impresie ca detin adevarul absolut.

Bun, hai sa zicem ca ar fi asa. Cum se rezolva situatiile asta, dupa credinciosi? Se da cu banul?
Link spre comentariu

Mie mi se pare ca si ateii, care se informeaza exclusiv din clipuri de pe net, au aceeasi impresie ca detin adevarul absolut.

Nu, se informeaza de obicei in 18-20 de ani de scoala, din care tie iti lipsesc probabil minim 6. Si aia 12 probabil la scoala profesionala i-ai facut, astfel nu-mi ecsplic ideile si cunostintele tale.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic