Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Atlas...cum poate exista liber-arbitru intr-o lume in care o fiinta atotputernica are un plan de la care nu se abate niciodata?

Asta e ca si aia..."singura rugaciune care functioneaza e aia in care zici...faca-se voia domnului"!

Editat de Sergiu 28
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator 9fingers

Asa cum tu iti ceri dreptul la a merge pe doua roti crezand ca e o solutie mai buna la fel si eu imi cer dreptul de a crede in Divinitate.

Ce ateu ti-a interzis vreodata sa crezi in orice tampenie iti trece tie prin cap?

Tu te superi cand iti este luata in discutie credinta, si iese sifonata. Vrei dreptul prostiei si sarlataniei de a nu fi criticate sau ridiculizate.

Link spre comentariu

Vizitator AdrianB1

Alooo, liberul arbitru?!?

Hilar, tu ai senzatia ca prostii sunt religiosi iar ateii sunt destepti, nu? :crack:

Care liber arbitru daca prietenul tau e atotputernic si controleaza tot? Liberul arbitru e felul in care o da cotita cand nu iese ceva bine?

Nu, ateii nu sunt destepti, doar religiosii sunt prosti pentru ca ori de cate ori nu stiu ceva vin cu explicatia "e un zeu care a facut asta" si se rezuma la ea; cu un asemenea mod de gandire raman prosti, pentru ca au o explicatie la orice: "e zeul". Nu vad un izvor de cunoastere din asemenea mentalitate.

» Post actualizat in 10 Sep 2014 09:06

Liberul arbitru nu e deloc un nonsens. Dumnezeu nu controleaza fiecare miscare de pe Pamant dar nici nu e total indiferent la rugaciunile si nedreptatile oamenilor. Poate sa te ajute ca un prieten cand chiar ai nevoie de ajutor si i-L ceri, sau poate sa-ti puna piedici in a-ti continua rautatile daca ai ales calea pacatelor. Ce e atat de greu de inteles? Nu poti sa vezi lumea decat in alb si negru?

De unde stii asta, ti-a zis el sau incerci sa ghicesti? Ai cel mai vag motiv sa crezi ca exista o urma de adevar in ceea ce ai spus sau te plictisesti si inventezi explicatii?

» Post actualizat in 10 Sep 2014 09:10

Constat cu tristete ca voi negati prezenta Domnului pe baza unor argumente comuniste de genul ...

Noi negam si prezenta lui Batman pentru motivul ca nu exista nici o proba a existentei lui. Care e diferenta intre Batman si amicul tau din dulap?

Iar dreptul de a crede, in spiritul padurii sau in Superman, e o prostie: daca esti adult si crezi in Superman vei fi catalogat ca un caz medical, daca in schimb crezi in nu stiu ce prezenta supranaturala trebuie sa fii crezut, ca doar ai drepturi. Da, daca esti dus cu pluta ai drepturi, dar nu inseamna ca trebuie sa fii luat in seama.

Link spre comentariu

Liberul arbitru nu e deloc un nonsens. Dumnezeu nu controleaza fiecare miscare de pe Pamant dar nici nu e total indiferent la rugaciunile si nedreptatile oamenilor. Poate sa te ajute ca un prieten cand chiar ai nevoie de ajutor si i-L ceri, sau poate sa-ti puna piedici in a-ti continua rautatile daca ai ales calea pacatelor. Ce e atat de greu de inteles? Nu poti sa vezi lumea decat in alb si negru?

Iar referitor la oamenii de stiinta, daca deschideai linkul vedeai ca multi sunt contemporani, inca in viata. Vrei sa spui ca si azi ar fi arsi pe rug daca s-ar declara atei? Nonsens. E atat de greu sa intelegi ca ei ii simt prezenta Domnului chiar daca tu nu o simti?

"Dar ştim că toate lucrurile lucrează impreuna spre bine pentru
cei care il iubesc pe Dumnezeu, pentu cei care sunt chemaţi
potrivit planului Său".
Romani 8. 28 - 30
Ce parere ai de eroare de logica numita "god of the gaps"?
Editat de Sergiu 28
Link spre comentariu

Vizitator AdrianB1

Unde ai citit tu ca Dumnezeu are un plan de la care nu se abate niciodata?

Pai e atotputernic si atotprezent si nu are si el un plan cu ce vrea sa faca? Se trezeste dimineata, se scarpina in cap si se intreaba: "azi ce mai fac, o planeta noua sau dau cu ciuma?". Si daca se hotaraste sa dea cu ciuma de ce ii lasa pe medici sa vindece din pacienti?

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Principiul e pe cat de clar pe atat de idiot. Tot ce e bun in viata vine de la D-zeu, tot ce e rau e din implicarea Incornoratului.

Oamenii sunt niste animalute de companie pt zei, dresate de religie sau ratacite si seduse de Necurat. Dar e suficient sa gasesti o biserica (exista una la fiecare colt de strada asa ca nu disperati), marturisesti si ratacirile iti sunt trecute cu vederea. Ca la securitate...

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Ce atei? Ateii comunisti care ne-au distrus bisericile sunt doar un exemplu. Noroc cu eliberarea din 1989 ca probabil pana acum ne transformau pe toti in atei.

Biserica Ortodoxa Romana a fost complice regimului comunist. S-a bucurat de privilegii (ca si azi) in fata celorlate culte de pe teritoriul tarii, si a pus umarul la cultivarea delatiunii ca mod de viata.

Ca peste 90% dintre noi suntem crestini azi, este o dovada vie a activitatii dinainte de '89. Ca doar nu s-a reincarnat Isus pt a doua oara...

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Ai inteles total gresit acel text. Dumnezeu are un plan general pentru omenire, precum un plan pe 5 ani al partidului care castiga alegerile, ca tot o dati pe aici cu democratia. Dar un astfel de plan nu e detaliat la nivel de individ. Fiecare individ e liber sa decida daca vrea sa colaboreze "spre bine" conform planului divin sau se alatura fortelor raului si va plati ulterior pentru asta.

Eram sigur ca am inteles gresit acel text!

Ma bucur ca tu l-ai inteles corect si m-ai luminat si pe mine!

After all...vorba aia...tre sa te rogi la dumnezeus sa iti dea intelepciune sa intelegi fituica evreilor numita biblie...si cum eu nu ma rog.....era clar ca nu am cum sa o inteleg!

Da macar e bine ca exista oameni care o inteleg!

Link spre comentariu

Vizitator AdrianB1

Daca e nevoie sa-ti explic diferenta dintre Batman si Dumnezeu inseamna ca imi pierd degeaba timpul cu tine. Probabil si un copil de 3 ani cunoaste diferenta.

De fapt nu poti sa explici diferenta pentru ca nu exista: ambele sunt personaje imaginate de cineva si crezute de multi altii.

Link spre comentariu

Batman exista bai Adrian!

Defapt..aseara am terminat jocul Batman Arkham City!

Stii vreun joc Jesus Nazareth CIty cumva?

Daca nu atunci asta ar trebui sa te puna pe ganduri!

Editat de Sergiu 28
Link spre comentariu

Tu ai o obsesie cu clonele, nu?

:crack: Din nou, umorul involuntar e cel mai fain.

Nu-mi vine sa cred ca iar ii dati apa la moara acestui pacient psihiatric. Incepe sa mi se para putin trist ca persistati in a "discuta" cu cineva care nu a manifestat vreodata deprinderi cognitive.

Editat de gn77b
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Dar pentru asta nu divinitatea este vinovata!

Stai linistit ca niciun ateu nu da vina pe divinitate, credinciosii ii confera merite/culpe inchipuite.

Doar oamenii sunt vinovati pt ca au inventat divinitatea ca pretext pt slabiciunile lor si diavolul ca scuza pt orice rautate. Ca un copil care da vina pe pisica pt lampa sparta, numai ca atunci cand te pacalesti singur pisica poate fi si imaginara. E un teatru de papusi pt adulti. Si trebuie sa fii beat mort de ignoranta, sa nu vezi mainile si sforile ce manevreaza personajele si pildele biblice.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Da, sub comunism cel putin 10% si-au pierdut credinta. Iar tu zici ca de fapt comunistii prin ateismul promovat si distrugerea bisericilor, sustineau crestinismul? Nonsens.

Da, saraca biserica ortodoxa... cat s-a mai chinuit in comunism.

Ia fa bine si citeste postul asta:

BOR si comunismul - sursa este chiar site-ul patriarhiei

Editat de Kosh
Link spre comentariu

Toate discutiile astea sunt fara sens.

Daca pana acum lumea ar fi fost inca condusa dupa principii religioase si de cei care cred cu adevarat in dumnezeu, am fi fost si acum la coada vacii, in evul mediu, chinuiti de gripe, febre si alte maladii date de domnul.

Noroc ca nu e asa si uite ca azi traim intr-o lume mai buna datorita celor care NU CRED orbeste in divinitate si propavaduitorii ei. :)

ca mai sunt imbecili... neglijabil

Link spre comentariu

In cazul asta sigur Romania e condusa de asa ceva si va mai fi mult si bine. :)

» Post actualizat in 10 Sep 2014 11:05

Si aproape toata Africa.

» Post actualizat in 10 Sep 2014 11:05

Si o parte din Asia.

Link spre comentariu

Tot ce mi-ai enumerat sunt exemple clare de tari conduse dupa principii religioase, de aia si sunt unde sunt.

Poate nu ai inteles, eu ma refeream la un cadru mult mai larg, toata evolutia recenta a omenirii si in general nu are nici o legatura cu religia, absolut deloc.

Link spre comentariu

Asa da, dar nu stiu daca neaparat asta ar fi de vina. Adica oameni prosti sunt si religiosi si atei.

Nu stiu cat de diferit(in bine) ar fi fost rezultatul daca nu exista credinta deloc. Nu as putea sa garantez pentru un rezultat mai bun.

Japonezii sunt bine, sa spunem? Sunt credinciosi?

Daca da, care? Au fost credinciosi conducatorii?

Editat de littlekriminal
Link spre comentariu

Japonezii nu sunt credinciosi.

In general societatea umana a evoluat spre ateism, aproape toti oamenii de pe planeta cu varsta pana in 30-40 de ani nu cred in nimic, sunt religiosi doar formal sau datorita traditiei.

Da, in general ateii sunt mai destepti decat credinciosii. Normal, sunt si exceptii, dar in general ateii sunt mai destepti/educati.

Link spre comentariu

attachicon.gif10350345_737202376354250_6433880568215176280_n.jpg

Think about it Atlas.....da cand zic think chiar la asta ma refer...sa gandesti LOGIC nu emotional!

Bine, ma, ia gandeste logic:

Romanii ii asupreau pe evrei. Evreii nu au putut face altceva decat sa inventeze un Mesia, un Rege mai puternic decat Regele Imperiului Roman si o intreaga poveste tesuta in jurul lui.

Think about it, Sergiu28. Argumentul de mai sus a picat. Am hotarat ca Iisus n-a avut origine divina si odata cu asta am desfiintat si Noul Testament. Gasim destule motive sa desfiintam si Vechiul Testament. Toate acestea, impreuna, fac sa desfiintam si religiile, pentru ca am ajuns la concluzia ca sunt false, ele neavand o baza reala. Ce te faci in continuare? Ce argumente mai folosesti pentru a-ti demonstra ca Dumnezeu nu exista si a te putea declara linistit ateu?

Da, stiu, e convenabil cand vine unul ca Atlas si va ridica mingii la fileu, folosindu-se de doctrinele religioase in discutia despre Dumnezeu. Dar daca va pune cineva sa faceti abstractie de partea religioasa si sa explicati stiintific cum a aparut Universul, dati din colt in colt. Ba, mai mult, chiar ajungeti sa folositi niste non-sensuri mai mari decat cele pentru care sunt acuzati cei ce cred. Care non-sensuri? Pai care este diferenta intre mine, care spun ca Universul a fost creat de o Forta Inteligenta si voi, care spuneti ca Universul a aparut din Nimic?

Think about it, Sergiu28.

Link spre comentariu

Nonsensul fortei inteligente a fost adresat acu' cateva pagini mai in spate, nonsens care nu ai reusit sa-l sustii intr-un mod convingator.

Esti obositor in repetitii si dupa cum scrii nu pari a avea memorie scurta, doar selectiva!

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

@HD Nu ti-a spus nimeni pe aici ca Universul a aparut din nimic, asta e marota ta de buzunar in discutii despre credinta. Si la randul tau crezi ca "Hai Forta Inteligenta" a aparut din nimic.

Dar ce-i mai simplu de inghitit?

A. Sa-ti imaginezi ca nu exista o origine primordiala, plecand de la observatiile din viata ta ordinara?

B. Sa crezi ca o particula oarecare a aparut din nimic?

C. Ori sa crezi ca o forta inzestrata cu constiinta si intelepciune suspect de asemanatoare unei minti umane care a avut nevoie de miliarde de ani de interactii (a nu se intelege ca ar sugera un plan, si o floare a soarelui ori o larva parazitara au avut nevoie de aceleasi miliarde de ani) si evolutie pt a se ivi, a aparut din nimic.

D. Sau "Hai Forta Inteligenta" a existat dintodeauna numai ca atunci varianta A. e mai parcimonioasa si D. redundanta.

Nu te obliga nimeni sa raspunzi la intrebari grila existentiale. Mai ales cand nu te-ai pus la punct nici cu chestiile elementare.

Exista intrebari cu mult mai interesante, si un univers intreg de descoperit. Si exista si intrebari stupidem fara raspuns, care ajung sa fie formulate din prejudecata si vanitate.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic