Bogdan CBR125R Postat Mai 3, 2022 Share Postat Mai 3, 2022 Am carnetul de putin timp si recent mi am cumparat si o motocicleta dar am o nelamurire. Imi puteti spune daca in acest caz eu trebuie sa acord prioritate si vehiculelor care vin din parcare? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mariusik85 Postat Mai 3, 2022 Share Postat Mai 3, 2022 (editat) tu ai semn de cedeaza, cei din parcare, in lipsa de semn, trebuie sa cedeze doar de dreapta. Deci teoretic tu trebuie sa cedezi tuturor, inclusiv celor ce ies de pe straduta aia . LE : cum spunea si colegul de mai sus, nu e semn de parcare. Chiar daca ar fi fost, nu sunt sigur ca ar fi schimbat cu ceva situatia pe care am descris-o mai sus. Editat Mai 3, 2022 de Mariusik85 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bogdan CBR125R Postat Mai 3, 2022 Autor Share Postat Mai 3, 2022 Nu, nu este semn de parcare. Multumesc mult pentru ajutor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pitesti2010 Postat Mai 3, 2022 Share Postat Mai 3, 2022 Ai semn de cedeaza trecerea fix in coltul intersectiei. Deci, cedezi trecerea. La semnul "cedeaza trecerea" nu esti obligat sa opresti pana in semn, ca la "Stop", si iti poti continua (usor) intrarea in intersectie pentru o vizibilitate mai buna, dar esti obligat sa cedezi trecerea vehiculelor aflate pe drumul cu prioritate de dupa semnul tau. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Mai 3, 2022 Share Postat Mai 3, 2022 1 oră în urmă, pitesti2010 a spus: Ai semn de cedeaza trecerea fix in coltul intersectiei. Deci, cedezi trecerea. La semnul "cedeaza trecerea" nu esti obligat sa opresti pana in semn, ca la "Stop", si iti poti continua (usor) intrarea in intersectie pentru o vizibilitate mai buna, dar esti obligat sa cedezi trecerea vehiculelor aflate pe drumul cu prioritate de dupa semnul tau. Corect. Cand exista semnul STOP, exista (sau ar trebui sa existe) pana in coltul intersectiei si o linie alba transversala pe jos, pana la care trebuie sa opresti si sa te asiguri. Oprire = masina/motocicleta sta pe loc. Exemplu: @Bogdan CBR125R in cazul prezentat de tine, dai prioritate tuturor. Ca sfat general: cand nu esti sigur, dai prioritate celorlalti si oricum nu te lasi intimidat de manifestarile celor din spatele tau. Mai bine un claxon si o injuratura a unui sofer nervos (din spatele tau) decat o spitalizare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The_Sin_Eater Postat Mai 3, 2022 Share Postat Mai 3, 2022 (editat) Acum 4 ore, Bogdan CBR125R a spus: nelamurire Daca tu iti rezolvi nelamuririle de genul asta pe forum, e grav rau de tot. Pune mana si citeste "rahatul" ala de cod rutier pana il visezi si noaptea! Este inadmisibil sa ai permis, sa iesi pe strazi si sa nu ai habar ce reprezinta "tablele" alea de pe stalp. Editat Mai 3, 2022 de The_Sin_Eater Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Mai 3, 2022 Share Postat Mai 3, 2022 Din titlu, mă gândeam cine știe ce problemă are omul, dar când colo, soluția era în codul rutier. Dacă nici la o banală cedează trecerea nu știm ce să facem, e grav... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pierrotlefou Postat Mai 5, 2022 Share Postat Mai 5, 2022 (editat) La 03.05.2022 la 19:58, The_Sin_Eater a spus: Daca tu iti rezolvi nelamuririle de genul asta pe forum, e grav rau de tot. Pune mana si citeste "rahatul" ala de cod rutier pana il visezi si noaptea! Este inadmisibil sa ai permis, sa iesi pe strazi si sa nu ai habar ce reprezinta "tablele" alea de pe stalp. +1... Editat Mai 5, 2022 de pierrotlefou Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate