Sari la conținut

CapnJackSparrow

Super Membru
  • Număr conținut

    858
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de CapnJackSparrow

  1. Salut si multumesc pentru recomandari! Am facut o lista cu cateva modele de cauciucuri, bazata pe mai multe recomandari (de aici, de pe alte site-uri, etc.) si m-am dus cu ea la un magazin moto, parte dintr-un lant mare, care avea un mic atelier (e.g. pentru schimb cauciucuri, schimb ulei, etc.). Am ales magazinul asta pentru ca era foarte aproape de locul in care tin motocicleta si nu voiam sa pierd mult timp, plus ca aveam pana pe spate si nu voiam sa umflu de mai multe ori roata spate. M-am dus la cea mai apropiata benzinarie, am umflat rotile si dup-aia la magazin. Socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ - fiind un magazin destul de mic, nu aveau toate modelele de cauciucuri de pe lista mea pe stock. Unele cauciucuri produse local era la acelasi pret cu cele de import (Europene), precum Bridgestone S22, oricum toate scumpe. Asa ca am mers cu o optiune clasica de buget mic - Michelin Power 2 CT. Am pus si valve laterale, ca era o intreaga aventura sa gasesc o benzinarie care avea pistol cu furtun ca la pompa de bicicleta la compresoare. De obicei compresoarele de la benzinarie au o tija pe care o presezi pe valva; evident ca atunci cand ai valve orientate radial e destul de complicat sa gasesti o pozitie care iti permite sa folosesti tijele alea de la compresor. Acum am scapat de problema asta, pot sa umflu rotile la orice benzinarie. Am povestit mai inainte, am facut pana la un moment dat si la schimbul de ulei mi-au pus un snur dinspre afara spre inauntru si la ceva timp dupa incepusem sa pierd presiune in roata spate mai repede decat inainte sa pun snurul. Am mai gasit un cui in roata spate cand am dat jos cauciucul. Aveau si o oferta de garantie extinsa pentru schimb de cauciuc in cazul in care faci pana intr-un anumit interval. Data fiind experienta mea cu penele, am optat pentru garantia extinsa de 2 ani. Ma astept sa ma tina 15000 de km cauciucurile astea. Sanatate tuturor.
  2. Multumesc pentru recomandare! De la companiile latine (e.g Pirelli, Michelin), ce ati recomanda?
  3. Hai noroc! O sa las asta aici ca sa ma pot desfata cu flotarile logice pe care le vor face unii colegi de forum care postau stiri cu masini electrice care au luat foc. Sunt convins ca vor gasi diverse scuze, scuze care in lumea lor fantastica se aplica doar masinilor cu motoare cu combustie interna - adica scuzele sunt ok in cazul masinilor cu motor cu combustie interna, dar nu sunt ok in cazul masinilor electrice. https://ziare.com/explozie-masina/explozie-masina-gpl-bulevard-bucuresti-1852128 Stiu ca nu ma veti dezamagi!
  4. Salut! A venit timpul sa schimb opincile - ce recomandari aveti? As vrea ceva foarte moale (nu apuc sa fac multi kilometri pe an, deci nicio sansa sa ajung la markerele de uzura in 3 ani cu un cauciuc tare), de preferat cu aderenta buna pe ploaie. Multumesc!
  5. Cea mai sigura din lume... poate pentru pasagerii ei, pentru oricine altcineva e chiar opusul, motiv pentru care nu cred ca va fi comercializata in Europa. @sco. Este ca d-asta n-ai? Boss, cand densitatea populatiei e mare, bicicleta s-ar putea sa fie cel mai rapid mijloc de transport. Acum depinde si cat de important e timpul pentru tine...
  6. Salut! Si din cauza categoriilor de permis si tot ceea ce deriva de aici (e.g. pret parcare, pret transport cu ferry boat-ul, etc.) . E categorie separata pana in 400 cmc. Sanatate!
  7. Salut! Cum tot incerc sa pun un inaltator de ghidon de ceva timp, m-am dus la un service moto sa vad daca mi-ar face cabluri de acceleratie la comanda, pentru ca alea originale devin tensionate cand virez maximum spre dreapta cu inaltatorul de ghidon montat; mi-au dat flit ca nu lucreaza la motociclete asa de noi. Pana la urma un coleg de serviciu care are o Hayabusa modificata m-a dus la service-ul la care face el intretinerea si modificarea motocicletei, dar m-a avertizat dinainte ca va fi scump. Am ajuns la service, au montat inaltatorul de ghidon (am luat altul, de la Voigt, care are si offset spre spate, la recomandarea celor de pe forumul GSX-S1000) si au zis ca e in regula fara modificari (i.e. m-am gandit ca stiu ei mai bine decat mine), au indoit putin brida cu tija care tine cablurile de acceleratie pe partea stanga pentru a reduce tensiunea la viraj maxim, mi-au zis sa fiu cu ochii pe cablurile alea sa vad daca patesc ceva in timp si aia a fost, nici macar nu mi-au luat bani. Ar fi frumos sa gasesc cabluri compatibile de la un alt model. Sanatate tuturor!
  8. Salut! Vreau sa comand o conducta mai lunga pentru frâna fata si încerc sa dau de parametrii originalului - vorbesc de modelul 2015-2016. Are cineva idee ce lungime are conducta si ce unghi are banjo-ul care se conectează la levierul de frână? Mulțumesc!
  9. Hai noroc! Jurnalism de calitate... trage ce concluzii vrea din datele prezentate, in functie de ce sentimente vrea sa inspire cititorului. Nu neg ca e posibil ca noile masini sa fie gandite ca un produs care sa tina 10 ani, dar aia 10 ani sunt evaluati la potentialul maxim de exploatare. Sunt unele conjuncturi sociale care oricum te forteaza sa schimbi masina in timpul ala; e.g. unde sunt eu dupa 12 ani de la prima inmatriculare impozitul pentru o masina devine nesustenabil, deci mai bine o schimbi. Nu zic ca e neaparat o regula buna; in acelasi speranta de viata e una dintre cele mai lungi din lume, or sti ei ceva. Degeaba vin unii si-mi explica cum au tinut ei vechea masina tipla 30 de ani si "o lua la sfert si mergea ca in prima zi cand am dus-o la REMAT" daca au casat masina la 180k km. In zilele noaste masinile sunt aduse din Germania "tipla" la 200k km dupa 5-10 ani de exploatare si d-abia de acolo incepe viata de masina in Romania. Spor!
  10. Salut! Am niste carti scanate in format PDF. Daca are cineva rabdare sa le treaca printr-un OCR sa le faca PDF compatibil cu Kindle, va rog sa le incarcati ulterior. https://ufile.io/f/nx1dg Spor la citit! P.S.: Link-ul e valabil doar 30 de zile
  11. Salut! Stii pe cineva care inca face curse spre UK? Multumesc si spor la treaba!
  12. Salut! Am si eu experienta cu herniile de disc si sunt de acord cu aproape toate solutiile prezentate anterior, cu exceptia "minunilor"; asa ca recomand sa incercati cate un pic din fiecare si insistati cu ceea ce pare ca da rezultate. Eu ajunsesem intr-o forma foarte grava, schiopatam zdravan cu piciorul stang, dar cu perseverenta mi-am revenit. La mine a ajutat mult faptul ca oricum faceam sport regulat si nu beau/fumez. Am inceput cu 1 ora de fizioterapie urmata de 3-4 ore de kinetoterapie pentru 1 luna - eram in vacanta si nu aveam altceva mai bun de facut. Am continuat cu infiltratii epidurale la Spitalul Militar Bucuresti, la sectia de Neurologie (1 data la 2 ani, "ca la ITP" zicea domnu' doctor). Apoi 2 ore de kinetoterapie zilnic acasa (i.e. stretching, in principal Programul Williams), 1 ora dimineata, 1 ora seara. Mai tarziu am inlocuit 1 ora de stretching cu 1 ora de inot. Am avut de cateva ori episoade de recidiva si nu prea intelegeam de ce. Cand am fost prima oara la kinetoterapie, mi s-a atras atentia ca pozitia gleznei stangi nu e in regula, dar am ignorat. La ultimul episod de recidiva, un prieten mi-a recomandat saltelele de pat Tempur. Ulterior am fost la un podolog si am comandat branturi speciale pentru incaltaminte. De cand cu branturile si salteaua, nu am mai avut probleme grave. Ma resimt cateodata dupa ce merg cu pasager, dar aici e si problema ca e ghidonul prea jos (sunt foarte inalt). Nu o sa o ard snob pe aici sa propovaduiesc saltele de pat care de multe ori costa mai mult decat mobra pe care se dau unii, doresc doar sa subliniez ca ar trebui investigate mai multe cai, problemele ortopedice la nivelul gleznelor si salteaua de pat fiind posibili factori care duc la inrautatirea situatiei. Cine are un serviciu sedentar (i.e. sta pe scaun 8 ore pe zi), nu prea are multe optiuni in legatura cu situatia la birou, eventual birou reglabil pe inaltime si scaun bun, pauze dese si stretching; in schimb, restul stilului de viata poate fi modificat. P.S.: Eu folosesc doar scaun d-ala de corporatist, Markus de la IKEA. E un pic ciudata situatia; eu cred ca pur si simplu ma potrivesc cu el, dar experientele altor utilizatori pot fi diferite, pentru ca scaunul asta nu iti ofera aproape nicio posibilitate de reglaj). E singurul scaun pe care mi-l permit care are spatarul destul de inalt incat sa-mi pot rezema capul de el. Sanatate tuturor!
  13. Salut! Cred ca mergea si un fir de aluminiu sau cupru (2-3 mm diametru) tras prin toate "ochiurile" (i.e. ca un sarpe) ca sa tina forma lantului. Spor la treaba!
  14. Salut! Ca tot zici de axul pedalier, cum ungi rulmentii aia? Banuiesc ca ai nevoie de presa ca sa scoti axul pe patrat. Multumesc!
  15. Salutare tuturor! Revin cu intrebarea legata de prelungirea cablurilor de acceleratie si ambreiaj: Cum as putea sa fac asta? O optiune ar fi sa cumpar eu cabluri aftermarket si sa le fac singur, dar pare laborios. Ma gandeam daca nu as putea sa iau cabluri de la alt model Suzuki (e.g. V-Strom), dar nu gasesc lungimea cablurilor pe Internet. Alte idei? Multumesc!
  16. E greu cu ieftineala zilele astea, mai ales ca sunt probleme pe lanturile de aprovizionare (e.g. chip-uri). Oricum, imi place motoreta, in afara de culoare.
  17. Hai noroc! Ca orice motoreta, daca e sa mergem pe ideea asta. Din A in B mergi si cu un scooter, nu-ti trebuie GSA. Spor!
  18. Salut! Experienta mea de "Suzukar" zice ca Suzuki are cele mai mari motociclete din punct de vedere al gabaritului la clasa naked dintre Japoneze; si cele mai ieftine. Sunt convins ca GSX-S va fi mai mare, deci mai comfortabil pentru oameni inalti, decat Z, CB/CB-F sau MT. Cand esti inalt, 180 cm+, ai da orice ca sa faci motocicleta mai mare daca ai de gand sa pleci la drum lung. Sanatate tuturor.
  19. Salut! De vreo 2 ani tot zic ca o sa fac o nebunie, iar anul asta am tras concluzia ca acum ori niciodata - asa ca am facut turul Japoniei de Vest, 3 saptamani si jumatate (am si lucrat "de acasa" cateva zile), aproximativ 2700 de km, am plecat din Tokyo catre insula Shikoku, de unde am luat feribotul catre Kyushu si m-am intors prin Hiroshima. Am ascultat de baietii mai intelepti si am renuntat la inaltatorul de ghidon pentru tura asta, ca sa nu am surprize. Mai mult, am improvizat un manson dintr-un covor de cauciuc legat cu sarma pentru cablul de ambreiaj, cum a mentionat Kassu mai sus. Am intampinat doar 2 probleme, una din vina mea - intr-o zi cand coboram muntii in Shikoku am condus mai agresiv si am folosit intensiv frana spate, pana am fiert lichidul de frana pe spate si am ramas fara frana spate, iar la intoarcere m-am trezit cu capatul de ghidon din dreapta desfacut, noroc ca am fost pe faza si nu am agatat vreo oglinda cu el. Zilele astea ma duc la Suzuki sa-mi schimbe lichidul de frana. Oricum, trebuie sa fac revizia generala de 10000 de km si 3 ani - antigel, service furca, ulei. Asta cu franele e mai delicata, avand ABS, asa ca o fac la Suzuki, iar restul le fac de la dealerul de unde am cumparat motocicleta i.e. e foarte ieftin si oricum nu am timpul si uneltele necesare sa le fac singur). Nu prea am facut poze cu motocicleta in sine, dar am multe cu locurile si peisajele vizitate (e.g. au fost cateva castele chiar frumoase). Daca e cineva interesat de poze, le gaseste aici: https://www.instagram.com/capndtj/ O alta miscare inspirata a fost sa-mi comand casca si cizme de pe FC-Moto. Am doua casti Shoei Z-7, dar cum am povestit pe topicul Shoei, nu se potrivesc bine pe forma capului meu; le-am cumparat pentru ca nu aveam alta optiune la momentul respectiv, iar cei de la standul Shoei au modificat captuseala, adaugand material in zona tamplelor ca sa-mi vina cat de cat. Eu la castile Shark port masura S, iar la Shoei am luat L si tot ma strangea, dupa cateva ore incepea sa ma doara capul. Asa ca am cumparat un Shark Ridill, masura M, e un pic larga la obraji, dar acum port apart dentar, deci nicio sansa sa pot sta cu o casca stramta pe cap 7 - 8 ore pe zi. Apoi am luat o pereche de cizme Dainese Torque Out, pentru ca eu foloseam o pereche de ghete RS Taichi in mod normal si nu sunt confortabile cand mergi pe jos; cizmele Dainese fac toti banii (e.g. nu prind miros chiar daca le folosesti vara la 35 de grade). Cam asta ar fi. Daca aveti intrebari, nu ezitati! Sanatate tuturor!
  20. Salut! A montat cineva înălțător de ghidon? Am montat astăzi de la SWMotech sau ceva de genul asta. Mi se par cam tensionate cablurile de la comenzile din dreapta (e.g. acceleratie) când brachez spre dreapta. S-au cam zgârcit cu lungimea cablurilor. Sper să nu am probleme pe termen lung!
  21. Salut! Hai sictir! Sunt dator se le iau apararea colegilor mei, asa ca remarca de mai sus nu va ramane nepedepsita! Te provoc la duel! Glumeam! Nu am verificat starea brevetului Honda - a fost publicat doar sau deja a fost acordat brevetul. Acordarea brevetului dureaza minimum 5 ani de la publicarea lui, deci iti dai seama cat de departe ar fi de o solutie gata de pus pe piata. Da. Si mie mi se pare cea mai utila functie din suita ARAS. Chiar mai mult, multi furnizori moto Japonezi au fuzionat recent. Sanatate tuturor!
  22. Salut! Mananc placutele astea de frana pe paine; zic sa iau si cu gem, sa intre mai bine! Astea's placutele Shimano pe care le-am montat anul trecut. Sanatate tuturor!
  23. Salut! Multumesc! Am vazut videoclipul si am ajuns la concluzia ca e mult prea complicat sa fac eu asta acasa si ar dura prea mult, plus ca nu sculele necesare. Asa ca m-am dus cu ea la service. Am sa fac si un pic de off-topic, povestind una-alta. Am facut programare la dealer-ul de la care am cumparat motocicleta - magazin care comercializeaza motociclete noi si second-hand, cateva accesorii moto si care are si un mic service, cu cativa mecanici despre care estimez ca ar avea 40-50 de ani. Cand am cumparat motocicleta, in urma cu 3 ani, magazinul vindea mai mult de 50% motociclete noi, acum cred ca erau sub 10%; plus, motocicletele second-hand erau foarte scumpe (e.g. un GSX-R1000 aproximativ in 2010, culoarea visina putreda, oribil daca ma intrebi pe mine, era la vanzare cu peste 6000 de Euro). In drum spre service am tot incercat sa reproduc problema si parea ca pe franare, aproape de stop, furca "agata" si se simtea un soc in ghidon. Am ajuns la service, a venit unul dintre mecanici, i-am explicat cat m-am priceput eu ca e ceva in neregula, ca se aude un zgomot dinspre furce/jug pe finalul franarii. A facut cateva teste de franare fara incarcare - nu se simtea nimic, apoi s-a urcat pe ea si a mai facut cateva teste, a fost de acord ca e ceva in neregula si a bagat motocicleta in service. Eu speram ca ma duc sa fac altceva cat fac ei constatarea, dar socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ, a fost nevoie sa stau acolo. Au ridicat motocicleta pe stander, cu prindere in jug si cand verificau mobilitatea au lovit standul cu scule si au rupt capatul levierului de ambreiaj; au venit la mine, si-au cerut scuze, eu le-am zis ca nu face nimic, numai sa termine mai repede cu motocicleta ca am treaba. Au zis ca nu vad nimic in neregula si m-au intrebat daca e in regula sa faca un test in mers si am acceptat; au testat-o cam 9km. Dupa proba in mers mi-au spus ca banuiesc ca e de la rulmentii de la roata fata si i-au verificat, unul dintre rulmenti avea o problema. Asta se intampla Sambata, mi-au zis ca Miercuri vin rulmentii si levierul de ambreiaj; am stabilit ca ne vedem Sambata urmatoare si am plecat acasa (cu moto). Ieri a fost taifun, cand am plecat spre service turna cu galeata, am ajuns acolo fleasca. Le-am dat motocicleta si am plecat sa fac altceva. M-au sunat cand au terminat, am luat agregatul (si rulmentii vechi) si am plecat acasa. Nu am incercat vitejii in trafic, pentru ca inca ploua tare; momentan pare ca am scapat de problema. Stiu ca multi de pe forum ar fi luat foc la faza cu levierul de ambreiaj, dar eu am lucruri mai bune de facut cu timpul meu decat sa fac pe Karen; cred ca e prea mult "hate" nejustificat peste tot. Chiar ma gandeam: "Cine va mai repara mobre cand vor iesi astia la pensie?". O sigura problema am, mi se pare ca noul levier are taieturile de rupere diferite fata de levierul de frana - sper ca nu au pus un levier after-market, ar fi urat din partea lor. Daca e asa, o sa le cer sa-l schimbe data viitoare cand ma duc la service. Pana una-alta, poate cineva incarca o poza cu levierul de ambreiaj original (model 2016), partea dinspre pilot, unde sunt niste taieturi (i.e. banuiesc eu ca sunt facute pentru ca levierul sa se rupa de acolo, nu din alta parte random daca se intampla ceva)? Multumesc! Sanatate tuturor!
  24. Salut! Care a fost problema? In alta ordine de idei, care ati umblat la furca? Am nevoie de sfaturi. Am impresia ca s-a slabit furca in jug si as vrea sa stiu cum o strang la loc - in afara de piulita aia mare (cred ca e un 32), mai trebuie strans ceva? Motocicleta are doar 7000 de km, deci nu cred ca problema e de la rulmenti; plus ca am citit ca au avut si altii problema asta. Intreb aici pentru ca nu am avut timp sa ma uit in manual; o sa fac si asta daca nu primesc raspunsuri aici. Multumesc!
×
×
  • Creează nouă...