Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator 9fingers

Asa,si ce forma are dumnezo ?

De buturuga: http://stiriinfo.blogspot.com/2011/12/domnul-iisus-hristos-aparut-pe-o.html

(care dintre ei o fi Gilbert?)

Acum depinde de inteligenta fiecaruia. Unii il vad te miri unde in jur, altii in abiogeneza sau Big-Bang (cam in orice nu inteleg), altii doar in istoria miturilor...

Editat de 9fingers
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Te rog da referinte stintifice conform carora vacuumul este materie anihilata de antimaterie si gata sa devina materie. Nu prea are sens in capu meu , dar daca cineva a formulat asta am timp sa citesc un rezumat chiar daca nu sunt fizician. Pe bune. Da link si-mi pierd o zi. Daca ai dreptate dau cesarului .

Eliadar , eu cred ca exista posibilitatea existentei mai multor Dumnezei. Nu vad argument pentru care ar fi doar unul. Daca e unul , sunt toate sansele sa fie mai multi. Cred ca anticii au nimerit-o.De altfel e posibil ca toti sa arate ca Chuck Norris. Sau Dan Popescu :unsure:. Ceea ce e inspaimantator.

Ce e amuzant e ca pe topicul de ateisti ne pisham pe parintele fizicii moderne. Foarte tare.

Editat de Ender28
Link spre comentariu

Te rog da referinte stintifice conform carora vacuumul este materie anihilata de antimaterie si gata sa devina materie.

E destul de nou studiul.

“It is better to say, following theoretical physicist Paul Dirac, that a vacuum, or nothing, is the combination of matter and antimatter—particles and antiparticles.Their density is tremendous, but we cannot perceive any of them because their observable effects entirely cancel each other out.”

Link spre comentariu

Am citit si imi cer scuze pentru ignoranta. Se pare ca exista o teorie. .Am cautat mai departe si am gasit asta http://www.physorg.c...sts-vacuum.html

Intelegerea mea e precara dar imi pare ca ceea ce stipuleaza ei e ca particulele exista si nu exista in acelasi timp.

It is believed that vacuum fluctuations may have a connection with “dark energy” which drives the accelerated expansion of the universe. The discovery of this acceleration was recognised this year with the awarding of the Nobel Prize in Physics.

Cat de tare e fizica asta cuantica. Pe bune. Nu avem folos pentru ea inca , dar este absolut superba.

Editat de Ender28
Link spre comentariu

... eu cred ca exista posibilitatea existentei mai multor Dumnezei.

Daca exista mai mult de unul atunci dispare conceptul de Dumnezeu, cel putin cel vehiculat de religiile dominante.

Ideea e ca nu ai de ce sa pui o intrebare care nu are nici subiect nici predicat. Oricine raspunde la o astfel de intrebare arata tampit by default.

Link spre comentariu

conceptul de materie provine din senzatia noastra directa asupra "materialitatii" lumii... apoi el este finisat si abstractizat in fizica. Din pacate conceptul ramine ancorat in existenta noastra umana si nu poate acoperi "realitatea". Din cauza asta, cirpirea, dregerea cu antimateria nu poate decit sa duca la o confuzie mai mare. Parerea mea...

E la fel ca si conceptul de dumnezeu... el provine din fricile ancestrale stinse cu imaginatia unui tatuc care are grija sau macar un plan... filosofarea ulterioara prin care se cizeleaza conceptul va purta intotdeauna saminta propriei distrugeri.

Link spre comentariu

Asa,si ce forma are dumnezo ?

E ca omul invizibil .. :lol:

Asa parca e mai credibil .. :lol:

conceptul de materie provine din senzatia noastra directa asupra "materialitatii" lumii... apoi el este finisat si abstractizat in fizica. Din pacate conceptul ramine ancorat in existenta noastra umana si nu poate acoperi "realitatea". Din cauza asta, cirpirea, dregerea cu antimateria nu poate decit sa duca la o confuzie mai mare. Parerea mea...

E la fel ca si conceptul de dumnezeu... el provine din fricile ancestrale stinse cu imaginatia unui tatuc care are grija sau macar un plan... filosofarea ulterioara prin care se cizeleaza conceptul va purta intotdeauna saminta propriei distrugeri.

Poate ca ai dreptate, nici simturile si nici inteligenta nu ne permit sa cunoastem realitatea.

Dar suntem facuti sa cautam in continuare cu ajutorul lor.

... sau poate ar trebui sa cautam altfel (ne calugarim si cautam cu sufletul) sau nu mai cautam deloc cum spunea Tutea: "adevarul absolut nu se descopera ci se releva". :)

Deci traim intr-un univers in care orice e posibil, pana la proba contrarie :)

Link spre comentariu

Se pare ca incet facem pasi in directia care trebuie... puterea informatiei!

particulele nu "exista si nu exista in acelasi timp"!

"Exista" este cu concept slab definit in aceste propozitii, de asta fizicienii nu il folosesc... asa cum este si vacuum contra "nimic". Deci evitati sa folositi concepte care nu sunt definite exact cand doriti sa atingeti lucruri fine, pentru ca partea neacoperita, va bulversa acuatetea observatiei.

ceea ce este important e ca aparitia materiei in vacuum e o certitudine(nu teorie) si nu are nimic "hocu-pocusistic" ba mai mult e normatizata de legi fizice pe care chiar daca suntem la inceput, incepem sa le intelegem si aflam.

Vorbim de aparatia materiei in vacum, pe care nu il putem defini dar nu putem vorbi de existanta materiei.

Vacumul exista sau nu? Materia exista sau nu?

Fizicienii nu folosesc exista, dar folosesc timpul si materia. (cam acelasi lucru)

Daca vacum<>nimic, atunci materia apare din altceva, care pentru mine e tot un fel de materie.

Eu gandesc mai simplu si in majoritatea timpului inteleg ce gandesc, tu chiar intelegi tot ce gandesti?

Editat de viosss
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Deci traim intr-un univers in care orice e posibil, pana la proba contrarie :)

Asta esta cea mai proasta deviza. Si opusul metodei stiintifice, al carei prim pas este formularea unei intrebari despre un fenomen observabil.

Nimeni nu ar trebuie sa isi piarda vremea dovedind/argumentand in favoarea unei afiramtii negative...."orice e posibil/ crezi ca **** nu exista? dovedeste-o!"...

Mai ales cand este vorba de un concept a carui exitenta este de nedeosebit de inexistanta lui.

Link spre comentariu

@Zaelu ... ca o afirmatie de genul ala sa aiba orice greutate tre ca "fizicienii tai sa-i bata pe fizicienii mei" kinda shit, in nici un caz sa facem ca popii si sa combatem cu "asa cre io" niste oameni de meserie, care ar rade de noi daca le-am povesti nelamuririle noastre.

Pai nu am pretentia ca are greutate... dar cind "o scalzi" in chestii care sint pline cu vid (void) cu farime de chestii care la rindul lor sint tot pline cu vid... si tot asa, cind gravitatia (pe care tot prostu o stie) este o distorsiune in continuumul spatiotemporal ca sa aibe o sansa sa nu de-a cu virgula rau... si tot da, cind protonii stau inghesuiti unii intraltii de forte "teoretice" desi si-ar dori sa sara si sa se duca dracului cit mai departe unii de altii de mama mama sau cind dupa mii de teze si calcule meseriase Nobelistice ajungi la concluzia (bufnind in ris evident) ca 98% din univers lipseste la numarat... si incepi sa te joci cu antimaterie si sa fabulezi despre gauri negre din ale caror concept abia abia poti intrazari orizontul evenimentelor... pentru mine treaba deja poate fi tratata mai usurel si cu mai multa tuica.

Asta nu inseamna ca imi place povestea lu Rabi cu Sulea sefu satului Universal. Ci doar ca stiu ce nu stiu.

Link spre comentariu

Nah... acu oleaca de bascalie nu strica. Dar stii si tu ca atomul e gol ia grauntele din el nu numai ca sint la rindul lor goale mai sint si unde :) . Totul bazat pe calcule si formule. Iar formulele alea duc la concluzia ca din univers lipsesste 98%. E funny cind te gindesti.

Nu e nici o aratura cind te gindesti ca la final nu iese nici sa iti dai palme.

Am mai zis eu de un nene (e drept, cam tzicnit el) care zicea ca fizicienii la ora actuala sint blocati in paradigma asta a plinului care nu iese nici de-al dreq in loc sa incerce sa priveasca mai degraba "golul" care aparent e peste tot.

Daca ai 3 ore si ceva de aruncat din viata (lol) ar merita sa vezi DVDurile in care o arde respectivul SF fie si doar pentru "a different point of view". Fii pe pace.... zeii nu au treaba acolo... pentru respectivul dumnezeul israelit este un simplu amarit de obiect... furat de la egipteni... care la rindul lor l-au gasit in nisip.

Link spre comentariu

Din principiu, sunt tentat sa accept si sa marsez pe teoriile care reusesc sa simplifica, si sa prinda in jocul lor alte diverse teori... si f important sa fie low key. Cele one off, oricat de (sau mai ales cu cat sunt mai...) teribile ma pun in garda.

Fascinant... Pozitia in care te afli depinde de drumul teoriilor pe care l-ai ales.

Avem si vreo certitudine? sau discutam doar in baza lantului de teorii care ne plac?

Link spre comentariu

Foarte fain filmu Shobolane, unele chestii le stiam dar pe altele nu. :friends:

Da foarte fain, si cred ca in cea mai mare parte adevarat.

Daca esti ateu il asimilezi imediat ca si cum tu ai facut studiul. Daca esti credincios, zici ca e propaganda ateista si te culci linistit.

Problema se pune cand trebuie sa alegi intre teoria relativitatii si mecanica quantica.

Sau poate ne spune Sobolanu teoriile imbratisate de el, care sunt simple si spun multe.

Chit ca eu nu sunt familiarizat cu tranzitia la ateism de pe o pozitie atat de radical crestina... poate de asta si micile off side-uri pe care le are in legatura cu acceptarea informatiei si fundamentarea ei, relatia fata de prezumtivul Adevar... lucruri care le mosteneste de la farisei - vezi tocmai "nedumeririle" lui Viosss.... hahahah. Pe deoparte le e frica sa aiba o opinie stabila , pe de alta pun prea mare importanta pe adevarul ei. dar asta e alta discutie...

Opinie stabila ... Pai de unde sa vina ? ... Doar din faptul ca religiile sunt depasite si atunci si simt nevoia sa-l inlocuiesc pe Dumenzeu cu teorii ? ...

Si era atat de frumoasa fizica Newtoniana, exact ca biblia in vremurile bune ... :)

S-a dus vremea ei. Suntem in secolul 21 cand "Exista" nu exista, "Nimicul" exista , "Dumnezeu" nu exista.

Eu nu pot sa cred in nici o teorie care nu ia in calcul infinitul.

Fizica se scrie cu stiloul matematicii, iar in matematica infinitul este si originea si sfarsitul.

Editat de viosss
Link spre comentariu

In primul rand, manipularile astea ieftine merg pentru tolomacii care au repetat de prea multe ori poezi imbecile si si-au patinat creierul!

Hai sa te luminez cap de cruce:

DACA STIINTA DA GRES INTR-O EXPLICATIE, NU DEMONSTREAZA EXISTENTA LUI DUMNEZEU!!! Asa cum, daca nu cunoastem inca exact functionarea gravitatiei, nu inseamna ca e vraja, hocus-pocus... Tre sa fi chiar prost sa crezi asta!

Ai bagat la cap?

Acum revenind la realitate, STIINTA NU SE INSEALA! Ea se autoreglementeaza si auto perfectioneaza intr-un proces continuu, iar creierele voastre imbecile pot doar sa culeaga mici farmituri din care sa construiti mici imbecilitati puerile cu care sa reusiti sa va mintiti singuri.

Doi la mana, chinezucul ala pe care il rastalmaceau fara rusine autorii bashinii alea de video (mincinosii patologici credinciosi, colegii tai de inselatorie) este autorul la String Theory... Michio Kaku ... care tocmai se lauda ca face legatura intre fizica newtoniana si quantica - motivul pentru care , chipurile, spune filmuletul, fizica s-ar prabusi. E tocmai unul dintre oamenii care spulbera cel mai elocvent religia si conceptul de dumnezeu personal! E unul dintre oamenii la care ma refeream mai sus!

Scoase din context, folosite sa manipuleze, imaginile astea nu fac cinste unor oameni cinstiti si care urmaresc adevarul!

Intreba cineva dece sunt atat de acid fata de jegurile astea de mincinosi ordinari. De asta! Fura, mint cu nerusinare si manipuleaza mai rau ca ultimele jeguri de politicieni!

Mergeti in pizdocul mamelor voastre si argumentati existenta lui dumnezeul ala de kakat, cinstit, dupa capul vostru crucificat! Cautati argumente, ganditi! Nu decupati cuvinte si propozitiile scoase din context le colati cum vrea muschiul vostru ca sa sune cum vreti voi - si taman contrar intentiei autorului! Asta e INSELATORIE! Asta va invata Dumnezaul vostru? Asta e morala care v-o transmite?

Am vazut filmul original, de unde sunt furate imaginile si unde este exact vorba de unificarea fizicii newtoniene si quantice... din fericire la sfarsit este happy-end! Dar ce conteaza adevarul cand scopul e minciuna oricum? Sunteti niste nesimtiti si nu meritati urma de respect!

Trei, esti prea prost sa imi contra-argumentezi ideile deci te folosesti de logical fallacies (greseli logice) ieftine sa (incerci) le subminezi! Sunt jignit ca ai impresia ca prinde la mine. Esti prea incult pentru a avea contraargumente si folosesti lucruri pe care nu le intelegi. E ca si cum eu spun ca e rosie tu urlii "vineri". Nici macar nu urlii tu , ci pui filmulete... heheheh

Patru, fizica newtoniana e bine merci! Pe baza ei ma-ta traieste si tu ai sanse sa supravietuiesti! In schimb dumnezo o ajuns curva omenirii si cam toata lumea isi cam baga (cuvant urat) prin gura lui... Savvy?

Tu nu poti sa "crezi" ( who the fuck cares?!) intr-o teorie care nu ia in calcul infinitul? Hahahahahahahh... apoi nu esti tu cam prost fiul meu? Nu poti sa crezi in nici o teorie care sa nu contina ceva care nu poti intelege (infinit) , nu poti percepe (infinit) si nu poti constientiza (infinit). hahahahahahahahh... moment Kodak, fa-ti o poza!

Oricum faptul ca incercati sa-l ascundeti pe dumnezo in spatele infinitului e hilar! Va aude rugaciunile de acolo? hahahahahahahah. Va supravegheaza dieta de acolo? Se enerveaza infinitul asta daca faceti laaba? Morons!

Fizica se scrie de oameni inteligenti, scoliti si extrem de culti. Matematica asisderea. Religia se scrie de prosti pentru prosii care nu pot sa le foloseasca si inteleaga pe primele doua... sa inteleaga si ei saracii ceva din lumea sta.

Zaelule, sunt la a doua vizionare si inca nu stiu ce zice tipa... mai incerc...

Ha Ha . I-am jignit inteligenta Sobolanului.

Ba tu nu intelegi nimic, iei totul personal si si ti se pare ca esti mai destept decat oricine crede in Dumnezeu.

Nu esti decat un prost mai citit si credincios besmetic.

Stam toata ziua pe youtube si apoi intram pe forum si ne razboim in filmulete. Argumentul lui Sobo la filmuletul ala e alt filmulet ...

HA HA HA "Exista" nu exista.

Link spre comentariu

Am discutat cool cu tine pana ai inceput cu minciuni si jmenuri ieftine, inselatarii si furtisaguri: tziganii intr-un cuvant. Faza asta "daca n-ai furi" caracterizeaza numai jegurile de sarlatani asa ca "sharja amicala" intre noi nu mai exista.

P.S. Asa ca finantati si prin taxe "saraca" beserica? BUAHAHAHAHAHAAHAAHAAAHAAHAHHAAAHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Mai bine puneai filmuletul original, ca eu chiar nu umblu cu smecherii.

Ma doare undeva daca crezi tu in ceva sau nu.

Eu doar observ ca tu esti credincuios si atata, in ce crezi nici nu conteaza.

Tu spuneai: "Mie, personal nu imi da cu virgula nici daca accept "materia" ca fiind formata de trei directii, doua vibratii si doua "flavors".. bla bla... deci teoretic "imateriala" - adica nu poti bate cuie in... sau nu poti sa iti pui halba de bere pe."

Cand spui asa ceva eu nu vad nici o diferenta intre tine si baba de la tara care crede in Barbos.

Eu macar nu stiu in ce sa cred pentru ca nu gasesc dovezi in nici o parte.

Astept filmuletul original ...

Link spre comentariu

In fine , asta e o 'boala' comuna la toti care au fost die-hard Christians si s-au luminat acum in ateism - cel putin pentru o anumita periada de timp. Dupa un timp in schimb o sa se echilibreze si o sa recapete incredere in propriile convingeri si idei, in propria decizie si judecata.

Mda.Pe forumu asta se numeste luminare in laba. La sectiunea Motocilisti in timpu liber adminii vor sa fie pamanteni si dumnezei laolalta. Userii vor sa omoara caini , tigani , maghiari. Un om in propria-i convingere e un monstru. Te-ai gandi ca ateii au cap.

Editat de Ender28
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic