Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Multi au si acum mintea incuiata rau de tot :tempted:

Awwww. Nu-i asa ca tu esti autoritatea desemnata de God care sa decida cine sint aia? Si ai si certificat de minte deschisa. Norocosule :)

Ma baieti, ce noroc. Avem un inger printre noi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Orice carte (sfanta sau nu) este scrisa astfel incat doar cei avizati sa acceseze informatiile cruciale din ea. Altfel stradania, studiul si evolutia nu ar mai fi avut nici o valoare.

Da-mi un exemplu de informatie cruciala.

Vezi ca politica asta nu a dus nicaieri... in 2-3 generatii o sa fie mult mai putini avizati decit au fost vreodata.

Link spre comentariu

Nici pe departe.

Termenul de cancer survivor iti spune ceva? in ziua de azi e din ce in ce mai frecvent.

Diabetul si schzofrenia se pot tine sub control si poti sa ai o viata relativ normala cu ele. Eu stiu un ins care e un fel de decan intr-o universitate americana, are peste 60 de ani si e schizofren (e plublica treaba, inclusiv pe siteul lui). Si mai stiu unul care e profesor. Deci medicina ast achiar foloseste la ceva, chiar daca nu vindeca mereu macar da sansa unei vieti cit de cit normale.

Oricit as face misto, sint trist. Nu e exclus ca discutia asta sa indrepte un om inspre dat bani la biserica in loc de dus la doctor. Editat de gn77b
Link spre comentariu

mah, pentru moment am crezut ca esti tu si faci bascau... dupa aia am vazut ca este cineva care face pe prostu mai tare decat s-ar putea preface un om inteligent!

Doamne ajuta, si nu lasa fariseii care se inchina la idoli goi sa ne abureasca aproapele.

Ma gandeam sa fac o analiza scurta la rugaciunea crestina si felul in care marele Observator, sau Dumnezeu cum il numesc unii, schimba realitatea in conformitate(realitatecare nu este altceva decat proectia observatiilor noastre, experimentul schimbat de faptul ca NOI suntem observatorii) . Dar astept pana se termina disputa de mai sus... (e de nivel noua putze si nu ma lasa religia sa ma bag)

Link spre comentariu

mah, pentru moment am crezut ca esti tu si faci bascau...

si eu te banuiam pe tine dar la fel am zis ca e prea de tot :D.

Apropo de ce ai zis tu, eu (am mai zis cred) am gasit ceva similar la Sakhya (Samkhya Karika comentata de Al George). Dualismul ala de acolo e "delicios" pe alocuri... tinind cont ca ei nu aveau acceleratoare acum citeva sute de ani bune.

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

@Kosh

Mi s-a parut mie sau totusi fraza: "Nu e loc de dzei, si alte baliverne!" ba a aparut, ba a disparut, ba a reaparut? Ai indoieli, nu? :)

Ti -sa parut!

In ceea ce priveste subiectul religie, nu mai am indoileli de cand aveam 19 ani!

Stiinta va rezolva si problema diabetului, cum a eradicat si alte boli considerate manifestarea unor pacate sau pedeapsa divina pentru acestea...

Mai e o problema cu rugaciunea...

Sa presupunem ca aleg 'tratamentul' asta, desi este hilar, hai sa hranesc o idee aberatia asta!

Ok, ma rog... dar cui?

Cui dreaq te rogi??

Adica, ptr. crestini e tripla deitate (fac o paranteza aici: crestinii au avut si inca au mari probleme cu tripla asta caci ar trebui normal sa fie monoteism, asa ca vin cu niste acrobatii mintale de-ti sta mintea in loc), la catolici, alta e ordinea...

La musulmani, iar alta deitate...

Este ca am sanse sa ma rog la zeul gresit??

La care se mai adauga tonele de zei ale antichitatii...

Yo cui ma rog? Adica, pe principiul: yo cu cine votez??

toti zeii astia sunt razbunatori: daca ma rog la cristos si dupa ce mor ma vad fata in fata cu Amoon-Ra, sau cu Zeus??

Sau cu Odin??

D'aia religia era simpla in antichitate: aveai o problema: mergeai la templul zeului cel mai in masura sa te ajute cu problema...

Era cate un zeu pentru fiecare aspect al vietii!

Care-i religia adevarata si care-s parametrii si dovezile care atribuie adevar unei religii??

Argumentul maselor cade caci sunt milioane de adepti ai fiecarei religii existente acum...

Pana si Zoroastrianism-ul inca mai are cateva milioane de adepti!!

Ma rog, zeii vechi nu mai sunt la moda acum...

Care e aia tru? Si de ce?

Am tot repetat intrebarea asta:

ce diferenta exista intre d-zeul vostru si zeii antichitatii? Cu ce este mai special zeul vostru, fata de Odin, Zeus etc?

De ce e mai demn al vostru fata de restul? Oare restul nu mai sunt la moda? Sunt prea antici si limitati pentru cerintele religioase de acum??

Este ca ar fi hilar si idiotic sa te inchini la soare si sa-l venerezi ca fiind creatorul universului, acum cand stim ca soarele e doar o stea amarata (nici macar de talie mare, in raport cu ceilalti monstrii solari existenti [ vezi VY Canis Majoris])??

So, revenind...

post-33250-0-38475100-1405584550_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Ca sa nu mai vorbim ca inchinatul si rugatul la icoane, moase, altare, statuiete incalca insasi legile date lui Moise de insasi d-zeul la care cre(s)tinii astia se roaga!!

Cand a coborat Moise de pe munte, la comanda lui d-zeu a kilarit pe toti cei care se rugau la taurul din aur...

20.000 au fost ucisi! Va dati seama cat de important a fost asta daca a ajuns in biblie...

Trecand peste faptul ca d-zeu a ordonat oamenilor sa ucida in locul lui...

P'astia de acum cine-i mai kilareste?

Au noroc doar cu societatea moderna care a evoluat peste limitarile religioase. Altfel se omorau intre ei cum se intampla acum in unele state arabe!

In acelasi timp dau dovada de un dualism si o ipocrizie crasa alegand doar ce le convine din biblie!

biblia e cuvantul lu' dumnezeu si dovada de moralitate doar cand le convine - adica max. 30 de pasaje pe care le tot tocesc la nesfarsit!

Cand vine vorba despre violuri, crime de copii si femei, furt, sclavism si torturi, toate ordonate DIRECT de d-zeul lor...

brusc ii apuca amnezia!

Link spre comentariu

(cuvant urat), aia e Pepsi... o fost una care si-a omorat copilul inecandul sub ochii celuilalt copil al ei, pentru ce a audiat o slujba foarte buna... gunoiul de femeie astepta un semn de la Dumnezeu ca sa se opreasca!

oare ce ar putea comenta un jegos de popa despre asta... cum l-o durut pe Dumnezo in puula?!

Dar bine inteles la cat sunt de imbecili, o sa dea vina pe criminali ignorand victimele... pentru ca in Biblie sau oriunde in dogma lor de caacat victimele nu conteaza. Dumnezo e mai interesat sa demonstreze vinovatia criminalilor decat sa salveze victimele.

Pentru ca este un jeg de zeu imoral cu un caracter de caacat!

Link spre comentariu

Asa, deci sa recapitulam unde am ramas:

Dumnezu este Obseravatorul a carui eveniment "de observat" - si astfel influentat, creeat - este universul nostru.

ca "sponsor" al creatiei il putem numi creator, pentru ca fara prezenta lui Big Bang-ul nu ar fi existat.

Intentia si prezenta lui a facut materia sa se desprinda de antimaterie. Nu pot spune daca energia necesara a fost "imprumutata" de la vacuum sau de la Observator, dar nu cred ca prezenta lui fizica ar putea acomoda asa ceva.

La intrebarea "de ce"? raspund cu: in mod clar a existat un declic exterior,care sa declanseze procesul Big Bang-ului, altfel vacuum-ul ar fi ramas vacuum. Acest "motiv" a trebuit sa fie destul de important pentru asa un eveniment dar indeajuns de "invizibil" si imaterial pentru a nu lasa urme - pentru ca noi nu am gasint nimic in sensul asta.

Si ca un Observator el influenteaza existenta, evolutia materiei in timp, fara o amprenta fizica directa, mecanicista, vulgara. dar amprenta lui este decisiva si esentiala in toate sensurile.

Starea in care omul intra in rezonanta cu Observatorul, putand sa influienteze materia este starea de gratie... comuniunea cu El... obtinuta de unii prin meditatie, de altii prin rugaciune.

Nu exista precepte morale apriori care sa-i afecteze existenta dar Observatorul prezinta constiinta. O constiinta cat se poate de ne-umana, disjuncta de valentele constiintei noastre - de unde posibilitatea existentei evenimentelor profund imorale fara ca El sa se implice.

Analizand gresit preceptele lui oamenii au ajuns la o Biblie eminamente imorala... numai din cauza ca noi am incercat sa talmacim legile Lui dupa creierul nostru mic. Practic El este doar interesat de bunul mers al lucrurilor si mecanismele de transformare a materiei

» Post actualizat in 19 Jul 2014 12:01

https://draculgol.files.wordpress.com/2014/07/jesus-pesti.gif

Link spre comentariu

Filmuletu ala e bullshit. Daca Dumnezo exista numai cand ma duc eu la el inseamna ca nu exista. Inseamna ca e doar psihoza mea, scuza mea, aberatia mea.

El ar trebui sa influenteze universul daca "ii permit " eu sau nu. Iar influenta lui ar trebui sa fie vizibila si substantiala pentru a substantia existenta unui demiurg.

Ar trebui sa conturbe mersul obisnuit al lucrurilor.

Daca in rau este o stanca apa curge caatare, schimbandu-si traectoria in functie de pozitia si actiunea lui.

Daca apa curge lin si fara val degeaba baga unii baliverne ca e acolo stanca vietzii!

Asa ca "dumnezo exista numa daca te duci tu la el" e un argument invalid.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Same old joke. Maine or sa faca un episod de telenovela spaniola si cu pariul lui Pascal?

/index.php?/topic/649250-de-ce-sunt-ateu/page-266&do=findComment&comment=3016009

Inventati si voi niste pilde mai inteligente macar, astea sunt ca niste marturisiri ca nu va duce capul nici cat sa treceti strada singuri.

Link spre comentariu

pe de alta parte, 'vizibila si substantiala' se raporteaza tot la ceva subiectiv sau, macar, la un caz particular. adica faptul ca nu e 'vizibila si substantiala' poate avea ca explicatie cecitatea si un sistem de cuntificare incompatibil cu ceea ce poate chiar este 'vizibil si substantial'.

Link spre comentariu

Ieri vad pe strada o mitza bind apa dintr-o balta si-mi trece prin cap intrebarea cit ar rezista sistemul imunitar al unui un om daca ar face zilnic asta.

Bine, stiu ca omul se poate imbolnavi ca sa sufere si sa fie purificat. Dar jivinele de ce le-a facut si pe ele imbolnavibile?

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic