SRJN Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat Noiembrie 27, 2022 Autor Share Postat Noiembrie 27, 2022 In sfârșit după mult timp de cercetat, documentat și exersat mi-a ieșit într-un final V60-ul, și fără lipsa de modestie iese mai bine ca la cafenelele de specialitate - Metoda Kasuya 40:60 ( 40% din totalul de apa in prima parte a infuziei și 60% in ultima parte). 20g cafea, 300 ml apa, apă încălzită la 95 de grade, cafeaua măcinată mai grosier. 20221127_154418.mp4 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Mai 8, 2023 Share Postat Mai 8, 2023 Am reuşit să găsesc sita nepresurizată pe care o căutam, e pentru 4 ceşti şi are formă tronconică, doar o scuturi niţel şi cade pucul de zaţ foarte uşor. La cele proiectate de nepricepuţi eşti nevoit să scobeşti cu diverse scule, toată treaba devine mai murdară. https://www.aliexpress.com/item/33049582527.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.29.21ef1802AezNQZ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat Septembrie 18, 2024 Autor Share Postat Septembrie 18, 2024 Daca nu ati experimentat deja, va recomand espresso + fresh de portocale. La un espresso dublu - maxim 180 ml de fresh de portcoale + gheata. Cum zic inglezii - thank me later. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pepsi Postat Septembrie 18, 2024 Share Postat Septembrie 18, 2024 confirm, alfel incepi ziua asa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Septembrie 27, 2024 Share Postat Septembrie 27, 2024 https://www.facebook.com/share/v/KYU7X63QrfiV5N6V/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat Septembrie 27, 2024 Autor Share Postat Septembrie 27, 2024 Wow Bulangii il dau ca fiind Ungur, că e nascut la Timisoara in 1892 si vezi doamne atunci făcea parte din Austro-Ungaria. Dar e roman așa că noi am inventat și espresso!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Septembrie 27, 2024 Share Postat Septembrie 27, 2024 Pui de dac după nume.. Bialetti a inventat o cană, turcul împinge și acum ibricul prin nisip. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Djenavar Postat Octombrie 4, 2024 Share Postat Octombrie 4, 2024 Sa ma bag si eu in semana Urmeaza sa achiziitonez doua espressoare, ca tot este topic de cafea, o fi ceva de capul lui sau doar butoanele? https://altex.ro/espressor-manual-delonghi-la-specialista-arte-ec9155mb-1-5l-1400w-15-bar-tehnologie-active-temperature-control-negru-argintiu/cpd/EXSEC9155MB/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Octombrie 4, 2024 Share Postat Octombrie 4, 2024 filtre nepresurizate înseamnă că nu este chiar ceva comercial, pentru necunoscători. Presarea cu tamperul se face cam la 18 kg forță și va trebui să cauți o cafea de calitate, ceva mai blondă ca prăjire ca să fie mai aromată și să încerci diverse niveluri de râșnire până obții idealul. Eu am Delonghi Dedica, espressor și râșniță separate dar sita era presurizată și am schimbat-o eu. Dacă astea ale mele sunt în jur de 2000 RON la magazin, mi se pare corect prețul ăla din link. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
megamotoreta Postat Octombrie 5, 2024 Share Postat Octombrie 5, 2024 Salut. am gasit acasa niste suporturi de inox rotative, se pune in ele doza de cafea,arata bine. pm pt vanzare si detalii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Octombrie 5, 2024 Share Postat Octombrie 5, 2024 Doză? Capsule adică? Aia nu este cafea, e chimie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
megamotoreta Postat Octombrie 5, 2024 Share Postat Octombrie 5, 2024 Da,sunt pt capsule,toata lumea vorbeste despre capsule...arome... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Djenavar Postat Octombrie 5, 2024 Share Postat Octombrie 5, 2024 1 oră în urmă, megamotoreta a spus: Da,sunt pt capsule,toata lumea vorbeste despre capsule...arome... Multumesc frumos dar capsule nu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat Octombrie 5, 2024 Autor Share Postat Octombrie 5, 2024 Există și cafea de specialitate la capsule, faceau cei de la Narcoffee si sunt o idee mai decente decât alea Nespresso Sau altele asemenea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Djenavar Postat Aprilie 3 Share Postat Aprilie 3 Aloha, am revenit. Ma invarteam intre Delonghi si Gagia, le.am tot urmarit , in sfarsit am zis ca i.au Gagia , era 2400 de lei, dimineata dau sa comand,hopaaa 2999 de lei, probabil se vindeau prea repede si prea multe dar pe stocul lor aparea acelasi numar se espresoare, buuun, nu.l mai cumpar, in aceiasi zi ma duc la Altex pt un LEGO, obligatoriu trec si pe la espresoare, ma tot invart in jurul La Specialista de la Delonghi si in cateva minute apare si un conultant de la Altex/Delonghi habar nu am si.mi zice ca au o oferta azi pt Delonghi, si uite asa ajung sa.l cumpar cu 1700 si nu regret, face o cafea de ma apuca tremuratul. Chiar excelenta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pepsi Postat Aprilie 3 Share Postat Aprilie 3 Buna alegere. Oarecum similar trebuia si eu sa aleg intre un Saeco si Delonghi Magnifica, am mers pe Delonghi stiind ca cel ce avem la birou zilnic face 100+ cafele si nu da semne de oboseala. Nu regret decizia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat Aprilie 5 Autor Share Postat Aprilie 5 Dragi iubitori ai cafelei, Zilele astea este festivalul Coffeeeast la Hala Laminor. A început vineri și mai ține până duminică. 30 lei intrarea, nu e rău sa băgați o vizita pe acolo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Aprilie 5 Share Postat Aprilie 5 (editat) Dupa ce m-am kakat pe mine o luna, am renuntat la espressorul manual din motive de ergonomie si mizerie dimineata, la 5 jumate camd sunt chiaun si mi-am luat un Philips 3300 care vad ca, intre timp, e cam acelasi lucru cu Saeco. Nici nu m-am mai uitat la detalii tehnice, era in maximum de buget. S7nt multumit de cafea, am scapat de bataia de cap de dimineata, gasesc cafeaua gata cand ma intorc de la baie, plm, atat s-a putut. Problema e ca difera calitatea cafelei foarte mult in functie de ce cafea folosesc. Se simte mult mai mult diferenta de aciditate de la una la alta. Inclusiv cu cafea de 140 de lei kg am avut surprize, dpasta dv. Aveti vreo recomandare in legatura cu asta? O cafea aromata si intensa dar nu arsa si cu aciditate scazuta? Editat Aprilie 5 de Speedy.K Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Aprilie 5 Share Postat Aprilie 5 Eu folosesc Lavazza qualita oro, îmi place. Prăjirea intensă este practicată pentru a ascunde niște defecte sau lipsa aromei, cafeaua mai blondă este automat mai scumpă. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat Aprilie 5 Autor Share Postat Aprilie 5 Acum 44 minute, Speedy.K a spus: Dupa ce m-am kakat pe mine o luna, am renuntat la espressorul manual din motive de ergonomie si mizerie dimineata, la 5 jumate camd sunt chiaun si mi-am luat un Philips 3300 care vad ca, intre timp, e cam acelasi lucru cu Saeco. Nici nu m-am mai uitat la detalii tehnice, era in maximum de buget. S7nt multumit de cafea, am scapat de bataia de cap de dimineata, gasesc cafeaua gata cand ma intorc de la baie, plm, atat s-a putut. Problema e ca difera calitatea cafelei foarte mult in functie de ce cafea folosesc. Se simte mult mai mult diferenta de aciditate de la una la alta. Inclusiv cu cafea de 140 de lei kg am avut surprize, dpasta dv. Aveti vreo recomandare in legatura cu asta? O cafea aromata si intensa dar nu arsa si cu aciditate scazuta? Mabo, Guido, Origo sunt printre cele mai des întâlnite la cafea de specialitate. Mai sunt ok și cele din Mega Image - Dropshot. Calitatea este mult peste cele din comerț. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Aprilie 5 Share Postat Aprilie 5 Haha, merci frumos de tot, dar cand oi da eu 600 de lei pe un kil de cafea inseamna ca am castigat la 6 din 49 potul cel mare si am luat-o si razna cu ocazia asta! Eu as fi vrut ceva recomandari la preturi normale la cap, gen 100-150 de lei per kg. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Djenavar Postat Aprilie 5 Share Postat Aprilie 5 Lavazza Gran Espreso, folosesc la munca, este buna dar tine de aparat, prapaditul de Krups nu prea.i bun.k Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Aprilie 5 Share Postat Aprilie 5 La mama soacră am un Delonghi Dedica (pentru extetică) şi nu am râşniţă, am cumpărat o cafea râşnită Lavazza Capucino, avea un mic dreptunghi roz pe pachet, am rămas surpins cât de bună poate fi fără să fie proaspăt râşnită. Nu mai ştiu de unde o aveam, am căutat-o pe net şi nu o găsesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Aprilie 5 Share Postat Aprilie 5 (editat) Lavazza nici n-am incercat pana acum cu asta smecher, pe sistemul "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul". Sau altfel spus mi-e ca numai reclama e de ea. In schimb am testat Illy d-aia normala, foloseam rasnita la filtru si, neavand mari pretentii, nu ma dezamagea. Dar boabele la asta sunt mult sub Davidoff. Editat Aprilie 5 de Speedy.K Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.