mobiletron Postat Mai 7, 2020 Share Postat Mai 7, 2020 1 hour ago, psy said: Am si cositor dar va tine ? A incercat cineva ? Pentru benzina sunt solutii speciale pentru curatat Cositorul este sfant, nu umbla cu sudura. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taz Asg Postat Mai 7, 2020 Share Postat Mai 7, 2020 1 oră în urmă, john17 a spus: La cositor secretul e decaparea și ai nevoie de un ciocan de lipit mare, gen care se încălzește la foc. Dacă nu are putere suficientă nu încălzește tabla și nu faci nimic. acid azotic, oleaca de aspirina ( ca nu cred ca gaseste borax pe undeva ) un letcon de ala de cositorit burlane ... si niscai cositor de al de paraie ... sau gasit un mester de face jgeaburi si burlane Ceva vesti?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taz Asg Postat Mai 8, 2020 Share Postat Mai 8, 2020 Acum 41 minute, easy ride on! a spus: Periculos cu acid azotic. Si extrem de coroziv. Acidul acetil-salicilic (Aspirina) este si el coroziv iar gazelle degajate sunt toxice. Decaparea cu Clorura de Zinc este cea mai eficienta. Inclusiv la fixarea de nipluri pe cablurile de comanda, pe care ti le confectionezi singur ... "custom". Iti poti prepara singur solutia Clorura de Zinc prin dizolvarea de foite de zinc de la baterii uzate (Zinc-Carbon) in acid clorhidric. pai da, total de acord, insa colegul are de lipit o piscatura, nu se apuca sa puna ape' pe gsxr ca sa aiba nevoie de modificat cabluri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Mai 8, 2020 Share Postat Mai 8, 2020 (editat) Din ce știu, lipitura cu plumb e sfântă. Rusul ăla care repară mașini folosește plumb, iese super cu un minim adaos de chit. Editat Mai 8, 2020 de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Mai 9, 2020 Share Postat Mai 9, 2020 (editat) Rezervor reparat de mine acum o saptamana cu cositor. Decaparea s-a facut practic prin slefuirea cu smirghel a metalului, eliminarea unor cratere de rugina cu o freza iar ca decapant am folosit pasta Rothenberger, cea care se foloseste la lipiturile pentru tevi de cupru. Clorura de zinc, acid azotic si altele nu mai sunt la indemana in zilele noastre. La ce are el acolo o amarata de gaura poate sa lipeasca linistit cu ceea ce se gaseste in comert, eventual poate sa foloseasca o foita de cupru drept capac. Editat Mai 9, 2020 de mobiletron Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CapnJackSparrow Postat Mai 12, 2020 Share Postat Mai 12, 2020 Acum 13 ore, easy ride on! a spus: Acidul azotic insa ar fi foarte bun pentru a obtine cata nitroceluloza. Salut! Daca imi amintesc bine ai nevoie de acid sulfuric intr-o etapa intermediara si ala e interzis (i.e. material cu regim controlat/special) ca facand parte dintre materialele precursoare (sper ca am acordat bine) in prepararea unor droguri de mare risc. Acid azotic gasesti pe toate gardurile - orice magazin de chimicale care se respecta. Sunt absolut convins ca exista solutii speciale pentru decapat cel putin la fel de bune precum clorura de zinc si probabil si unele bazate pe clorura de zinc (i.e. care au alta denumire). Cum spun toti baietii mai sus, neaparat golit rezervorul de gaze inainte de orice operatiune. Daca reusesti sa incalzesti suprafata inainte de cositorire - nu am idee cum sa procedezi fara a afecta vopseaua, procesul va fi mult mai usor si vei obtine rezultate bune! Sanatate si succes! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taz Asg Postat Mai 12, 2020 Share Postat Mai 12, 2020 - Alinuta, ce ai facut azi la scoala la ora de chimie?? - care scoala?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Mai 12, 2020 Share Postat Mai 12, 2020 daca nu il puneti sa construiasca un reactor cu fuziune nucleara tot de pomana. slefuit zona pana la fer dat un strat de kit por 15 sau ceva similar pe interior o sa tina cel putin 3 motoare de gixer. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taz Asg Postat Mai 12, 2020 Share Postat Mai 12, 2020 Acum 38 minute, superbec a spus: daca nu il puneti sa construiasca un reactor cu fuziune nucleara tot de pomana. slefuit zona pana la fer dat un strat de kit por 15 sau ceva similar pe interior o sa tina cel putin 3 motoare de gixer. raule.... ne strici fengsuiu' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
psy Postat Mai 16, 2020 Autor Share Postat Mai 16, 2020 Ar fi ok daca arunc niste deruginol in rezervor sa il curat putin de rugina ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Mai 16, 2020 Share Postat Mai 16, 2020 Nu! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
psy Postat Mai 16, 2020 Autor Share Postat Mai 16, 2020 Acum 41 minute, john17 a spus: Nu! Cum se curata de rugina atunci ? Ca mi-a iesit benzina cam colorata din el su nu cred ca e ok Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Mai 16, 2020 Share Postat Mai 16, 2020 da pa gugal "TANK CURE" , ai tot ce iti trebuie acolo sa repari rezervorul niki un precucursor de cocaina din pacate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
psy Postat Mai 16, 2020 Autor Share Postat Mai 16, 2020 Acum 27 minute, superbec a spus: da pa gugal "TANK CURE" , ai tot ce iti trebuie acolo sa repari rezervorul niki un precucursor de cocaina din pacate. Ma jur ca n-am nici o legatura Se gaseste si la noi acest "TANK CURE" ?poate sub alt nume Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
psy Postat Mai 16, 2020 Autor Share Postat Mai 16, 2020 Acum 4 minute, easy ride on! a spus: Nu! Este coroziv, va face găurele (cratere) în tabla. Experimentează pe o tabla ruginită oarecare şi te vei convinge. Am folosit si eu, ma gandeam ca daca il diluez in apa si clatesc rezervorul putin nu pateste nimic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Mai 16, 2020 Share Postat Mai 16, 2020 6 hours ago, psy said: Ar fi ok daca arunc niste deruginol in rezervor sa il curat putin de rugina ? Nu ar fi ok, deruginolul curata dar este coroziv si daca mai ai probleme te trezesti si cu alte gauri. In momentul asta ai doar doua optiuni, ori te limitezi la a cositori gaura existenta si poti spala rezervorul cu benzina sau motorina (clatit bine) sau faci o reparatie generala a rezervorului care presupune sablare, tratare la interior cu feruginol sau deruginol, cositorirea tuturor gaurilor pe care le gasesti, probezi etanseitatea dupa care poti sa vopsesti daca totul este bine. Daca nu te pricepi apeleaza la cineva care stie, e imposibil sa nu gasesti in Timisoara o persoana care sa nu stie sa repare un rezervor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Mai 16, 2020 Share Postat Mai 16, 2020 După deruginol trebuie clătit cu apă, uscat și, în maxim 20 min, acoperit cu grund protector (Rentagrund parcă recomandă pe bidonul de D(sau F? )eruginol. Chestiile astea nu le poți face intr-un interior de rezervor, și atunci mai rău va coroda. În mare au explicat colegii, eu am fost pe motor mai toată ziua. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Mai 16, 2020 Share Postat Mai 16, 2020 Exista si deruginol si feruginol, dar pun pariu ca sunt cam acelasi lucru. Nu e musai sa dai cu grund, poti sa lasi si asa, dupa ce face reactia nu corodeaza mai departe. Rezervorul reparat de mine si postat undeva mai in urma este tratat cu feruginol la exterior, are cam doua luni de cand este dat cu feruginol si l-am tratat de doua ori. Unul dintre avantaje este ca poti pune mana pe el fara sa rugineasca, astfel poti face linistit reparatiile fara sa-ti fie frica ca rugineste din nou de la petele de grasime lasate de maini. PS: eu folosesc Feruginol produs de Policolor, 22 lei litrul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
psy Postat Mai 16, 2020 Autor Share Postat Mai 16, 2020 (editat) Acum 22 minute, john17 a spus: După deruginol trebuie clătit cu apă, uscat și, în maxim 20 min, acoperit cu grund protector (Rentagrund parcă recomandă pe bidonul de D(sau F? )eruginol. Chestiile astea nu le poți face intr-un interior de rezervor, și atunci mai rău va coroda. În mare au explicat colegii, eu am fost pe motor mai toată ziua. Eu ma gandeam sa amestec deruginol cu apa, sa il clatesc 10-20 min apoi sa il caltesc cu doua ture de apa (doua rezervoare) Apa iese prin fisura Acum 4 minute, mobiletron a spus: Exista si deruginol si feruginol, dar pun pariu ca sunt cam acelasi lucru. Nu e musai sa dai cu grund, poti sa lasi si asa, dupa ce face reactia nu corodeaza mai departe. Rezervorul reparat de mine si postat undeva mai in urma este tratat cu feruginol la exterior, are cam doua luni de cand este dat cu feruginol si l-am tratat de doua ori. Unul dintre avantaje este ca poti pune mana pe el fara sa rugineasca, astfel poti face linistit reparatiile fara sa-ti fie frica ca rugineste din nou de la petele de grasime lasate de maini. PS: eu folosesc Feruginol produs de Policolor, 22 lei litrul. Feruginol dinala mi-am luat si eu.. mi-am mai luat asa ceva sa clatesc dupa feruginol si inca doua ture de apa. Cam la asta ma gandeam dupa ce am vazut cata rugina a fost in benzina scoasa Editat Mai 16, 2020 de psy Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Mai 16, 2020 Share Postat Mai 16, 2020 2 minutes ago, psy said: mi-am mai luat asa ceva Nu am folosit, deci nu stiu ce sa-ti spun. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
psy Postat Mai 17, 2020 Autor Share Postat Mai 17, 2020 Acum 14 ore, easy ride on! a spus: https://www.wemoto.com/info/tank_cure Esti sigur ca ceea ce ai vazut era rugina? Exista si niste bacterii de substante organice care formeaza o "drojdie" maronie in benzina stagnanta in rezervoarele sau canistrele nefolosite mult timp. Ceva in genul drojdiei de bere ... Este foarte posibil, stat benzina in el timp de vre-o doi ani Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taz Asg Postat Mai 17, 2020 Share Postat Mai 17, 2020 La 16.05.2020 la 16:54, superbec a spus: da pa gugal "TANK CURE" , ai tot ce iti trebuie acolo sa repari rezervorul niki un precucursor de cocaina din pacate. niki unu' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
psy Postat Mai 18, 2020 Autor Share Postat Mai 18, 2020 Am rezolvat pana la urma la ISIM. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Mai 18, 2020 Share Postat Mai 18, 2020 Păi detaliază, să știm și noi dacă avem nevoie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
psy Postat Mai 19, 2020 Autor Share Postat Mai 19, 2020 ISIM - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Sudură și Încercări de Materiale , am sunat printr-un prieten la cei de acolo si mi-au spus sa vin cu rezervorul ca se rezolva. Tot acolo mi-au rezolvat cadrul de bord pe care l-am sudat de 3 ori in alta parte si se rupea la primul soc mai puternic.De atunci nu am nici o problema cu el si asta a fost acum 11 ani. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate